Nu nezinau kaip ten su tuo skoniu, kai ragavau tai man gavosi ten tokia marinuota misraine...
Sveikos, net sarmata rasyti
Prizadejau receptuku ideti, bet dingau pati kelioms dienoms. O cia per ta laika tiek priraset puslapiu
Zadeti mano receptukai:
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru
3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)
morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto
As pati agurku visada dedu siek tiek daugiau.
O kai ziema tingisi gaminti, tai paprasciausia. Imeti i vandeni sultinio kubeli, kelias bulvytes supjaustai, suverti sia kose, ir agurkine sriuba gaunasi. Super .
Papildyta:
MARINUOTI AGURKELIAI
1.5 l.vandens
1 stikline cukraus
2 saukstai druskos
1 saukstas citrinos rugsties
1 saukstas acto esencijos (70 proc.) BUTINAI
i stiklainius iberiu pirktiniu prieskoniu agurku marinavimui. sudedu agurkus, kuo mazesni, tuo skanesni. (as pati perku turguje, moku dvigubai daugiau, bet tikrai verta)
Pirmu kartu stiklainius uzpilu paprastu verdanciu vandeniu, palaikau 10-15 min. , nupilu, po to pilu marinata verdanti, uzdarau, apverciu, apkloju.
Viskas, o skonis tikrai pasakiskas.
Papildyta:
o dabar mano firmine ANDZIKA
1 kg. morku
1 kg. rugsciu obuoliu
1 kg. paprikos
1,5 kg. pomidoru
cesnako 3-5 skilteles
1 kartusis pipiras
1 stikline acto (9 proc.)
1 stikline cukraus,
1 stikline aliejaus
2 saukstai druskos
viska reikia sumalti mesmale, rekomenduoju (Po vienu metu gamybos , kai malti daviau vyrui, tai jam truko kantrybe, ir nupirko elektrine mesmale)
visa sita kose i puoda, ir virti kol prasigaruos skysciai, kad mase butu kuo tirstesne. Nepamirskite pastoviai maisyti; Is sios mase gaunasi 3.5 l. andzikos.
Tiesa, galite kartciojo pipiro ir visai nedeti, arba deti daugiau, cia jau skonio reikalas.
Skanaus
Papildyta:
MARINUOTI BUROKELIAI
isverdu burokelius (mazdaug pilna 10 l. puoda)
nulupu, sutarkuoju
1 stikline acto (9 proc)
3 stiklines vandens
2 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
ir paverdu kokias 10-15 min. sudedu i stiklainius, uzsuku ir t.t.
Nera ka lyginti su pirktiniai, labiausia susivalgo pavasari, kai saltibarsciai prasideda;
Na dar turiu ir daugiau, pamatysiu kad ieskot parasysiu.
O as pati ieskau :
1. Gal kas marinavote karsciuosius pipirus?
2. Ar mokate kas daryti uzpyla salotoms. Esu pas viena pazistama skanavusi, kiek supratau kad su zelatina daro, trupuciuka krapu, morku, paprikos plaukiojo ten. Bat kai paklausiau, tai kaip tikra lietuve, sako, ai is akies...
Tai sakau gal jus kas nors darete?
Prizadejau receptuku ideti, bet dingau pati kelioms dienoms. O cia per ta laika tiek priraset puslapiu
Zadeti mano receptukai:
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti)
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. pomidoru
3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)
morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto
As pati agurku visada dedu siek tiek daugiau.
O kai ziema tingisi gaminti, tai paprasciausia. Imeti i vandeni sultinio kubeli, kelias bulvytes supjaustai, suverti sia kose, ir agurkine sriuba gaunasi. Super .
