tai kitą partiją bandyk pagal mano receptą
su svogūnais, nu man tai pasakiškas skonis, jau šiandien išviriau iš visos normos, gavosi 9 puslitriukai. Skonis daugiau saldus, labiausiai patinka viena, gali dėtis ant spagečių, net mėsos nereikia.
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai.
ka tik baigiau konservuoti sita misraine
idealus pagardas prie visteinos kokios manau
tik druskos dejau siek teik daugiau,o cukraus maziau,bet itariu galejau det dar siek teik maziau
bet siaip tikrai verta demesio misraine
is normos isejo 5 litrai