Norėčiau pasigaminti marinuotų burokėlių,paprasčiausių be jokių daržovių,kad būtų galima ir sriubą išsivirti ,ir mišrainę sumaišyti. Tik nežinau kiek dėti druskos,cukraus ir t.t. Gal galite patarti,pvz. kokiems 5kg.
QUOTE(jasia @ 2005 10 04, 16:41)
Norėčiau pasigaminti marinuotų burokėlių,paprasčiausių be jokių daržovių,kad būtų galima ir sriubą išsivirti ,ir mišrainę sumaišyti. Tik nežinau kiek dėti druskos,cukraus ir t.t. Gal galite patarti,pvz. kokiems 5kg.
Marinuojant burokelius nenaudoju jokio recepto. Tiesiog juos isverdu, sutarkuoju, sudedu visus i puoda ir uzpilu vandens, kad apsemtu. Druskos, cukraus, acto dedu tiek, kad paragavus burokeliai butu truputi suroki. Tiesiog dedu tol, kol man buna skanu ir tada verdancius burokelius pilstau i iskaitintus stiklainius, ant virsaus uzpilu sauksta aliejaus( tada jie geriau laikosi) ir uzsuku arba uzdarau iskaitintais dangteliais.
pradziai pabandyk pasidaryti nedaug ir tikrai iseis
Papildyta:
O cia mano salotos ziemai su ryziais
1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru
100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai
Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni
Papildyta:
QUOTE(Majute @ 2005 09 28, 15:16)
Gal žinot pomidorų su svogūnais drebučiuose receptą?ar tinka jam žali pomidorai nes žalių daug turiu?
Zinau, tik su zaliais niekada nebandziau:
4kg pomidoru
3l vandens
3 saukstai(sriubiniai) druskos
8 saukstai cukraus
stikline acto
10 saukstu(sriubiniu) su kaupu zelatinos
zelatina isbrinkinti is to paties 3l vandens kiekio. I iskaitintus stiklainius prideti supjaustytus kokiais nori gabalais pomidorus, svogunus. Marinata uzvirti ir truputi atvesinus supilti isbrinkinta zelatina. Gerai ismaisius uzpilti ant pomidoru, stiklainius kaitinti vandens voneleje apie 25 min. po to uzdaryti iskaitintais dangteliais.
Zelatinos tai negailek, nes kartais per mazai idedu ir nenori stingti. Bet skonis sio recepto labai geras, kas valge- visi gyre
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 15:01)
Marinuojant burokelius nenaudoju jokio recepto. Tiesiog juos isverdu, sutarkuoju, sudedu visus i puoda ir uzpilu vandens, kad apsemtu. Druskos, cukraus, acto dedu tiek, kad paragavus burokeliai butu truputi suroki. Tiesiog dedu tol, kol man buna skanu ir tada verdancius burokelius pilstau i iskaitintus stiklainius, ant virsaus uzpilu sauksta aliejaus( tada jie geriau laikosi) ir uzsuku arba uzdarau iskaitintais dangteliais.
pradziai pabandyk pasidaryti nedaug ir tikrai iseis
Papildyta:
O cia mano salotos ziemai su ryziais
1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru
100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai
Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni
Papildyta:
Zinau, tik su zaliais niekada nebandziau:
4kg pomidoru
3l vandens
3 saukstai(sriubiniai) druskos
8 saukstai cukraus
stikline acto
10 saukstu(sriubiniu) su kaupu zelatinos
zelatina isbrinkinti is to paties 3l vandens kiekio. I iskaitintus stiklainius prideti supjaustytus kokiais nori gabalais pomidorus, svogunus. Marinata uzvirti ir truputi atvesinus supilti isbrinkinta zelatina. Gerai ismaisius uzpilti ant pomidoru, stiklainius kaitinti vandens voneleje apie 25 min. po to uzdaryti iskaitintais dangteliais.
Zelatinos tai negailek, nes kartais per mazai idedu ir nenori stingti. Bet skonis sio recepto labai geras, kas valge- visi gyre
pradziai pabandyk pasidaryti nedaug ir tikrai iseis
Papildyta:
O cia mano salotos ziemai su ryziais
1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru
100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai
Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni
Papildyta:
Zinau, tik su zaliais niekada nebandziau:
4kg pomidoru
3l vandens
3 saukstai(sriubiniai) druskos
8 saukstai cukraus
stikline acto
10 saukstu(sriubiniu) su kaupu zelatinos
zelatina isbrinkinti is to paties 3l vandens kiekio. I iskaitintus stiklainius prideti supjaustytus kokiais nori gabalais pomidorus, svogunus. Marinata uzvirti ir truputi atvesinus supilti isbrinkinta zelatina. Gerai ismaisius uzpilti ant pomidoru, stiklainius kaitinti vandens voneleje apie 25 min. po to uzdaryti iskaitintais dangteliais.
