Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(naitas @ 2009 08 26, 17:35)
Tai pati pagalvok, kaip jis nušaus, jeigu yra užsuktas?  blink.gif aišku, kad nenušaus. Suges, apges, prarugs stiklainio turinys, išsipūs dangtelis, bet nenušaus.

o va tie užsukti mašinėle gali šauti, nes jie yra užspausti. ir kilus pavojui, tiesiog guma neatlaiko spaudimo ir dangtelis šauna.

Tai tiek suprantu, kad gali laikyt, bet ... Jei per daug prarūgsta tai tie užsukami išsipučia oi oi, kai jau ima veržtis, tai su garsu, maniškiai laikosi gerai, kaip tik pritraukti (jei tokį stiklainį atidarinėji ir lengvai atsisuka - vadinas jo turinys pagedęs, o va su užspaustais dangteliais, ne visad jie nušauna). Specialiai nieko šaldytuvan nedėjau, eksperimentuoju kiek ilgai laikys. Iš patirties žinau kad anytos užsukti nelaiko, visada burokėliai ir visos kitos mišrainės bei uogienės pelija. O va krikštamotės - nėra sugedę, tai aš ir vargau kaip jinai pamokė. Tiesa peržiemot jiems neteks - vyras įsisuko dabar, jau naikina palengva.
Po tais su mašinėle užspaustais irgi pelija nenušovę (vėl iš anytos dovanų pastebėta), o būna kad ir konservų dėžutės sprogsta.

Kadangi aš pirmus metus konservavau, tai pradžiai pasigaminau po truputuka, tada ragavau, ir taisiau klaidas, nerizikavau visos partijos iškart dėt į stiklainius, kad nebūtų vargas dėl vargo. Ir geriai padriau, nes burokėlius marinuodama užmiršau kad dar ir druską reikia įdėt doh.gif .
Atsakyti
Dariau labai skanią mišrainę , lygtai Delfi receptą radau g.gif

4kg. pomidorų
1kg. pupelių
1kg. morkų
1kg. svogūnų
1stiklinė aliejaus
8 šaukštai acto
10 šaukštų cukraus
3 šaukštai druskos
Maltų juodų pipirų .
Pomidorus nulupti ir supjaustyt griežinėliais . Pupeles išvirti , morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti . Svogūnus supjaustyti šiaudeliais . Visus produktus dėti į emaliuotą indą , berti cukrų , druską , prieskonius , pilti likusį aliejų . Kaitinti 20-30min. Baigiant troškinti supilti actą . Karštą mišrainę sudėti į stiklainius ir uždaryti .
Man iš šios normos gavosi 14 puslitriukų tikrai skanios mišrainės 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklausti kokio proc. actą receptuose turi omenį? 9-nių? Ir jei actą keisti citirnos rūgštele, kažin kiek jos reikėtų dėti g.gif ? Man kažkaip actas schmoll.gif ...
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 26, 23:35)
Prajuokinai,jau jei neskanus,tai jau tikrai tada geriau nieko.As vienais metais,dar naujoke buvau marinavime,kai primarinavau agurku,tai niekas ziema nevalge. biggrin.gif

betgi receptas iš SM ir dar su prierašu - kas valgė - visi gyrė.
Tai ir galvoju, ar tuos konservus išimti iš šaldytuvo ir leisti želei atšilti ir taip gal susigers prieskoniai į daržoves g.gif nes žele tai juos gal konservuoja ir procesai sustoja? nu nzn..

QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 08:11)
P.S. o kam i marinata dedamas krakmolas?  g.gif ar konsistencijai?

tirština
QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 08:11)
Vakar nukoviau pardeje cukinijas,

įsisiautėjai laugh.gif

QUOTE(bytte @ 2009 08 27, 12:45)
Noriu paklausti kokio proc. actą receptuose turi omenį? 9-nių? Ir jei actą keisti citirnos rūgštele, kažin kiek jos reikėtų dėti g.gif ? Man kažkaip actas schmoll.gif ...

9 procentų. Kur reikia stipresnio, parašo, kad reikia acto esencijos. Dabar gal jau kitaip ją vadina.. gal koncentruota maistinė acto rūgštis.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2009 08 27, 11:45)
Noriu paklausti kokio proc. actą receptuose turi omenį? 9-nių? Ir jei actą keisti citirnos rūgštele, kažin kiek jos reikėtų dėti g.gif ? Man kažkaip actas schmoll.gif ...

Taip 9 proc. o jei su citrinos rūgštele darysi tai ragauk darydama , kad būtų skanu tau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 27, 12:00)
betgi receptas iš SM ir dar su prierašu - kas valgė - visi gyrė.
Tai ir galvoju, ar tuos konservus išimti iš šaldytuvo ir leisti želei atšilti ir taip gal susigers prieskoniai į daržoves  g.gif  nes žele tai juos gal konservuoja ir procesai sustoja? nu nzn..
tirština

įsisiautėjai laugh.gif
9 procentų. Kur reikia stipresnio, parašo, kad reikia acto esencijos. Dabar gal jau kitaip ją vadina.. gal koncentruota maistinė acto rūgštis..  g.gif



