Aš vakar dariau tokią pupelinę kaip pavadinau
Daržovių troškinys su pupelėmis
1 kg morkų
1 kg baltųjų mažų pupelių
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
1 kg cukinijos
3-4 paprikos
1 l aliejaus
druskos pagal skonį (na gal kokius 5 v.š. dėjau)
Eiga (kaip aš dariau) :
ryte užmerkiau pupeles. Po darbelio gryžus perploviau pupeles ir užkaičiau virti. Ant beveik išvirtų dėjau sutarkuotas morkas, smukliai pjaustytus svogūnus, paprikas, pomidorus, cukinijas ir supyliau aliejų bei subėriau druską. Viską troškinti apie 1 val. Sudėjau į užsukamus stiklainius. Gavosi labai skani pupelinė, gal net šilta skaniau bei jau atvėsusi.
Skanaus
P.S. iš tokio kiekio gavosi 8 stiklainiukai po 0,5 l ir 4 stiklainiukai po 650 gr.
nu, žinokit, perskaičiau visą temą.. bet problema ta pati.. vakar dar priskyniau visą kibirą agurkų, na tokių peraugusių ir dabar nžn ką su jais daryt.. laiko nelabai turiu, dirbu, žinau kad laikyt namie iki šeštadienio negaliu, nes reikės išmest, o tos mišrainės būtų nieko, bet visas kažkodėl reikia laikyt 12 valandų, po to virti.. nu niekaip man taiop neišeina.. na, prašau labai labai, parašykit paprastą receptą kokį nors, kad nereikėtų nei ten jų virint sudėjus į stiklainius nei pusė paros laikyt... na nejaugi tokių receptų nėra? tai ką gi man dabar daryt
QUOTE(kriro @ 2008 09 03, 12:22)
5 kg agurkų
2 kg svogūnų
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
4 šaukštai druskos
Agurkus ir svogūnus supjaustyti,viską užpilti marinatu,palikti pusvalandį,pakaitinti ir užvakuoti.
Galima dėti petražolių ar česnako
Tikrai tinka perraugusiems agurkams
o kiek kaitint? kol užvirs? na, atsiprašau kad taip klausinėju bet aš mėgstu viską tiksliai:)
QUOTE(kriro @ 2008 09 03, 13:02)
o kiek kaitint? kol užvirs? na, atsiprašau kad taip klausinėju bet aš mėgstu viską tiksliai:)
Kaitinkit ant mažos ugnies kol agurkai pakeis spalva ir išskirs sultis,esu kaitinus ir trumpiau ir ilgiau,vistiek gerai gaunas.Na pagal recepta kaitinti apie 15-20 min.
Beja dar visada cukraus,druskos,aliejaus ir acto dedu nepilnas stiklines,ragauju ir jei ka dadedu pagal skoni
geras receptas tuo,kad tinka ir perrauge argurkai,be to paprasta ir greita,nereikia nieko kaitinti ir t.t
Tikiuosi patiks
QUOTE(kriro @ 2008 09 03, 11:22)
nu, žinokit, perskaičiau visą temą.. bet problema ta pati.. vakar dar priskyniau visą kibirą agurkų, na tokių peraugusių ir dabar nžn ką su jais daryt.. laiko nelabai turiu, dirbu, žinau kad laikyt namie iki šeštadienio negaliu, nes reikės išmest, o tos mišrainės būtų nieko, bet visas kažkodėl reikia laikyt 12 valandų, po to virti.. nu niekaip man taiop neišeina.. na, prašau labai labai, parašykit paprastą receptą kokį nors, kad nereikėtų nei ten jų virint sudėjus į stiklainius nei pusė paros laikyt... na nejaugi tokių receptų nėra? tai ką gi man dabar daryt
aš tai tokius didelius dariau taip, jau išbandytas receptas rauginimo - į stiklainį 3 l įpylu jau gatavo mišinio agurkų marinavimui, dar plius šviežių krapų. Dedu nuplautus agurkus, pilu 100 g acto. Puode pripilu vandens - marinatas sekantis - 1 litrui vandens 3 v.š. druskos ir cukraus. Užverda ir užpilu ant agurkų ir uždarau tais tokiais kietais dangteliais plastikiniais. Ir į sandėliuką. Jie truputį nuputoja ir stovi iki pavasario. Skonis kaip iš bobučių bačkos agurkai
na va, vakar jau prigaminau miįrainių argukų atrodė tiek daug tų peraugėlių, o kai supjausčiau, tai kartu su svogūnais išėjo tik 2.5 litro bet man labai labai patiko kbvapas kol stovėjo jie dar puode na, o kitus padariau pagal jūsų kažkurios rekomenduotą Uspaschiko receptėlį
QUOTE(gyvaciux37 @ 2008 01 11, 19:58)
BUROKELIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI
4kg. žalių burokėlių,
0,5kg. Paprikos,
0,5kg .svogūnų,
1,5kg .raudonų pomidorų,
1st. Cukraus,
2 šaukštai druskos,
1st. 9% acto,
1st. Aliejaus,
maltu karčiūjų ir kvepainčiųjų pipirų,
2 galvos česnako.
