Merginos ar kuri bandėt mišrainę palei tokį receptėlį ,radau jį SM
Agurkai, pomidorai, šparagines pupelės, aguročiai, burokėliai, grybai, paprikos praktiškai viskas.
Marinatui:
1 l vandens
100 g. cukraus
50 g. druskos
100 g. acto
bet aš acto pilu mažiau 80 g. švelnesnis gaunas marinatas. Prieskonius (krapus, pipirus, lauro lapus, česnaką, kalendrą ir pan. ) dedu į stiklainius.
Grybus prieš marinuojant išverdu, o po to nukošiu, sudedu į marinatą ir dar maždaug 10 min. paverdu.
Burokėlius išverdu, nulupu, supjaustau į kelias dalis jei dideli , kad tilptų į stiklainius, užpilu marinatu ir neuždengus pakaitinu stiklainiuose (5-10 min. ) priklausomai kokio dydžio stiklainis. Uždarau dangteliais ir viskas. Žiemą arba ir ne, juos tik išimi sutarkuoji ar susipjaustai ir nuostabiausios mišrainės ar salotos gaunas.
Agurkų ir pomidorų nekaitinu stiklainiuose su marinatu, nes sudėjus į stiklainius paruoštas daržoves užpilu virintu vandeniu maždaug 90 laipsnių karščio, jos pastovi 5-10 min., tada nupilu tą vandenį lauk ir užpilu paruoštu karštu marinatu. Uždengiu ir šiltai apkloju vienai nakčiai .
Šparagines pupeles nuvalius ir nuplovus reikia apvirti, minkštenes gaunas ir geriau pasisavina marinato skonį. Tada sudedu į stiklainius ir kaitinu stiklainiukuose užpylus marinatu. (0,5 l. stikl. -5-7 min. maždaug).
Papildyta:
NAUJA TEMA
Papildyta:
QUOTE(Terija:) @ 2009 09 04, 08:45)
Laba,na ir skanumynų čia visokių
Aš turiu tokį receptuką kuris skamba tai labai jau skaniai,gal kas esate bandžiusios? Kažkas panašaus turėtų gautis į Uncle Bens
Mišrainė su cukinija
viena didelė cukinija;
5 morkos;
3 vidutinio dydžio paprikos;
1 indelis koncervuotų ananasų;
poras arba cvogūnas.
Daržoves supjaustome gabaliukais ir troškiname apie 50 min.
Tada nupilame sultinį ir supilame marinatą.
Marinatas;nedidelė stiklinė aliejaus;
0,5 stiklinės acto;
1,5 stiklinės pomidorų padažo;
šaukštas cukraus;
šaukštas druskos,
šaukštas krakmolo;
puse šaukštelio čili pipirų.
Užpilame šį marinatą ant daržovių. Dar pakaitiname porą minučių ir dedame į stiklainius.
Reiks pabandyti,nes pas mane užderėjo cukinių
.Reik varyti miestan stiklainių (nes pritrūkau
)
Papildyta:
QUOTE(Terija:) @ 2009 09 04, 08:45)
O ananasų indelis koks didesnis ar mažesnis
Papildyta:
Mamytės,o gal kuri žinoti kokių receptėlių su patisonais
,nes jų ir turiu tike ,kad nežinau kur dėti