dziunka aciu uz paaiskinima!
kriro butinai ikelk ir ne tik foto, bet ir receptuko labai laukiame
tormika turiu viena recepteli, dar jo neisbandziau, bet siais metais ruosiuosi. Receptas is "Darbstuoles" zurnaliuko:
Korejietiski cesnakai
Cesnaku stambiomis skiltelemis
Marinato proporcijos:
120 ml acto (geriausias - ryziu)
120 ml soju padazo
1 v.s. cukraus
1 a.s. druskos
Pagaminkite marinata: i puodeli supilkite ryziu acta ir soju padaza, suberkite druska, cukru ir sumaisykite. Virkite, kol marinato per puse sumazes.
Cesnakus nuplaukite ir sveikas galveles sudekite i sterilizuota stiklaini. Uzpilkite marinatu ir sandariai uzdarykite. Cesnakai bus tinkami valgyti po dvieju menesiu.
Marinuoti baklažanai žiemai:1 kg baklažanų;
druskos
česnakų,
aliejaus.
Baklažanus nuplaunam, supjaustom griežinėliais( jeigu leis, galiu įmesti foto viso procesą), tada dedam į indą ir ant kiekvieno sluoksnio barstom druska, užpaudžiam su dangčiu, paliekam valandai, kad nusistovėtų sultys. Po valandos sultis nupilam ir į įkaitintą aliejų dedam baklažanus, kiekvieną riekutę kepam po 1.5 min iš abiejų pusių, apkeptą dedam į iškaitintus stiklainius ir sluoksniuojam su susmulkintu česnaku( aš tiesiog barsčiau česnaką ant viršaus keikvieno sluoksnio), tada dar užpilam 3 šaukštus aliejaus ( to pačio, kuriame kepė), stiklainį uždarom ir viskas:)
Šiaip, tikrai labai skanu tiek su juoda duona, tiek kaip garnyras prie mėsos.. ( aišku, dėl skonio nesiginčijama, na, man šiek tiek rieboka, bet..).
http://public.fotki....nu-marinavimas/
gal ir nelabai vaizdžiai, bet paprastai ir aiškiai:)
druskos
česnakų,
aliejaus.
Baklažanus nuplaunam, supjaustom griežinėliais( jeigu leis, galiu įmesti foto viso procesą), tada dedam į indą ir ant kiekvieno sluoksnio barstom druska, užpaudžiam su dangčiu, paliekam valandai, kad nusistovėtų sultys. Po valandos sultis nupilam ir į įkaitintą aliejų dedam baklažanus, kiekvieną riekutę kepam po 1.5 min iš abiejų pusių, apkeptą dedam į iškaitintus stiklainius ir sluoksniuojam su susmulkintu česnaku( aš tiesiog barsčiau česnaką ant viršaus keikvieno sluoksnio), tada dar užpilam 3 šaukštus aliejaus ( to pačio, kuriame kepė), stiklainį uždarom ir viskas:)
Šiaip, tikrai labai skanu tiek su juoda duona, tiek kaip garnyras prie mėsos.. ( aišku, dėl skonio nesiginčijama, na, man šiek tiek rieboka, bet..).
http://public.fotki....nu-marinavimas/
gal ir nelabai vaizdžiai, bet paprastai ir aiškiai:)
eileidzia i foto, reikalauja apswoedo
QUOTE(kriro @ 2009 07 22, 10:16)
Marinuoti baklažanai žiemai:
labai ačiū už receptuką bandysiu pasidaryt
o kiek stiklainiukų gaunasi iš tokios normos ?
nuotraukos neleidžia pažiūrėt ir man prašo slaptažodžio
slaptažodis - druska, iš kilogramo, realiai 4 baklažanų išeina 2 puslitriniai stiklainiukai.
P.S.Atsiprašau, bet man su tom foto, tikra kančia...
P.S.Atsiprašau, bet man su tom foto, tikra kančia...
pažiūrėjau nuotraukytes, atrodo viskas labai paprasta ir skanu
ačiū
ačiū
QUOTE(kriro @ 2009 07 22, 11:16)
Marinuoti baklažanai žiemai:1
o jie tikrai issilaikys, nes tiesiog kepti sudeti i stiklainius, be marinato
QUOTE(kriro @ 2009 07 22, 11:16)
Marinuoti baklažanai žiemai:
Aciu uz receptuka ir uz nuotraukas
Sakykit, kartais sis receptais ne is zurnalo "Darbstuole"? As ji taip pat isigijau
QUOTE(*Malibu* @ 2009 07 22, 22:20)
o jie tikrai issilaikys, nes tiesiog kepti sudeti i stiklainius, be marinato
na nežinau, tačiau manau, kad išsilaikys, nes ko gero marinatas ir yra - druska, česnakas ir aliejus.. kadangi dariau pirmą kartą, tai tiesą pasakius, nelabai galiu komentuoti. parašyta recepte, kad išsilaikys visą žiemą, taigi, pažiūrėsim, tik neaišku, ar išbus visą žiemą, nes skanu....
hm.. net nežinau, man rodos, kad receptas yra iš 2000 metų žurnaliuko "Konservuojam žiemai", nors vakare pasitikrinsiu...
Prašom, prašom, laukiam receptukų
QUOTE(dziunka @ 2009 07 19, 11:16)
0.500 ml acto
o darzoves sioms salotoms geriau butu rudeniop ,nes cia tinka zieminiai kopustai,
na o jei greitam vartojimui tai is vasariniu ir sunaudoti laikant saldytuve .
O siaip visi vakavimai nuo liepos pabaigos iki velyvo rudens
o darzoves sioms salotoms geriau butu rudeniop ,nes cia tinka zieminiai kopustai,
na o jei greitam vartojimui tai is vasariniu ir sunaudoti laikant saldytuve .
O siaip visi vakavimai nuo liepos pabaigos iki velyvo rudens
Laaabai skani misraine Pasidariau truputi pabandymui, tai super.Visiems patiko.Tik iskilo klausimukas. Ar nesat i skladuka?Ar laikos per ziema?Nes jei saldytuve laikyt tai vietos niekam nebelieka