Papildyta:
MARINUOTI AGURKELIAI
1.5 l.vandens
1 stikline cukraus
2 saukstai druskos
1 saukstas citrinos rugsties
1 saukstas acto esencijos (70 proc.) BUTINAI
i stiklainius iberiu pirktiniu prieskoniu agurku marinavimui. sudedu agurkus, kuo mazesni, tuo skanesni. (as pati perku turguje, moku dvigubai daugiau, bet tikrai verta)
Pirmu kartu stiklainius uzpilu paprastu verdanciu vandeniu, palaikau 10-15 min. , nupilu, po to pilu marinata verdanti, uzdarau, apverciu, apkloju.
Viskas, o skonis tikrai pasakiskas.
Papildyta:
o dabar mano firmine ANDZIKA
1 kg. morku
1 kg. rugsciu obuoliu
1 kg. paprikos
1,5 kg. pomidoru
cesnako 3-5 skilteles
1 kartusis pipiras
1 stikline acto (9 proc.)
1 stikline cukraus,
1 stikline aliejaus
2 saukstai druskos
viska reikia sumalti mesmale, rekomenduoju (Po vienu metu gamybos , kai malti daviau vyrui, tai jam truko kantrybe, ir nupirko elektrine mesmale)
visa sita kose i puoda, ir virti kol prasigaruos skysciai, kad mase butu kuo tirstesne. Nepamirskite pastoviai maisyti; Is sios mase gaunasi 3.5 l. andzikos.
Tiesa, galite kartciojo pipiro ir visai nedeti, arba deti daugiau, cia jau skonio reikalas.
Skanaus
Papildyta:
MARINUOTI BUROKELIAI
isverdu burokelius (mazdaug pilna 10 l. puoda)
nulupu, sutarkuoju
1 stikline acto (9 proc)
3 stiklines vandens
2 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
ir paverdu kokias 10-15 min. sudedu i stiklainius, uzsuku ir t.t.
Nera ka lyginti su pirktiniai, labiausia susivalgo pavasari, kai saltibarsciai prasideda;
Na dar turiu ir daugiau, pamatysiu kad ieskot parasysiu.
O as pati ieskau :
1. Gal kas marinavote karsciuosius pipirus?
2. Ar mokate kas daryti uzpyla salotoms. Esu pas viena pazistama skanavusi, kiek supratau kad su zelatina daro, trupuciuka krapu, morku, paprikos plaukiojo ten. Bat kai paklausiau, tai kaip tikra lietuve, sako, ai is akies...
Tai sakau gal jus kas nors darete?
QUOTE(Neri29 @ 2009 08 20, 20:48)
O kodėl būtinai esenciją reikalinga
Ot už marinuotų burokėlių receptuką DIDELIS ačiū,naudojau jį,bet praknisau visą savo sąs.su užrašais ir niekaip negalėjau prisiminti proporcijų
QUOTE(merga @ 2009 08 20, 23:02)
O kodėl būtinai esenciją reikalinga
Tikrai nzn, kodel butent esencija. Jau toks receptas, kazkada viena gera moteris pries daug metu dave, tai kitokiu ir nedarau;
o esencijos tai yra juk pirkti, tik atsargiai su ja ypac jei vaikai salia mazi
Bet kaip ir sakiau sis marinatas tik maziems agurkams, didesni marinuoti jau kitokie gaunasi
QUOTE(Neri29 @ 2009 08 20, 22:09)
Tikrai nzn, kodel butent esencija. Jau toks receptas, kazkada viena gera moteris pries daug metu dave, tai kitokiu ir nedarau;
o esencijos tai yra juk pirkti, tik atsargiai su ja ypac jei vaikai salia mazi
Bet kaip ir sakiau sis marinatas tik maziems agurkams, didesni marinuoti jau kitokie gaunasi
o esencijos tai yra juk pirkti, tik atsargiai su ja ypac jei vaikai salia mazi
Bet kaip ir sakiau sis marinatas tik maziems agurkams, didesni marinuoti jau kitokie gaunasi
Kaip suprantu kalbat apie karnišonus
Misraine su baklazanais
baklazanas,
raudona,zalia,geltona paprika,
didelis svogunas,
aitrioji paprika,
pora dideliu pomidoru, kelios sakeles krapu,
3skilt. cesnako,
Marinatui
200g vyno acto ,
100g. vandens,100g. cukraus,
pipiru, garstyciu,seklu,
Baklazanus nuplauti supjaustyti kubeliais.