PARUOŠIMAS
Sutarkuoti žalius burokelius,supjaustyti pomidorus skiltelėmis,svogūnus šiaudeliais,paprikas kubeliais,susmulkinti česnaką,viasas daržoves ir prieskonius sudėti į puodą išskyrus česnaką ir kaitinti 40 min.nuo užvirimo,po to sudėti česnakus ir kaitinti dar 10 min. Karštus burokėlius sudėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sia misraine glime naudoti ir sriubai tereikia imesti kelias bulves i wuolia.
4kg. žalių burokėlių,
0,5kg. Paprikos,
0,5kg .svogūnų,
1,5kg .raudonų pomidorų,
1st. Cukraus,
2 šaukštai druskos,
1st. 9% acto,
1st. Aliejaus,
maltu karčiūjų ir kvepainčiųjų pipirų,
2 galvos česnako.
PARUOŠIMAS
Sutarkuoti žalius burokelius,supjaustyti pomidorus skiltelėmis,svogūnus šiaudeliais,paprikas kubeliais,susmulkinti česnaką,viasas daržoves ir prieskonius sudėti į puodą išskyrus česnaką ir kaitinti 40 min.nuo užvirimo,po to sudėti česnakus ir kaitinti dar 10 min. Karštus burokėlius sudėti į stiklainius ir uždaryti.
SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sia misraine glime naudoti ir sriubai tereikia imesti kelias bulves i wuolia.
Labai skani mišrainė,jau daug metų ją gaminu, dar neatsibodo. Galima naudoti sriubai,dėti ant silkės, mano šeimyna mėgsta ir vieną su duona.
Papildyta:
QUOTE(glossi @ 2008 08 07, 19:01)
As tai ir pernai ir uzpernai dariau taip; pomidorus supjausciau skiltelem, sudejau i stiklainiukus, ant virsaus 1saukstelis druskos( pusei l. stiklainiam)ir viskas.Sterilizuoji kol temperatura pakyla iki 80l. Nu, jie sukrenta, atsiranda skyscio,kad apsemia pomidorus.Ir uzdarai.Psio Nesurugo nei karto.Ir skonis,kaip svieziu.Dukra vienu kartu visa indeli suvalgo.
Labai skanūs būna pomidorai ir niekada nesurūgsta, lengvai gaminasi, puikus receptas. Pomidorai praktiškai kaitinami sukrenta per puse. Sėkmės gaminant.
iskilo man klausimas o kur reikia laikyti misraines ( i kuriu sudeti ieina actas) butinai tik saldytuve, kad iki ziemos issilaikytu?
na, aš tai nežinau, bet mes visada laikom rūsy namo, kai gyvenau pas tėvus, tai daugiabučio, o dabar savo namuko, nors mūsų rūsys gana šiltas, netgi labai, sakyčiau, ir nieko tom miįrainėm neatsitinka
[quote=kriro,2008 09 04, 13:25]
na, aš tai nežinau, bet mes visada laikom rūsy namo, kai gyvenau pas tėvus, tai daugiabučio, o dabar savo namuko, nors mūsų rūsys gana šiltas, netgi labai, sakyčiau, ir nieko tom miįrainėm neatsitinka
bandysim ir ziuresim kas gausis
na, aš tai nežinau, bet mes visada laikom rūsy namo, kai gyvenau pas tėvus, tai daugiabučio, o dabar savo namuko, nors mūsų rūsys gana šiltas, netgi labai, sakyčiau, ir nieko tom miįrainėm neatsitinka
bandysim ir ziuresim kas gausis
manu, kad viskas bus gerai. Mnao viena bendradrbė pasakojo, kad jos anytai amžinai viskas " nušaudydavo", pradedant kompotais ir baigiant agurkais. Bet , priežastis, pasirodo, buvo tame, kad ji vis taupė ir pastoviai ko nors per mažai įdėdavom na, ne pagal receptą, nes jai cukraus gaila buvo, tai acto gaila, na žodžiu, mintį ko gero supratot?