Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Norėčiau pasigaminti marinuotų burokėlių,paprasčiausių be jokių daržovių,kad būtų galima ir sriubą išsivirti ,ir mišrainę sumaišyti. unsure.gif Tik nežinau kiek dėti druskos,cukraus ir t.t. blush2.gif Gal galite patarti,pvz. kokiems 5kg.
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2005 10 04, 16:41)
Norėčiau pasigaminti marinuotų burokėlių,paprasčiausių be jokių daržovių,kad būtų galima ir sriubą išsivirti ,ir mišrainę sumaišyti. unsure.gif Tik nežinau kiek dėti druskos,cukraus ir t.t. blush2.gif Gal galite patarti,pvz. kokiems 5kg.

Marinuojant burokelius nenaudoju jokio recepto. Tiesiog juos isverdu, sutarkuoju, sudedu visus i puoda ir uzpilu vandens, kad apsemtu. Druskos, cukraus, acto dedu tiek, kad paragavus burokeliai butu truputi suroki. Tiesiog dedu tol, kol man buna skanu ir tada verdancius burokelius pilstau i iskaitintus stiklainius, ant virsaus uzpilu sauksta aliejaus( tada jie geriau laikosi) ir uzsuku arba uzdarau iskaitintais dangteliais.
pradziai pabandyk pasidaryti nedaug ir tikrai iseis thumbup.gif
Papildyta:
O cia mano salotos ziemai su ryziais

1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru

100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai

Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Majute @ 2005 09 28, 15:16)
Gal žinot pomidorų su svogūnais drebučiuose receptą?ar tinka jam žali pomidorai nes žalių daug turiu? smile.gif

Zinau, tik su zaliais niekada nebandziau:

4kg pomidoru
3l vandens
3 saukstai(sriubiniai) druskos
8 saukstai cukraus
stikline acto
10 saukstu(sriubiniu) su kaupu zelatinos

zelatina isbrinkinti is to paties 3l vandens kiekio. I iskaitintus stiklainius prideti supjaustytus kokiais nori gabalais pomidorus, svogunus. Marinata uzvirti ir truputi atvesinus supilti isbrinkinta zelatina. Gerai ismaisius uzpilti ant pomidoru, stiklainius kaitinti vandens voneleje apie 25 min. po to uzdaryti iskaitintais dangteliais.
Zelatinos tai negailek, nes kartais per mazai idedu ir nenori stingti. Bet skonis sio recepto labai geras, kas valge- visi gyre drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 15:01)
Marinuojant burokelius nenaudoju jokio recepto. Tiesiog juos isverdu, sutarkuoju, sudedu visus i puoda ir uzpilu vandens, kad apsemtu. Druskos, cukraus, acto dedu tiek, kad paragavus burokeliai butu truputi suroki. Tiesiog dedu tol, kol man buna skanu ir tada verdancius burokelius pilstau i iskaitintus stiklainius, ant virsaus uzpilu sauksta aliejaus( tada jie geriau laikosi) ir uzsuku arba uzdarau iskaitintais dangteliais.
pradziai pabandyk pasidaryti nedaug ir tikrai iseis  thumbup.gif
Papildyta:
O cia mano salotos ziemai su ryziais

1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru

100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai

Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:

Zinau, tik su zaliais niekada nebandziau:

4kg pomidoru
3l vandens
3 saukstai(sriubiniai) druskos
8 saukstai cukraus
stikline acto
10 saukstu(sriubiniu) su kaupu zelatinos

zelatina isbrinkinti is to paties 3l vandens kiekio. I iskaitintus stiklainius prideti supjaustytus kokiais nori gabalais pomidorus, svogunus. Marinata uzvirti ir truputi atvesinus supilti isbrinkinta zelatina. Gerai ismaisius uzpilti ant pomidoru, stiklainius kaitinti vandens voneleje apie 25 min. po to uzdaryti iskaitintais dangteliais.
Zelatinos tai negailek, nes kartais per mazai idedu ir nenori stingti. Bet skonis sio recepto labai geras, kas valge- visi gyre  drinks_cheers.gif

gal gali placiau papsakoti apie zelatina? kaia ja reikia brinkinti? ir aplamai kaip su ja elgtis? ax.gif
Atsakyti
Marinuoti burokėliai

virtų burokėlių
0,5 stikl.acto
3 stikl.vandens
2 šaukštai druskos
trys šaukštai cukraus

