Dar galit pažiūrėt čia, gal kas kris į akį. Ten ir pomidorų savo sultyse porą receptų mačiau
QUOTE(aukseliss @ 2008 08 05, 11:57)
Sveikos mamytės, gal kuri galit parašyt receptuka pomidorų savose sultyse, pernai dariau ir visi surūgo , tai šiemet pagal tą patį receptą nebenoriu eksperimentuoti Ačiū
As tai ir pernai ir uzpernai dariau taip; pomidorus supjausciau skiltelem, sudejau i stiklainiukus, ant virsaus 1saukstelis druskos( pusei l. stiklainiam)ir viskas.Sterilizuoji kol temperatura pakyla iki 80l. Nu, jie sukrenta, atsiranda skyscio,kad apsemia pomidorus.Ir uzdarai.Psio Nesurugo nei karto.Ir skonis,kaip svieziu.Dukra vienu kartu visa indeli suvalgo.
O aš darau taip pomidorus:
nuplautus pomidorus sudedu į didelį puodą ar kibirą,žiūrint kiek turiu pomidorų ,užpilu verdančiu vandeniu,uždengiu ir palaukiu kol atvės.Kai atvėsta nulupu ir sudedu į puodą,pakaitinu kol užverda,dedu tik druskos,bet nedaug,paverdu truputį ir dedu į stiklainius 0,75 ar 0,5 ir užsuku užsukamais dangteliais,gaunasi natūralus
nuplautus pomidorus sudedu į didelį puodą ar kibirą,žiūrint kiek turiu pomidorų ,užpilu verdančiu vandeniu,uždengiu ir palaukiu kol atvės.Kai atvėsta nulupu ir sudedu į puodą,pakaitinu kol užverda,dedu tik druskos,bet nedaug,paverdu truputį ir dedu į stiklainius 0,75 ar 0,5 ir užsuku užsukamais dangteliais,gaunasi natūralus
labukas turiu ypatingai skanu receptuka; kopustu salotos:
5kg-kopustu
1kg paprikos
1kg morku
1kg svogunu
0,5l-aliejaus
0,5-acto
4-saukstai druskos
350gramu cukraus
viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos
as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos
beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies
skanaus
5kg-kopustu
1kg paprikos
1kg morku
1kg svogunu
0,5l-aliejaus
0,5-acto
4-saukstai druskos
350gramu cukraus
viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos
as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos
beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies
skanaus
sluoksniais dedu:
agurkai
pomidorai
kalafiorai
cesnakai
sparagines
morkos
svogunu galvos
viska uzpilu marinatu,(cia i trilitrini stiklaini)galima ir i mazesnius tada pjaustau
agurkai
pomidorai
kalafiorai
cesnakai
sparagines
morkos
svogunu galvos
viska uzpilu marinatu,(cia i trilitrini stiklaini)galima ir i mazesnius tada pjaustau
QUOTE(dziunka @ 2008 08 13, 18:00)
sluoksniais dedu:
agurkai
pomidorai
kalafiorai
cesnakai
sparagines
morkos
svogunu galvos
viska uzpilu marinatu,(cia i trilitrini stiklaini)galima ir i mazesnius tada pjaustau
agurkai
pomidorai
kalafiorai
cesnakai
sparagines
morkos
svogunu galvos
viska uzpilu marinatu,(cia i trilitrini stiklaini)galima ir i mazesnius tada pjaustau
o vat marinatas pats tai koks
QUOTE(dani84 @ 2008 08 13, 18:45)
o vat marinatas pats tai koks
sorry kazkur kituose receptukuose minejau
2 saukstai druskos
5saukstai cukraus
3 arbat. saukstel.citrinos rugsties....arba160-180gr.acto(su citrin.skaniau)
tris kartus uzpilu ir uzvakuoju
QUOTE(dziunka @ 2008 08 13, 19:09)
sorry kazkur kituose receptukuose minejau
2 saukstai druskos
5saukstai cukraus
3 arbat. saukstel.citrinos rugsties....arba160-180gr.acto(su citrin.skaniau)
tris kartus uzpilu ir uzvakuoju
2 saukstai druskos
5saukstai cukraus
3 arbat. saukstel.citrinos rugsties....arba160-180gr.acto(su citrin.skaniau)
tris kartus uzpilu ir uzvakuoju
Na tiek acto tai mums būtų tikrai per rūgštu.Mano tradicinis marinatas (agurkams, patisonams, daržovių asorti ir t.t) 1 litrui vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
70 ml acto 9%
Kartais proporcijas truputį pakeičiu.
