Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Juračiuks @ 2009 08 09, 20:43)
Mergaitės, o gal su pupom kokią mišrainę žinot?

Laba, šnd dariau mišrainę su pupelėmis, kurią naudoju sriubai thumbup.gif Receptą radau šioje temoje, bet dar pakartosiu.

Daržovių troškinys su pupelėmis

1 kg morkų
1 kg baltųjų mažų pupelių (aš dėjau 800 g)
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
1 kg cukinijos
3-4 paprikos
1 l aliejaus (dėjau apie 0,5 ltr., o gal ir mažiau)
druskos pagal skonį (na gal kokius 5 v.š. dėjau)
pipiriukų, lauro lapų

Ryte užmerkiau pupeles. Vakarop užkaičiau virti. Ant beveik išvirtų pupelių dėjau sutarkuotas morkas, smukliai pjaustytus svogūnus, paprikas, pomidorus, cukinijas ir supyliau aliejų bei subėriau druską, prieskonius (aš dar ir cukraus pora šaukštų įdėjau). Viską troškinti apie 1 val. Man gavosi 13 stiklainiukų po 500 g.

Ryt gaminsiu mišrainę su perlinėmis kruopmis - vėl bus sriubai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 11, 20:09)
Laba, šnd dariau mišrainę su pupelėmis, kurią naudoju sriubai  thumbup.gif  Receptą radau šioje temoje, bet dar pakartosiu.

Daržovių troškinys su pupelėmis

1 kg morkų
1 kg baltųjų mažų pupelių (aš dėjau 800 g)
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
1 kg cukinijos
3-4 paprikos
1 l aliejaus (dėjau apie 0,5 ltr., o gal ir mažiau)
druskos pagal skonį (na gal kokius 5 v.š. dėjau)
pipiriukų, lauro lapų
Ryte užmerkiau pupeles. Vakarop užkaičiau virti. Ant beveik išvirtų pupelių dėjau sutarkuotas morkas, smukliai pjaustytus svogūnus, paprikas, pomidorus, cukinijas ir supyliau aliejų bei subėriau druską, prieskonius (aš dar ir cukraus pora šaukštų įdėjau). Viską troškinti apie 1 val. Man gavosi 13 stiklainiukų po 500 g.

Ryt gaminsiu mišrainę su perlinėmis kruopmis - vėl bus sriubai  thumbup.gif

Dariau pagal šį receptą. Be galo skanu ir viena, ir prie mėsos, ir kaip sriubos pagardas thumbup.gif
Taip pat vakar bandžiau virt sriuba iš mišraines su perlinėm kruopom, na žinokit-apsivalgymas thumbup.gif Sakiau darysiu dar jos, nes pabandymui tik puse normos dariau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inetux @ 2009 08 12, 21:49)
Dariau pagal šį receptą. Be galo skanu ir viena, ir prie mėsos, ir kaip sriubos pagardas thumbup.gif
Taip pat vakar bandžiau virt sriuba iš mišraines su perlinėm kruopom, na žinokit-apsivalgymas thumbup.gif Sakiau darysiu dar jos, nes pabandymui tik puse normos dariau ax.gif

As vakar misraines su perlinem kruopom 15 stiklainiuku po 500 g pasidariau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 13, 07:26)
As vakar misraines su perlinem kruopom 15 stiklainiuku po 500 g pasidariau  thumbup.gif

Koks ten receptas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 13, 11:28)
Koks ten receptas?  bigsmile.gif

Receptas iš SM

Agurkų mišrainė su perlinėmis kruopomis

2 kg agurkų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pmidorų,
1 kg perlinių kruopų,
200 g acto,
2 valg. š. druskos,
300 g cukraus,
500 ml aliejaus,
truputis pipirų,
prieskonių.
Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrumi. Nuolat maišant mišrainę virti 20 - 30 minučių. Jei kruopos sausos, užpilti dvi stiklines vandens. Paruoštą mišrainę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Atsakyti
Aš pagal kitokį truputį receptą dariau. Šios temos pirmam psl. yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 13, 14:42)
Receptas iš SM

Agurkų mišrainė su perlinėmis kruopomis

2 kg agurkų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pmidorų,
1 kg perlinių kruopų,
200 g acto,
2 valg. š. druskos,
300 g cukraus,
500 ml aliejaus,
truputis pipirų,
prieskonių.
Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrumi. Nuolat maišant mišrainę virti 20 - 30 minučių. Jei kruopos sausos, užpilti dvi stiklines vandens. Paruoštą mišrainę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Megstu tokias makliopkes smile.gif gal reiks pabandyt bigsmile.gif tik man iskilo neaiskumas. Kokiame kieky vandens isvirti ta kg perliniu kruopu? Ir kaip supratau, jei po virimo truksta skyscio, tai dapilt 2 st.vandens?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 13, 17:08)
Megstu tokias makliopkes smile.gif gal reiks pabandyt  bigsmile.gif tik man iskilo neaiskumas. Kokiame kieky vandens isvirti ta kg perliniu kruopu? Ir kaip supratau, jei po virimo truksta skyscio, tai dapilt 2 st.vandens?

Kruopas aš užmerkiau iš vakaro, o ryte, kol pjausčiau daržoves, jos išvirė. Kadangi kruopos buvo išbrinkę, tai vandens pyliau nelabai daug - per tris pirštus nuo kruopų viršaus. Kruopos sugėrė visą vandenį, tai į pačią mišrainę dar įpyliau apie 3 stiklines vandens
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 13, 16:34)
Kruopas aš užmerkiau iš vakaro, o ryte, kol pjausčiau daržoves, jos išvirė. Kadangi kruopos buvo išbrinkę, tai vandens pyliau nelabai daug - per tris pirštus nuo kruopų viršaus. Kruopos sugėrė visą vandenį, tai į pačią mišrainę dar įpyliau apie 3 stiklines vandens

Supratau, aciu smile.gif o kiek mazdaug stiklainiuku gaunasi sitos misraines? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 13 rugpjūčio 2009 - 20:51
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 13, 22:51)
Supratau, aciu smile.gif o kiek mazdaug stiklainiuku gaunasi sitos misraines?  blush2.gif

Man gavosi 15 pusės litro stiklainiukų (aš dar ne pagal recepta cukinijos apie 1 kg dėjau) bigsmile.gif
Atsakyti
Mergaites gal reikes kam "Ankstyvuju kopustu" marinavimo.Tinka tik ankstyviesiems kopustams ir tik greitam suvartojimui.
3lt kopustu.
5-8 cesnako dantukai.
4morkos.
3-4 pomidorai.
Viska sumaisyti ir uzpilti marinatu.
Marinatas
1litras vandens.
1 stikline acto.
1stikline cukraus.
0,5 stiklines aliejaus.
2 valgomieji saukstai druskos su kaupu.
Marinata uzvirti ir pilti ant kopustu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Peržiūrėjau atrodo visą temą, bet neradau vienos mišrainės recepto. Ten būna atrodo rauginti kopūstai, paprikos, morkos gal g.gif Net nežinau kas dar ten dedas, bet labai skanu blush2.gif Būdavo ir parduotuvėj pirkt 4u.gif
Atsakyti