Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(mickute7 @ 2009 08 23, 19:54)
apžiūrėjau tavo saldumynus  wub.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  koks grožis  tongue.gif  seilė nutyso  biggrin.gif prie tortų dirbi ?


Cia mano kaip hobis, bet kas papraso, tai iskepu ir kaip uzsakyma smile.gif pas mus ir seimoj saldumynu megejai, tai lepinu visus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 11:21)
Esu valgiusi labai seniai mišrainę su kopūstais,kaip šiupinys,gal kuri turite receptuką,labai mėgstu kopūstus,o čia tik randu salotas smile.gif


Nesulaukėm abi troškintų kopūstų receptėlio g.gif Va ka nete radau:

Kopūstų mišrainė žiemai:

1. Ingredientai:
Kopūstų 5 kilogramai
Morkų 1 kilogramas
Pomidorų padažo 500 mililitrų
Aliejaus 250 mililitrų
Acto 250 mililitrų
Cukraus 1 stiklinė
Druskos 3 šaukštai

Gaminimas:
Kopūstą smulkiai supjaustyti, morkas sutarkuoti. Aliejų, actą, cukrų ir druską sumaišyti. Viska supilti į kopūstus, sumaišytus su morkom. Išmaišyti, išminkyti viską ir palikti per naktį pastovėti. Prieš dedant virti įmaišyti pomidorų padažą. Virti tol, kol suminkštės kopūstai. Dar karštą sudėti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

KOPŪSTAI SU POMIDORŲ PADAŽU
8 kg.kopūstų
1kg.morkų
1 stiklinė aliejaus
1 litras pomidorų padažo
0,3 l.acto (stalo)
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
lapelių,pipirų
Kopūstus supjaustyti,morkas sutarkuoti.
Viską sudėjus gerai apmaišyti ir palikti parai.
Dėti į puodą ir virti nuo užvirimo 10-15 min., dėti į stiklainius ir uždaryti.
Atsakyti
Sveikutes, as cia su sitokiu klausimeliu: stai Jus cia marinuojate iv. produktus, taciau ar apsimoka? Ar cia visos turite darzus, auginates pacios ar is pirktu darzoviu darotes? g.gif

Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 14:54)
Sveikutes, as cia su sitokiu klausimeliu: stai Jus cia marinuojate iv. produktus, taciau ar apsimoka? Ar cia visos turite darzus, auginates pacios ar is pirktu darzoviu darotes? g.gif

geras klausimas thumbup.gif
apsimoka - tai kaip skaičiuosi...
jeigu namie "su vaikais sėdžiu", suprantate, SĖDŽIU, tai galiu ir pasimarinuoti ką nors.. bet ir man kartais kyla klausimų "ar apsimoka".. statėm šiltnamį pomidorams.. 120 litų plėvelė. Pomidorų įvairių sėklų pirkau.. 30 litų. Pati daigus užauginau. Trąšų pirkau.. gal apie 20 litų. Stiklainių šiand pirkau 30 vnt, 15 litų, dar pirkau pusę kilo želatinos (10,5 lito), dangtelių 50 (6 litai). Darysiu pomidorus drebučiuose. o dar prieskoniai a la pipirai, laurai ir t.t.
tai šiais metais kaip ir baisiai viskas neapsimoka.. bet kitais metais ir dar kitais.. šiltnamis dar stovės, tai liks tik daigų pasiauginti.. stiklainiukų bus gana, nes šiais metais dasipirkau prie turimų.. tai vėl liks susipirkti druską, želatiną, cukrų, dangtelius..

šiaip tai žinai, atsakant į Tavo, fukse, klausimą.. čia žinok priklauso nuo to, pas ką kuriuo sezonu kur G taškas laugh.gif man pvz dabar kaifas nuo marinavimo ir torto dekoravimo. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 24, 13:54)
Sveikutes, as cia su sitokiu klausimeliu: stai Jus cia marinuojate iv. produktus, taciau ar apsimoka? Ar cia visos turite darzus, auginates pacios ar is pirktu darzoviu darotes? g.gif

dalis iš kaimų,kitą dalį-perku.Manau,kad apsimoka,be to-žiemą nevalgai plastmasinių pomidorų-valgai savo konservuotus-ir chemijos mažiau,ir skaniau.Pasiskaičiuoti paprasta-3ltr stiklainiui reik agurkų-grubiai 2kg,kurie dabar kainuoja apie 1,5lt/kg.dar pridėsi,aišku actą,cukrų,druską,prieskonius-na,grubiai su viskuo 1,5lt.Tai gausi tilitrinį agurkų už 4,5lt.
na,o mandresnių mišrainių ir negausi,o ir mokėsi nežinia kiek.Pvz,burokėliai ar kopūstai išvis pigiai kainuoja pasidaryt.o nusipirkt... g.gif ...daugoka...
Atsakyti
as kad ir perku, man vistiek apsimoka, plius ko uzsimanius nueinu i tamsuji kambari pasiimu ir valgau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 08 24, 15:30)
as kad ir perku, man vistiek apsimoka, plius ko uzsimanius nueinu i tamsuji kambari pasiimu ir valgau  biggrin.gif

man irgi atrodo, kad netgi viską perkant turguje, pasiderant, arba palaukiant sezono piko (juk buvau užtaikius turguje porą dienų, kai pomidorus po litą pardavinėjo bigsmile.gif ), galima labai gerai prasisukti su mišrainėm.
Tik kitas klausimas, ar moteris turi jau patikrintų receptų.
Atsakyti
as treti metai kaip ziemai atsargas ruosiuos, tik kasmet vis kazko naujo dar atrandu,nes tarkim tos misraines visokios jei tas pacias gaminant,man asmeniskai pabosta, o siemet jau nemazai nauju isbandziau ir nenusivyliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 08 24, 14:30)
as kad ir perku, man vistiek apsimoka, plius ko uzsimanius nueinu i tamsuji kambari pasiimu ir valgau  biggrin.gif



Visoms labai dekoju uz atsakymus! 4u.gif
O tamsiuke laikosi produktai? Tai, kad SM rekomenduoja laikyti rusyje.......
Atsakyti
Noriu pasidalinti aštrios mišrainės receptu, mus pavaišino ir mes su vyru netekome amo thumbup.gif

aštrioji mišrainė:

5kg pomidorų (nulupti ir supjaustyti)
1kg svogūnų ( supjaustyti vidutiniu dydžiu)
100g razinų
100g džiovintų abrikosų (pjaustyti)
0.5 kg cukraus
1 česnako galvutė (supjaustyti)
2 šaukštai druskos su kaupu
1 šaukštas maltų čili pipirų
3-4 raudonosios paprikos (supjaustyti)
1 acto stiklinė (pilti virimo pabaigoje)
3 šaukštai krakmolo (ištirpinti šaltame vandenyje ir supilti pabaigoje)
Virti apie 1 valandą. Gaunasi apie 5-6 Ltr.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 24, 14:22)
dalis iš kaimų,kitą dalį-perku.Manau,kad apsimoka,be to-žiemą nevalgai plastmasinių pomidorų-valgai savo konservuotus-ir chemijos mažiau,ir skaniau.Pasiskaičiuoti paprasta-3ltr stiklainiui reik agurkų-grubiai 2kg,kurie dabar kainuoja apie 1,5lt/kg.dar pridėsi,aišku actą,cukrų,druską,prieskonius-na,grubiai su viskuo 1,5lt.Tai gausi tilitrinį agurkų už 4,5lt.
na,o mandresnių mišrainių ir negausi,o ir mokėsi nežinia kiek.Pvz,burokėliai ar kopūstai išvis pigiai kainuoja pasidaryt.o nusipirkt... g.gif ...daugoka...


As tik naujoke siame reikale...... Vienzo vyro tevukas idave labai labai daug pomidoru, na kur det....sakau padarysiu adzikos. MB ant ragu, greitai ,,sukaiciavo" - velniop reikia, neapsimoka. As net bonkiu neturiu anei vienos ir rusio neturime. blush2.gif Pasimeciau. blush2.gif
O recepteliu: vaje marios, ir SM ir darbe tik paklausinejau - tai punda recepteliu jau turiu. Skonis: pati juk bedarydama ragausiu, tad visada galima koreguoti galutini rezultata. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2009 08 24, 14:34)
man irgi atrodo, kad netgi viską perkant turguje, pasiderant, arba palaukiant sezono piko (juk buvau užtaikius turguje porą dienų, kai pomidorus po litą pardavinėjo  bigsmile.gif ), galima labai gerai prasisukti su mišrainėm.
Tik kitas klausimas, ar moteris turi jau patikrintų receptų.



o kada tas pikas buna? g.gif jau dabar.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 24 rugpjūčio 2009 - 14:01
fukse, taip jau visai visai neturi indelių? unsure.gif
na aš tai Tavo vietoj visgi pamėginčiau, nors kartą. Juk smagu PAČIAI padaryti, ir dar taip padaryti, kad pirštukus apsilaižyt rolleyes.gif .

O dėl "neapsimoka".. tai daug kas neapsimoka.. va vaikai tai žiauriai neapsimoka laugh.gif jeigu skaičiuoti visas išlaidas. O tiek džiaugsmo suteikia ir laimės.
Atsakyti