gal kas zinot kokia misraine su agurkais ir pomidorais?
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 09:23)
gal kas zinot kokia misraine su agurkais ir pomidorais?
Man patinka agurkų ir pomidorų mišrainė, gaminama autoklave. Tiesiog gaunasi ne košė, bet atskiros daržovės. Tik reikia tą puodą turėti.
QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 11:59)
Man patinka agurkų ir pomidorų mišrainė, gaminama autoklave. Tiesiog gaunasi ne košė, bet atskiros daržovės. Tik reikia tą puodą turėti.
o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti
Agurkų - pomidorų mišrainė žiemai
1 kg agurkų
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
kelios paprikos (nebūtinai, bet jos čia labai tinka)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės 9 proc. acto
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
Daržoves supjaustyti griežinėliais, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir patroškinti apie 20 min. Dėti į stiklainius, uždaryti dangteliais. Viskas
Aš pati virdama šią mišrainę mėgstu nukrypti nuo originalaus recepto - tiesiog druskos, cukraus dedu pagal skonį, aliejaus pilu mažiau.
1 kg agurkų
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
kelios paprikos (nebūtinai, bet jos čia labai tinka)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės 9 proc. acto
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
Daržoves supjaustyti griežinėliais, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir patroškinti apie 20 min. Dėti į stiklainius, uždaryti dangteliais. Viskas
Aš pati virdama šią mišrainę mėgstu nukrypti nuo originalaus recepto - tiesiog druskos, cukraus dedu pagal skonį, aliejaus pilu mažiau.
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 13:09)
o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti
Ne, paprastai marinuoti netinka, nes į šią mišrainę visiškai nereikia acto. Paprastai sumarinavus be rūgšties kažin ar laikysis?
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 13:09)
o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti
QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 18:23)
Ne, paprastai marinuoti netinka, nes į šią mišrainę visiškai nereikia acto. Paprastai sumarinavus be rūgšties kažin ar laikysis?
Paprastai marinuoti pasiūlysiu kitą receptą. Tai ne košė, atskiros daržovės. Tiesą sakant, man ji aštroka:
dėti sluoksniais į 1 l stiklainį pjaustytus agurkus, svogūnus ir pomidorus. Supilti 2 valg. šaukštus (nubrauktus) druskos, 2 su kaupu cukraus ir 4 acto (galima mažiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti iki 80 laipsnių ~ 30 min.
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 09:23)
gal kas zinot kokia misraine su agurkais ir pomidorais?
Siūlau agurkų mišrainę su pomidorais ir obuoliais. Daržovių labai natūralus gaivus skonis, nes gaminama be acto. Proporcijos maždaug tokios:
6 agurkai,
3 obuoliai,
3 pomidorai,
1-2 svogūnai,
krapų, petražolių, aliejaus.
Agurkus supjaustyti, pabarstyti druska ir palaikyti 3-4 val. , kad atsirastų sulčių. Obuolius, pomidorus, svogūnus, žalumynus supjaustyti. Viską dėti sluoksniais į stiklainius, užpilti nuo agurkų susidariusiomis sultimis. Kaitinti 10-15 min. Prieš uždarant ant daržovių užpilti 2-3 šaukštus aliejaus.
labai jums aciu uz patarimus ir receptelius
o siandien tai pirmiausia darysiu pagal *Smilgos* receptura tikrai labai paprasta, ypac man, pradedanciai sukiotis apie puodus
o kai obuoliukai bus jau skinami, isbandysiu ir mildux receptuka
beje, mildux koki obuoliai tinka, greiciausiai kad antaniniai, o dar kokie tinka?
o siandien tai pirmiausia darysiu pagal *Smilgos* receptura tikrai labai paprasta, ypac man, pradedanciai sukiotis apie puodus
o kai obuoliukai bus jau skinami, isbandysiu ir mildux receptuka
beje, mildux koki obuoliai tinka, greiciausiai kad antaniniai, o dar kokie tinka?
QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 18:28)
Paprastai marinuoti pasiūlysiu kitą receptą. Tai ne košė, atskiros daržovės. Tiesą sakant, man ji aštroka:
dėti sluoksniais į 1 l stiklainį pjaustytus agurkus, svogūnus ir pomidorus. Supilti 2 valg. šaukštus (nubrauktus) druskos, 2 su kaupu cukraus ir 4 acto (galima mažiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti iki 80 laipsnių ~ 30 min.
dėti sluoksniais į 1 l stiklainį pjaustytus agurkus, svogūnus ir pomidorus. Supilti 2 valg. šaukštus (nubrauktus) druskos, 2 su kaupu cukraus ir 4 acto (galima mažiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti iki 80 laipsnių ~ 30 min.
o kaitinti puode ar orkaitej? o gal galima maziau kaitinti
QUOTE(palmolive @ 2005 08 26, 09:01)
o kaitinti puode ar orkaitej? o gal galima maziau kaitinti
Aš kaitinu puode. Kokį vieną stiklainį pabandyk mažiau kaitinti, gal tikrai bus gerai.
Turiu labai daug burokeliu ir cukiniju. Gal ka zinote idomesnio ziemai is situ darzoviu
QUOTE(palmolive @ 2005 08 26, 08:54)
Taip, aš darau su antaniniais, bet manau tiktų ir kitokie rudeniai kietesni obuoliai.