QUOTE(martam @ 2008 08 13, 21:04)
Na tiek acto tai mums būtų tikrai per rūgštu.Mano tradicinis marinatas (agurkams, patisonams, daržovių asorti ir t.t) 1 litrui vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
70 ml acto 9%
Kartais proporcijas truputį pakeičiu.
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
70 ml acto 9%
Kartais proporcijas truputį pakeičiu.
acta as retai vartoju ,nors kai dariau su 180 tai ypac vyrams patiko
QUOTE(vilma27 @ 2008 01 14, 18:58)
Sveikos,noriu pasiūlyti tokią mišrainę su ryžiais
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg paprikos
400 gr ryžių plikytų
5 kg blanširuotų pomidorų
100 gr druskos
200 gr cukraus
0,5 l aliejaus
Nemaišant virti 1 val. ant silpnos ugnies ir 15 min virti maišant.
Viską į puodą dėti taip kaip surašyta.Sėkmės verdant, skanaus valgant.
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg paprikos
400 gr ryžių plikytų
5 kg blanširuotų pomidorų
100 gr druskos
200 gr cukraus
0,5 l aliejaus
Nemaišant virti 1 val. ant silpnos ugnies ir 15 min virti maišant.
Viską į puodą dėti taip kaip surašyta.Sėkmės verdant, skanaus valgant.
As siandien dariau panasius,tikiuosi kad nesuges man mano makalose nes pirma kart gyvenime kazka konservuoju viena Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku, 1 kg papriku, 3 kg pomidoru, 100 g cukraus, druskos, 2 stiklines ryziu, 0,5 l aliejaus. Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes. As gi kvailele dar per mesini sieteli ta su smulkiom skylutem maliau, tai uzsiknisau su pomidorais, paprikas susiproejau per stambesni sieteli Druskos deau dejau, ragavau ragavau, tikiuosi kad gerai gausis Matau ant puodo kad bus 5 litrai sitos mases.
Is tikro, gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku
QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 09:42)
Marinuotų svogūnų ir agurkų salotos
3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.
Marinatui:
3 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto.
Paruošimas:
Agurkus nuplauname, nulupame ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais. Prieskonines žoles nuplauname, nusausiname ir susmulkiname. Viską suberiame į dubenį ir sumaišome. Šio mišinio pripildome 1 l talpos stiklainius ir užpilame pravėsusiu marinatu.
Pasterizuojame stiklainius pridengę dangteliais 90° C temperatūroje 10-15 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarome.
3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.
Marinatui:
3 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto.
Paruošimas:
Agurkus nuplauname, nulupame ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais. Prieskonines žoles nuplauname, nusausiname ir susmulkiname. Viską suberiame į dubenį ir sumaišome. Šio mišinio pripildome 1 l talpos stiklainius ir užpilame pravėsusiu marinatu.
Pasterizuojame stiklainius pridengę dangteliais 90° C temperatūroje 10-15 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarome.
Snd dariau sias salotas, tai fui koks neskanus marinatas gavosi. Tiesiog dariau negalvodama (dukryte serga angina); agurku dideliu mama daug atitempe Gerai, kad acto tiek nepyliau, o tai isvis butu feeeeee
As turiu toki lengva receptuka, MORKOS ZIEMAI.
reikes: 1 kg morku
1-2 svogunai
0,5kg obuoliu
200 gr aliejaus
druskos ir cukraus pagal skoni
nuskustas morkas 10 min.pavirti,atvesintas sutarkuoti burokine tarka,sudeti susmulkintus svogunus(svogunus galima atskirai pakepinti aliejuje),uzpilti 200 gr. aliejaus ir troskinti.Kai suminkstes,sudeti nuskustus ir burokine tarka sutarkuotus obuolius(tik isimkit seklytes),dar troskinti.Karsta misraine sukresti i stiklainius,uzdarius apversti.Darbo nedaug ,bet tikrai skanu.Norint daryt didesni kieki,atitinkamai didinam ir proporcijas