Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Dar galit pažiūrėt čia, gal kas kris į akį. Ten ir pomidorų savo sultyse porą receptų mačiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aukseliss @ 2008 08 05, 11:57)
Sveikos mamytės, gal kuri galit parašyt receptuka pomidorų savose sultyse, pernai dariau ir visi surūgo  verysad.gif , tai šiemet pagal tą patį receptą nebenoriu eksperimentuoti  bigsmile.gif  Ačiū  4u.gif

As tai ir pernai ir uzpernai dariau taip; pomidorus supjausciau skiltelem, sudejau i stiklainiukus, ant virsaus 1saukstelis druskos( pusei l. stiklainiam)ir viskas.Sterilizuoji kol temperatura pakyla iki 80l. Nu, jie sukrenta, atsiranda skyscio,kad apsemia pomidorus.Ir uzdarai.Psio mirksiukas.gif Nesurugo nei karto.Ir skonis,kaip svieziu.Dukra vienu kartu visa indeli suvalgo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 07 rugpjūčio 2008 - 18:02
O aš darau taip pomidorus:
nuplautus pomidorus sudedu į didelį puodą ar kibirą,žiūrint kiek turiu pomidorų ax.gif ,užpilu verdančiu vandeniu,uždengiu ir palaukiu kol atvės.Kai atvėsta nulupu ir sudedu į puodą,pakaitinu kol užverda,dedu tik druskos,bet nedaug,paverdu truputį ir dedu į stiklainius 0,75 ar 0,5 ir užsuku užsukamais dangteliais,gaunasi natūralus thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
labukas turiu ypatingai skanu receptuka; kopustu salotos:

5kg-kopustu
1kg paprikos
1kg morku
1kg svogunu
0,5l-aliejaus
0,5-acto
4-saukstai druskos
350gramu cukraus

viska sumaisyti ir laikyti3 dienas atidarius,po to (jei liks ,nes patikekit jau kita diena galima valgyti)sudeti i stiklainius ir laikyti saltoj patalpoj(pas mane stovejo rusi iki nauju metu,sia misraine galima saldyti ,is jos virti sriuba,tinka garnyrui,ir aisku salotos
as jau darau keleta metu ,tik niekada viso kiekio dar neteko sudeti ziemzi ,nes tai salotos pro kurias praeiti neuzkabinus sauskto n e i m a n o m a! merginos ,superines salotos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
beja galit pradzioj pabandyti is puse normos.ir butu gerai sverti produktus,nes zinau dauk kas daro is akies
skanaus
Atsakyti
sluoksniais dedu:
agurkai
pomidorai
kalafiorai
cesnakai
sparagines
morkos
svogunu galvos
viska uzpilu marinatu,(cia i trilitrini stiklaini)galima ir i mazesnius tada pjaustau
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 13, 18:00)
sluoksniais dedu:
agurkai
pomidorai
kalafiorai
cesnakai
sparagines
morkos
svogunu galvos
viska uzpilu marinatu,(cia i trilitrini stiklaini)galima ir i mazesnius tada pjaustau


o vat marinatas pats tai koks g.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2008 08 13, 18:45)
o vat marinatas pats tai koks  g.gif

sorry kazkur kituose receptukuose minejau
2 saukstai druskos
5saukstai cukraus
3 arbat. saukstel.citrinos rugsties....arba160-180gr.acto(su citrin.skaniau)
tris kartus uzpilu ir uzvakuoju
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 13, 19:09)
sorry kazkur kituose receptukuose minejau
2 saukstai druskos
5saukstai cukraus
3 arbat. saukstel.citrinos rugsties....arba160-180gr.acto(su citrin.skaniau)
tris kartus uzpilu ir uzvakuoju


Na tiek acto tai mums būtų tikrai per rūgštu.Mano tradicinis marinatas (agurkams, patisonams, daržovių asorti ir t.t) 1 litrui vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
70 ml acto 9%
Kartais proporcijas truputį pakeičiu.
Atsakyti
QUOTE(martam @ 2008 08 13, 21:04)
Na tiek acto tai mums būtų tikrai per rūgštu.Mano tradicinis marinatas (agurkams, patisonams, daržovių asorti ir t.t) 1 litrui vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
70 ml acto 9%
Kartais proporcijas truputį pakeičiu.


acta as retai vartoju ,nors kai dariau su 180 tai ypac vyrams patiko
Atsakyti
QUOTE(vilma27 @ 2008 01 14, 18:58)
Sveikos,noriu pasiūlyti tokią mišrainę su ryžiais 4u.gif
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 kg paprikos
400 gr ryžių plikytų
5 kg blanširuotų pomidorų
100 gr druskos
200 gr cukraus
0,5 l aliejaus
Nemaišant virti 1 val. ant silpnos ugnies ir 15 min virti maišant.
Viską į puodą dėti taip kaip surašyta.Sėkmės verdant, skanaus valgant. 4u.gif



As siandien dariau panasius,tikiuosi kad nesuges man mano makalose biggrin.gif nes pirma kart gyvenime kazka konservuoju viena verysad.gif Pas mane tokios proporcijos:
1 kg morku, 1 kg papriku, 3 kg pomidoru, 100 g cukraus, druskos, 2 stiklines ryziu, 0,5 l aliejaus. Ryzius palikt keliom valandom pabrinkt saltam sudytam vandeny, morkas sutarkuot, pakepint aliejuje, paprikas ir pomidorus sumalt. Viska virinti 25 min, tada supilti ryzius, ir virti kol jie suminsktes. As gi kvailele dar per mesini sieteli ta su smulkiom skylutem maliau, tai uzsiknisau su pomidorais, paprikas susiproejau per stambesni sieteli doh.gif Druskos deau dejau, ragavau ragavau, tikiuosi kad gerai gausis biggrin.gif Matau ant puodo kad bus 5 litrai sitos mases.

Is tikro, gavosi lygiai lygiai 10 puslitriniu stiklainiuku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 20 rugpjūčio 2008 - 13:06
QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 09:42)
Marinuotų svogūnų ir agurkų salotos  

3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.

Marinatui:

3 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto.

Paruošimas:

Agurkus nuplauname, nulupame ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais. Prieskonines žoles nuplauname, nusausiname ir susmulkiname. Viską suberiame į dubenį ir sumaišome. Šio mišinio pripildome 1 l talpos stiklainius ir užpilame pravėsusiu marinatu.
Pasterizuojame stiklainius pridengę dangteliais 90° C temperatūroje 10-15 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarome.



Snd dariau sias salotas, tai fui koks neskanus marinatas gavosi. Tiesiog dariau negalvodama (dukryte serga angina); agurku dideliu mama daug atitempe schmoll.gif Gerai, kad acto tiek nepyliau, o tai isvis butu feeeeee
Atsakyti

As turiu toki lengva receptuka, MORKOS ZIEMAI.

reikes: 1 kg morku

1-2 svogunai

0,5kg obuoliu

200 gr aliejaus

druskos ir cukraus pagal skoni

nuskustas morkas 10 min.pavirti,atvesintas sutarkuoti burokine tarka,sudeti susmulkintus svogunus(svogunus galima atskirai pakepinti aliejuje),uzpilti 200 gr. aliejaus ir troskinti.Kai suminkstes,sudeti nuskustus ir burokine tarka sutarkuotus obuolius(tik isimkit seklytes),dar troskinti.Karsta misraine sukresti i stiklainius,uzdarius apversti.Darbo nedaug ,bet tikrai skanu.Norint daryt didesni kieki,atitinkamai didinam ir proporcijas
Atsakyti