QUOTE (gida @ 2003 08 13, 22:28) |
DARŽOVIŲ IR PERLINIŲ KRUOPŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI Reikės: 1kg perlinių kruopų 1kg svogūnų 1kg pomidorų 1kg morkų 1kg agurkų ~0,6l aliejaus 100g druskos 300g cukraus pusės stiklinės acto (9proc.) prieskonių pagal skonį Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje.Svogūnus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti.Atskirai išvirti perlines kruopas.Daržoves virti kol suminkštės,į pabaigą sukrėsti virtas perlines kruopas,prieskonius,supilti actą ir aliejų. Sandariai uždaryti į stiklainius. Labai skanu žiemą,su bulvėm sriubytė labai super!!! Skanaus! |
Labai panašią darau, tik galiu pasakyt, kad 1 kg krupų- tikrai perdaug, pilnumoje užtenka ir 0,5 kg. Ir dar, druskos reikia kuo mažiau, nes ir šiaip gaunasi gant aštri, o jei daugiau druskos dedi - tai net sūri
QUOTE (Ingaja @ 2004 08 31, 19:30) | ||
Nu va cia is tos serijos tik truputi kitokia Reikia: 10 kg agurku 2 kg svagunu 0.5 l acto 0.5 l aliejaus 2 saujos druskos lauro lapeliai, pipiriukai Agurkus nuplauname, nulupame (jei maziukai ir "jauni" galima nelupti) ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais (as tai tokiais didesniais), viska sumaisome ir paliekame kad truputi suminkstetu, tada verdame (siaip nereikia pervirti, nes labai jau kose iseis, geriau, kad agurkai truputi kietesni), pilstome i stiklainius ir uzdarome |
Bet tai kooooks kiekis mišrainės gaunasi iš 10 kg agurkų O jei pasitaisai ir pamatai kad tau ji neskani, kiek paskui metimo daug.... arba reikia turėti diiiiiiiidele šeimą kaži ar verta rizikuot pirmąsykį gaminant tokš kiekį
QUOTE (toja @ 2003 09 17, 18:42) |
Mišrainė žiemai 2kg pomidorų 0,5kg svogūnų 0,5kg morku 1 stiklinė ryžių aliejaus ir paprikos jei kam patinka svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi |
Kažką panašaus darau, tik ne tokiomis proporcijomis ir ne tokia truputi technologija (pvz. pomidorus malu, ryžius nevirtus dedu), man tai mišrainė su ryžiais - pati pati pačiausia....tik va dabar mintinai tai receptuko nežinau, bet jau kaip ji mūsų šeimynai patinka....
Sakiau šiemet nebevirsiu jokių mišrainių, kiek prisitaisiau-tiek užteks, bet paskaitinėjus kai kuriuos čia receptus jau tuo abejoju...ar ištversiu....
QUOTE (P@nter@ @ 2004 08 30, 14:26) | ||
Cia daba skaitineju pasidaryciau sita misraine o i ja druskos nereikia ideti? |
Reikia, reikia, kaip as cia apsiziurejau, reikia sauksto druskos ir stiklines cukraus. cukrus dedamas su visom darzovem, o druska tada kai ryzius sudedi. darzoves troskint reik kokias 15-20 min, tada sudet ryzius ir dar 5-10 min., na kol ryziai isvirs. tiesa kas deda paprika ja irgi reik pakepint
Aš biški kūriau tipo mišrainę su ryžiais: Pomidorai, cukinijos, svogūnai, morkos, ryžiai, aliejus, actas, cukrus ir druska, bet acto mažumėlę padauginau, rūgštoka, bet nieko.
As i misraine su ryziais dar i troskinimo gala idedu smulkito cesnako, petrazoliu nemazai, krapu ir kario prieskoniu, cukraus is viso nededu, man net neskanu, galima dar peivagrybiu ideti ar grybu (dar skaniau), tai labai skanu, gal tik proporcijos kitos.
O su perlinem kruopom, tai as cukraus ir acto nedeciau visai, pasidariau pagal si recepta - dabar gailiuosi kad ju pridejau, ir druskos tikrai galima ir maziau.
Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos
Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!
O su perlinem kruopom, tai as cukraus ir acto nedeciau visai, pasidariau pagal si recepta - dabar gailiuosi kad ju pridejau, ir druskos tikrai galima ir maziau.
Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos
Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!
