Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Kaitinu kaip ir visus marinatus.Jau kai viskas sudeta i stiklainiukus,juos dar neuzdarytais dangteliais tik uzdengtais sustatau i puoda,kurio dugne patiesiu kokia nors skepetele.Tada pripilu vandens,kad stiklainiukus panasiai apsemtu per du pirstus ir virinu apie 10-15 min.Po to sandariai uzdarau.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 31, 08:56)
Kaitinu kaip ir visus marinatus.Jau kai viskas sudeta i stiklainiukus,juos dar neuzdarytais dangteliais tik uzdengtais sustatau i puoda,kurio dugne patiesiu kokia nors skepetele.Tada pripilu vandens,kad stiklainiukus panasiai apsemtu per du pirstus ir virinu apie 10-15 min.Po to sandariai uzdarau.


Aciu, o cia viskam reikia taip daryt, nes daugumoj receptu nera tokiu nuorodu.. g.gif
Atsakyti
Cia visu konservu uztvirtinimas.Daug kas taip nedaro,nes joms ir taip sekasi.Niekada nebaltuoja ar dar kas nors neatsitinka.Bet man buvo metu,kai daug praradau konservu todel visus marinatus kaitinu.Gal as kazko nepadarau teisingai,kad man po to pabaltuoja,o pakaitinus niekada nieko blogo neatsitinka.Nekaitinu tik trilitriu,kuriuos vakuoju uzsukamais dangteliais.Bet nupilineju du kartus.
Atsakyti
o as apie ta kaitinima noreciau paklaus kaitinau vakar pomidorus o uzvakar agurkus irman dvieju stiklainiu nuskilo bekaitinant dugnai, kazin kas cia kaltas.
O uogieniu ir kompotu as tai nekaitinu tik pradejau agurkus ir pomidorus ir visokias misraines kaitinti, siandien bandysiu kalafijorus vakuoti tai tikriausiai irgi kaitinsiu....
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2009 08 31, 13:51)
o as apie ta kaitinima noreciau paklaus kaitinau vakar pomidorus o uzvakar agurkus irman dvieju stiklainiu nuskilo bekaitinant dugnai, kazin kas cia kaltas.
O uogieniu ir kompotu as tai nekaitinu tik pradejau agurkus ir pomidorus ir visokias misraines kaitinti, siandien bandysiu kalafijorus vakuoti tai tikriausiai irgi kaitinsiu....

Butinai reikai itiesti koki merliuka i dugna ir dar ziuret temperaturu, nesustatyt saltu stiklainiu i karsta puoda ar atvirksciai g.gif
Atsakyti
As tiesiu netgi toki dviguba ranksluostuka,kad nestovetu stiklainiai ant dugno.Kaitinu stiprioj temperaturoj ir niekada netruksta.Gal per visa kaitinima truko vienas stiklainis,bet jam jau buvo laikas. biggrin.gif
Atsakyti
Aš,nekaitinu agurkų,pomidorų,bet nupilu pora kartų.
Pčioje pradžioje agurkus pamerkiu į šaltą vandenį po to aš juos blanširuoju keletą miučių,ir tik tuomet dedu į stiklainius.
Kaitinu,kai darau daržovių mišinius,kopūstus{kalafijorus}
Nėra man nušaudę dangteliai,arba pabalęs marinatas.
Atsakyti
As tai ir patiesiu bet gal jau pravese stiklainiai buna o kai jau i uzvirinta vandeni sudedu, gal cia problema. Na pirmus stiklainius dedu i puoda ant ranksluostuko uzpilu is krano siltu vandeniu ir kai uzverda tik stiklainius keiciu vis pavirinus, ar reikia visada isemus stiklainius vis naujo vandenio pilti i puoda?
Atsakyti
Noriu pasiūlyti paprikų užkandėlę su pomidorais ir obuoliais
reikia:
pora kg. pomidorų,
vieno kg.saldžiųjų paprikų,
500g.antaniniu obuoliu,
700g. svogunu,
500ml. acto{8%},
500g.cukraus,
pora sauksteliu druskos,
pora s. saldziosios paprikos milteliu.
Pomidorus blanširuoti nudirti odelę
Saldžias paprikas perpjauti pašalinti sėklyną.
Obuolius nulupti išpjauti sėklalizdžius.
Svogūnus nulupti.
Daržoves ,vaisius supjaustyti sudėti į puodą.
Užpilti puse kiekio acto,suberti cukrų,druską,malt. papriką.
Virt ant mažos ugnies apie valandą.
Supilti likusį actą pavirti 10min..
Sudėti į stiklainius ir užsukti.
Pasidariau vakar pora stiklainiuku,jeigu gauiu dar antaninių obuoliukų dar darysiu,man patiko
Atsakyti
mergaitės padėkit!!!!!
priaugo mano šiltnamyje tokių ilgų, siaurų paprikų, jeigu valgai su sėklom - labai aštrios, jeigu be sėklų, tai skonis kaip normaliso paprikos.. bet ką su jomis daryti??? tikrai labai labai ilfos ir raudonos... gal kas nors jas marinuojat? ką su jomis daryt??? išmest juk gaila blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2009 09 01, 10:52)
mergaitės padėkit!!!!!
priaugo mano šiltnamyje tokių ilgų, siaurų paprikų, jeigu valgai su sėklom - labai aštrios, jeigu be sėklų, tai skonis kaip normaliso paprikos.. bet ką su jomis daryti??? tikrai labai labai ilfos ir raudonos... gal kas nors jas marinuojat? ką su jomis daryt??? išmest juk gaila blush2.gif


berods, yra atskira temuke "marinuotos paprikos", su medum nebogas receptas ten. As dariau paprikas su morkomis
0.5 kg paprikos 1.5 kg morku
marinatui: 1l vandens, 1 st.cukraus, 2saukstai druskos, 1st aliejaus, 1 stacto 9 proc.

Morkas pavirti marinate 3-4 min, pries tai supjauscius mazais siaudeliais, supilti acta, sudeti paprika supjaustyta smulkiau ir dar pavirti 3-4 min.Deti i stiklainius, palaikyti siltai.
Papildyta:
QUOTE(Ingada @ 2009 08 30, 22:38)
Jas butinai reikejo nors kiek pakaitinti. Gal pamirso recepte nurodyti?!



dekui, tikriausiai, kad pamirso per skubejima laimeti geriausio konservavimo recepto konkursa smile.gif kazkaip liko svogunu bedarant ta asorti, tai sudejau juos su morkom, kuriu stiklainius jau pasterizavau, tai laikosi kuo puikiausiai,kad ir su svogunu.
Atsakyti
Dariau jau daug misrainiu, ne vienu kolkas dangteliai neissipute, o vat su pupelem siandien du slovikiukus jau ir iskraciau.tai visus likusius i saldytuva partempiau.Kaip jums su pupelem laiko misraines?
Atsakyti