labai aciu uz leco receptukus , as taip ja megstu ir buvau recepta pametus , as tai jos net nemarinuoju nes suvalgom viska greitai iki stiklainiu nedaeina
QUOTE(kika @ 2003 08 13, 17:30)
Net nezinau ar tai misraine, bet rasau cia.
Pernokusius pomidorus sumalti mesmale imalti cesnako, ideti pagal skoni druskos ir maltu pipiru, supilstit i stiklainius ir ideti i saldytuva. Siaip tai super astru ir skanu prie rukytu lasinuku.
Pernokusius pomidorus sumalti mesmale imalti cesnako, ideti pagal skoni druskos ir maltu pipiru, supilstit i stiklainius ir ideti i saldytuva. Siaip tai super astru ir skanu prie rukytu lasinuku.
Bet per žiemą tokia nestovės, ane? ir kiek ko maždaug dėti?
kažkas panašaus į adžiką, bet ilgai tikrai namau, kad neišbus, nors ir šaldytuve
Tai čia gal net tokiam dalykui stiklainių garint nereikia, nes čia ne marinavimas?
Apie pomidorus su želatina-yra labai gera tirpi saldvos pakeliuose,specialiai daržovėm.
Mano pati skniausia troškinta daržovių mišrainė;
viską dedu maždaug po 1kg ar lygiom dalim;
agurkai
pomidorai
morkas(tarkuoju)
svogūnai
grybus(perku šampinjonus,nes miško gaila)
Viską pjaustau riekėm(su pjaustykle lengviau ir greičiau),tada dedu druskos pagal skonį ir palieku nakčiai,kad atsirastų sulčių.Po to pilu aliejaus irgi savo nuožiūra(ne padauginu,geriau verdant dapilu) ir troškinu apie pusvalandį ar ilgiau,paragauju.Sudedu į stiklainius ir kuo ilgiau palaikau šiltai.Valgau tiesiog su duona.(mano mama deda kopūstų,bet grybų nededa,tai tiesiog kiekvienos fantazija)
Mano pati skniausia troškinta daržovių mišrainė;
viską dedu maždaug po 1kg ar lygiom dalim;
agurkai
pomidorai
morkas(tarkuoju)
svogūnai
grybus(perku šampinjonus,nes miško gaila)
Viską pjaustau riekėm(su pjaustykle lengviau ir greičiau),tada dedu druskos pagal skonį ir palieku nakčiai,kad atsirastų sulčių.Po to pilu aliejaus irgi savo nuožiūra(ne padauginu,geriau verdant dapilu) ir troškinu apie pusvalandį ar ilgiau,paragauju.Sudedu į stiklainius ir kuo ilgiau palaikau šiltai.Valgau tiesiog su duona.(mano mama deda kopūstų,bet grybų nededa,tai tiesiog kiekvienos fantazija)
Labas visom
neskaičiau visos temos, tikiuosi nesikartoju
SALOTOS ŽIEMAI
Šviežių agurkų - 2,5 kg, pomidorų - 2,5 kg, saldžiųjų paprikų - 1 kg, porų arba ropių - 0,3-0,5 kg, aliejaus - 0,5 ltr., 9% acto - 1/2 stiklinės ( 125g ), cukraus - 5 šaukštai su kaupu, druskos - 2 šaukštai su kaupu.
Prieskoniai: švieži krapai, petražolės, bazilikai, peletrūnai.
kad salotos būtų traškios, - krieno lapo (10x15cm ) arba šaknies ( 1x5cm ). Galima ir be jų.
Daržves supjaustyti gabalėliais, apibarstyti kvapiomis žolelėmis, viską sudėti į didelį metalinį indą.Sumaišyti cukrų, druską, actą, aliejų ir gautu padažu apipilti daroves, atsargiai išmaišyti ir pusvalandį šitaip palaikyti.
Po pusvalandžio puodą ar kibirą su salotomis užkaisti. Kai agurkai pakeis spalvą ( neužvirinti! ) - mišinį išdėlioti į paruoštus stiklainius ir iškart udaryti dangteliais. Visus pripildytus stiklainius sustatyti drauge ant pledo dugnais į viršų ir užkloti. Po 2-3 val. galima išnešti ir laikyti žiemai.
Stiklainius geriau imti nedidelius - nuo 0,5 iki 1 ltr. su užsukamaisiais dangteliais. Salotos gali stovėti daugiau nei metus. Iš jų galima virti sriubas, patiekti kaip užkandį ir priedą. Iš vienos porcijos išeina 8-9 stiklainiai (850g).
neskaičiau visos temos, tikiuosi nesikartoju
SALOTOS ŽIEMAI
Šviežių agurkų - 2,5 kg, pomidorų - 2,5 kg, saldžiųjų paprikų - 1 kg, porų arba ropių - 0,3-0,5 kg, aliejaus - 0,5 ltr., 9% acto - 1/2 stiklinės ( 125g ), cukraus - 5 šaukštai su kaupu, druskos - 2 šaukštai su kaupu.
Prieskoniai: švieži krapai, petražolės, bazilikai, peletrūnai.
kad salotos būtų traškios, - krieno lapo (10x15cm ) arba šaknies ( 1x5cm ). Galima ir be jų.
Daržves supjaustyti gabalėliais, apibarstyti kvapiomis žolelėmis, viską sudėti į didelį metalinį indą.Sumaišyti cukrų, druską, actą, aliejų ir gautu padažu apipilti daroves, atsargiai išmaišyti ir pusvalandį šitaip palaikyti.
