Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

As noriu misraines ,kad kuo daugiau butu tik burokeliu,o visa kita nelabai pas mane dar yra.Kazkaip vienais metais darem tik burokeliai morkos ir cesnakas.Bet niekaip nezinau nei normos nei kaip visa tai padaryti.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 10, 10:20)
As noriu misraines ,kad kuo daugiau butu tik burokeliu,o visa kita nelabai pas mane dar yra.Kazkaip vienais metais darem tik burokeliai morkos ir cesnakas.Bet niekaip nezinau nei normos nei kaip visa tai padaryti.

As dariau pagal kazkurios forumietes (nepamenu kurios) recepta, labai skani misraine thumbup.gif

BUROKELIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

4kg. žalių burokėlių,
0,5kg. Paprikos,
0,5kg .svogūnų,
1,5kg .raudonų pomidorų,
1st. Cukraus,
2 šaukštai druskos,
1st. 9% acto,
1st. Aliejaus,
maltu karčiūjų ir kvepainčiųjų pipirų,
2 galvos česnako.
PARUOŠIMAS
Sutarkuoti žalius burokelius,supjaustyti pomidorus skiltelėmis,svogūnus šiaudeliais,paprikas kubeliais,susmulkinti česnaką,viasas daržoves ir prieskonius sudėti į puodą išskyrus česnaką ir kaitinti 40 min.nuo užvirimo,po to sudėti česnakus ir kaitinti dar 10 min. Karštus burokėlius sudėti į stiklainius ir uždaryti.
Atsakyti
Dekui,man pagrinde reikia to marinato normu.Kadangi pomidoru tiek neturiu,kad deciau i misraine,tai juos isimsiu is recepto. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 10, 10:28)
Dekui,man pagrinde reikia to marinato normu.Kadangi pomidoru tiek neturiu,kad deciau i misraine,tai juos isimsiu is recepto. bigsmile.gif

Pamidoru as irgi tiek nedejau, tik tris idejau, dejau daugiau burokeliu
Atsakyti
Galvoju gal dar is agurku pasidaryti kokia misraine,bet vat nenoriu su svogunu.O kur beziureciau visos agurku misraines su svogunu.Ne ipatingai as ji megstu. ax.gif
Atsakyti
Gal is patisonu zinot kokiu kaniu misrainiu?
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 10, 12:50)
Galvoju gal dar is agurku pasidaryti kokia misraine,bet vat nenoriu su svogunu.O kur beziureciau visos agurku misraines su svogunu.Ne ipatingai as ji megstu. ax.gif

aš darau labai skanią agurkų mišrainę smile.gif , ten česnako nemažai dedasi, o svogūnų gali ir nedėt, man atrodo, kad didelės tragedijos nebūtų g.gif šiaip tai tikrai visur dedasi svogūnai biggrin.gif
Atsakyti
ŽYDISKI BUROKĖLIAI O kodėl taip pavadinti, nežinau. Receptas pasiskolintas iš kito forumo.

1 kg. virtų burokėlių,
200 gr. svogūnų,
250 gr. džiovintų slyvų,
6 arbat. šaukšteliai cukraus,
2 arbat. šaukšteliai (nepilni) druskos,
2 arbat. šauksteliai acto 9%,
aliejaus.
Supjaustytus svogūnus kepiname aliejuje, po to sudedam sutarkuotus burokėlius ir supjaustytas slyvas, suberiam cukrų, druską, prieskonius ir supilam actą. Viską užvirinam, sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarome.

Tikrai puikios salotos žiemai, manau, patiks.


Papildyta:
KONSERVUOTI PATISONAI SU AGURKAIS:

450 g nedidelių agurkėlių,
150 g patisono,
1 skiltelė česnako,
krienų lapas, krapų,
2 gvazdikėliai, juodųjų pipirų.
Marinatui: 1 l vandens, 40 g druskos, 50 g cukraus, 1 šaukštas 9 proc. acto. Agurkėlius ir patisoną nuplaukite. Patisoną supjaustykite maždaug tokio pat dydžio gabaliukais kaip agurkėliai. Į stiklainį sudėkite žalumynus ir prieskonius, paskui — agurkus ir patisonus (sluoksniais). Užpilkite karštu marinatu, uždenkite dangteliais ir pasterizuokite apie 10 min. 90 o temperatūroje. Sandariai uždaryti.

Dar neišbandytas receptukas, bet gal kas bandys?

Atsakyti
PATISONAI SU MORKOMIS IR POMIDORAIS:

3 kg patisonų,
1 kg morkų,
0,5 kg pomidorų,
1 česnakas, krapų.
Marinatui: 1 l vandens, 2 šaukštai cukraus, 1,5 šaukšto druskos, 100 ml acto. Patisonus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, morkas ir pomidorus — griežinėliais. Patisonus 5 min. plikykite verdančiame vandenyje, morkas apvirkite. Taip paruoštas daržoves sumaišykite, pridėkite česnako skiltelių, krapų šakelių ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Išvirkite marinatą, jį atvėsinkite ir užpilkite ant daržovių. Stiklainius kaitinkite 90ºC temperatūroje 25 min. Sandariai uždarykite.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 08 11, 14:56)
ŽYDISKI BUROKĖLIAI O kodėl taip pavadinti, nežinau. Receptas pasiskolintas iš kito forumo.

Kaip skaniai skamba thumbup.gif

Ar pati bandei šį receptuką ? ar patiko ? smile.gif
Atsakyti
Žydiskus burokėlius bandžiau, labai skanu, savotišką skonį suteikia džiovintos slyvos... O kitu dvieju nebandžiau, nes visai neseniai atradau. Bet būtinai bandysiu!
Atsakyti
Tai aš tuos " Žydiškus burokėlius " būtinai padarysiu, man su slyvom viskas niam good.gif
Ačiū už receptuką 4u.gif
Atsakyti