Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

gerai kad nedaug dariau, kita syki atidziau darysiu doh.gif
Atsakyti
Gerai dirbti prie misrainiu kai niekas netrukdo,bet jei buna nemazai padejeju biggrin.gif tada daznai skonis keiciasi misraines,kai atsidarius paragauji. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 16, 22:01)
Gerai dirbti prie misrainiu kai niekas netrukdo,bet jei buna nemazai padejeju biggrin.gif tada daznai skonis keiciasi misraines,kai atsidarius paragauji. biggrin.gif

tikra tiesa drinks_cheers.gif nes su pagalba gaunasi doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2007 08 14, 22:55)
O kam tos morkos  g.gif

aš šeštadienį dariau tokią - jėga  thumbup.gif  supylus į stiklainius dar šiek tiek liko tai vyras srėbė atsisėdęs hihihi.gif

2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
100g acto
2 vš druskos
200g cukraus
pusė paprikos
petruškų
2sk česnako

Daržoves susmulkinti dėti į puodą sluoksniais ( agurkai+pomidorai+svogūnai) pabarstyti paprika ir petražolėm ir vėl pakartoti. Sudėti actą, druską ir cukrų palikti 6 val kol atsiras sulčių. Užvirinti ir kaitinti 7-8 min. Uždaryti  thumbup.gif

Šiandien prisidariau mišrainių thumbup.gif Šita dar kol kas stovi , laukiu kol sultys išsiskirs, bet paragavus tai laabai skani dar net nevirta thumbup.gif

QUOTE(Barita @ 2007 10 29, 16:22)
Siemet gaminau misraine pagal drauges recepta.Mano seimynai labai patiko.Misrainei reikia: 2 kg. morku,1 kg. agurku,1 kg. pomidoru,2 kg. paprikos,1 kg. svogunu,1 stikline aliejaus,20 juoduju pipiru zirneliu,2 valg. s. druskos,2 valg. s. cukraus,1 valg. s. acto esencijos,1 valg. s. medaus,1 stikline vandens. Morkas isvirti,nulupti ir supjaustyti 1 cm. griezineliais.Agurkus pjaustyti siaudeliais.Pomidorus nuplikyti karstu vandeniu,nulupti ir supjaustyti gabaliukais.Paprikas pjaustyti kasnio dydzio gabaliukais.Svogunus pjaustyti kubeliais ir kepti,ipylus 1 stikline aliejaus.Viska sudeti i viena puoda,sudeti pipirus,druska,cukru,acto esencija,medu ir vandeni.Ismaisyti ir pavirti.Tada misraine pilstyti i iskaitintus stiklainius ir uzsukti.Skanu tiek siltos,tiek saltos essen.gif

Šita mišrainė skani ,bet dėjau druskos daugiau , acto, medaus du šaukštus ir cukraus daugiau.Gavosi vienuolika 0,5 l stiklainiukų.

QUOTE(Abai @ 2008 07 25, 13:49)
Pabandykit misraine - tinka prie mesos ir silkes patiekalu:
1 kg rugstesniu obuoliu,
1 kg pomidoru,
1 kg morku,
1 kg svogunu,
300 g aliejaus,
100 g cukraus,
druskos ir pipiru pagal skoni.
Morkas stambiai sutarkuoti, svogunus supjaustyti griezineliais. Uzpilti aliejumi ir uzdengtame puode troskinti. Kai morkos siek tiek suminkstes, sudeti susmulkintus obuolius ir pomidorus. Suberti cukru, druska ir piprus. Troskinti, kol suminkstes obuoliai. Sudeti i stiklainius ir uzdaryti.
Man labai patinka prie silkes!  thumbup.gif

