Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(naitas @ 2009 08 24, 15:01)
fukse, taip jau visai visai neturi indelių?  unsure.gif
na aš tai Tavo vietoj visgi pamėginčiau, nors kartą. Juk smagu PAČIAI padaryti, ir dar taip padaryti, kad pirštukus apsilaižyt  rolleyes.gif .

O dėl "neapsimoka".. tai daug kas neapsimoka.. va vaikai tai žiauriai neapsimoka laugh.gif jeigu skaičiuoti visas išlaidas. O tiek džiaugsmo suteikia ir laimės.

nieko neturiu, suvalgome produkta - indelis lauk. Stai bendradarbe trilitriakus pazadejo. biggrin.gif
Smagu aisku, labai noriu pabandyt.

Del apsimokejimo - sakyciau taip: vaikas apsimoka, o stai diedas NEA. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 13:49)
Visoms labai dekoju uz atsakymus! 4u.gif
O tamsiuke laikosi produktai? Tai, kad SM rekomenduoja laikyti rusyje.......

laikosi viskas, tik su zelatina kai darau pomidorus jau juos tai saldytuve laikau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 14:49)
Visoms labai dekoju uz atsakymus! 4u.gif
O tamsiuke laikosi produktai? Tai, kad SM rekomenduoja laikyti rusyje.......

laikosi puikiausiai-pas mane ten visos gėrybės ir sukrautos,nes brangusis po šiai dienai rūsio nesugeba sutvarkyt... biggrin.gif
Kas liečia apsimokėjimą-hmm,netiesa-aišku,darbo daug,man,kaip dirbančiai,nėr lengva po darbo dar krapštytis-bet patikėk,ką turi savo-iš nieko prašyt nereikia.O kad neturi stiklainių-na,pradėk nuo trupučio-vis keli gal namie mėtos...paskiau jų prisikaupia begalės-nuo žirnelių,nuo padažų...sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 24, 15:01)
fukse, taip jau visai visai neturi indelių?  unsure.gif
na aš tai Tavo vietoj visgi pamėginčiau, nors kartą. Juk smagu PAČIAI padaryti, ir dar taip padaryti, kad pirštukus apsilaižyt  rolleyes.gif .

O dėl "neapsimoka".. tai daug kas neapsimoka.. va vaikai tai žiauriai neapsimoka laugh.gif jeigu skaičiuoti visas išlaidas. O tiek džiaugsmo suteikia ir laimės.

Va cia tai prajuokinai. biggrin.gif Dabar du isleidziu i mokykla,ne nezinau,kad neapsimoka labai brangu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 08 24, 15:06)
laikosi viskas, tik su zelatina kai darau pomidorus jau juos tai saldytuve laikau  bigsmile.gif

4u.gif bandysiu tuomet ir as. Nors diedas aiskina, kad pas mumis tamsiuke silta - mat daugiabutyje gyvename. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 15:11)
4u.gif bandysiu tuomet ir as. Nors diedas aiskina, kad pas mumis tamsiuke silta - mat daugiabutyje gyvename.  unsure.gif

Jei darysi viską švariai ir pagal receptūrą-viskas bus gerai.Na,pomidorai su želatina gal ir nesilaikys biggrin.gif
Atsakyti
Na imetu toki recepteli: pati nedariau dar, bet bendradarbe minejo, kad labai skanu...
Sorry, jei pasikartosiu. mirksiukas.gif

1 kg. morku
1 kg. svogunu
1 kg. sald. papriku
3 kg. pomidoru
300 gr. cukraus
100 gr. druskos
150 gr. acto
400 gr. aliejaus

Svogunus supjaustyti ziedeliais, morkas siaudeliais (negalima tarkuotas deti - bus kose) + kt. produktai. Palikti stoveti 2 val.
Paskutinis etapas: pavirti 20-25 min. ir i stiklainius.

Skanaus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lututė @ 2009 08 24, 15:15)
Jei darysi viską švariai ir pagal receptūrą-viskas bus gerai.Na,pomidorai su želatina gal ir nesilaikys  biggrin.gif

Stiklainius planuoju ideti i orkaite - mikrobus numarinti, su verdanciu vandeniu nemegstu zaisti, mazu sprogs... blink.gif

Kas dar svarai svarbu?

O jebsik malka, kaip sverti, svarstikliu tai neturiuuuuuuuuuuuuu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 24 rugpjūčio 2009 - 14:25
Agurkų salotos (žiemai)

5kg agurkų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė druskos
15 česnako skiltelių
0,5kg svogūno
1 stilinė aliejaus
petražolių, krapų

Viską supjaustyti, sudėti prieskonius ir palikti pastovėti 2val, kol atsiras skysčio. Viską pavirinti iki užvirimo ir sudėti į stiklainius.

Tokias salotas darau apie 13 metų.Gal kas nors žino ką nors įomesnio su šiomis daržovėmis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 24 rugpjūčio 2009 - 14:49
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 15:23)
Stiklainius planuoju ideti i orkaite - mikrobus numarinti, su verdanciu vandeniu nemegstu zaisti, mazu sprogs... blink.gif
Kas dar svarai svarbu?

Ai,aš tai išplaunu su Fairy,nuskalauju ir nuvarvinu.Jei dar drėgni-iššluostau su švariu rankšluosčiu-svarbu "žalio" vandens neliktų.
O svarstyklių ir aš-didžioji konservatorė neturiu biggrin.gif -man susveria kioskelis smile.gif
arba-proporcijos iš akies-dažniausiai pataikau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 15:23)

Kas dar svarai svarbu?

Aš 0,5 ir 0,72 l stiklainiukus kaitinu mikrobangėje.
Kai buvau jaunesnė,tai griežtai laikydavaus receptų,o dabar darau viską iš "akies".

Ir jei tamsiojoj kamariukej yra vidutinė oro temperatūra +13*,tai galit laikyti salotas drebučiuose.tikrai neišsileis,bet del šventos ramybės,galit kaikyt šaldytuve smile.gif
Atsakyti
Va kokį receptėlį radau su agurkais.Manau,kad ir peraugę tiks.

Marinuotos agurkų salotos su morkomis

4 kg agurkų,
3 kg morkų,
400 g svogūnų,
200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus,
3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.

Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 14:11)
4u.gif bandysiu tuomet ir as. Nors diedas aiskina, kad pas mumis tamsiuke silta - mat daugiabutyje gyvename.  unsure.gif

as tai pat daugiabutyje, viskas puikiausiai laikosi mirksiukas.gif
Atsakyti