QUOTE(Neri29 @ 2009 08 20, 20:48)
Zadeti mano receptukai:
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru
3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)
morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto
As pati agurku visada dedu siek tiek daugiau.
O kai ziema tingisi gaminti, tai paprasciausia. Imeti i vandeni sultinio kubeli, kelias bulvytes supjaustai, suverti sia kose, ir agurkine sriuba gaunasi. Super .
Labai labai skani mišrainė Ačiū už receptą
QUOTE(l-aura @ 2009 08 21, 10:43)
o agurkine sriuba troskinant reikia vandens pilti?
Iš pradžių ir aš bijojau,kad be vandens, bet kai pasitroškino truputį-atsirado sulčių.Nors man truputuką dugnas pasvilo
QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 18:19)
Pasidariau šiandiena agurkinę sriubą ,bet man pagal receptą trūko druskos, o kaip jums,aš truputį dadėjau,bet kaip atšals paragausiu ,gal butų buvę gerai
Druskos man trūko kol acto nebuvau dėjus, o kai įdėjau tai mano skoniui
QUOTE(ligita33 @ 2009 08 21, 21:17)
labutes
niu pakomentuosiu ir as
viriau ir as sian biski misrainiu. pirmoji- is sparaginiu pupeliu, morku ir paprikos. buvau jau seniau ja pabandzius, issiviriau tada 1 litra. labai ji skani prie silkes (taip ir suvalgiau). dabar viriau visa norma, gavosi kazkur 7*0,5litro tikiuosi ne perdaug.
antraja viriau su perlinem kruopom (cia kur seniau rasyta buvo). tai sekanti karta lupciau pomidorus, nes dabar zieveles atsiskyre ir plaukioja po ta misraine ( tam reikia imesti pomidorus trumpam i virinta karsta vandeni ir tada lengviausiai nusilupa odyte). o agurkus del laiko stokos sutarkavau griezineliais su tarka, tai tikrai daug greiciau, nei pjaustyt, o galutinis rezultatas toks pat. norejosi po 10 min virimo del i stiklainiukus, nes labai graziai spalvota buvo skani aij, man dar labai tiko cesnako granules iberti, tai kita syki deciau sviezaus cesnako truputuka
niu pakomentuosiu ir as
viriau ir as sian biski misrainiu. pirmoji- is sparaginiu pupeliu, morku ir paprikos. buvau jau seniau ja pabandzius, issiviriau tada 1 litra. labai ji skani prie silkes (taip ir suvalgiau). dabar viriau visa norma, gavosi kazkur 7*0,5litro tikiuosi ne perdaug.
antraja viriau su perlinem kruopom (cia kur seniau rasyta buvo). tai sekanti karta lupciau pomidorus, nes dabar zieveles atsiskyre ir plaukioja po ta misraine ( tam reikia imesti pomidorus trumpam i virinta karsta vandeni ir tada lengviausiai nusilupa odyte). o agurkus del laiko stokos sutarkavau griezineliais su tarka, tai tikrai daug greiciau, nei pjaustyt, o galutinis rezultatas toks pat. norejosi po 10 min virimo del i stiklainiukus, nes labai graziai spalvota buvo skani aij, man dar labai tiko cesnako granules iberti, tai kita syki deciau sviezaus cesnako truputuka
Pomidorus į agurkinę ir aš nulupau Nes kažkurioj mišrainėj tos skurytės mane nervavo
Gal galima tą šparaginių, morkų ir paprikų mišrainės receptuką
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 21, 21:33)
Tai kad ten taip ir parasyta, kad reikia skureles nulupti as taip ir dariau
Papildyta:
Jei stikline padalint i tris dalis, tai imt tos stiklines 2 dalis. Ar aiskiau?
Papildyta:
Jei stikline padalint i tris dalis, tai imt tos stiklines 2 dalis. Ar aiskiau?
Ačiū Pasvėriau-pagal mane 150 g
QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 22:09)
O agurkinę sriubą šaltai laikote,ar kaip ir visus konservuotus produktus?
LAikysiu daugiabučio rusyje, gal nieko neatsitiks
QUOTE(fuksė @ 2009 08 21, 15:23)
O AR I ADZIKA BUTINA DETI OBUOLIUS?
\Tikrai butina ; As turguje pas kokia nors bobute perku
Papildyta:
QUOTE(Akvija @ 2009 08 21, 22:27)
2/3 stiklinės acto tai čia kiek
Na cia stiklines turini padalini i tris dalis, ir supili tik dvi
Na dvi treciosios stiklines
[quote=rugiagele26,2009 08 21, 21:33]
Tai kad ten taip ir parasyta, kad reikia skureles nulupti as taip ir dariau
[quote=Akvija,2009 08 21, 22:50]
as dariau pagal sita recepta, tai nieko nebuvo parasyta apie skureliu nulupima
DARŽOVIŲ IR PERLINIŲ KRUOPŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI
Reikės:
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg pomidorų
1kg morkų
1kg agurkų
~0,6l aliejaus
100g druskos
300g cukraus
pusės stiklinės acto (9proc.)
prieskonių pagal skonį
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje.Svogūnus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti.Atskirai išvirti perlines kruopas.Daržoves virti kol suminkštės,į pabaigą sukrėsti virtas perlines kruopas,prieskonius,supilti actą ir aliejų.
Sandariai uždaryti į stiklainius.
Labai skanu žiemą,su bulvėm sriubytė labai super!!!
Skanaus!
