Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 28, 19:44)
My Webpage
Na va mano agurkinė sriuba , dar karšta  thumbup.gif


agurkinę ir aš vakar viriau. Kol karšta buvo, tai šiaip sau skonis.. kažkoks bendras skonis yra tarp tų visų viralinių mišrainių - saldžiai rūgštus, ar tai rūgščiai saldus.
Bet kai šįryt paragavau, tai visai nieko. Valgyt galima bigsmile.gif
Teks su vaiku ligoninėj pagulėt, tai bus man ką iš spintukės išsitraukt naktipiečiams rolleyes.gif
Atsakyti
Aš mišraines pagal šitą receptuką darau :

2 šaukštai druskos,pipirų pagal skonį
130ml acto
200ml aliejaus
200cukraus
500 g pomidorų padažo (ne kečupo)
čia maždaug ant 3 kg daržovių Daugiausiai dedu cukinijos apie 2 kg,
Daržoves susmulkinu, į puodą ir kaitinu ant mažos ugnies . Pabaigoje supilu actą ir pomidorų padažą

Šiandien darau cukinijas su paprikomis, šparaginėmis pupelėmis, agurkais ir aštriu pomidorų padažu ax.gif
Praeitą kart irgi tokias dariau tik su švelniu padažu, bet irgi labai skanios gavosi, stiklainiuką tik atsidarėm ir labai greit išgaravo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 29 rugpjūčio 2009 - 11:36
QUOTE(*AMRI* @ 2009 08 28, 08:36)
Labai megstu burokelius,bet nelabai moku juos pagaminti.Gal galetumes parasytirecepteliu kokiu misrainiu su burokeliais?Ir dar gal kas zino,sriubu rceptu(na tu kur parduotuvese buna jau gatavu pirkti).Buciau labai dekinga 4u.gif

virš Tavo posto yra postas su citata, toje citatoje yra burokėlių fantastinė mišrainė, kuri tinka ne tik ant duonos ir prie mėsos, bet ir fantastinė sriuba gaunasi, žiemą belieka įsimesti bulvių ir mėsytės gabaliuką arba frikadelių, liuks sriubytė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 06:11)
Sveikutes,

jau minejau, kad dariau salotas pagal si recepteli, vakar viena stiklainiuka atidariau - na reikia paragauti..... Vaje, kaip skanu.
1 kg. morku
1 kg. svogunu
1 kg. sald. papriku
3 kg. pomidoru
300 gr. cukraus
100 gr. druskos
150 gr. acto
400 gr. aliejaus

Svogunus supjaustyti ziedeliais, morkas siaudeliais (negalima tarkuotas deti - bus kose) + kt. produktai. Palikti stoveti 2 val.
Paskutinis etapas: pavirti 20-25 min. ir i stiklainius.

REKOMENDUOJU.  thumbup.gif
P.S. o kam i marinata dedamas krakmolas?  g.gif ar konsistencijai?



Zinau, kad kazkaip panasiai darydavom, bet tik nepamenu, kad acto piltume g.gif O kadangi su skrandziais nelabai, tai gal galima kuo nors sita zaraza pakeist? blush2.gif Patarkit, neperskaiciau visu temu, is karto atsiprasau biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už receptuką,pabandysiu ,turėtų gautis skaniai thumbup.gif


Gal tiks. smile.gif
RUDENINIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KOPŪSTAIS
1 kg paprikų
1 kg pomidorų
0,5 kg svogūnų
0,5 kg morkų
0,5-1 kg kopūstų
0,5 stiklinės aliejaus
1,5 šaukšto cukraus
1 šaukštas druskos
maltų juodųjų pipirų, lauro lapų

Morkas sutarkuoti, pomidorus supjaustyti skiltelėmis. Susmulkinti paprikas, svogūnus, kopūstus. Viską sudėti į puodą ir kaitinti (maišant), kol daržovės suminkštėja.

KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ
Supjaustyti pilną kibirą kopūstų. Įtarkuoti morkų, įdėti spanguolių (abiejų pagal norą). Dėti cukraus ir druskos pagal skonį. Įpilti po 0,5 l aliejaus ir acto (galima mažiau). Viską išmaišyti ir lengvai paslėgti. Laikyti 3 dienas, per dieną kelis kartus pamaišant. Po 3 dienų kaitinti iki suminkštės ir sukrėsti į stiklainius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 30 rugpjūčio 2009 - 13:48
Tai nieks nepagelbes? Kuo ir kokiom proporcijom misrainese galima keisti acta? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 29, 10:59)

Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 9proc.(buvo parasyta acto 0.9% g.gif  kadangi turejau tik 9% tai toki dejau,sakau gal klaida ten isivelus buvo,skonio mano akim nepagadino biggrin.gif )
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų

Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!



O ka skanaus su sia misraine darot? 4u.gif Su kokia mesyte patroskinat? Pasidalinkit savo virtuves paslaptimis... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rrr? @ 2009 08 30, 18:04)
O ka skanaus su sia misraine darot?  4u.gif Su kokia mesyte patroskinat? Pasidalinkit savo virtuves paslaptimis...  wub.gif


ne ta tema,ale nu negi gaila lotuliukas.gif lotuliukas.gif i troskinius,i sriubas,i mesa.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 26, 09:05)
Vakar dariau stai ka, labai graziai atrodo stiklainyje:

Daržovių asorti žiemai

Morkų;
Svogūnų;
Agurkų;

Marinatui:

10 st. vandens
2 st. acto (6% obuolių)
2 st. cukraus
2-3 v.š. druskos

Morkas, agurkus ir svogūnus supjaustyti žiedeliais ir dėti į stiklainius sluoksniais. Užvirti marinatą ir užpilti juo daržovėmis prikrautus stiklainius. Užsukti ir dėti šiltai. Daržovės išlieka itin traškios ir skanios!
Receptas is delfi.



Pasakykit, ar jums nenusurugo dar sitas asorti, dariau irgi nusiziurejus ta pati recepta delfi.Snd, praejus gal savaites, viska ispyliau lauk...nei traskiu darzoviu, nei skanumo, nieko....
Atsakyti
QUOTE(ugne32 @ 2009 08 30, 20:09)
Pasakykit, ar jums nenusurugo dar sitas asorti, dariau irgi nusiziurejus ta pati recepta delfi.Snd, praejus gal savaites, viska ispyliau lauk...nei traskiu darzoviu, nei skanumo, nieko....


Jas butinai reikejo nors kiek pakaitinti. Gal pamirso recepte nurodyti?!
Atsakyti
As tai irgi visas misraines pakaitinu,nes vienais metais visos ir man prarugo.Aisku kaip sako darbo daug,bet garantuotai laikosi ziema.
Atsakyti
QUOTE(ugne32 @ 2009 08 30, 19:09)
Pasakykit, ar jums nenusurugo dar sitas asorti, dariau irgi nusiziurejus ta pati recepta delfi.Snd, praejus gal savaites, viska ispyliau lauk...nei traskiu darzoviu, nei skanumo, nieko....


Klausiate ar nesurugo? NZN...
Sakes blink.gif , nieko negaliu pasakyt, nes viska isveziau vyro tevukui i rusi, nes mes neturime kur stiklainiu laikyt.

verysad.gif verysad.gif verysad.gif kabzdecas, kam viesinti lieva recepta, cia as apie delfi... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 08 31, 08:01)
As tai irgi visas misraines pakaitinu,nes vienais metais visos ir man prarugo.Aisku kaip sako darbo daug,bet garantuotai laikosi ziema.



papasakokite, kaip tai reikia daryt? 4u.gif
Atsakyti