Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(naitas @ 2009 08 25, 19:24)
sekmadienį bėgau per maximą. Svogūnams buvo akcija - ar tik ne 69 centai kilogramas buvo  bigsmile.gif .. nerealu... nors gal tokios kainos - kaip normalios, ne akcijinės - yra Lenkijoje.

Oho bigsmile.gif As maciau dar kai 1.20 buvo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 11:21)
Esu valgiusi labai seniai mišrainę su kopūstais,kaip šiupinys,gal kuri turite receptuką,labai mėgstu kopūstus,o čia tik randu salotas smile.gif


Gal tiks. smile.gif
RUDENINIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KOPŪSTAIS
1 kg paprikų
1 kg pomidorų
0,5 kg svogūnų
0,5 kg morkų
0,5-1 kg kopūstų
0,5 stiklinės aliejaus
1,5 šaukšto cukraus
1 šaukštas druskos
maltų juodųjų pipirų, lauro lapų

Morkas sutarkuoti, pomidorus supjaustyti skiltelėmis. Susmulkinti paprikas, svogūnus, kopūstus. Viską sudėti į puodą ir kaitinti (maišant), kol daržovės suminkštėja.

KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ
Supjaustyti pilną kibirą kopūstų. Įtarkuoti morkų, įdėti spanguolių (abiejų pagal norą). Dėti cukraus ir druskos pagal skonį. Įpilti po 0,5 l aliejaus ir acto (galima mažiau). Viską išmaišyti ir lengvai paslėgti. Laikyti 3 dienas, per dieną kelis kartus pamaišant. Po 3 dienų kaitinti iki suminkštės ir sukrėsti į stiklainius.

KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS
1 kg kopūstų
1 kg pomidorų
1 kg obuolių (geriausia antaninių)
0,8 kg morkų
1 kg svogūnų
pipirų, druskos, lauro lapelių, aliejaus

Susmulkintus svogūnus pakepinti aliejuje. Visus produktus sudėti į puodą, užpilti aliejumi (nepadauginti, nes išsiskirs iš daržovių sulčių), troškinti, kol suminkštėja.
Papildyta:
Gal dar nebuvo. 4u.gif

ŽALIŲ POMIDORŲ MIŠRAINĖ
5 kg žalių pomidorų
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1 kg paprikų (arba baklažanų)
250 ml acto
250 ml aliejaus
100 g cukraus
2 šaukštai druskos

Pomidorus supjaustyti ir pasūdytame vandenyje palaikyti per naktį. Pomidorus išgriebti iš vandens ir sumaišyti su likusiais produktais. Kaitinti, kol suminkštės (maždaug 30-40 min.)

CUKINIJŲ SALOTOS
1,5 kg paruoštų cukinijų (nuluptų, jei reikia ir susmulkintų)
100 g česnakų
100 g krapų
100 ml obuolių acto
1 šaukštas druskos
2 šaukštai cukraus
0,5 l aliejaus (pilu mažiau)

Česnaką ir krapus sumulkinti. Visus produktus sumaišyti ir 2 val. palaikyti. Sudėti į paruoštus 0,5 l stiklainius, pridengti dangteliais, kaitinti 20 min. (1 l stiklainius- 30 minučių), sandariai uždaryti.

DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ
3 kg daržovių (didžioji dalis cukinijų ir paprikų, likusioji pasirinktinai - morkos, svogūnai, pomidorai)
200 g cukraus
1 šaukštas druskos
200 ml acto
200 ml aliejaus
500 g pomidorų padažo (ne kečupo)

Daržoves susmulkinti, viską sudėti į puodą ir išmaišyti. Kaitinti ant silpnos ugnies (maišant), kol daržovės suminkštės.
Atsakyti
Vakar dariau stai ka, labai graziai atrodo stiklainyje:

Daržovių asorti žiemai

Morkų;
Svogūnų;
Agurkų;

Marinatui:

10 st. vandens
2 st. acto (6% obuolių)
2 st. cukraus
2-3 v.š. druskos

Morkas, agurkus ir svogūnus supjaustyti žiedeliais ir dėti į stiklainius sluoksniais. Užvirti marinatą ir užpilti juo daržovėmis prikrautus stiklainius. Užsukti ir dėti šiltai. Daržovės išlieka itin traškios ir skanios!


Receptas is delfi.

Atsakyti
Gerų idėjų radau konservavimui. Šiemet pirmą kart gyvenime tuom užsiėmiau. Persiskaičiau visus reikalavimus stiklainių dezifekavimui, ir vargau kaip priklauso... Ploviau stiklainius ir dangtelius su soda, paskui stiklainius kaitinau orkaitėj, o dangtelius virinau garuose, bei džiovinau dar neatšalusioje orkaitėj (literatūroje parašyta kad labai svarbu užsukamus dangtelius naudoti sausus, nes kitaip jie blogai užsisuka, čia kažkas kaip tik klausė kaip su tais dangteliais). Vienas vargas... Daug paprasčiau aišku su spiritu dezinfekuot, bet jo neturėjau... Ir šeip merginos kurios turite indaploves, ten gi režimas yra kur su 95 laipsniais plauna, ir galim sakyt su soda plauna (tie priedai visi dedami), tai manau turėtų užtekt, kaip manot?
Tiesa, nei vienas stiklainis nenušovė ax.gif , taigi tinka ir užsukami dangteliai rolleyes.gif .
Atsakyti
Radau temą apie stiklainių ruošimą blush2.gif , taigi kaip ir ne į temą čia parašiau...
Atsakyti
As uzdarineju uzsukamais,bet tik pravaliusi spiritu ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 21, 10:35)
Labas rytukas,konservatorės  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Sveikos lotuliukas.gif

