Va maniskis receptas. Vadinasi TURISTO PUSRYCIAI
Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.
Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
QUOTE(GREK @ 2009 08 17, 15:10)
tikrai ne, gali drąsiai bandyt, aš jau išbandžiau su aguročiu, moliūgu, cukinija, skonis gal geriausias su moliūgu, saldu, tik ragaut reiks daugiau dedant prieskonius.
Ot ačiū .O tai šiemet kaip niekada priaugo cukinijų gigantčių ir tų ateiviškų lėkščių-patisonų ir jau nebesugalvojau kur juos sudėt
QUOTE(merga @ 2009 08 18, 22:31)
Ot ačiū .O tai šiemet kaip niekada priaugo cukinijų gigantčių ir tų ateiviškų lėkščių-patisonų ir jau nebesugalvojau kur juos sudėt
Dėl cukinijų iškilo klausimukas,o,jeigu jas sutarkuoti su burokine tarka ir sudėjus į maišelį neinasi užšaldyti,gal bandėte ar galima?
QUOTE(regna @ 2009 08 19, 00:52)
Dėl cukinijų iškilo klausimukas,o,jeigu jas sutarkuoti su burokine tarka ir sudėjus į maišelį neinasi užšaldyti,gal bandėte ar galima?
Visada šaldau ir tik tarkuotas, nes mano šeimyna gabaliukais nemėgsta Taip pat šaldau ir moliūgus
Sveikos
Nežinau gal ir buvo toks receptas bet man ši mišrainė labai skani
PAPRIKŲ IR CUKINIJŲ MIŠRAINĖ
2kg cukinijų
1kg paprikų
0,5ltr pomidorų padažo
2 šaukštai druskos,pipirų pagal skonį
130ml acto
200ml aliejaus
200cukraus
Cukinijas ir paprikas nuvalom, susmulkinam. Dedam į puodą viską išskyrus actą ir pomidorų padažą. Troškinam kol paprikos suminkštės ir cukinija taps skaidri ( MAŽDAUG 30MIN) Tada supilam actą ir pomidorų padažą, dar patroškinam 5min, dedam į stiklainius ir užsukam
maniškė ryžinė
Lečo su ryžiais
3 kg pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė ryžių
2 šaukštai druskos
0,5 l aliejaus
lauro lapai, pipirai
visos daržovės supjaustomos ir verdamos apie 40 min. Paskui supilti cukrų, aliejų, ryžius ir virti 30 min.
dar tokią turiu, labai skani
3 kg pomidorų
0,5 kg obuolių
0,5 kg svogūnų
2 stiklinės cukraus
0,5 stikl. acto
5 arb.š. druskos
paprikos pagal skonį
1 arb.š. cinamono
petražolių
1 arb.š. maltų gvazdikėlių
virti minimum pusvalandį, iki valandos
Lečo su ryžiais
3 kg pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė ryžių
2 šaukštai druskos
0,5 l aliejaus
lauro lapai, pipirai
visos daržovės supjaustomos ir verdamos apie 40 min. Paskui supilti cukrų, aliejų, ryžius ir virti 30 min.
dar tokią turiu, labai skani
3 kg pomidorų
0,5 kg obuolių
0,5 kg svogūnų
2 stiklinės cukraus
0,5 stikl. acto
5 arb.š. druskos
paprikos pagal skonį
1 arb.š. cinamono
petražolių
1 arb.š. maltų gvazdikėlių
virti minimum pusvalandį, iki valandos
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 18, 18:04)
Va maniskis receptas. Vadinasi TURISTO PUSRYCIAI
Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.
Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.
Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
Vakar tokią pasidariau,tik paprikos dėjau mažiau,neblogai gavosi
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 18, 18:04)
Va maniskis receptas. Vadinasi TURISTO PUSRYCIAI
Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.
Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku,
1 kg papriku,
3 kg pomidoru,
100 g cukraus, druskos,
2 stiklines ryziu,
0,5 l aliejaus.
Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes.
Gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku.
man reiktu kokiu 5 puslytriuku tai is puses normos daryti taip?
[quote=norita,2009 08 19, 07:54]
Susidomėjau tavo receptuku,ruošiuosiu jį gaminti,tik iškilo klausimukas?
Jeigu tu pili pomidorų padažą{jis yra rūgštus}ar reikalingas yra tuomet actas?
O,gal tu mėgsti rūgščias mišraines?
Tikiuosiu pasidalinsi patirtimi? - ačiukas
Susidomėjau tavo receptuku,ruošiuosiu jį gaminti,tik iškilo klausimukas?
Jeigu tu pili pomidorų padažą{jis yra rūgštus}ar reikalingas yra tuomet actas?
O,gal tu mėgsti rūgščias mišraines?
Tikiuosiu pasidalinsi patirtimi? - ačiukas
QUOTE(pandora2006 @ 2009 08 19, 09:59)
man reiktu kokiu 5 puslytriuku tai is puses normos daryti taip?
Jo, is puses normos...