QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 11:21)
Esu valgiusi labai seniai mišrainę su kopūstais,kaip šiupinys,gal kuri turite receptuką,labai mėgstu kopūstus,o čia tik randu salotas
Gal tiks.
RUDENINIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KOPŪSTAIS
1 kg paprikų
1 kg pomidorų
0,5 kg svogūnų
0,5 kg morkų
0,5-1 kg kopūstų
0,5 stiklinės aliejaus
1,5 šaukšto cukraus
1 šaukštas druskos
maltų juodųjų pipirų, lauro lapų
Morkas sutarkuoti, pomidorus supjaustyti skiltelėmis. Susmulkinti paprikas, svogūnus, kopūstus. Viską sudėti į puodą ir kaitinti (maišant), kol daržovės suminkštėja.
KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ
Supjaustyti pilną kibirą kopūstų. Įtarkuoti morkų, įdėti spanguolių (abiejų pagal norą). Dėti cukraus ir druskos pagal skonį. Įpilti po 0,5 l aliejaus ir acto (galima mažiau). Viską išmaišyti ir lengvai paslėgti. Laikyti 3 dienas, per dieną kelis kartus pamaišant. Po 3 dienų kaitinti iki suminkštės ir sukrėsti į stiklainius.
KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS
1 kg kopūstų
1 kg pomidorų
1 kg obuolių (geriausia antaninių)
0,8 kg morkų
1 kg svogūnų
pipirų, druskos, lauro lapelių, aliejaus
Susmulkintus svogūnus pakepinti aliejuje. Visus produktus sudėti į puodą, užpilti aliejumi (nepadauginti, nes išsiskirs iš daržovių sulčių), troškinti, kol suminkštėja.
Papildyta:
Gal dar nebuvo.
ŽALIŲ POMIDORŲ MIŠRAINĖ
5 kg žalių pomidorų
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1 kg paprikų (arba baklažanų)
250 ml acto
250 ml aliejaus
100 g cukraus
2 šaukštai druskos
Pomidorus supjaustyti ir pasūdytame vandenyje palaikyti per naktį. Pomidorus išgriebti iš vandens ir sumaišyti su likusiais produktais. Kaitinti, kol suminkštės (maždaug 30-40 min.)
CUKINIJŲ SALOTOS
1,5 kg paruoštų cukinijų (nuluptų, jei reikia ir susmulkintų)
100 g česnakų
100 g krapų
100 ml obuolių acto
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
0,5 l aliejaus (pilu mažiau)
Česnaką ir krapus sumulkinti. Visus produktus sumaišyti ir 2 val. palaikyti. Sudėti į paruoštus 0,5 l stiklainius, pridengti dangteliais, kaitinti 20 min. (1 l stiklainius- 30 minučių), sandariai uždaryti.
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ
3 kg daržovių (didžioji dalis cukinijų ir paprikų, likusioji pasirinktinai - morkos, svogūnai, pomidorai)
200 g cukraus
1 šaukštas druskos
200 ml acto
200 ml aliejaus
500 g pomidorų padažo (ne kečupo)
Daržoves susmulkinti, viską sudėti į puodą ir išmaišyti. Kaitinti ant silpnos ugnies (maišant), kol daržovės suminkštės.