Gal galima tą šparaginių, morkų ir paprikų mišrainės receptuką
salotas žiemai iš šparaginių pupelių:
Reikia:
2 kg šparaginių pupelių
1 kg morkų
1 stiklinės aliejaus
1 stiklinės 9 proc. acto
1 stiklinės cukraus
1 kupino šaukšto druskos
1 litro vandens
Galima dar įdėti paprikos saldžiosios, gražu ir skanu.
Nuplautas šparagines pupeles supjaustyti norimo ilgio gabaliukais, morkas sutarkuoti, arba supjaustyti ( kaip labiau mėgstate). Paprikas ( jei turite) supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į puodą, supilti aliejų, actą, cukrų, druską, vandenį, kai užvirs, virti dar apie 30 min. Išvirus dėti į stiklainius ir užsukti. Mišrainė puikiai išsilaiko per žiemą net iki kitos vasaros. Skanaus
cia receptai ne mano, bet as neissisaugojau, kieno susikeliau i worda ir tiek...
Tai kad ten taip ir parasyta, kad reikia skureles nulupti as taip ir dariau
[quote=Akvija,2009 08 21, 22:50]
as dariau pagal sita recepta, tai nieko nebuvo parasyta apie skureliu nulupima
DARŽOVIŲ IR PERLINIŲ KRUOPŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI
Reikės:
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg pomidorų
1kg morkų
1kg agurkų
~0,6l aliejaus
100g druskos
300g cukraus
pusės stiklinės acto (9proc.)
prieskonių pagal skonį
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje.Svogūnus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti.Atskirai išvirti perlines kruopas.Daržoves virti kol suminkštės,į pabaigą sukrėsti virtas perlines kruopas,prieskonius,supilti actą ir aliejų.
Sandariai uždaryti į stiklainius.
Labai skanu žiemą,su bulvėm sriubytė labai super!!!
Skanaus!
Gal galima tą šparaginių, morkų ir paprikų mišrainės receptuką
salotas žiemai iš šparaginių pupelių:
Reikia:
2 kg šparaginių pupelių
1 kg morkų
1 stiklinės aliejaus
1 stiklinės 9 proc. acto
1 stiklinės cukraus
1 kupino šaukšto druskos
1 litro vandens
Galima dar įdėti paprikos saldžiosios, gražu ir skanu.
Nuplautas šparagines pupeles supjaustyti norimo ilgio gabaliukais, morkas sutarkuoti, arba supjaustyti ( kaip labiau mėgstate). Paprikas ( jei turite) supjaustyti šiaudeliais. Viską dėti į puodą, supilti aliejų, actą, cukrų, druską, vandenį, kai užvirs, virti dar apie 30 min. Išvirus dėti į stiklainius ir užsukti. Mišrainė puikiai išsilaiko per žiemą net iki kitos vasaros. Skanaus
cia receptai ne mano, bet as neissisaugojau, kieno susikeliau i worda ir tiek...
toj misrainej su sparaginem pupelem reikia pilti daugiau vandens nes kitaip dedant i stiklainiukus truksta skystimo. tiesiog pabaigoj virimo ipilu dar vandens ir dar karta viska pavirinu (kokias 5min)
QUOTE(ligita33 @ 2009 08 22, 09:05)
toj misrainej su sparaginem pupelem reikia pilti daugiau vandens nes kitaip dedant i stiklainiukus truksta skystimo. tiesiog pabaigoj virimo ipilu dar vandens ir dar karta viska pavirinu (kokias 5min)
O skystimas ar būtinas Aš kai dariau agurkinę, tai skystimo nebuvo kai dėjau į stiklainius
Sakykit, o tai misrainei "turisto pusryciai" reikia nulupti pomidoru odeles
QUOTE(rasyte_ @ 2009 08 22, 10:45)
Sakykit, o tai misrainei "turisto pusryciai" reikia nulupti pomidoru odeles
Manyčiua, kad bet kokiai mišrainei reikia nulupti pomidorų odeles Nes paskui jos maišosi kai valgai, ir bent jau mane tas labai nervuoja
QUOTE(rasyte_ @ 2009 08 22, 10:45)
Sakykit, o tai misrainei "turisto pusryciai" reikia nulupti pomidoru odeles
Kai pomidorus mali, tai nebutina lupti odeliu, jau antri metai darau jas, ir netrukdo skurytes, nes viskas buna susimale. Va jei pjaustyt pomidorus kur nors reikia, tada butina nulupti.
QUOTE(Akvija @ 2009 08 22, 10:57)
Manyčiua, kad bet kokiai mišrainei reikia nulupti pomidorų odeles Nes paskui jos maišosi kai valgai, ir bent jau mane tas labai nervuoja
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 22, 11:26)
Kai pomidorus mali, tai nebutina lupti odeliu, jau antri metai darau jas, ir netrukdo skurytes, nes viskas buna susimale. Va jei pjaustyt pomidorus kur nors reikia, tada butina nulupti.
Aciu uz atsakymus bet misraine jau padaryta Visgi lupau odeles - blogiau nebus, tik man is puses normos nesigavo 5 puslitriukai Gal ta viena puslitriuka nuragavau bevirdama
QUOTE(Buzyte @ 2008 10 22, 16:57)
Cukinijos su burokeliais
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
Nelabai supratau ar nereikia užkaitinti ir pavirti??? Šaldytuve laikant vis tiek kažkaip įdomiai atrodo žalia cukinija Ar gaminot kas nors šitas salotikes??