Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(naitas @ 2009 08 25, 14:19)
dabar sezonas, tai tikrai mačiau IKI, nežinau kaip maximoje, pirkti tokių su tais mašinėlėm užsukamais dangteliais, stiklainių.
Aš pirkau Kaune, Urmo bazėje, puslitrinius po 45 centus.
man tai skanu kokia skiltelė iš stiklainio nuo marinuotų agurkų. Įdomu, kaip jie vieni marinuoti skanūs būtų..
tai Tu turguje savaitgalį pasidairyk česnakų. Bus pigiau.
ir dar priedo žvyruku laugh.gif patrini dilgėles į žvyruką, ir pamakaluoji sloike. Va teip dezinfekuoja  thumbup.gif



Diedas su viskuo kapoja, a net tik su duona, ufffff.... as negaliu tokiu dalyku valgyt, kepenai streikuoja veliau. verysad.gif
pirkau cesnakus pardeje po 8.49 lt. manote turguj pigiau?
SM, pasakykite is patirties, jei receptas be acto, ar laikosi produktas? Siaip actas tai konservantas, tai kaip cia be jo?
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 14:58)
Diedas su viskuo kapoja, a net tik su duona, ufffff.... as negaliu tokiu dalyku valgyt, kepenai streikuoja veliau.  verysad.gif
pirkau cesnakus pardeje po 8.49 lt. manote turguj pigiau?
SM, pasakykite is patirties, jei receptas be acto, ar laikosi produktas? Siaip actas tai konservantas, tai kaip cia be jo?

Abeoju kad pigiau, pvz svogunai turguj po 1.80 ir nenusideresi ne cento, o parduotuvej prisirenki graziausiu po 1.20 thumbup.gif
Cesnakai gali stovet ir be acto manau, juk jie patys puikiausias konservantas biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 15:04)
Abeoju kad pigiau, pvz svogunai turguj po 1.80 ir nenusideresi ne cento, o parduotuvej prisirenki graziausiu po 1.20 thumbup.gif
Cesnakai gali stovet ir be acto manau, juk jie patys puikiausias konservantas biggrin.gif  thumbup.gif


as radau pomidoru recepteli be acto, be su viena skiltele cesnako, sakote bus gana?
Atsiprasau, jei ne i tema.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 14:58)
Diedas su viskuo kapoja, a net tik su duona, ufffff.... as negaliu tokiu dalyku valgyt, kepenai streikuoja veliau.  verysad.gif
pirkau cesnakus pardeje po 8.49 lt. manote turguj pigiau?
SM, pasakykite is patirties, jei receptas be acto, ar laikosi produktas? Siaip actas tai konservantas, tai kaip cia be jo?

konservuoja ir druska,ir bet kokia rūgštis-pvz-į pomidorus ar rūgštynes galima ir nedėt acto biggrin.gif -svarbu iškaitint gerai.
Nu česnakus pernai dariau,bet su actu...ai,daug darbo,o naudos...nelabai populiarūs pas mane buvo-svečiai sušlamštė biggrin.gif
spėju,kad dar galima būtų ir aliejuje juos uždaryt,tik nebandžiau...
Nu turguj daržovės-bent jau ne svogūnai-tikrai pigiau.Aš tai ispaniškų pomidorų iš maksės nekonservuoju-nors ir pigiau-fu,ta pati chemija...
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 15:11)
as radau pomidoru recepteli be acto, be su viena skiltele cesnako, sakote bus gana?
Atsiprasau, jei ne i tema.... unsure.gif

Tai gal vietoj acto yra pvz citrinos rugstis? Jei nei to nei to, tada nerizikuociau as to recepto daryt, viena skiltele tik del kvapo, nepades ji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 15:13)
Tai gal vietoj acto yra pvz citrinos rugstis? Jei nei to nei to, tada nerizikuociau as to recepto daryt, viena skiltele tik del kvapo, nepades ji ax.gif

nea...pomidorai,jei natūralūs,savo sultyse,net be druskos gali būt.Tik vėsiai laikyt reik.Aišku,būt įdomu sužinot,koks tas rec,tada pasakyčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 25, 15:16)
nea...pomidorai,jei natūralūs,savo sultyse,net be druskos gali būt.Tik vėsiai laikyt reik.Aišku,būt įdomu sužinot,koks tas rec,tada pasakyčiau  biggrin.gif


stai jis: is delfi
POMIDORAI BE ACTO
1 l vandens,
3 valg. šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos,
i kiekvieną stiklainiuką po skiltelę česnako.
Iš cukraus ir druskos išverdam sirupą ir jį atšaldom. Į litrinio (arba puslitrinio) stiklainio dugną dedam skiltelę česnako, per pusę perpjautus vidutinio dydžio raudonus pomidorus (gali būti tik vos vos paraudę) ir užpilam paruoštu atšaldytu sirupu. Stiklainius sterilizuojam 10-15 min.


O gal pridet acto paciai ir psio.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 25 rugpjūčio 2009 - 14:38
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 15:35)
stai jis: is delfi
POMIDORAI BE ACTO
1 l vandens,
3 valg. šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos,
i kiekvieną stiklainiuką po skiltelę česnako.
Iš cukraus ir druskos išverdam sirupą ir jį atšaldom. Į litrinio (arba puslitrinio) stiklainio dugną dedam skiltelę česnako, per pusę perpjautus vidutinio dydžio raudonus pomidorus (gali būti tik vos vos paraudę) ir užpilam paruoštu atšaldytu sirupu. Stiklainius sterilizuojam 10-15 min.
O gal pridet acto paciai ir psio.... ax.gif

Idomus receptas, cia gal kokie desertiniai pomidorai gausis, kai tiek daug cukraus, o druskos mazai smile.gif
Bet tikrai, net recepte raso, kad isverdam sirupa, o ne marinata g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papugele: 25 rugpjūčio 2009 - 14:45
As visad uzpilu verdanciu vandeniu dangtelius, ir taip dezinfekuojasi. Na jei ne nauji dangteliai, tai dar pries tai su soda isplaunu.

Pvz.misraine Turisto pusryciai, yra be acto. Bet puikiai laikosi. Druska ir cukrus irgi kaip konservantai, plius aliejus.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 23, 18:27)
Tai tu nenori pas sausinukes kartais apsilankyti? smile.gif

as noriu smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 08 25, 17:25)
as noriu smile.gif  blush2.gif


Prasom CIA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 16:04)
Abeoju kad pigiau, pvz svogunai turguj po 1.80 ir nenusideresi ne cento, o parduotuvej prisirenki graziausiu po 1.20 thumbup.gif

sekmadienį bėgau per maximą. Svogūnams buvo akcija - ar tik ne 69 centai kilogramas buvo bigsmile.gif .. nerealu... nors gal tokios kainos - kaip normalios, ne akcijinės - yra Lenkijoje.
Atsakyti