Paprikas perpjauti per puse isimti sekluytes ,supjaustyti kubeliais.
Svoguna nuvalyti supjaustyti griezineliais.
Aitriaja paprika supjaustyti ziedais.
Susmulkinti cesnako skilteles.
I stiklainius sluoksniais sudeti baklazanus,paprikas,svogunus,ir pomidorus.
Uzbert smulkintu krapu cesnaku ir aitriosios paprikos.
Is acto,vandens,cukraus ir prieskoniu isvirti marinata.
Supilti ant darzoviu.
Sia misraine galima valgyti ir sviezia.
Tik vietoj marinato reikia pasiruosti uzpila is 2 saukstu vyno acto,4 saukstualyvuogiu aliejaus,puses saukstelio cukraus,ziupsnelio druskos ,pipiru.
baklazanas,
raudona,zalia,geltona paprika,
didelis svogunas,
aitrioji paprika,
pora dideliu pomidoru, kelios sakeles krapu,
3skilt. cesnako,
Marinatui
200g vyno acto ,
100g. vandens,100g. cukraus,
pipiru, garstyciu,seklu,
Baklazanus nuplauti supjaustyti kubeliais.
Paprikas perpjauti per puse isimti sekluytes ,supjaustyti kubeliais.
Svoguna nuvalyti supjaustyti griezineliais.
Aitriaja paprika supjaustyti ziedais.
Susmulkinti cesnako skilteles.
I stiklainius sluoksniais sudeti baklazanus,paprikas,svogunus,ir pomidorus.
Uzbert smulkintu krapu cesnaku ir aitriosios paprikos.
Is acto,vandens,cukraus ir prieskoniu isvirti marinata.
Supilti ant darzoviu.
Sia misraine galima valgyti ir sviezia.
Tik vietoj marinato reikia pasiruosti uzpila is 2 saukstu vyno acto,4 saukstualyvuogiu aliejaus,puses saukstelio cukraus,ziupsnelio druskos ,pipiru.
Labas rytukas,konservatorės
Matau,čia dauguma mišrainių-virtos.O aš jum pasiūlysiu žalią-kažkada buvo laaabai populiari.Šaldytuve laikosi puikiausiai iki pavasario.Na,kas turit šaltą rūsį-irgi tiks
KOPŪSTŲ SALOTOS
0,5ltr aliejaus
0,5ltr acto
4 valg.š. druskos
300g cukraus
6kg kopūstų
1kg svogūnų
1kg morkų
1kg įvairiaspalvės paprikos
morkas sutarkuoti,likusias daržoves supjaustyti.Pirmiausiai sumaišyti su cukrum,druska,o šiems ištirpus,pilti actą ir aliejų.Skanaus
Matau,čia dauguma mišrainių-virtos.O aš jum pasiūlysiu žalią-kažkada buvo laaabai populiari.Šaldytuve laikosi puikiausiai iki pavasario.Na,kas turit šaltą rūsį-irgi tiks
KOPŪSTŲ SALOTOS
0,5ltr aliejaus
0,5ltr acto
4 valg.š. druskos
300g cukraus
6kg kopūstų
1kg svogūnų
1kg morkų
1kg įvairiaspalvės paprikos
morkas sutarkuoti,likusias daržoves supjaustyti.Pirmiausiai sumaišyti su cukrum,druska,o šiems ištirpus,pilti actą ir aliejų.Skanaus
Žiediniai kopūstai su morkomis
pora žiedinių kopūstų,
3-4morkos {priklauso nuo dydžio,
pora nedideliu krieno lapų,
kuokštelis krapų,
Marinatui
1ltr. vandens,
25ml. acto esencijos,
60g. cukraus,30g. cukraus,
pora lauro lapu
kvapiuju pipirų,
Kopūstus išskirstome žiedynais.
