QUOTE(AveM @ 2009 08 07, 23:04)
Gal zinot kaip skaniai pasiruosti ziemai misraines is raudonuju burokeliu.
aš darau tokią mišrainę
tai puikus užkandis prie mėsos, o sriuba virta iš šitos mišrainės net skanesnė už paprastus barščius visą žiemą tik tokią ir verdu, nes namiškiai kitokios ir nebenori, kai paragavo
4kg burokėlių ( žalių,nevirtų ),
1,5kg pomidorų,
500g paprikų,
50g svogūnų,
200g česnakų,
200g cukraus,
60g druskos,
250ml acto,
500ml aliejaus.
burokėlius ( žalius ) sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus - pusžiedžiais, paprikas - šiaudeliais, nors kaip patinka, taip ir supjaustom aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, kai daržovės užverda, supilame actą, sudedame tarkuotus burokėlius, visus prieskonius, ir ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus, mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, uždengiame ir laikome, kol atvės
daržovių proporcijas galima keisti savo nuožiūra aš kitą kartą net nededu paprikos, o įdedu daugiau pomidorų arba vietoj paprikos dedu morkas, kokių daržovių daugiau turiu tuo metu, tas ir naudoju
sėkmės gaminant