Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(AveM @ 2009 08 07, 23:04)
Gal zinot kaip skaniai pasiruosti ziemai misraines is raudonuju burokeliu. g.gif

aš darau tokią mišrainę smile.gif
tai puikus užkandis prie mėsos, o sriuba virta iš šitos mišrainės net skanesnė už paprastus barščius thumbup.gif visą žiemą tik tokią ir verdu, nes namiškiai kitokios ir nebenori, kai paragavo thumbup.gif

4kg burokėlių ( žalių,nevirtų ),
1,5kg pomidorų,
500g paprikų,
50g svogūnų,
200g česnakų,
200g cukraus,
60g druskos,
250ml acto,
500ml aliejaus.

burokėlius ( žalius ) sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus - pusžiedžiais, paprikas - šiaudeliais, nors kaip patinka, taip ir supjaustom smile.gif aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, kai daržovės užverda, supilame actą, sudedame tarkuotus burokėlius, visus prieskonius, ir ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus, mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, uždengiame ir laikome, kol atvės smile.gif

daržovių proporcijas galima keisti savo nuožiūra rolleyes.gif aš kitą kartą net nededu paprikos, o įdedu daugiau pomidorų arba vietoj paprikos dedu morkas, kokių daržovių daugiau turiu tuo metu, tas ir naudoju smile.gif

sėkmės gaminant 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 08 rugpjūčio 2009 - 22:21
QUOTE(daivaP @ 2009 08 08, 22:19)
aš darau tokią mišrainę  smile.gif
tai puikus užkandis prie mėsos, o sriuba virta iš šitos mišrainės net skanesnė už paprastus barščius thumbup.gif visą žiemą tik tokią ir verdu, nes namiškiai kitokios ir nebenori, kai paragavo thumbup.gif

4kg burokėlių ( žalių,nevirtų ),
1,5kg pomidorų,
500g paprikų,
50g svogūnų,
200g česnakų,
200g cukraus,
60g druskos,
250ml acto,
500ml aliejaus.



ar tikrai tiek mazai svogunu? smile.gif
Atsakyti
okkey pagal receptą tai dedasi tiek, bet aš rašiau, kad keičiu savo nuožiūra kokias daržoves dėti smile.gif gali dėti svogūnų daugiau, o pvz. pomidorų arba paprikos mažiau rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaitės, o gal su pupom kokią mišrainę žinot?
Atsakyti
O sitokias misraines ar reikia laikyti saldytuve, ar kur? Niekada nedariau, tad nezinau.. blush2.gif
Atsakyti
As visokias misraines laikau rusy ax.gif

Ka tik pridariau su ryziais karsta.gif nu ir pavargau...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 09, 20:01)
As visokias misraines laikau rusy  ax.gif

Ka tik pridariau su ryziais karsta.gif nu ir pavargau...


o be rusio kur dar galima laikyt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 08 08, 23:19)
aš darau tokią mišrainę  smile.gif
tai puikus užkandis prie mėsos, o sriuba virta iš šitos mišrainės net skanesnė už paprastus barščius thumbup.gif visą žiemą tik tokią ir verdu, nes namiškiai kitokios ir nebenori, kai paragavo thumbup.gif


kiek stiklainiukų gaunas iš pilnos normos g.gif
Atsakyti
jurginėlis, nepamenu tiksliai blush2.gif dėdavau į 0,7 l stiklainiukus, tai gal kokie 6 - 8 stiklainiukai g.gif neprisimenu tikrai doh.gif
Atsakyti
bandysiu iš pusės biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
sėkmės 4u.gif tikiuosi, viskas pavyks drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zyle @ 2004 09 01, 12:28)
Labai panašią darau, tik galiu pasakyt, kad 1 kg krupų- tikrai perdaug, pilnumoje užtenka ir 0,5 kg. Ir dar, druskos reikia kuo mažiau, nes ir šiaip gaunasi gant aštri, o jei daugiau druskos dedi - tai net sūri  wink.gif


Vakar pasidariau šią mišrainę, tai tikrai 0,5 kruopu uztenka, net perdaug, as gal tik 0,4 dejau, o druskos tai gal ir 100 g. neperdaug....
Zodziu skanei gavos, dabar belieka tiketis kad nesurugs ir sulauks ziemos smile.gif
Atsakyti