Zelatinos tai negailek, nes kartais per mazai idedu ir nenori stingti. Bet skonis sio recepto labai geras, kas valge- visi gyre
gal gali placiau papsakoti apie zelatina? kaia ja reikia brinkinti? ir aplamai kaip su ja elgtis?
Marinuoti burokėliai
virtų burokėlių
0,5 stikl.acto
3 stikl.vandens
2 šaukštai druskos
trys šaukštai cukraus
Sutarkuoji virtus burokėlius,pili ant jų reikiamą kiekį stiklinių vandens (ir neužmiršt skaičiuoti ).Kai nusimatuoju vandenį,užkaičiu puodą,dedu druską,cukrų,paverdu viską kokias min.minutes,dar pabaigoje acto pilu,dar šiek tiek paverdu.Į stiklainiukus įberiu pipirų(lauro lapų nemėgstu ),pilu burokėlius su visu marinatu ,gerai užsuku.Receptas n kartų išbandytas.Jį radau forume,bet ten parašyta,kad acto reikai 1 stikl.Pabandžiau,tai labai rūgštu buvo O su puse pats tas ir laikosi
Papildyta:
Žali pomidorai
3 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 šaukštai druskos
0,5 stikl. vandens
100-150 gr acto
pomidorus supjaustyti griežinėliais,užpilti druska ir palaikyti parą.Po to juos virti apie 20 min,sudėjus cukrų,actą,vandenį,griežinėliais pjaustytus svogūnus.Beje svogūnus galima kartu laikyti parą,tada jie būna kietesni.Viską sukrėsti į stiklianius ir uždaryti,Laikiau rūsyje,tai išbuvo iki vėlyvo pavasario
P.S.karštų pomidorų geriau neragauti,kad nesusinervinti,nes skonis tai ne koks,bet atvėsę
virtų burokėlių
0,5 stikl.acto
3 stikl.vandens
2 šaukštai druskos
trys šaukštai cukraus
Sutarkuoji virtus burokėlius,pili ant jų reikiamą kiekį stiklinių vandens (ir neužmiršt skaičiuoti ).Kai nusimatuoju vandenį,užkaičiu puodą,dedu druską,cukrų,paverdu viską kokias min.minutes,dar pabaigoje acto pilu,dar šiek tiek paverdu.Į stiklainiukus įberiu pipirų(lauro lapų nemėgstu ),pilu burokėlius su visu marinatu ,gerai užsuku.Receptas n kartų išbandytas.Jį radau forume,bet ten parašyta,kad acto reikai 1 stikl.Pabandžiau,tai labai rūgštu buvo O su puse pats tas ir laikosi
Papildyta:
Žali pomidorai
3 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 šaukštai druskos
0,5 stikl. vandens
100-150 gr acto
pomidorus supjaustyti griežinėliais,užpilti druska ir palaikyti parą.Po to juos virti apie 20 min,sudėjus cukrų,actą,vandenį,griežinėliais pjaustytus svogūnus.Beje svogūnus galima kartu laikyti parą,tada jie būna kietesni.Viską sukrėsti į stiklianius ir uždaryti,Laikiau rūsyje,tai išbuvo iki vėlyvo pavasario
P.S.karštų pomidorų geriau neragauti,kad nesusinervinti,nes skonis tai ne koks,bet atvėsę
[quote=Gandi,2006 04 28, 15:01]
O cia mano salotos ziemai su ryziais
1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru
100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai
Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni
siandien pabandziau padaryti ir as:) labai skaniai gavosi tikiuosi iki ziemos issilaikys
O cia mano salotos ziemai su ryziais
1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru
100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai
Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni
siandien pabandziau padaryti ir as:) labai skaniai gavosi tikiuosi iki ziemos issilaikys
Aš kaip skrandininkė jų nelabai galiu valgyti ,nes jos stiprios ,bet mano šeimyna labai mėgsta.
8-0.5l stiklainiams reikia 5l visokių pjaustytų daržovių.(Cukinijair dideli peraugę agurkai be žievės ir sėklų ,svogunai grėžinėliais,morkos tarkuotos burokinę tarka,paprika,tik netinka pamidorai ištiš)
Marinatas- 5st. vandens, 1 st. cukraus , 1st acto9%, 2 šaukštai druskos, 0.5 st. aliejaus(nebutinai).
Supjaustytas darzoves užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kol truputi atauš.Nupylus vandenį daržoves sudėti į stiklainius įmesti po kelis žirnelius kvepienčiųjų pipirų ir užpilti karštu marinatu.Suvinioti šiltai kaip ir agurkus.