Niuu....sufanatejau. biggrin.gif Negaliu sustot, ot iklimpau. Darysiu dede Bensa tik be ananasu, bo manieji nevalgys.
Ir dar turiu ideju... vaje, kad tik laiko uztektu viska realizuoti iki rugsejo 1 d.
Papildyta:
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 27, 12:01)
Taip 9 proc. o jei su citrinos rūgštele darysi tai ragauk darydama , kad būtų skanu tau  mirksiukas.gif



o pas mane 6 proc. actas, ar cia blogai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 27, 11:36)
Dariau labai skanią mišrainę , lygtai Delfi receptą radau  g.gif

4kg. pomidorų
1kg. pupelių
1kg. morkų
1kg. svogūnų
1stiklinė aliejaus
8 šaukštai acto
10 šaukštų cukraus
3 šaukštai druskos
Maltų juodų pipirų .
Pomidorus nulupti ir supjaustyt griežinėliais . Pupeles išvirti , morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti . Svogūnus supjaustyti šiaudeliais . Visus produktus dėti į emaliuotą indą , berti cukrų , druską , prieskonius , pilti likusį aliejų . Kaitinti 20-30min. Baigiant troškinti supilti actą . Karštą mišrainę sudėti į stiklainius ir uždaryti .
Man iš šios normos gavosi 14 puslitriukų tikrai skanios mišrainės  4u.gif



as irgi sia misraine uzmaciau, tai kad manieji pupeliu nevalgo - durniu laivas.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 26, 22:35)
Prajuokinai,jau jei neskanus,tai jau tikrai tada geriau nieko.As vienais metais,dar naujoke buvau marinavime,kai primarinavau agurku,tai niekas ziema nevalge. biggrin.gif

Visiem pasitaiko biggrin.gif As irgi pries kiek metu buvau toki nesamoninga recepta radus- agurku sultys doh.gif Tai prisisunkiau gal penkis litrus, atseit atidarai ziema, o agurkais kvepai, negali isivaizduot koks skanumas gerti ar taip kam. Ne velnio, niekas nebekvepia, atrodo irgi baisiai, stiklainiai kaip prisisioti. Kaip as meciau juos visus i konteineri doh.gif

O dabar neseniai viriau obuoliene, uzdariau visus, palikau per nakti, ryte ziuriu visi stiklainiai graziai stovi, dangteliai pritraukti, idube, o vienas- ne. Paziuriu, ogi pamirsau ji uzsukti, tik uzdejau ir viskas lotuliukas.gif Nebesukau, padejau 'greitam' valgymui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 27, 13:21)
pamirsau ji uzsukti, tik uzdejau ir viskas lotuliukas.gif Nebesukau, padejau 'greitam' valgymui smile.gif

doh.gif lotuliukas.gif GERAI, KAD NE VISUS TAIP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 27, 12:21)
Visiem pasitaiko  biggrin.gif As irgi pries kiek metu buvau toki nesamoninga recepta radus- agurku sultys doh.gif  Tai prisisunkiau gal penkis litrus, atseit atidarai ziema, o agurkais kvepai, negali isivaizduot koks skanumas gerti ar taip kam. Ne velnio, niekas nebekvepia, atrodo irgi baisiai, stiklainiai kaip prisisioti. Kaip as meciau juos visus i konteineri doh.gif

O dabar neseniai viriau obuoliene, uzdariau visus, palikau per nakti, ryte ziuriu visi stiklainiai graziai stovi, dangteliai pritraukti, idube, o vienas- ne. Paziuriu, ogi pamirsau ji uzsukti, tik uzdejau ir viskas lotuliukas.gif Nebesukau, padejau 'greitam' valgymui smile.gif



o as labai filosofiskai ziuriu i tokius dalykus: na is kur zinoti skoni, o ypac agurku ar pomidoru...na bus neskanu, ieskosiu kito recepto. mirksiukas.gif
Stai su misrainem tikrai lengviau: verdi, ragauji sau iskart, reguliuoji sau skoni. biggrin.gif
O obuolienei jau laikas? [color=yellow]Galvojau dar palaukti, kol obuoliu derlius prasides
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 27 rugpjūčio 2009 - 12:33
QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 13:32)
o as labai filosofiskai ziuriu i tokius dalykus: na is kur zinoti skoni, o ypac agurku ar pomidoru...na bus neskanu, ieskosiu kito recepto.  mirksiukas.gif
Stai su misrainem tikrai lengviau: verdi, ragauji sau iskart, reguliuoji sau skoni. biggrin.gif
]O obuolienei jau laikas? Galvojau dar palaukti, kol obuoliu derlius prasides

Viriau is alyviniu, jiems jau pats laikas smile.gif O su kitais reik dar laukti smile.gif Su velyvais as turiu planu ir obuoliu suri daryt, pirma karta gyvenime cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papugele: 27 rugpjūčio 2009 - 12:36
QUOTE(Papugele @ 2009 08 27, 13:36)
Viriau is alyviniu, jiems jau pats laikas smile.gif  O su kitais reik dar laukti smile.gif Su velyvais as turiu planu ir obuoliu suri daryt, pirma karta gyvenime cool.gif



O recepteli kur nukovei? kaip cia man toki patikrinta gavus, netersiant cia eterio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 27, 14:55)
O recepteli kur nukovei? kaip cia man toki patikrinta gavus, netersiant cia eterio? g.gif

Parasysiu veliau tau i a. z kaip as verdu. mirksiukas.gif
Atsakyti