QUOTE(AveM @ 2009 08 10, 10:20)
As noriu misraines ,kad kuo daugiau butu tik burokeliu,o visa kita nelabai pas mane dar yra.Kazkaip vienais metais darem tik burokeliai morkos ir cesnakas.Bet niekaip nezinau nei normos nei kaip visa tai padaryti.
As dariau pagal kazkurios forumietes (nepamenu kurios) recepta, labai skani misraine
BUROKELIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI
4kg. žalių burokėlių,
0,5kg. Paprikos,
0,5kg .svogūnų,
1,5kg .raudonų pomidorų,
1st. Cukraus,
2 šaukštai druskos,
1st. 9% acto,
1st. Aliejaus,
maltu karčiūjų ir kvepainčiųjų pipirų,
2 galvos česnako.
PARUOŠIMAS
Sutarkuoti žalius burokelius,supjaustyti pomidorus skiltelėmis,svogūnus šiaudeliais,paprikas kubeliais,susmulkinti česnaką,viasas daržoves ir prieskonius sudėti į puodą išskyrus česnaką ir kaitinti 40 min.nuo užvirimo,po to sudėti česnakus ir kaitinti dar 10 min. Karštus burokėlius sudėti į stiklainius ir uždaryti.
QUOTE(AveM @ 2009 08 10, 10:28)
Dekui,man pagrinde reikia to marinato normu.Kadangi pomidoru tiek neturiu,kad deciau i misraine,tai juos isimsiu is recepto.
Pamidoru as irgi tiek nedejau, tik tris idejau, dejau daugiau burokeliu
Gal is patisonu zinot kokiu kaniu misrainiu?
QUOTE(AveM @ 2009 08 10, 12:50)
Galvoju gal dar is agurku pasidaryti kokia misraine,bet vat nenoriu su svogunu.O kur beziureciau visos agurku misraines su svogunu.Ne ipatingai as ji megstu.
aš darau labai skanią agurkų mišrainę , ten česnako nemažai dedasi, o svogūnų gali ir nedėt, man atrodo, kad didelės tragedijos nebūtų šiaip tai tikrai visur dedasi svogūnai
ŽYDISKI BUROKĖLIAI O kodėl taip pavadinti, nežinau. Receptas pasiskolintas iš kito forumo.
1 kg. virtų burokėlių,
200 gr. svogūnų,
250 gr. džiovintų slyvų,
6 arbat. šaukšteliai cukraus,
2 arbat. šaukšteliai (nepilni) druskos,
2 arbat. šauksteliai acto 9%,
aliejaus.
Supjaustytus svogūnus kepiname aliejuje, po to sudedam sutarkuotus burokėlius ir supjaustytas slyvas, suberiam cukrų, druską, prieskonius ir supilam actą. Viską užvirinam, sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Tikrai puikios salotos žiemai, manau, patiks.
Papildyta:
KONSERVUOTI PATISONAI SU AGURKAIS:
450 g nedidelių agurkėlių,
150 g patisono,
1 skiltelė česnako,
krienų lapas, krapų,
2 gvazdikėliai, juodųjų pipirų.
Marinatui: 1 l vandens, 40 g druskos, 50 g cukraus, 1 šaukštas 9 proc. acto. Agurkėlius ir patisoną nuplaukite. Patisoną supjaustykite maždaug tokio pat dydžio gabaliukais kaip agurkėliai. Į stiklainį sudėkite žalumynus ir prieskonius, paskui agurkus ir patisonus (sluoksniais). Užpilkite karštu marinatu, uždenkite dangteliais ir pasterizuokite apie 10 min. 90 o temperatūroje. Sandariai uždaryti.
Dar neišbandytas receptukas, bet gal kas bandys?
1 kg. virtų burokėlių,
200 gr. svogūnų,
250 gr. džiovintų slyvų,
6 arbat. šaukšteliai cukraus,
2 arbat. šaukšteliai (nepilni) druskos,
2 arbat. šauksteliai acto 9%,
aliejaus.
Supjaustytus svogūnus kepiname aliejuje, po to sudedam sutarkuotus burokėlius ir supjaustytas slyvas, suberiam cukrų, druską, prieskonius ir supilam actą. Viską užvirinam, sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Tikrai puikios salotos žiemai, manau, patiks.
Papildyta:
KONSERVUOTI PATISONAI SU AGURKAIS:
450 g nedidelių agurkėlių,
150 g patisono,
1 skiltelė česnako,
krienų lapas, krapų,
2 gvazdikėliai, juodųjų pipirų.
Marinatui: 1 l vandens, 40 g druskos, 50 g cukraus, 1 šaukštas 9 proc. acto. Agurkėlius ir patisoną nuplaukite. Patisoną supjaustykite maždaug tokio pat dydžio gabaliukais kaip agurkėliai. Į stiklainį sudėkite žalumynus ir prieskonius, paskui agurkus ir patisonus (sluoksniais). Užpilkite karštu marinatu, uždenkite dangteliais ir pasterizuokite apie 10 min. 90 o temperatūroje. Sandariai uždaryti.
Dar neišbandytas receptukas, bet gal kas bandys?
PATISONAI SU MORKOMIS IR POMIDORAIS:
3 kg patisonų,
1 kg morkų,
0,5 kg pomidorų,
1 česnakas, krapų.
Marinatui: 1 l vandens, 2 šaukštai cukraus, 1,5 šaukšto druskos, 100 ml acto. Patisonus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, morkas ir pomidorus griežinėliais. Patisonus 5 min. plikykite verdančiame vandenyje, morkas apvirkite. Taip paruoštas daržoves sumaišykite, pridėkite česnako skiltelių, krapų šakelių ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Išvirkite marinatą, jį atvėsinkite ir užpilkite ant daržovių. Stiklainius kaitinkite 90ºC temperatūroje 25 min. Sandariai uždarykite.
3 kg patisonų,
1 kg morkų,
0,5 kg pomidorų,
1 česnakas, krapų.
Marinatui: 1 l vandens, 2 šaukštai cukraus, 1,5 šaukšto druskos, 100 ml acto. Patisonus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, morkas ir pomidorus griežinėliais. Patisonus 5 min. plikykite verdančiame vandenyje, morkas apvirkite. Taip paruoštas daržoves sumaišykite, pridėkite česnako skiltelių, krapų šakelių ir sudėkite į paruoštus stiklainius. Išvirkite marinatą, jį atvėsinkite ir užpilkite ant daržovių. Stiklainius kaitinkite 90ºC temperatūroje 25 min. Sandariai uždarykite.
QUOTE(silsta @ 2009 08 11, 14:56)
ŽYDISKI BUROKĖLIAI O kodėl taip pavadinti, nežinau. Receptas pasiskolintas iš kito forumo.
Kaip skaniai skamba
Ar pati bandei šį receptuką ? ar patiko ?
Žydiskus burokėlius bandžiau, labai skanu, savotišką skonį suteikia džiovintos slyvos... O kitu dvieju nebandžiau, nes visai neseniai atradau. Bet būtinai bandysiu!
Tai aš tuos " Žydiškus burokėlius " būtinai padarysiu, man su slyvom viskas niam
Ačiū už receptuką
Ačiū už receptuką