8-0.5l stiklainiams reikia 5l visokių pjaustytų daržovių.(Cukinijair dideli peraugę agurkai be žievės ir sėklų ,svogunai grėžinėliais,morkos tarkuotos burokinę tarka,paprika,tik netinka pamidorai ištiš)
Marinatas- 5st. vandens, 1 st. cukraus , 1st acto9%, 2 šaukštai druskos, 0.5 st. aliejaus(nebutinai).
Supjaustytas darzoves užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kol truputi atauš.Nupylus vandenį daržoves sudėti į stiklainius įmesti po kelis žirnelius kvepienčiųjų pipirų ir užpilti karštu marinatu.Suvinioti šiltai kaip ir agurkus.
Gandi,
Darant salotas su ryžiais, su pomidorais ką darai: ar odeles nulupi, ar supjaustai smulkiai, ar į kokias 4 dalis tik?
Darant salotas su ryžiais, su pomidorais ką darai: ar odeles nulupi, ar supjaustai smulkiai, ar į kokias 4 dalis tik?
Gal kas zino kaip gaminti tokia misraine LECE , butu didelis aciu!
Ziemai.
5kg.pomidoru
2kg.morku
1kg.saldziosios paprikos
1,5st.aliejaus
3saukstai druskos
300g.cukraus
0,5stikl.acto 9%
Pomidorus sumalti mesmale.(cia tinka visai negrazus pernike pomidorai)Virti 30min.
Morkas supjaustyti siaudeliais,deti i pomidoru tyre ir virti 10min.
Pipirus taip pat supjaustyti,dar virti 10min.
Aliejus-verdam 10min.
Druska-vel 10 min.
Cukrus-10min.
Actas-10min.
Lauro lapeliai,pipirai,kiti prieskoniai pagal skoni.
Gana ilgai uztrunka,bet mano seimyna jokios kitos mesraines nevalgo.
Vietoj morku galima deti vien paprikas,bus jau kita mesraine.Manau bus kazkas panasaus i Leco.
Papildyta:
Dar vienas receptukas.Tinka prie mesytes.
2,5kg pomidoru
1kg morku
1kg paprikos
1kg rugsciu obuoliu
2-3-4 pipiriukai kartieji,cia pagal skoni.
2-3 galvutes cesnako
druska pagal skoni
Viska,isskyrus cesnaka,sumalti mesmale ir virti 1,5 val.
cesnaka sudeti jau isvirus.
5kg.pomidoru
2kg.morku
1kg.saldziosios paprikos
1,5st.aliejaus
3saukstai druskos
300g.cukraus
0,5stikl.acto 9%
Pomidorus sumalti mesmale.(cia tinka visai negrazus pernike pomidorai)Virti 30min.
Morkas supjaustyti siaudeliais,deti i pomidoru tyre ir virti 10min.
Pipirus taip pat supjaustyti,dar virti 10min.
Aliejus-verdam 10min.
Druska-vel 10 min.
Cukrus-10min.
Actas-10min.
Lauro lapeliai,pipirai,kiti prieskoniai pagal skoni.
Gana ilgai uztrunka,bet mano seimyna jokios kitos mesraines nevalgo.
Vietoj morku galima deti vien paprikas,bus jau kita mesraine.Manau bus kazkas panasaus i Leco.
Papildyta:
Dar vienas receptukas.Tinka prie mesytes.
2,5kg pomidoru
1kg morku
1kg paprikos
1kg rugsciu obuoliu
2-3-4 pipiriukai kartieji,cia pagal skoni.
2-3 galvutes cesnako
druska pagal skoni
Viska,isskyrus cesnaka,sumalti mesmale ir virti 1,5 val.
cesnaka sudeti jau isvirus.
Reikes pabandyti pasidaryti kokia nors misraine.
Dar vienas Leco
3kg pomidoru
1kg svogunu
1kg morku
1kg paprikos
250g cukraus
3s. druskos
1st. aliejaus
2arb.s.acto esencijos
Viska supjaustyti kaip patinka,sudeti sluoksniais i puoda ir po uzvirimo virti 20min.Geriausia nemaisyti.Po to sudeti viska i stiklainius.
3kg pomidoru
1kg svogunu
1kg morku
1kg paprikos
250g cukraus
3s. druskos
1st. aliejaus
2arb.s.acto esencijos
Viska supjaustyti kaip patinka,sudeti sluoksniais i puoda ir po uzvirimo virti 20min.Geriausia nemaisyti.Po to sudeti viska i stiklainius.
o sterilizuoti nereikia?