Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Gžima @ 2009 08 25, 11:45)
aš tai tik pervalau degtine mirksiukas.gif  blush2.gif

thumbup.gif mintis. As kazkada turejau gryno spirito, tai nebudavo jokios bedos dezinfekavimui, bet tikrai galima ir su degtine valyt ax.gif
Atsakyti
gal kam bus naudinga:
http://gyvenimas.del...s.d?id=23510170
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 12:15)

Tikras lobis thumbup.gif drinks_cheers.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
ir dar:

http://gyvenimas.del...i.d?id=23662413
Papildyta:
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 12:45)
Tikras lobis thumbup.gif  drinks_cheers.gif  wub.gif  4u.gif

Prasom... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 24, 15:50)
Ai,aš tai išplaunu su Fairy,nuskalauju ir nuvarvinu.

niu jau tik ne fairy blink.gif negi sodos nepakanka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 10:44)
Super - man labai patiko.  wub.gif  Ideju marios... thumbup.gif dabar adzika darysiu. Diedas soke.

O visada reikia stiklainius po kaldra laikyt, as vakar neuzklojau. g.gif

nu aš laikau-perkaista dar geriau,jei nedakaitę būna mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 11:55)
Bedarant dar toks klausimas atejo: biggrin.gif
dedant produktus i stiklainius, ar reikia deti iki pat kakliuko, ar kiek vietos reikia palikt ir dar kaip su skysciu, ar pirma mase iki beveik virsaus tada dar skyscio iki kakliuko, kaip cia reik...daryt?blush2.gif Padekite ,,zaliam lapui"  4u.gif

dedu iki viršaus,tik kad užsukt išeitų.Jei neturi ko-nors jau skysčio pilk...žodžiu,kuo mažiau oro kad liktų ir sausos masės-taip užkirsi kelią pelėsio susidarymui.
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 13:14)
niu jau tik ne fairy  blink.gif negi sodos nepakanka  biggrin.gif

eee...kiekvienas pagal sugedimo laipsnį mirksiukas.gif ...sodos nuolat pamirštu nusipirkti,nors ir ekologiškiau su soda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 12:00)
Na isivaizduokite gyvename 15 metu -niekada nieko nedariau, o cia stai tau...juolab nelabai as linkusi prie puodu.  blush2.gif maista ruosti ne man - cia  taip patiko.    biggrin.gif

niekad niekad? geras.. kaip taip ir iškentėjai bigsmile.gif
aš tai mamai visada sakydavau - jau aaaaaaaašš tai niekada maisto negaminsiu. Tarnaitę turėsiu.. o dabar ariu kaip arklys laugh.gif ir malonu.

QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 12:25)
Noriu paklaust kaip jus dezimfekuojat dangtelius, ir tuo suzsukamus su masinele ir ranka? Man jie galvos skausmas, esu ir virinus, bet stovi paskui slapi, reik sluostyt, atrodo vel negerai g.gif  unsure.gif

man tie dangteliai tai irgi galvos skausmas, o ypač jie sukelia įtarimų, kai koks nors stiklainis "nušauna".. Aš stengiuosi juos pavirinti. Ir nieko, kad šlapi.. aš tai manau, kad juos ir šlapius galima užsukti, nereik valyt. Juk vanduo ten virintas, kaip kad ir marinatą sudaro vos ne 99 proc virinto vandens.
Šiaip tai labiau mėgstu tuos dangtelius, kuriuos reikia mašinėle užsukt. Kai užsuku, matau, kaip stipriai guma prisispaudė. O su tais daugkartiniais tai amžiais turių nesusipratimų.. Juos naudoju tik baisiai saldžioms uogienėms laikyti.

QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 14:14)
niu jau tik ne fairy  blink.gif negi sodos nepakanka  biggrin.gif

fairy - nuriebalintojas. Ką ten nuriebalint nuo tuščių stiklainių. Man irgi atrodo, kad stiklainių plovimui tinkamiausia yra soda.

fukse, ačiū už delfi nuorodą. Labai gražių fotografijų ten yra, apetitą keliančių.

Dabar iš serijos apsimoka-neapsimoka. Šiand viriau tokį lečo-ne-lečo. vienžo, ką turėjau tą sudėjau. Tai man nekainavo 1 kg svogūnų, nes pati užauginau ir čia buvo atrinkti greitam naudojimui, nes nekondiciniai, 1 kg morkų iš mamos daržo, 1 kg raudonos paprikos (3lt), 2kg pomidorų (nors auginu pati, bet tuos palikau valgyt dabar, o pirkau turguje didžiulius pomidorus, kad lengviau būtų nulupti, 4,40 lito už 2 kg), 1 cukinija (litas), du indeliai ananasų konservuotų, 5,98 lito iš viso, prieskoniai, 2 v.š. krakmolo. iš viso šito gavosi 6 litrai su čiut čiut tokio pagardo prie mėsos, o man tai ir vieno atskirai valgomo.. mano išlaidos grynais sudaro apie 16 litų, na dar dujos.. tačiau puslitriuko tokio pagardo aš nenupirksiu parduotuvėje pigiau kaip 3 litai, o gal net ir kokie 4 litai.. unsure.gif

