Gal kuri zinote misrainiu su grybais. Labai buciau dekinga kad imestumet cia savo receptuka kazkada teko ragauti su kopustais labai patiko o receptuko neturiu
QUOTE(sanija @ 2006 09 01, 21:09)
O gal mokate pasidaryti tokia "misraine"...kad paskui suverti i verdanti vandeni ar sultini ir gaunasi SRIUBA Na, buna juk tokiu pirkt sriubu. O kodel ju nepasidarius namuose Tik va, kaip
Radau kažką panašaus ,tik pati dar nebandžiau.
[quote=Bigmam,2006 09 07, 20:05]
Radau kažką panašaus ,tik pati dar nebandžiau.
pasidalink, gal kuri nors išbandysime
o mišrainę su grybais ir kopūstais mes darėme iš zelionkų, ar daro iš kt. grybų, neteko girdėti. Pamenu, kad buvo grybai, kopūstai, morkos, pomidorų padažas, aliejus, tačiau kokiom proporcijom, neprisimenu, ankstyva sklerozė
Radau kažką panašaus ,tik pati dar nebandžiau.
pasidalink, gal kuri nors išbandysime
o mišrainę su grybais ir kopūstais mes darėme iš zelionkų, ar daro iš kt. grybų, neteko girdėti. Pamenu, kad buvo grybai, kopūstai, morkos, pomidorų padažas, aliejus, tačiau kokiom proporcijom, neprisimenu, ankstyva sklerozė
0,5l aliejaus
1kgšparaginių pupelių
po 0,5kgmorkų,svogūnų,agurkų.
Svogūnus pakepint aliejuj.Agurkus nulupti išimti sėklas,susmulkinti,morkas sutarkuoti,pupeles supjaustyti ,užpilti verdančiu vandeniu ir troškinti kol suminkštės.Sudėti viską į troškintuvą dešimčiai min.Pasūdyti,paskaninti citrinos rūgštim,prieskoniais ir dar 10min.patroškint.Supilstyt į stiklainius ir sandariai uždaryt.
Tereikia pridėt bulvių ir puikiausia sriubytė.
1kgšparaginių pupelių
po 0,5kgmorkų,svogūnų,agurkų.
Svogūnus pakepint aliejuj.Agurkus nulupti išimti sėklas,susmulkinti,morkas sutarkuoti,pupeles supjaustyti ,užpilti verdančiu vandeniu ir troškinti kol suminkštės.Sudėti viską į troškintuvą dešimčiai min.Pasūdyti,paskaninti citrinos rūgštim,prieskoniais ir dar 10min.patroškint.Supilstyt į stiklainius ir sandariai uždaryt.
Tereikia pridėt bulvių ir puikiausia sriubytė.
QUOTE(Bigmam @ 2006 09 07, 19:05)
Radau kažką panašaus ,tik pati dar nebandžiau.
QUOTE(Bigmam @ 2006 09 07, 20:16)
0,5l aliejaus
1kgšparaginių pupelių
po 0,5kgmorkų,svogūnų,agurkų.
Svogūnus pakepint aliejuj.Agurkus nulupti išimti sėklas,susmulkinti,morkas sutarkuoti,pupeles supjaustyti ,užpilti verdančiu vandeniu ir troškinti kol suminkštės.Sudėti viską į troškintuvą dešimčiai min.Pasūdyti,paskaninti citrinos rūgštim,prieskoniais ir dar 10min.patroškint.Supilstyt į stiklainius ir sandariai uždaryt.
Tereikia pridėt bulvių ir puikiausia sriubytė.
1kgšparaginių pupelių
po 0,5kgmorkų,svogūnų,agurkų.
Svogūnus pakepint aliejuj.Agurkus nulupti išimti sėklas,susmulkinti,morkas sutarkuoti,pupeles supjaustyti ,užpilti verdančiu vandeniu ir troškinti kol suminkštės.Sudėti viską į troškintuvą dešimčiai min.Pasūdyti,paskaninti citrinos rūgštim,prieskoniais ir dar 10min.patroškint.Supilstyt į stiklainius ir sandariai uždaryt.
Tereikia pridėt bulvių ir puikiausia sriubytė.
, tik va bent jau pas mane tai sparaginiiu pupeliu neber... O paprastos tikriausiai irgi tiktu, bet girdejau....kad su jomis misraines greit "nusaudo"...nezianu ar tai tiesa...
gal kuri pabandom pasidaryti iš mažų mažų dozių
O tokias mišraines kaip Uspaskicho, na "Pupa" ar kažką panašaus mokate kas nors?
