gerai kad nedaug dariau, kita syki atidziau darysiu
QUOTE(AveM @ 2009 08 16, 22:01)
Gerai dirbti prie misrainiu kai niekas netrukdo,bet jei buna nemazai padejeju tada daznai skonis keiciasi misraines,kai atsidarius paragauji.
tikra tiesa nes su pagalba gaunasi
QUOTE(Avocetė @ 2007 08 14, 22:55)
O kam tos morkos
aš šeštadienį dariau tokią - jėga supylus į stiklainius dar šiek tiek liko tai vyras srėbė atsisėdęs
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
100g acto
2 vš druskos
200g cukraus
pusė paprikos
petruškų
2sk česnako
Daržoves susmulkinti dėti į puodą sluoksniais ( agurkai+pomidorai+svogūnai) pabarstyti paprika ir petražolėm ir vėl pakartoti. Sudėti actą, druską ir cukrų palikti 6 val kol atsiras sulčių. Užvirinti ir kaitinti 7-8 min. Uždaryti
aš šeštadienį dariau tokią - jėga supylus į stiklainius dar šiek tiek liko tai vyras srėbė atsisėdęs
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
100g acto
2 vš druskos
200g cukraus
pusė paprikos
petruškų
2sk česnako
Daržoves susmulkinti dėti į puodą sluoksniais ( agurkai+pomidorai+svogūnai) pabarstyti paprika ir petražolėm ir vėl pakartoti. Sudėti actą, druską ir cukrų palikti 6 val kol atsiras sulčių. Užvirinti ir kaitinti 7-8 min. Uždaryti
Šiandien prisidariau mišrainių Šita dar kol kas stovi , laukiu kol sultys išsiskirs, bet paragavus tai laabai skani dar net nevirta
QUOTE(Barita @ 2007 10 29, 16:22)
Siemet gaminau misraine pagal drauges recepta.Mano seimynai labai patiko.Misrainei reikia: 2 kg. morku,1 kg. agurku,1 kg. pomidoru,2 kg. paprikos,1 kg. svogunu,1 stikline aliejaus,20 juoduju pipiru zirneliu,2 valg. s. druskos,2 valg. s. cukraus,1 valg. s. acto esencijos,1 valg. s. medaus,1 stikline vandens. Morkas isvirti,nulupti ir supjaustyti 1 cm. griezineliais.Agurkus pjaustyti siaudeliais.Pomidorus nuplikyti karstu vandeniu,nulupti ir supjaustyti gabaliukais.Paprikas pjaustyti kasnio dydzio gabaliukais.Svogunus pjaustyti kubeliais ir kepti,ipylus 1 stikline aliejaus.Viska sudeti i viena puoda,sudeti pipirus,druska,cukru,acto esencija,medu ir vandeni.Ismaisyti ir pavirti.Tada misraine pilstyti i iskaitintus stiklainius ir uzsukti.Skanu tiek siltos,tiek saltos
Šita mišrainė skani ,bet dėjau druskos daugiau , acto, medaus du šaukštus ir cukraus daugiau.Gavosi vienuolika 0,5 l stiklainiukų.
QUOTE(Abai @ 2008 07 25, 13:49)
Pabandykit misraine - tinka prie mesos ir silkes patiekalu:
1 kg rugstesniu obuoliu,
1 kg pomidoru,
1 kg morku,
1 kg svogunu,
300 g aliejaus,
100 g cukraus,
druskos ir pipiru pagal skoni.
Morkas stambiai sutarkuoti, svogunus supjaustyti griezineliais. Uzpilti aliejumi ir uzdengtame puode troskinti. Kai morkos siek tiek suminkstes, sudeti susmulkintus obuolius ir pomidorus. Suberti cukru, druska ir piprus. Troskinti, kol suminkstes obuoliai. Sudeti i stiklainius ir uzdaryti.
Man labai patinka prie silkes!
1 kg rugstesniu obuoliu,
1 kg pomidoru,
1 kg morku,
1 kg svogunu,
300 g aliejaus,
100 g cukraus,
druskos ir pipiru pagal skoni.
Morkas stambiai sutarkuoti, svogunus supjaustyti griezineliais. Uzpilti aliejumi ir uzdengtame puode troskinti. Kai morkos siek tiek suminkstes, sudeti susmulkintus obuolius ir pomidorus. Suberti cukru, druska ir piprus. Troskinti, kol suminkstes obuoliai. Sudeti i stiklainius ir uzdaryti.
Man labai patinka prie silkes!
Va šitos tai darysiu dar nes tikrai labai labai skani.Prie silkės išvis turėtų būti
Iš šios porcijos gavosi 5 0,5 l stiklainiukai.Tik nežinau kur laikyti, nes nėra acto.Ar stovės ne šaldytuve
Na man ir nepatinka svogunai tai as pagalvojau, kad vyrui su vaikais padarysiu su svogunais o sau su cesnakais (vietoj svogunu) tik gal maziau ju deti reikes na ka nors sueksperimentuosiu
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 15, 21:57)
tai kitą partiją bandyk pagal mano receptą su svogūnais, nu man tai pasakiškas skonis, jau šiandien išviriau iš visos normos, gavosi 9 puslitriukai. Skonis daugiau saldus, labiausiai patinka viena, gali dėtis ant spagečių, net mėsos nereikia.