Aš noriu padėkoti visoms, kurios netingi pasidalinti savo žiniomis, labai labai jums visoms ačiū 4u.gif

Šiemet pirmi metai, kai konservuoju (jei dar pavasarį kas būtų pasakęs, kad tai darysiu kada nors, būčiau užspringusi nuo kvatojimo blush2.gif ) ir negaliu niekaip sustoti doh.gif Ačiū SM ir jums už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienoupe @ 2009 08 26, 13:40)
Sveikos  lotuliukas.gif

Aš noriu padėkoti visoms, kurios netingi pasidalinti savo žiniomis, labai labai jums visoms ačiū  4u.gif

Šiemet pirmi metai, kai konservuoju (jei dar pavasarį kas būtų pasakęs, kad tai darysiu kada nors, būčiau užspringusi nuo kvatojimo  blush2.gif ) ir negaliu niekaip sustoti  doh.gif Ačiū SM ir jums už patarimus  4u.gif


Ir man tai pirmi metai, taciau tikrai ne paskutiniai. biggrin.gif O jau kaip patiko! thumbup.gif Ir taip pat jei kas butu pasakes, kad as tai darysiu........negaliu sustot, tik strateguoju, ka cia dar paruosti. wub.gif
O stai maisto taip ir nepamegau ruosti.
Atsakyti
Konservavima as irgi dievinu,o valgyti ruosiu,kad reikia ruosti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2009 08 26, 11:46)
Tiesa, nei vienas stiklainis nenušovė ax.gif , taigi tinka ir užsukami dangteliai rolleyes.gif .

Tai pati pagalvok, kaip jis nušaus, jeigu yra užsuktas? blink.gif aišku, kad nenušaus. Suges, apges, prarugs stiklainio turinys, išsipūs dangtelis, bet nenušaus.

o va tie užsukti mašinėle gali šauti, nes jie yra užspausti. ir kilus pavojui, tiesiog guma neatlaiko spaudimo ir dangtelis šauna.

QUOTE(pienoupe @ 2009 08 26, 14:40)
Šiemet pirmi metai, kai konservuoju (jei dar pavasarį kas būtų pasakęs, kad tai darysiu kada nors, būčiau užspringusi nuo kvatojimo  blush2.gif ) ir negaliu niekaip sustoti  doh.gif Ačiū SM ir jums už patarimus  4u.gif

laugh.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(fuksė @ 2009 08 26, 16:44)
Ir man tai pirmi metai, taciau tikrai ne paskutiniai.  biggrin.gif O jau kaip patiko! thumbup.gif Ir taip pat jei kas butu pasakes, kad as tai darysiu........negaliu sustot, tik strateguoju, ka cia dar paruosti.  wub.gif
O stai maisto taip ir nepamegau ruosti.

hihihi.gif

dariau pomidorus drebučiuose. Ir sukdama paskutinį stiklainį, spustelėjau.. sutrūko. TAi viską iškračiau ir padėjau į šaldytuvą. Sustingo želė. Paragavau ir nemalonu kažkaip pasidarė - kai karštas, tai tas marinatas toks aitrus atrodė.. o kai želė formoj, tai vos "bezda".. siaubas..
dabar galvoju - gal ne iš karto sudėti želinius pomidorus į šaldytuvą? gal jie turi pastovėt kokią savaitę, kad susigertų marinatas į pomidorus, svogūnus?? nes jeigu tokio skonio, tai geriau tada nieko...
Atsakyti
Prajuokinai,jau jei neskanus,tai jau tikrai tada geriau nieko.As vienais metais,dar naujoke buvau marinavime,kai primarinavau agurku,tai niekas ziema nevalge. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,

jau minejau, kad dariau salotas pagal si recepteli, vakar viena stiklainiuka atidariau - na reikia paragauti..... Vaje, kaip skanu.
1 kg. morku
1 kg. svogunu
1 kg. sald. papriku
3 kg. pomidoru
300 gr. cukraus
100 gr. druskos
150 gr. acto
400 gr. aliejaus

Svogunus supjaustyti ziedeliais, morkas siaudeliais (negalima tarkuotas deti - bus kose) + kt. produktai. Palikti stoveti 2 val.
Paskutinis etapas: pavirti 20-25 min. ir i stiklainius.

REKOMENDUOJU. thumbup.gif


P.S. o kam i marinata dedamas krakmolas? g.gif ar konsistencijai?

Vakar nukoviau pardeje cukinijas, gal kas rekomenduos recepteli, na toki niam niam.... blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti