Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Nu nezinau kaip ten su tuo skoniu, kai ragavau tai man gavosi ten tokia marinuota misraine...
Atsakyti
Sveikos, net sarmata rasyti blush2.gif
Prizadejau receptuku ideti, bet dingau pati kelioms dienoms. O cia per ta laika tiek priraset puslapiu doh.gif

Zadeti mano receptukai: 4u.gif
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto biggrin.gif
As pati agurku visada dedu siek tiek daugiau.

O kai ziema tingisi gaminti, tai paprasciausia. Imeti i vandeni sultinio kubeli, kelias bulvytes supjaustai, suverti sia kose, ir agurkine sriuba gaunasi. Super . wub.gif

Papildyta:
MARINUOTI AGURKELIAI
1.5 l.vandens
1 stikline cukraus
2 saukstai druskos
1 saukstas citrinos rugsties
1 saukstas acto esencijos (70 proc.) BUTINAI

i stiklainius iberiu pirktiniu prieskoniu agurku marinavimui. sudedu agurkus, kuo mazesni, tuo skanesni. (as pati perku turguje, moku dvigubai daugiau, bet tikrai verta)
Pirmu kartu stiklainius uzpilu paprastu verdanciu vandeniu, palaikau 10-15 min. , nupilu, po to pilu marinata verdanti, uzdarau, apverciu, apkloju.

Viskas, o skonis tikrai pasakiskas.
Papildyta:
o dabar mano firmine ANDZIKA bigsmile.gif

1 kg. morku
1 kg. rugsciu obuoliu
1 kg. paprikos
1,5 kg. pomidoru
cesnako 3-5 skilteles
1 kartusis pipiras
1 stikline acto (9 proc.)
1 stikline cukraus,
1 stikline aliejaus
2 saukstai druskos

viska reikia sumalti mesmale, rekomenduoju (Po vienu metu gamybos , kai malti daviau vyrui, tai jam truko kantrybe, ir nupirko elektrine mesmale) biggrin.gif
visa sita kose i puoda, ir virti kol prasigaruos skysciai, kad mase butu kuo tirstesne. Nepamirskite pastoviai maisyti; Is sios mase gaunasi 3.5 l. andzikos.
Tiesa, galite kartciojo pipiro ir visai nedeti, arba deti daugiau, cia jau skonio reikalas.

Skanaus 4u.gif

Papildyta:
MARINUOTI BUROKELIAI

isverdu burokelius (mazdaug pilna 10 l. puoda)
nulupu, sutarkuoju
1 stikline acto (9 proc)
3 stiklines vandens
2 saukstai druskos
3 saukstai cukraus

ir paverdu kokias 10-15 min. sudedu i stiklainius, uzsuku ir t.t.
Nera ka lyginti su pirktiniai, labiausia susivalgo pavasari, kai saltibarsciai prasideda;

Na dar turiu ir daugiau, pamatysiu kad ieskot parasysiu.

O as pati ieskau :
1. Gal kas marinavote karsciuosius pipirus?
2. Ar mokate kas daryti uzpyla salotoms. Esu pas viena pazistama skanavusi, kiek supratau kad su zelatina daro, trupuciuka krapu, morku, paprikos plaukiojo ten. Bat kai paklausiau, tai kaip tikra lietuve, sako, ai is akies... smile.gif
Tai sakau gal jus kas nors darete?
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 08 20, 20:48)



O kodėl būtinai esenciją reikalinga g.gif

Ot už marinuotų burokėlių receptuką DIDELIS ačiū,naudojau jį,bet praknisau visą savo sąs.su užrašais doh.gif ir niekaip negalėjau prisiminti proporcijų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 08 20, 23:02)
O kodėl būtinai esenciją reikalinga  g.gif


Tikrai nzn, kodel butent esencija. Jau toks receptas, kazkada viena gera moteris pries daug metu dave, tai kitokiu ir nedarau;
o esencijos tai yra juk pirkti, tik atsargiai su ja ypac jei vaikai salia mazi
Bet kaip ir sakiau sis marinatas tik maziems agurkams, didesni marinuoti jau kitokie gaunasi
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 08 20, 22:09)
Tikrai nzn, kodel butent esencija. Jau toks receptas, kazkada viena gera moteris pries daug metu dave, tai kitokiu ir nedarau;
o esencijos tai yra juk pirkti, tik atsargiai su ja ypac jei vaikai salia mazi
Bet kaip ir sakiau sis marinatas tik maziems agurkams, didesni marinuoti  jau kitokie gaunasi


Kaip suprantu kalbat apie karnišonus mirksiukas.gif
Atsakyti
Misraine su baklazanais
baklazanas,
raudona,zalia,geltona paprika,
didelis svogunas,
aitrioji paprika,
pora dideliu pomidoru, kelios sakeles krapu,
3skilt. cesnako,
Marinatui
200g vyno acto ,
100g. vandens,100g. cukraus,
pipiru, garstyciu,seklu,
Baklazanus nuplauti supjaustyti kubeliais.
Paprikas perpjauti per puse isimti sekluytes ,supjaustyti kubeliais.
Svoguna nuvalyti supjaustyti griezineliais.
Aitriaja paprika supjaustyti ziedais.
Susmulkinti cesnako skilteles.
I stiklainius sluoksniais sudeti baklazanus,paprikas,svogunus,ir pomidorus.
Uzbert smulkintu krapu cesnaku ir aitriosios paprikos.
Is acto,vandens,cukraus ir prieskoniu isvirti marinata.
Supilti ant darzoviu.
Sia misraine galima valgyti ir sviezia.
Tik vietoj marinato reikia pasiruosti uzpila is 2 saukstu vyno acto,4 saukstualyvuogiu aliejaus,puses saukstelio cukraus,ziupsnelio druskos ,pipiru.
Atsakyti
Labas rytukas,konservatorės biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Matau,čia dauguma mišrainių-virtos.O aš jum pasiūlysiu žalią-kažkada buvo laaabai populiari.Šaldytuve laikosi puikiausiai iki pavasario.Na,kas turit šaltą rūsį-irgi tiks biggrin.gif

KOPŪSTŲ SALOTOS

0,5ltr aliejaus
0,5ltr acto
4 valg.š. druskos
300g cukraus
6kg kopūstų
1kg svogūnų
1kg morkų
1kg įvairiaspalvės paprikos
morkas sutarkuoti,likusias daržoves supjaustyti.Pirmiausiai sumaišyti su cukrum,druska,o šiems ištirpus,pilti actą ir aliejų.Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Žiediniai kopūstai su morkomis
pora žiedinių kopūstų,
3-4morkos {priklauso nuo dydžio,
pora nedideliu krieno lapų,
kuokštelis krapų,
Marinatui
1ltr. vandens,
25ml. acto esencijos,
60g. cukraus,30g. cukraus,
pora lauro lapu
kvapiuju pipirų,
Kopūstus išskirstome žiedynais.
Morkas nuvalius supjaustyti griežinėliais.
Daržoves 3-4min. palaikyti verdančiame vandenyje,perlieti šaltu vandeniu.
Į stiklainius sudeti daržoves,suplėšytus krienus,krapus.
Iš vandens cukraus,druskos,prieskonių acto esencijos išvirti marinatąir dar karštą užpilti ant daržovių.
Stiklainius pridengti dangteliais ir kaitinti90C.laipsni7 temp. litr-30min.
0,5litr.- 20min.
Atsakyti
Esu valgiusi labai seniai mišrainę su kopūstais,kaip šiupinys,gal kuri turite receptuką,labai mėgstu kopūstus,o čia tik randu salotas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 21, 10:35)
Labas rytukas,konservatorės  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Matau,čia dauguma mišrainių-virtos.O aš jum pasiūlysiu žalią-kažkada buvo laaabai populiari.Šaldytuve laikosi puikiausiai iki pavasario.Na,kas turit šaltą rūsį-irgi tiks  biggrin.gif

KOPŪSTŲ SALOTOS

0,5ltr aliejaus
0,5ltr acto
4 valg.š. druskos
300g cukraus
6kg kopūstų
1kg svogūnų
1kg morkų
1kg įvairiaspalvės paprikos
morkas sutarkuoti,likusias daržoves supjaustyti.Pirmiausiai sumaišyti su cukrum,druska,o šiems ištirpus,pilti actą ir aliejų.Skanaus  4u.gif


Ir iškart į stiklainius ar dar reikia palaikyti kambario temperatūroje?
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 11:21)
Esu valgiusi labai seniai mišrainę su kopūstais,kaip šiupinys,gal kuri turite receptuką,labai mėgstu kopūstus,o čia tik randu salotas smile.gif


Troškintų kopūstų receptėlio ir aš norėčiau bigsmile.gif
Atsakyti
labas mergiukai. noriu paklaust, pas mus uk nera trumpu agurku nebent is lt pardos uztaikyti, bet marinuotiems reikia daug ju, o is tu ilgu agurku gal irgi galima kazka uzsikonervuot kazka panasius i lietuviskus? ar skonis kitoks gautusi? g.gif
Atsakyti
o agurkine sriuba troskinant reikia vandens pilti?
Atsakyti