Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Puiki cukinijos mišrainė garnyrui.

2.5 kg cukinijos
0.5 kg paprikos
0.5 litro pomidorų padažo
0.5 kg šparaginių pupelių
0.5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus
0.5 stiklinės 9% acto
1 valgomas šaukštas druskos

Darbo eiga: cukiniją nulupti ir supjaustyti kubeliais, ir 15 min. troškinti su aliejumi. Sudėti visus likusius komponentus ( tik dar nepilti acto) ir dar 20 min. patroškinti. Supilti actą, patroškinti dar 15 min., dėti į stiklainius ir uždaryti.
Atsakyti
Šitą mišrainę dariau pernai, išėjo labai skani.

Marinuotų daržovių asorti

2 kg morkų
2 kg žiedinių kopūstų
2 kg šparaginių pupelių
2 kg paprikų
2 kg mažų pomidotų.

Marinatui
1 litras vandens
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
1 stiklinė acto (9 procentų)
Lauro lapų, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių


Morkas nuskutame ir supjaustom griežinėliais arba šiaudeliais. Žiedinius kopūstus išskaidom mažais žiedinėliais. Išvalom paprikas. Morkas, žiednius kopūstus, šparagines pupeles bei paprikas 2-3 min pamerkiame į verdantį parūgštintą vandenį. Po to žiedinius kopūstus iškart atšaldome šaltame vandenyje. Pomidorus subadome. Šparagines pupeles supjaustom pailgais gabalėliais. Paruoštas daržoves sudedame į paruoštus 1 litro talpos stiklainius, užpilame paruoštu marinatų, uždarome metaliniais dangteliais. Iškaitiname stiklainius ir sandariai uždarome.
Atsakyti
Daržovių salotos

2 kg kopūstų
2 kg morkų
2 kg agurkų
2 kg pomidorų

Marinatui
1 l vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 arbatinis šaukštelis citrinų rūgšties

Susmulkintus kopūstus, agurkus, morkas suumaišome dubenyje, sudedame į 1 litro stiklainius, užpildydami 3/4 stiklainio. Į likusią 1/4 stiklainio pridedame supjaustytų pomidorų. Užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu. 1 litro stiklainius kaitiname 15 min.
Atsakyti
Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų
1 kg svogūnų
1 l pupelių
cukraus
druskos
aliejaus
maltų juodųjų pipirų
maltų muskatų
malto imbiero
malto cinamono


Pupeles išverdame pasūdytame vandenyje. Morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka arba pjaustome šiaudeliais. Nuluptus svogūnus supjaustome kubeliais. Morkas kartu su svogūnais bei nedideliu kiekiu cukraus ir druskos apkepame aliejuje. Sukrečiame į puodą, skirtą troškinti. Įpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname, kol suminkštėja morkos. Suberiame virtas pupeles, prieskonius, patroškiname dar 5 min. ir sukrečiam į iškaitintus stiklainius. Iškart sandariai uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mally: 06 liepos 2005 - 21:26
Rudeninių daržovių troškinys

1 kg kopūstų
1 kg obuolių
1 kg morkų
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
0.5 litro aliejaus
petražolių ir salierų šaknų
pipirų, lauro lapų, gvazdikėlių
1 stiklinė druskos



Susmulkintus svogūnus, morkas ir obuolius apkepame aliejuje. Puode su nedideliu kiekiu vandens 15 min. patroškiname kopūstus, į juos suberiame apkeptas daržoves, smulkintus pomidorus, petražoles, salierus, ipirus, lauro lapus, gvazdikėlius bei druską. Pamaišydami troškiname 20 min., kol visos daržovės gerai perkaista. Tada paruoštą troškinį sudedame į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
Atsakyti
Salotos su burokėliais

3 kg virtų burokėlių
2 kg morkų
2 kg obuolių
2 kg svogūnų
0,5 l aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį


Burokėlius, morkas bei obuolus supjaustome kubeliais, susmulkinam svogūnus. Puode su aliejum pakepam svogūnus, po to sudedam obuolius, morkas ir burokėlius. Ant silpnos ugnies maišydami kaitiname, kol daržovės suminkštėja. Prieš baigiant troškinti suberiame prieskonius. Teroškinį sudedam į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome.
Atsakyti
o ar galima prie šios temos rašyti konservuotų padažų ar sūdytų daržovių receptus?
Atsakyti
Manyčiau, kad galima. Lauksiu kitų konservavimo receptų 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(toja @ 2003 09 17, 22:41)
Mišrainė žiemai

2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka

svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi




neužrūgsta su ryžiais? arba darmačiau receptą su pupelėmis????? ar reikia laikyti šaldytuve, o gal virti autoklave??????????? doh.gif
Atsakyti
Gal kas marinuojate žalius pomidorus?
Noriu pasigaminti tokių, kur parduotuvėse žali konservuoti būna. Labai skanūs smile.gif

Tik nežinau marinato recepto. Agurkų manau netiktų.
Atsakyti
Kaip tik visai tinka.Vienais metais marinavau asorti,agurkus,pomidorus ir viskam dariau vienodą marinatą.Buvo labai skanūs.Į trijų litrų stiklainį dedu 2šaukštus druskos,1šaukštą cukraus ir 1 arb.šaukštelį citrinos rūgšties. ax.gif
Atsakyti
Marinuojant žalius pomidorus labai tinka pridėti česnakų, petražolės šakelę. Siūlau dar vieną marinato receptą. 2,5 l vandens, po 1 stikl. acto ir cukraus, 0,5 stikl. druskos, 5 juod. pipirų grūdeliai. Pomidorus užpylus karštu marinatu , kaitinti (1 l stiklainį apie 15 min.) ir sandariai uždaryti.
Atsakyti