Va šitos tai darysiu dar nes tikrai labai labai skani.Prie silkės išvis turėtų būti thumbup.gif
Iš šios porcijos gavosi 5 0,5 l stiklainiukai.Tik nežinau kur laikyti, nes nėra acto.Ar stovės ne šaldytuve g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akvija: 16 rugpjūčio 2009 - 21:08
O gal zinot kokia misraine be svogunu. ax.gif
Atsakyti
Na man ir nepatinka svogunai tai as pagalvojau, kad vyrui su vaikais padarysiu su svogunais o sau su cesnakais (vietoj svogunu) tik gal maziau ju deti reikes na ka nors sueksperimentuosiu g.gif
Atsakyti
As irgi vis suku galva kuo svogunus pakeisti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 15, 21:57)
tai kitą partiją bandyk pagal mano receptą  mirksiukas.gif  su svogūnais, nu man tai pasakiškas skonis, jau šiandien išviriau iš visos normos, gavosi 9 puslitriukai. Skonis daugiau saldus, labiausiai patinka viena, gali dėtis ant spagečių, net mėsos nereikia.
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai.
ka tik baigiau konservuoti sita misraine karsta.gif  idealus pagardas prie visteinos kokios manau thumbup.gif  tik druskos dejau siek teik daugiau,o cukraus maziau,bet itariu galejau det dar siek teik maziau g.gif  bet siaip tikrai verta demesio misraine thumbup.gif  is normos isejo 5 litrai 4u.gif


Kaži,o jei keisčiau cukiniją patisonais g.gif ,nenušaudys
Atsakyti
Manau,kad saodo dazniausiai del neteisingo marinato,o ka mes ten pridesim i stiklainius,tai turbut nesaugys,tik skonis gali keistis.
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 15, 21:57)
ka tik baigiau konservuoti sita misraine karsta.gif  idealus pagardas prie visteinos kokios manau thumbup.gif  tik druskos dejau siek teik daugiau,o cukraus maziau,bet itariu galejau det dar siek teik maziau g.gif  bet siaip tikrai verta demesio misraine thumbup.gif  is normos isejo 5 litrai 4u.gif

džiaugiuosi, kad patiko, ir mano ji mėgstamiausia, man tas saldumas atrodo ir duoda visą tą gerą skonį, bet tikrai nieko neatsitiks, jei dėsit cukraus mažiau mirksiukas.gif

QUOTE(mmergyte @ 2009 08 16, 10:58)
ji ne mano schmoll.gif  tik pacituot nebejo ko tai,tai nukopijavau lotuliukas.gif  siaip skonis primena saldziarugsi kinietiska pomidoru padaza,kur buna pirkt,tik tiek kad nera ananasu,ir aciu dievui,nemegstu ju biggrin.gif

mano ji ax.gif

QUOTE(merga @ 2009 08 17, 14:40)
Kaži,o jei keisčiau cukiniją patisonais g.gif ,nenušaudys

tikrai ne, gali drąsiai bandyt, aš jau išbandžiau su aguročiu, moliūgu, cukinija, skonis gal geriausias su moliūgu, saldu, tik ragaut reiks daugiau dedant prieskonius.
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 13, 14:42)
Receptas iš SM

Agurkų mišrainė su perlinėmis kruopomis

2 kg agurkų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pmidorų,
1 kg perlinių kruopų,
200 g acto,
2 valg. š. druskos,
300 g cukraus,
500 ml aliejaus,
truputis pipirų,
prieskonių.
Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrumi. Nuolat maišant mišrainę virti 20 - 30 minučių. Jei kruopos sausos, užpilti dvi stiklines vandens. Paruoštą mišrainę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.


Verdu sia misraine. Ir galvoju padarysiu is puses normos, tai ka jus sau manot, matau, kad puodas 5 litru pilnutelis blink.gif o galvoju uzteks keliu stiklainiuku paragavimui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2007 08 14, 22:55)
O kam tos morkos  g.gif

aš šeštadienį dariau tokią - jėga  thumbup.gif  supylus į stiklainius dar šiek tiek liko tai vyras srėbė atsisėdęs hihihi.gif

2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
100g acto
2 vš druskos
200g cukraus
pusė paprikos
petruškų
2sk česnako

Daržoves susmulkinti dėti į puodą sluoksniais ( agurkai+pomidorai+svogūnai) pabarstyti paprika ir petražolėm ir vėl pakartoti. Sudėti actą, druską ir cukrų palikti 6 val kol atsiras sulčių. Užvirinti ir kaitinti 7-8 min. Uždaryti  thumbup.gif



Labas 4u.gif

o jus kai nekaitinat situ misrainiu, tai jas tik tam kartui valgot ir ziemai nesat i rusi? wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Naira @ 2009 08 17, 15:57)
Labas 4u.gif

o jus kai nekaitinat situ misrainiu, tai jas tik tam kartui valgot ir ziemai nesat i rusi?  wub.gif

Ir jei uzdarineti uzsukamais dangteliais, tai laikosi? wub.gif
Atsakyti