ir baigiau jau kokioms trims dienoms tokius darbus.. dar dariau pomidorus drebučiuose, o greičiau tai svogūnus pomidorų drebučiuose, ir pjaustydama svogūnus su tokia pjaustykle-žvėrimi gerokai grybštelėjau nykštį... verysad.gif teko netgi prigulti... taip kad visko pasitaiko..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 25, 13:55)
niekad niekad? geras.. kaip taip ir iškentėjai  bigsmile.gif 
aš tai mamai visada sakydavau - jau aaaaaaaašš tai niekada maisto negaminsiu. Tarnaitę turėsiu.. o dabar ariu kaip arklys laugh.gif ir malonu.
man tie dangteliai tai irgi galvos skausmas, o ypač jie sukelia įtarimų, kai koks nors stiklainis "nušauna".. Aš stengiuosi juos pavirinti. Ir nieko, kad šlapi.. aš tai manau, kad juos ir šlapius galima užsukti, nereik valyt. Juk vanduo ten virintas, kaip kad ir marinatą sudaro vos ne 99  proc virinto vandens.
Šiaip tai labiau mėgstu tuos dangtelius, kuriuos reikia mašinėle užsukt. Kai užsuku, matau, kaip stipriai guma prisispaudė. O su tais daugkartiniais tai amžiais turių nesusipratimų.. Juos naudoju tik baisiai saldžioms uogienėms laikyti.
fairy - nuriebalintojas. Ką ten nuriebalint nuo tuščių stiklainių. Man irgi atrodo, kad stiklainių plovimui tinkamiausia yra soda.

ir baigiau jau kokioms trims dienoms tokius darbus.. dar dariau pomidorus drebučiuose, o greičiau tai svogūnus pomidorų drebučiuose, ir pjaustydama svogūnus su tokia pjaustykle-žvėrimi gerokai grybštelėjau nykštį...  verysad.gif  teko netgi prigulti... taip kad visko pasitaiko..

Del tu uzsukamu masinele dangteliu- tai kad beveik neber mazu stilainiu jiems, kurie nebutu uzsukami ranka- litriniu, puslitriniu. Tik trilitriniai. unsure.gif Del virinimo ir delto kad slapi lieka, tai irgi galvoju, kad jau virintas vanduo nebekenksmingas, bet kazkaip neramu vistiek.

O del pirsto, tai labai uzjauciu verysad.gif Isivaizduoju ta "zveri, turbut ir as tokia turiu, kur peiliai keitinejas?. Esu irgi ne karta nukentejus, bet netaip baisiai unsure.gif

Del sodos.. jei neturit tai galima stiklainius vietoj jos istrinti ir druska ir isplauti karstu vandeniu. Bet tik ne fairy unsure.gif
Atsakyti
Na nekentejau - tiesiog nebuvo noro ir niekas neprase. Mano sese viska kasmet vakuoja, ziuredavau blink.gif ir sakydavau, mano sloikai tai stovi ir laukia manes Maksimos lentynoje. Turbut taip butu ir buve toliau, jei vyro tevukas neprikrautu tiek pomidoru.
O as nesakiau, kad nedarysiu maisto..... sakau nemegstu, nepatinka ir vsio. Ir gaminu tik todel, kad dukrele turime. O kai liekame dviese - nedarau nieko. blush2.gif MB neburzgia - iprato.
Uztat dabar ziuri akys isputes, spejo suskaiciuot, kad neapsimoka. Mat gaila jam mano laiko ir jegu.

Konservavimas thumbup.gif sian per piet nubegau i parde - nupirkau cesnaku - vakare darysiu marinuotus. blush2.gif MB kapoja nerealiai.

Aciu visoms uz patarimus bei pamokymus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 14:05)
Del sodos.. jei neturit tai galima stiklainius vietoj jos istrinti ir druska ir isplauti karstu vandeniu. Bet tik ne fairy unsure.gif

dargi sako, jog stiklainius gerai plauti su dilgėlėm bigsmile.gif beje, šlapios nebedilgina cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 25 rugpjūčio 2009 - 13:11
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 15:05)
Del tu uzsukamu masinele dangteliu- tai kad beveik neber mazu stilainiu jiems, kurie nebutu uzsukami ranka- litriniu, puslitriniu. Tik trilitriniai.  unsure.gif

dabar sezonas, tai tikrai mačiau IKI, nežinau kaip maximoje, pirkti tokių su tais mašinėlėm užsukamais dangteliais, stiklainių.
Aš pirkau Kaune, Urmo bazėje, puslitrinius po 45 centus.

QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 15:09)
Konservavimas  thumbup.gif sian per piet nubegau i parde - nupirkau cesnaku - vakare darysiu marinuotus.  blush2.gif MB kapoja nerealiai.
Aciu visoms uz patarimus bei pamokymus.  4u.gif

man tai skanu kokia skiltelė iš stiklainio nuo marinuotų agurkų. Įdomu, kaip jie vieni marinuoti skanūs būtų..
tai Tu turguje savaitgalį pasidairyk česnakų. Bus pigiau.

QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 15:11)
dargi sako, jog stiklainius gerai plauti su dilgėlėm  bigsmile.gif  beje, šlapios nebedilgina  cool.gif

ir dar priedo žvyruku laugh.gif patrini dilgėles į žvyruką, ir pamakaluoji sloike. Va teip dezinfekuoja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 14:11)
dargi sako, jog stiklainius gerai plauti su dilgėlėm  bigsmile.gif  beje, šlapios nebedilgina  cool.gif

aik jau biggrin.gif kur aš jų gausiu...a be to-tikrai žinau,kad ir šlapios dilgina kaip biesas biggrin.gif

Vakar dariau slyvų padažą-gal kas bandėt ?Skystokas gavos...gal krakmolo reik ? Rec iš SM-slyvukai,cukrus,druska,paprika,česnakas-nu nežinau,šaukštais nekabinsi,bet prie paukštienos turėtų tikt.
Atsakyti