QUOTE(dalbol @ 2006 09 07, 16:23)
Gal kuri zinote misrainiu su grybais. Labai buciau dekinga kad imestumet cia savo receptuka kazkada teko ragauti su kopustais labai patiko o receptuko neturiu
Konservuota paruosta vartojimui grybu misraine (deja, be kopustu). Isverdu grybus, nuvarvinu, I keptuve pripjaustau svogunu ir apie 4-5 min pakepinu aliejuje. I keptuve su svogunais sudedu slyvas be kauliuku (rugstesnes) dar pakepinu, kol slyvos suminksteja. Paskui sumaisau su grybais ir dar perkaitinu. Tada jau i stiklainiukus. Slyvu-svogunu misinio reikia 1/3 dalies, grybu -2/3 dalys, Prieskoniai - druska, malti juodieji pipirai, cinamonas (kas megsta) keletas lauro lapu. Perspeju, kad skonis gana pikantiskas, ne visiems gali patikti,taigi, pabandymui geriau daryti nedideli kieki. Grybai tinka visokie. P. S. skaniau, kai atsala, kaip karstas patiekalas nelabai. Skanaus.
sveikos,
turim nerealų kiekį obuolių.
sulčių jau prisivirėm, nebeliko 3litrinių.
liko tik puslitriukai.
uogienių šeima nevalgo.
virėm mišrainių, bet noriu dar kažko, gal kuri žinot receptukų, kad įeitų obuoliai?
turim nerealų kiekį obuolių.
sulčių jau prisivirėm, nebeliko 3litrinių.
liko tik puslitriukai.
uogienių šeima nevalgo.
virėm mišrainių, bet noriu dar kažko, gal kuri žinot receptukų, kad įeitų obuoliai?
QUOTE(mamaedita @ 2006 09 14, 11:07)
Konservuota paruosta vartojimui grybu misraine (deja, be kopustu). Isverdu grybus, nuvarvinu, I keptuve pripjaustau svogunu ir apie 4-5 min pakepinu aliejuje. I keptuve su svogunais sudedu slyvas be kauliuku (rugstesnes) dar pakepinu, kol slyvos suminksteja. Paskui sumaisau su grybais ir dar perkaitinu. Tada jau i stiklainiukus. Slyvu-svogunu misinio reikia 1/3 dalies, grybu -2/3 dalys, Prieskoniai - druska, malti juodieji pipirai, cinamonas (kas megsta) keletas lauro lapu. Perspeju, kad skonis gana pikantiskas, ne visiems gali patikti,taigi, pabandymui geriau daryti nedideli kieki. Grybai tinka visokie. P. S. skaniau, kai atsala, kaip karstas patiekalas nelabai. Skanaus.
Labai jau įdomiai skamba. Tik kaži ar galima būtų su džiovintom slyvom daryti?
As tai namuose kasmet daraus kopustu misraine,kuria paskui galima tiesiai i puoda sus sultiniu ar vandeniu ir bulvytes su det ir isvirt
Reikia: KOPUSTU,MORKU,SVOGUNU,POMIDORU PADAZO,PIPIRU MALTŲ, LAURO LAPŲ,ACTO,ALIEJAUS.
Kopustus supjaustyti smulkiai,sudeti i puoda,iilti vandens ir uzkaisti.Virti,kol suminkstes.
Morkas isvirti,nulupti ir sutarkuoti(stambia tarka).Svogunus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
I keptuve ipilti aliejaus ir apkepinti tarkuotas morkas, po to sudeti svogunus ir viska apkepinti.
Nupilti vandeni(likusi) nuo kopustu.Tada i kopustus supilti kepintas morkas su svogunais, sudeti pomidoru padaza,prieskonius,ipilti acto(pagal skoni) ir viska kaitinti nuolat pamaisant ant vidutinesugnies koki 20-30 min. Po to nukaisti,sukrėsti i stiklainius ir uzsukti. Skanaus!
Reikia: KOPUSTU,MORKU,SVOGUNU,POMIDORU PADAZO,PIPIRU MALTŲ, LAURO LAPŲ,ACTO,ALIEJAUS.
Kopustus supjaustyti smulkiai,sudeti i puoda,iilti vandens ir uzkaisti.Virti,kol suminkstes.
Morkas isvirti,nulupti ir sutarkuoti(stambia tarka).Svogunus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
I keptuve ipilti aliejaus ir apkepinti tarkuotas morkas, po to sudeti svogunus ir viska apkepinti.
Nupilti vandeni(likusi) nuo kopustu.Tada i kopustus supilti kepintas morkas su svogunais, sudeti pomidoru padaza,prieskonius,ipilti acto(pagal skoni) ir viska kaitinti nuolat pamaisant ant vidutinesugnies koki 20-30 min. Po to nukaisti,sukrėsti i stiklainius ir uzsukti. Skanaus!
nezinau, gal ir pakartosiu viena receptuka...
adzika pagal viena labai faina armena:
3 kg pomiodoru
7 kg paprikos
10 dideliu cesnaku
cili pipirai (pagal skoni)
ivairiu zolyciu (irgi pagal skoni, bet as dedu krapu ir daug baziliko)
druska (pagal skoni)
viska malti per mesmale (pomidorai turetu buti nulupti). Virti apie 2 val. (kol pasidarys tirsta) ant labai mazos ugnies, nuolat maisyti. Cesnaka dedame prie isjungiant.
Darbo daug, bet maniskis be jos gyventi negali.....
adzika pagal viena labai faina armena:
3 kg pomiodoru
7 kg paprikos
10 dideliu cesnaku
cili pipirai (pagal skoni)
ivairiu zolyciu (irgi pagal skoni, bet as dedu krapu ir daug baziliko)
druska (pagal skoni)
viska malti per mesmale (pomidorai turetu buti nulupti). Virti apie 2 val. (kol pasidarys tirsta) ant labai mazos ugnies, nuolat maisyti. Cesnaka dedame prie isjungiant.
Darbo daug, bet maniskis be jos gyventi negali.....