Morkas nuvalius supjaustyti griežinėliais.
Daržoves 3-4min. palaikyti verdančiame vandenyje,perlieti šaltu vandeniu.
Į stiklainius sudeti daržoves,suplėšytus krienus,krapus.
Iš vandens cukraus,druskos,prieskonių acto esencijos išvirti marinatąir dar karštą užpilti ant daržovių.
Stiklainius pridengti dangteliais ir kaitinti90C.laipsni7 temp. litr-30min.
0,5litr.- 20min.
pora žiedinių kopūstų,
3-4morkos {priklauso nuo dydžio,
pora nedideliu krieno lapų,
kuokštelis krapų,
Marinatui
1ltr. vandens,
25ml. acto esencijos,
60g. cukraus,30g. cukraus,
pora lauro lapu
kvapiuju pipirų,
Kopūstus išskirstome žiedynais.
Morkas nuvalius supjaustyti griežinėliais.
Daržoves 3-4min. palaikyti verdančiame vandenyje,perlieti šaltu vandeniu.
Į stiklainius sudeti daržoves,suplėšytus krienus,krapus.
Iš vandens cukraus,druskos,prieskonių acto esencijos išvirti marinatąir dar karštą užpilti ant daržovių.
Stiklainius pridengti dangteliais ir kaitinti90C.laipsni7 temp. litr-30min.
0,5litr.- 20min.
QUOTE(lututė @ 2009 08 21, 10:35)
Labas rytukas,konservatorės
Matau,čia dauguma mišrainių-virtos.O aš jum pasiūlysiu žalią-kažkada buvo laaabai populiari.Šaldytuve laikosi puikiausiai iki pavasario.Na,kas turit šaltą rūsį-irgi tiks
KOPŪSTŲ SALOTOS
0,5ltr aliejaus
0,5ltr acto
4 valg.š. druskos
300g cukraus
6kg kopūstų
1kg svogūnų
1kg morkų
1kg įvairiaspalvės paprikos
morkas sutarkuoti,likusias daržoves supjaustyti.Pirmiausiai sumaišyti su cukrum,druska,o šiems ištirpus,pilti actą ir aliejų.Skanaus
Matau,čia dauguma mišrainių-virtos.O aš jum pasiūlysiu žalią-kažkada buvo laaabai populiari.Šaldytuve laikosi puikiausiai iki pavasario.Na,kas turit šaltą rūsį-irgi tiks
KOPŪSTŲ SALOTOS
0,5ltr aliejaus
0,5ltr acto
4 valg.š. druskos
300g cukraus
6kg kopūstų
1kg svogūnų
1kg morkų
1kg įvairiaspalvės paprikos
morkas sutarkuoti,likusias daržoves supjaustyti.Pirmiausiai sumaišyti su cukrum,druska,o šiems ištirpus,pilti actą ir aliejų.Skanaus
Ir iškart į stiklainius ar dar reikia palaikyti kambario temperatūroje?
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 08 21, 11:21)
Esu valgiusi labai seniai mišrainę su kopūstais,kaip šiupinys,gal kuri turite receptuką,labai mėgstu kopūstus,o čia tik randu salotas
Troškintų kopūstų receptėlio ir aš norėčiau
labas mergiukai. noriu paklaust, pas mus uk nera trumpu agurku nebent is lt pardos uztaikyti, bet marinuotiems reikia daug ju, o is tu ilgu agurku gal irgi galima kazka uzsikonervuot kazka panasius i lietuviskus? ar skonis kitoks gautusi?
o agurkine sriuba troskinant reikia vandens pilti?