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai.
ka tik baigiau konservuoti sita misraine idealus pagardas prie visteinos kokios manau tik druskos dejau siek teik daugiau,o cukraus maziau,bet itariu galejau det dar siek teik maziau bet siaip tikrai verta demesio misraine is normos isejo 5 litrai
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai.
ka tik baigiau konservuoti sita misraine idealus pagardas prie visteinos kokios manau tik druskos dejau siek teik daugiau,o cukraus maziau,bet itariu galejau det dar siek teik maziau bet siaip tikrai verta demesio misraine is normos isejo 5 litrai
Kaži,o jei keisčiau cukiniją patisonais ,nenušaudys
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 15, 21:57)
ka tik baigiau konservuoti sita misraine idealus pagardas prie visteinos kokios manau tik druskos dejau siek teik daugiau,o cukraus maziau,bet itariu galejau det dar siek teik maziau bet siaip tikrai verta demesio misraine is normos isejo 5 litrai
džiaugiuosi, kad patiko, ir mano ji mėgstamiausia, man tas saldumas atrodo ir duoda visą tą gerą skonį, bet tikrai nieko neatsitiks, jei dėsit cukraus mažiau
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 16, 10:58)
ji ne mano tik pacituot nebejo ko tai,tai nukopijavau siaip skonis primena saldziarugsi kinietiska pomidoru padaza,kur buna pirkt,tik tiek kad nera ananasu,ir aciu dievui,nemegstu ju
mano ji
QUOTE(merga @ 2009 08 17, 14:40)
Kaži,o jei keisčiau cukiniją patisonais ,nenušaudys
tikrai ne, gali drąsiai bandyt, aš jau išbandžiau su aguročiu, moliūgu, cukinija, skonis gal geriausias su moliūgu, saldu, tik ragaut reiks daugiau dedant prieskonius.
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 13, 14:42)
Receptas iš SM
Agurkų mišrainė su perlinėmis kruopomis
2 kg agurkų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pmidorų,
1 kg perlinių kruopų,
200 g acto,
2 valg. š. druskos,
300 g cukraus,
500 ml aliejaus,
truputis pipirų,
prieskonių.
Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrumi. Nuolat maišant mišrainę virti 20 - 30 minučių. Jei kruopos sausos, užpilti dvi stiklines vandens. Paruoštą mišrainę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Agurkų mišrainė su perlinėmis kruopomis
2 kg agurkų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pmidorų,
1 kg perlinių kruopų,
200 g acto,
2 valg. š. druskos,
300 g cukraus,
500 ml aliejaus,
truputis pipirų,
prieskonių.
Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrumi. Nuolat maišant mišrainę virti 20 - 30 minučių. Jei kruopos sausos, užpilti dvi stiklines vandens. Paruoštą mišrainę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Verdu sia misraine. Ir galvoju padarysiu is puses normos, tai ka jus sau manot, matau, kad puodas 5 litru pilnutelis o galvoju uzteks keliu stiklainiuku paragavimui
QUOTE(Avocetė @ 2007 08 14, 22:55)
O kam tos morkos
aš šeštadienį dariau tokią - jėga supylus į stiklainius dar šiek tiek liko tai vyras srėbė atsisėdęs
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
100g acto
2 vš druskos
200g cukraus
pusė paprikos
petruškų
2sk česnako
Daržoves susmulkinti dėti į puodą sluoksniais ( agurkai+pomidorai+svogūnai) pabarstyti paprika ir petražolėm ir vėl pakartoti. Sudėti actą, druską ir cukrų palikti 6 val kol atsiras sulčių. Užvirinti ir kaitinti 7-8 min. Uždaryti
aš šeštadienį dariau tokią - jėga supylus į stiklainius dar šiek tiek liko tai vyras srėbė atsisėdęs
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
100g acto
2 vš druskos
200g cukraus
pusė paprikos
petruškų
2sk česnako
Daržoves susmulkinti dėti į puodą sluoksniais ( agurkai+pomidorai+svogūnai) pabarstyti paprika ir petražolėm ir vėl pakartoti. Sudėti actą, druską ir cukrų palikti 6 val kol atsiras sulčių. Užvirinti ir kaitinti 7-8 min. Uždaryti
Labas
o jus kai nekaitinat situ misrainiu, tai jas tik tam kartui valgot ir ziemai nesat i rusi?
Papildyta:
QUOTE(Naira @ 2009 08 17, 15:57)
Labas
o jus kai nekaitinat situ misrainiu, tai jas tik tam kartui valgot ir ziemai nesat i rusi?
o jus kai nekaitinat situ misrainiu, tai jas tik tam kartui valgot ir ziemai nesat i rusi?
Ir jei uzdarineti uzsukamais dangteliais, tai laikosi?