Sveikos, net sarmata rasyti
Prizadejau receptuku ideti, bet dingau pati kelioms dienoms. O cia per ta laika tiek priraset puslapiu
Zadeti mano receptukai:
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru
3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)
morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto
As pati agurku visada dedu siek tiek daugiau.
O kai ziema tingisi gaminti, tai paprasciausia. Imeti i vandeni sultinio kubeli, kelias bulvytes supjaustai, suverti sia kose, ir agurkine sriuba gaunasi. Super .
Papildyta:
MARINUOTI AGURKELIAI
1.5 l.vandens
1 stikline cukraus
2 saukstai druskos
1 saukstas citrinos rugsties
1 saukstas acto esencijos
(70 proc.) BUTINAI
i stiklainius iberiu pirktiniu prieskoniu agurku marinavimui. sudedu agurkus, kuo mazesni, tuo skanesni. (as pati perku turguje, moku dvigubai daugiau, bet tikrai verta)
Pirmu kartu stiklainius uzpilu paprastu verdanciu vandeniu, palaikau 10-15 min. , nupilu, po to pilu marinata verdanti, uzdarau, apverciu, apkloju.
Viskas, o skonis tikrai pasakiskas.
Papildyta:
o dabar mano firmine ANDZIKA
1 kg. morku
1 kg. rugsciu obuoliu
1 kg. paprikos
1,5 kg. pomidoru
cesnako 3-5 skilteles
1 kartusis pipiras
1 stikline acto (9 proc.)
1 stikline cukraus,
1 stikline aliejaus
2 saukstai druskos
viska reikia sumalti mesmale, rekomenduoju (Po vienu metu gamybos , kai malti daviau vyrui, tai jam truko kantrybe, ir nupirko elektrine mesmale)
visa sita kose i puoda, ir virti kol prasigaruos skysciai, kad mase butu kuo tirstesne. Nepamirskite pastoviai maisyti; Is sios mase gaunasi 3.5 l. andzikos.
Tiesa, galite kartciojo pipiro ir visai nedeti, arba deti daugiau, cia jau skonio reikalas.
Skanaus
Papildyta:
MARINUOTI BUROKELIAI
isverdu burokelius (mazdaug pilna 10 l. puoda)
nulupu, sutarkuoju
1 stikline acto (9 proc)
3 stiklines vandens
2 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
ir paverdu kokias 10-15 min. sudedu i stiklainius, uzsuku ir t.t.
Nera ka lyginti su pirktiniai, labiausia susivalgo pavasari, kai saltibarsciai prasideda;
Na dar turiu ir daugiau, pamatysiu kad ieskot parasysiu.
O as pati ieskau :
1. Gal kas marinavote karsciuosius pipirus?
2. Ar mokate kas daryti uzpyla salotoms. Esu pas viena pazistama skanavusi, kiek supratau kad su zelatina daro, trupuciuka krapu, morku, paprikos plaukiojo ten. Bat kai paklausiau, tai kaip tikra lietuve, sako, ai is akies...
Tai sakau gal jus kas nors darete?
O AR I ADZIKA BUTINA DETI OBUOLIUS?