Sutarkuoji virtus burokėlius,pili ant jų reikiamą kiekį stiklinių vandens (ir neužmiršt skaičiuoti biggrin.gif ).Kai nusimatuoju vandenį,užkaičiu puodą,dedu druską,cukrų,paverdu viską kokias min.minutes,dar pabaigoje acto pilu,dar šiek tiek paverdu.Į stiklainiukus įberiu pipirų(lauro lapų nemėgstu schmoll.gif ),pilu burokėlius su visu marinatu lotuliukas.gif ,gerai užsuku.Receptas n kartų išbandytas.Jį radau forume,bet ten parašyta,kad acto reikai 1 stikl.Pabandžiau,tai labai rūgštu buvo blink.gif O su puse pats tas ir laikosi thumbup.gif
Papildyta:
Žali pomidorai

3 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 šaukštai druskos
0,5 stikl. vandens
100-150 gr acto
pomidorus supjaustyti griežinėliais,užpilti druska ir palaikyti parą.Po to juos virti apie 20 min,sudėjus cukrų,actą,vandenį,griežinėliais pjaustytus svogūnus.Beje svogūnus galima kartu laikyti parą,tada jie būna kietesni.Viską sukrėsti į stiklianius ir uždaryti,Laikiau rūsyje,tai išbuvo iki vėlyvo pavasario thumbup.gif

P.S.karštų pomidorų geriau neragauti,kad nesusinervinti,nes skonis tai ne koks,bet atvėsę thumbup.gif

Atsakyti
[quote=Gandi,2006 04 28, 15:01]
O cia mano salotos ziemai su ryziais

1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru

100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai

Is pradziu pakepinu tarkuotas morkas su svogunais, o po to viska sumetu i bendra puoda ir troskinu, kol ryziai isverda. Dar verdancia misraine supilu i iskaitintus stiklainius.
Labai skaniai gaunasi, darau kiekviena rudeni thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif


siandien pabandziau padaryti ir as:) labai skaniai gavosi thumbup.gif tikiuosi iki ziemos issilaikys smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš kaip skrandininkė jų nelabai galiu valgyti verysad.gif ,nes jos stiprios ,bet mano šeimyna labai mėgsta.


8-0.5l stiklainiams reikia 5l visokių pjaustytų daržovių.(Cukinijair dideli peraugę agurkai be žievės ir sėklų ,svogunai grėžinėliais,morkos tarkuotos burokinę tarka,paprika,tik netinka pamidorai ištiš)
Marinatas- 5st. vandens, 1 st. cukraus , 1st acto9%, 2 šaukštai druskos, 0.5 st. aliejaus(nebutinai).

Supjaustytas darzoves užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kol truputi atauš.Nupylus vandenį daržoves sudėti į stiklainius įmesti po kelis žirnelius kvepienčiųjų pipirų ir užpilti karštu marinatu.Suvinioti šiltai kaip ir agurkus.




Atsakyti
Gandi,

Darant salotas su ryžiais, su pomidorais ką darai: ar odeles nulupi, ar supjaustai smulkiai, ar į kokias 4 dalis tik?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skvo: 07 rugpjūčio 2006 - 17:35
Gal kas zino kaip gaminti tokia misraine LECE , butu didelis aciu!
Atsakyti
Ziemai.

5kg.pomidoru
2kg.morku
1kg.saldziosios paprikos
1,5st.aliejaus
3saukstai druskos
300g.cukraus
0,5stikl.acto 9%

Pomidorus sumalti mesmale.(cia tinka visai negrazus pernike pomidorai)Virti 30min.
Morkas supjaustyti siaudeliais,deti i pomidoru tyre ir virti 10min.
Pipirus taip pat supjaustyti,dar virti 10min.
Aliejus-verdam 10min.
Druska-vel 10 min.
Cukrus-10min.
Actas-10min.

Lauro lapeliai,pipirai,kiti prieskoniai pagal skoni.

Gana ilgai uztrunka,bet mano seimyna jokios kitos mesraines nevalgo.


Vietoj morku galima deti vien paprikas,bus jau kita mesraine.Manau bus kazkas panasaus i Leco.

Papildyta:
Dar vienas receptukas.Tinka prie mesytes.
2,5kg pomidoru
1kg morku
1kg paprikos
1kg rugsciu obuoliu
2-3-4 pipiriukai kartieji,cia pagal skoni.
2-3 galvutes cesnako
druska pagal skoni

Viska,isskyrus cesnaka,sumalti mesmale ir virti 1,5 val.
cesnaka sudeti jau isvirus.
Atsakyti
Reikes pabandyti pasidaryti kokia nors misraine. bigsmile.gif
Atsakyti
Dar vienas Leco

3kg pomidoru
1kg svogunu
1kg morku
1kg paprikos
250g cukraus
3s. druskos
1st. aliejaus
2arb.s.acto esencijos

Viska supjaustyti kaip patinka,sudeti sluoksniais i puoda ir po uzvirimo virti 20min.Geriausia nemaisyti.Po to sudeti viska i stiklainius.
Atsakyti
o sterilizuoti nereikia?
Atsakyti