Po pusvalandžio puodą ar kibirą su salotomis užkaisti. Kai agurkai pakeis spalvą ( neužvirinti! ) - mišinį išdėlioti į paruoštus stiklainius ir iškart udaryti dangteliais. Visus pripildytus stiklainius sustatyti drauge ant pledo dugnais į viršų ir užkloti. Po 2-3 val. galima išnešti ir laikyti žiemai.
Stiklainius geriau imti nedidelius - nuo 0,5 iki 1 ltr. su užsukamaisiais dangteliais. Salotos gali stovėti daugiau nei metus. Iš jų galima virti sriubas, patiekti kaip užkandį ir priedą. Iš vienos porcijos išeina 8-9 stiklainiai (850g).
Sveikutės,
Gal žinot kokią mišrainę su agurkais? Turiu keletą atliekamų kg agurkėlių ir nežinau ką su jais daryti
Gal žinot kokią mišrainę su agurkais? Turiu keletą atliekamų kg agurkėlių ir nežinau ką su jais daryti
QUOTE(Eimutė @ 2006 08 29, 11:32)
Sveikutės,
Gal žinot kokią mišrainę su agurkais? Turiu keletą atliekamų kg agurkėlių ir nežinau ką su jais daryti
Gal žinot kokią mišrainę su agurkais? Turiu keletą atliekamų kg agurkėlių ir nežinau ką su jais daryti
tuoj paprašysiu, kad viena mama tau parašytų, ji lyg užsiminė, kad gamina
sveikutės, idėsiu receptuką mišrainės su paprikomis ir pomidorais nėra labai aštri bet jei kas nori galima ir paaštrinti, tačiau labai skanu prie mėsos ypač prie šašlykų
receptas:
3kg paprikos
2kg pomidoru
2 galvos česnako (galima ir daugiau)
1 stiklinė aliejaus
pusė stiklinės acto
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
1 pundelis petražolių
maltų juodųjų pipirų
paprikas supjaustyti kubeliais,idėti į puodą ipylti alieju ir patroskinti truputuką, kol paprikos išskirs savas sultis ir suminkštės, apie 20minučių, tada pomidorus nublanširuoti ir taip pat supjaustyti smulkiai,sudėti į puodą su paprikomis, ir dar 5-10min pavirti, tiklsiau kol užvirs, dar idėti druskos. paskui sudėti petražoles, išspaustus česnakus dar pavirinti, ir sudėti cukrų actą ir maltus pipirus ir tada žiurėti pagal skonį ar ko nors netruksta gaunasi toks saldžiarūgštis ir truputi aštrus, priklauso nuo to kiek dedi pipirų ir česnakų ir kai visa ta masė užverda galima pilstiti į stiklainiukus, geriausiai 0,5 tai gaunasi kažkur 8-9 stiklainiukai. skanaus:)
receptas:
3kg paprikos
2kg pomidoru
2 galvos česnako (galima ir daugiau)
1 stiklinė aliejaus
pusė stiklinės acto
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
1 pundelis petražolių
maltų juodųjų pipirų
paprikas supjaustyti kubeliais,idėti į puodą ipylti alieju ir patroskinti truputuką, kol paprikos išskirs savas sultis ir suminkštės, apie 20minučių, tada pomidorus nublanširuoti ir taip pat supjaustyti smulkiai,sudėti į puodą su paprikomis, ir dar 5-10min pavirti, tiklsiau kol užvirs, dar idėti druskos. paskui sudėti petražoles, išspaustus česnakus dar pavirinti, ir sudėti cukrų actą ir maltus pipirus ir tada žiurėti pagal skonį ar ko nors netruksta gaunasi toks saldžiarūgštis ir truputi aštrus, priklauso nuo to kiek dedi pipirų ir česnakų ir kai visa ta masė užverda galima pilstiti į stiklainiukus, geriausiai 0,5 tai gaunasi kažkur 8-9 stiklainiukai. skanaus:)
QUOTE(Džinė @ 2006 08 29, 12:31)
tuoj paprašysiu, kad viena mama tau parašytų, ji lyg užsiminė, kad gamina
OK labai laukiu
agurkų salotos:
4 kg agurkų
10 did. stovųnų galvų
2 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus
1 st. acto
1 st. aliejaus
agurkus nulupti, supjaustyti grežinėliais, taip pat ir svogūnus, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir palaikyti 2 val. Po to sudėti į stiklainiukus ir sterilizuoti 15 min. Skanaus
Mano šeimynai l. patinka, tik aš dedu šiek tiek mažiau acto.
4 kg agurkų
10 did. stovųnų galvų
2 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus
1 st. acto
1 st. aliejaus
agurkus nulupti, supjaustyti grežinėliais, taip pat ir svogūnus, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir palaikyti 2 val. Po to sudėti į stiklainiukus ir sterilizuoti 15 min. Skanaus
Mano šeimynai l. patinka, tik aš dedu šiek tiek mažiau acto.
QUOTE(Eimutė @ 2006 08 29, 11:32)
Sveikutės,
Gal žinot kokią mišrainę su agurkais? Turiu keletą atliekamų kg agurkėlių ir nežinau ką su jais daryti
Gal žinot kokią mišrainę su agurkais? Turiu keletą atliekamų kg agurkėlių ir nežinau ką su jais daryti
Turiu
Kai jau nebėr kur dėt agurkų arba jie būn labai negražūs, darau tokią mišrainę:
5kg agurkų
0,5kg svogūnų
15 skiltelių česnako
3 šaukštai druskos
1 stiklinė acto 9%
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
Dar galima dėti morkų, krapų, lauro lapų, pipirų.
Viską palaikyt 12 val puode.
Užkaisti ant ugnies, kad užvirtų, pavirt pusę minutės. Supilstyt į karštus stiklainius ir iš karto užsukt metaliniais dangteliais.
Skanaus