QUOTE(irmante @ 2005 08 16, 10:28)
Gal kas marinuojate žalius pomidorus?
Noriu pasigaminti tokių, kur parduotuvėse žali konservuoti būna. Labai skanūs
Tik nežinau marinato recepto. Agurkų manau netiktų.
Aš tai turiu vieną marinato receptėlį, kuris tinka viskam. Nes mano mama vieną vasarą gamino žalius pomidorus ir buvo skanu. Tokiu marinatu aš marinuoju štai ką : agurkus, pomidorus, šparagines pupeles, aguročius, burokėlius, grybus, paprikas, daržovių asorti nu praktiškai viską
receptukas būtų toks: 1 l vandens
100 g. cukraus
50 g. druskos
100 g. acto
bet aš acto pilu mažiau 80 g. švelnesnis gaunas marinatas. Prieskonius (krapus, pipirus, lauro lapus, česnaką, kalendrą ir pan. ) dedu į stiklainius.
Grybus prieš marinuojant išverdu, o po to nukošiu, sudedu į marinatą ir dar maždaug 10 min. paverdu.
Burokėlius išverdu, nulupu, supjaustau į kelias dalis jei dideli , kad tilptų į stiklainius, užpilu marinatu ir neuždengus pakaitinu stiklainiuose (5-10 min. ) priklausomai kokio dydžio stiklainis. Uždarau dangteliais ir viskas. Žiemą arba ir ne, juos tik išimi sutarkuoji ar susipjaustai ir nuostabiausios mišrainės ar salotos gaunas.
Agurkų ir pomidorų nekaitinu stiklainiuose su marinatu, nes sudėjus į stiklainius paruoštas daržoves užpilu virintu vandeniu maždaug 90 laipsnių karščio, jos pastovi 5-10 min., tada nupilu tą vandenį lauk ir užpilu paruoštu karštu marinatu. Uždengiu ir šiltai apkloju vienai nakčiai
.
Šparagines pupeles nuvalius ir nuplovus reikia apvirti, minkštenes gaunas ir geriau pasisavina marinato skonį. Tada sudedu į stiklainius ir kaitinu stiklainiukuose užpylus marinatu. (0,5 l. stikl. -5-7 min. maždaug).
Štai ir viskas iš mano marinavimo-konservavimo užrašų.
168 cm
ech...., kiek to gyvenimo......