QUOTE(naitas @ 2009 08 26, 17:35)
Tai pati pagalvok, kaip jis nušaus, jeigu yra užsuktas? aišku, kad nenušaus. Suges, apges, prarugs stiklainio turinys, išsipūs dangtelis, bet nenušaus.
o va tie užsukti mašinėle gali šauti, nes jie yra užspausti. ir kilus pavojui, tiesiog guma neatlaiko spaudimo ir dangtelis šauna.
o va tie užsukti mašinėle gali šauti, nes jie yra užspausti. ir kilus pavojui, tiesiog guma neatlaiko spaudimo ir dangtelis šauna.
Tai tiek suprantu, kad gali laikyt, bet ... Jei per daug prarūgsta tai tie užsukami išsipučia oi oi, kai jau ima veržtis, tai su garsu, maniškiai laikosi gerai, kaip tik pritraukti (jei tokį stiklainį atidarinėji ir lengvai atsisuka - vadinas jo turinys pagedęs, o va su užspaustais dangteliais, ne visad jie nušauna). Specialiai nieko šaldytuvan nedėjau, eksperimentuoju kiek ilgai laikys. Iš patirties žinau kad anytos užsukti nelaiko, visada burokėliai ir visos kitos mišrainės bei uogienės pelija. O va krikštamotės - nėra sugedę, tai aš ir vargau kaip jinai pamokė. Tiesa peržiemot jiems neteks - vyras įsisuko dabar, jau naikina palengva.
Po tais su mašinėle užspaustais irgi pelija nenušovę (vėl iš anytos dovanų pastebėta), o būna kad ir konservų dėžutės sprogsta.
Kadangi aš pirmus metus konservavau, tai pradžiai pasigaminau po truputuka, tada ragavau, ir taisiau klaidas, nerizikavau visos partijos iškart dėt į stiklainius, kad nebūtų vargas dėl vargo. Ir geriai padriau, nes burokėlius marinuodama užmiršau kad dar ir druską reikia įdėt .