QUOTE (toja @ 2004 09 01, 11:25) | ||||
Reikia, reikia, kaip as cia apsiziurejau, reikia sauksto druskos ir stiklines cukraus. cukrus dedamas su visom darzovem, o druska tada kai ryzius sudedi. darzoves troskint reik kokias 15-20 min, tada sudet ryzius ir dar 5-10 min., na kol ryziai isvirs. tiesa kas deda paprika ja irgi reik pakepint |
Dariau as ta misraine! Patikejau ir idejau stikline cukraus- nu bet ir saldybe gavos! Dar uogienes kai kurios ne tokios saldzios. Ar tikrai ten tiek cukraus reik?
As tai kai nemegstu tu saldumu ir actu tai nededu visai cukraus tik druskos pagal skoni, o tu jei megsti su saldumu tai tiesiog pabandyk po truputi cukraus deti ir vis paragauti, man rodos tai pats geriausias budas savo skoniui atrasti, nors as tai ir nepadariau taip su tom perlinem
gal jau ir siek tiek paveluotai, bet noriu pasiulyti tikrai puiku recetuka konservuotos paprikos su cesnakais. pagal si recepta gaminu gan seniai (ji gavau is draugo mamos), o neseniai ir DELFI-je radau.
.........................................................................................................
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų),
stiklinė aliejaus,
stiklinė acto (9 proc.),
pusė stiklinės vandens,
degtukų dėžutė rupios druskos,
10 šaukštų cukraus,
300 g česnakų,
susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų,
3-4 juodi pipirai,
3-4 kvepiantys pipirai,
lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius.
.......................................................................................
tik tiek kad as nekaitinu-labai puikiai ir taip laikosi (net ne saldytuve). ir be to visiem labai juokingai skamba toks matavimo vienetas kaip dezute degtuku. bet as imu kupina sauksta ir tiek.
tiesa, dar nededu nei salieru (negaliu pakesti ju kvapo), nei petrazoliu.
.........................................................................................................
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų),
stiklinė aliejaus,
stiklinė acto (9 proc.),
pusė stiklinės vandens,
degtukų dėžutė rupios druskos,
10 šaukštų cukraus,
300 g česnakų,
susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų,
3-4 juodi pipirai,
3-4 kvepiantys pipirai,
lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius.
.......................................................................................
tik tiek kad as nekaitinu-labai puikiai ir taip laikosi (net ne saldytuve). ir be to visiem labai juokingai skamba toks matavimo vienetas kaip dezute degtuku. bet as imu kupina sauksta ir tiek.
tiesa, dar nededu nei salieru (negaliu pakesti ju kvapo), nei petrazoliu.
QUOTE (smike @ 2004 09 10, 13:49) | ||||||
Dariau as ta misraine! Patikejau ir idejau stikline cukraus- nu bet ir saldybe gavos! Dar uogienes kai kurios ne tokios saldzios. Ar tikrai ten tiek cukraus reik? |
Tikrai tiek, as irgi dariau, bet nepasakyciau, kad man saldi gavosi , na skonis tai svelnus, mano brangiausiam galetu but astresnis, o man pats tas .
QUOTE (toja @ 2004 10 06, 11:50) |
Dariau as ta misraine! Patikejau ir idejau stikline cukraus- nu bet ir saldybe gavos! Dar uogienes kai kurios ne tokios saldzios. Ar tikrai ten tiek cukraus reik? [/QUOTE] Tikrai tiek, as irgi dariau, bet nepasakyciau, kad man saldi gavosi , na skonis tai svelnus, mano brangiausiam galetu but astresnis, o man pats tas . |
Del cukraus. Gal jums pasirodys keista ir juokinga, bet cukrus buna skirtingo saldumo . Rimtai. Isbandyta. Kad ir lietuviskas cukrus, pavyzdziui, Panevezio ir Marijampoles skiriasi. O labiausiai skiriasi lietuviskas ir lenkiskas cukrus . Marinavau siemet darzoves ziemai pagal ta pati recepta pas tevus ir namuose. Skirtumas tik tas, kad cukrus pas tevus buvo lenkiskas, o namuose naudojau lietuviska. Paragavom patisonus pas tevus , marinatas labai skanus . Paragavom namuose ir nesupratau , pagalvojau, kad gal apsiskaiciavau ir per daug cukraus idejau, nes marinatas kazkoks saldus . Ir visai netycia isikalbejom su kolegem prie kavos apie cukru. Jos man isaiskino tuos skirtingus cukraus saldumus.
Tai va. Gal jums vienai isejo saldi misraine del to, kad naudojot lietuviska cukru.
Itariu, kad taip gali buti naudojant visus senesnius receptus . Nors gal ir klystu...
Gal ne visai i tema, bet gal kuri zinote skanu sparaginiu pupeliu koncervavimo recepta