Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Papugele @ 2009 08 27, 15:02)
Parasysiu veliau tau i a. z kaip as verdu.  mirksiukas.gif


Ot aciu, lauksiu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 27, 15:02)
Parasysiu veliau tau i a. z kaip as verdu.  mirksiukas.gif

Ir aš norėčiau receptuko blush2.gif , planuoju šiemet pirmą kartą virt , man taip skanu wub.gif , bet niekad nebandžiau pati gaminti blush2.gif
Papildyta:
[quote=fuksė,2009 08 27, 12:14]
Niuu....sufanatejau. biggrin.gif Negaliu sustot, ot iklimpau. Darysiu dede Bensa tik be ananasu, bo manieji nevalgys.
Ir dar turiu ideju... vaje, kad tik laiko uztektu viska realizuoti iki rugsejo 1 d.
Papildyta:
o pas mane 6 proc. actas, ar cia blogai? g.gif
Neblogai , bet tada jo kitokiom proporcijom dėti reikia nei 9 proc .
Atsakyti
[quote=*Nerutė *,2009 08 27, 15:42]
Ir aš norėčiau receptuko blush2.gif , planuoju šiemet pirmą kartą virt , man taip skanu wub.gif , bet niekad nebandžiau pati gaminti blush2.gif
Papildyta:
[quote=fuksė,2009 08 27, 12:14]
Niuu....sufanatejau. biggrin.gif Negaliu sustot, ot iklimpau. Darysiu dede Bensa tik be ananasu, bo manieji nevalgys.
Ir dar turiu ideju... vaje, kad tik laiko uztektu viska realizuoti iki rugsejo 1 d.
Papildyta:
o pas mane 6 proc. actas, ar cia blogai? g.gif
Neblogai , bet tada jo kitokiom proporcijom dėti reikia nei 9 proc .
[/quote]

tai tureciau suprasti taip, kad jei recepte nurodyta pvz. 200 gr. 9 proc. acto, tai as turedama 6 proc. acta tureciau naudoti daugiau....
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 15:48)
tai tureciau suprasti taip, kad jei recepte nurodyta pvz. 200 gr. 9 proc. acto, tai as turedama 6 proc. acta tureciau naudoti daugiau....

tiksliai taip...tik kaip apskaičiuot nepasakysiu.Daug knisimosi.Geriau nusipirk "standartinį"-nereiks galvos sukt smile.gif
Atsakyti
Fuksei ir Nerutei OBUOLIENE

Obuolius nulupam(as nuskutu su bulviu skustuku), pjaustom i keturias dalis, isimam seklas ir dar supjaustom skiltelem. Prisipjaustom taip visa puoda, uzpilam cukrumi. Jo reikia mazdaug 0.5 kg ant kilogramo obuoliu. Pakratom dar truputi, kad ir i tarpus patektu ir paliekam per nakti. Ryte bus issiskyre daug sulciu. Jas uzdeje koki dangti, nupilam i atskira puoda ir verdam. Kai uzverda dar paverdam kokias desimt minuciu, kud sutirstetu. Tada i tas verdancias sultis sukratom obuolius. Jie pateke i toki karsta skysti, labai greit issileidzia, zymiai greiciau isverda. Aisku nuo obuoliu supylimo reik daznai pamaisyti, svarbu dugna priziuret mirksiukas.gif . Bet tikrai nedega, beveik nesitasko, nes nebeilgai reikia virti. Mazdaug 25min. Cukrus jau papildomai nebereikia, galima jau visai baigiant virti iberti puse a.š cinamono. As kartais dedu, kartais ne. Skanu vistiek. smile.gif
Isvirusia obuoliene sukreciam i iskaitintus stiklainius ir uzsukam. 4u.gif
Atsakyti
Papūgėle , aš norėjau obuolių sūrio recepto blush2.gif . Labai visų atsiprašau , kad aš čia ne į temą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 26, 08:05)
Vakar dariau stai ka, labai graziai atrodo stiklainyje:

Daržovių asorti žiemai

Morkų;
Svogūnų;
Agurkų;

Marinatui:

10 st. vandens
2 st. acto (6% obuolių)2 st. cukraus2-3 v.š. druskos

Morkas, agurkus ir svogūnus supjaustyti žiedeliais ir dėti į stiklainius sluoksniais. Užvirti marinatą ir užpilti juo daržovėmis prikrautus stiklainius. Užsukti ir dėti šiltai. Daržovės išlieka itin traškios ir skanios!
Receptas is delfi.

kazin ar 9% actas tiktu ????? help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 27 rugpjūčio 2009 - 18:57
Sveikutės,gal kuri išsivirėt su kopūstais mišrainę,pasiūlykit g.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
iklimpau ir as... per tas misraines net prie SM prisest nebera kada lotuliukas.gif
dariau sita (su moliugu) labai skani gavosi thumbup.gif aciu mamytei, pasiuliusiai si receptuka:
"Aš pernai dariau tokią mišrainę:
1kg cukinijos (moliųgas irgi tinka)
visos kitos po 0.5 kg:
morkos,
svogūnai,
pomidorai,
paprikos.
pupelių(šiek tiek apvirti) gal kokią stiklinę.
stiklinė aliejaus (galima ir mažiau)
0.5 stiklinės acto,
druskos, cukraus pagal skonį.
Viską susmulkinti, sudėti ir virti, proporcijas galima keisti pagal savo skonį. Rekomenduočiau ilgiau pavirti, kol suvirs. Labai skanu. Man tai kaip narkotikas, pradėjus puslitriuką negaliu sustot. "

ir dariau su burokeliais, tai visa laime, kad nedaug burokiuku prisiroviau (tik 2kg), o tai butu teke vaziuot i Vilniu ar Kauna pas SM mamytes ir vaisint lotuliukas.gif
"Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos

Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!"
nu man tai ji isvis neskani schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2009 08 27, 21:35)
"

ir dariau su burokeliais, tai visa laime, kad nedaug burokiuku prisiroviau (tik 2kg), o tai butu teke vaziuot i Vilniu ar Kauna pas SM mamytes ir vaisint  lotuliukas.gif
"Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos

Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!"
nu man tai ji isvis neskani  schmoll.gif

Aš irgi dariau mirksiukas.gif Man labai patiko thumbup.gif Prie kokios silkutės tai iš vis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2009 08 27, 21:35)
sveikos  4u.gif
iklimpau ir as... per tas misraines net prie SM prisest nebera kada  lotuliukas.gif
dariau sita (su moliugu) labai skani gavosi  thumbup.gif aciu mamytei, pasiuliusiai si receptuka:
"Aš pernai dariau tokią mišrainę:
1kg cukinijos (moliųgas irgi tinka)
visos kitos po 0.5 kg:
morkos,
svogūnai,
pomidorai,
paprikos.
pupelių(šiek tiek apvirti) gal kokią stiklinę.
stiklinė aliejaus (galima ir mažiau)
0.5 stiklinės acto,
druskos, cukraus pagal skonį.
Viską susmulkinti, sudėti ir virti, proporcijas galima keisti pagal savo skonį. Rekomenduočiau ilgiau pavirti, kol suvirs. Labai skanu. Man tai kaip narkotikas, pradėjus puslitriuką negaliu sustot. "

ir dariau su burokeliais, tai visa laime, kad nedaug burokiuku prisiroviau (tik 2kg), o tai butu teke vaziuot i Vilniu ar Kauna pas SM mamytes ir vaisint  lotuliukas.gif
"Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos

Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!"
nu man tai ji isvis neskani  schmoll.gif



burokeliu tikrai nedarysiu, niekas nevalgo....as irgi nemegstu.
Atsakyti
Labai megstu burokelius,bet nelabai moku juos pagaminti.Gal galetumes parasytirecepteliu kokiu misrainiu su burokeliais?Ir dar gal kas zino,sriubu rceptu(na tu kur parduotuvese buna jau gatavu pirkti).Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti