Sveikutes, kaip marinuojate sparagines pupeles? Gal kokia misrainyte su jomis darote? Pasidalinkit patirtimi
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 12, 12:06)
Sveikutes, kaip marinuojate sparagines pupeles? Gal kokia misrainyte su jomis darote? Pasidalinkit patirtimi
3 puslapyje "KONSERVAVIMAS" yra apie šparagines pupeles gana nemažai, ir mišrainės su pupelėms, ir troškiniai su pupelėmis...galima atsirinkti, kas geriausia. http://www.supermama...?showtopic=1054
[quote=Greta77,2008 07 12, 12:06]
Sveikutes, kaip marinuojate sparagines pupeles? Gal kokia misrainyte su jomis darote? Pasidalinkit patirtimi
[/quote
kartą pabandžiau ir visada šparagines pupeles marinuoju pagal šį receptą:
paruoštas pupeles pjaustau į 3 dalis, dedu į puodą, užpilu vandeniu, kad apsemtų
(pildama pamatuoju, kiek litrų, kad žinočiau kiek dėti druskos, cukraus, acto).
Kai užverda dedu druską, cukrų ir prieskonius(krapus, pipirus,lauro lapelius, petražoles, česnakus, kartais peletrūno ar raudonėlio, žodžiu kokius mėgstate).Verdu apie 10-15 min.(vis paragauju). Tada supilu actą, užvirinu ir pilstau į švarius, sausus stiklainius ir uždarau, apverčiu, užkloju rankšluosčiu.
Vienam litrui vandens imu
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
65ml. acto (9%)
P.S kas mėgsta rūgščiau acto galima pilti daugiau. Actą būtinai pilti baigiant virti pupeles, nes kitaip jos bus kietos.Man skaniau su geltonom šparaginėm pupelėm.
SKANAUS
Sveikutes, kaip marinuojate sparagines pupeles? Gal kokia misrainyte su jomis darote? Pasidalinkit patirtimi
[/quote
kartą pabandžiau ir visada šparagines pupeles marinuoju pagal šį receptą:
paruoštas pupeles pjaustau į 3 dalis, dedu į puodą, užpilu vandeniu, kad apsemtų
(pildama pamatuoju, kiek litrų, kad žinočiau kiek dėti druskos, cukraus, acto).
Kai užverda dedu druską, cukrų ir prieskonius(krapus, pipirus,lauro lapelius, petražoles, česnakus, kartais peletrūno ar raudonėlio, žodžiu kokius mėgstate).Verdu apie 10-15 min.(vis paragauju). Tada supilu actą, užvirinu ir pilstau į švarius, sausus stiklainius ir uždarau, apverčiu, užkloju rankšluosčiu.
Vienam litrui vandens imu
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
65ml. acto (9%)
P.S kas mėgsta rūgščiau acto galima pilti daugiau. Actą būtinai pilti baigiant virti pupeles, nes kitaip jos bus kietos.Man skaniau su geltonom šparaginėm pupelėm.
SKANAUS
Pabandykit misraine - tinka prie mesos ir silkes patiekalu:
1 kg rugstesniu obuoliu,
1 kg pomidoru,
1 kg morku,
1 kg svogunu,
300 g aliejaus,
100 g cukraus,
druskos ir pipiru pagal skoni.
Morkas stambiai sutarkuoti, svogunus supjaustyti griezineliais. Uzpilti aliejumi ir uzdengtame puode troskinti. Kai morkos siek tiek suminkstes, sudeti susmulkintus obuolius ir pomidorus. Suberti cukru, druska ir piprus. Troskinti, kol suminkstes obuoliai. Sudeti i stiklainius ir uzdaryti.
Man labai patinka prie silkes!
1 kg rugstesniu obuoliu,
1 kg pomidoru,
1 kg morku,
1 kg svogunu,
300 g aliejaus,
100 g cukraus,
druskos ir pipiru pagal skoni.
Morkas stambiai sutarkuoti, svogunus supjaustyti griezineliais. Uzpilti aliejumi ir uzdengtame puode troskinti. Kai morkos siek tiek suminkstes, sudeti susmulkintus obuolius ir pomidorus. Suberti cukru, druska ir piprus. Troskinti, kol suminkstes obuoliai. Sudeti i stiklainius ir uzdaryti.
Man labai patinka prie silkes!
[quote=zyle,2004 09 01, 11:34]
Nu va cia is tos serijos tik truputi kitokia
Reikia:
10 kg agurku
2 kg svagunu
0.5 l acto
0.5 l aliejaus
2 saujos druskos
lauro lapeliai, pipiriukai
Agurkus nuplauname, nulupame (jei maziukai ir "jauni" galima nelupti) ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais (as tai tokiais didesniais), viska sumaisome ir paliekame kad truputi suminkstetu, tada verdame (siaip nereikia pervirti, nes labai jau kose iseis, geriau, kad agurkai truputi kietesni), pilstome i stiklainius ir uzdarome [/quote]
Bet tai kooooks kiekis mišrainės gaunasi iš 10 kg agurkų O jei pasitaisai ir pamatai kad tau ji neskani, kiek paskui metimo daug.... arba reikia turėti diiiiiiiidele šeimą kaži ar verta rizikuot pirmąsykį gaminant tokš kiekį
[/quote]
tai galima viska kelis kartus padalint
Nu va cia is tos serijos tik truputi kitokia
Reikia:
10 kg agurku
2 kg svagunu
0.5 l acto
0.5 l aliejaus
2 saujos druskos
lauro lapeliai, pipiriukai
Agurkus nuplauname, nulupame (jei maziukai ir "jauni" galima nelupti) ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais (as tai tokiais didesniais), viska sumaisome ir paliekame kad truputi suminkstetu, tada verdame (siaip nereikia pervirti, nes labai jau kose iseis, geriau, kad agurkai truputi kietesni), pilstome i stiklainius ir uzdarome [/quote]
Bet tai kooooks kiekis mišrainės gaunasi iš 10 kg agurkų O jei pasitaisai ir pamatai kad tau ji neskani, kiek paskui metimo daug.... arba reikia turėti diiiiiiiidele šeimą kaži ar verta rizikuot pirmąsykį gaminant tokš kiekį
[/quote]
tai galima viska kelis kartus padalint
QUOTE
kartą pabandžiau ir visada šparagines pupeles marinuoju pagal šį receptą:
paruoštas pupeles pjaustau į 3 dalis, dedu į puodą, užpilu vandeniu, kad apsemtų
(pildama pamatuoju, kiek litrų, kad žinočiau kiek dėti druskos, cukraus, acto).
Kai užverda dedu druską, cukrų ir prieskonius(krapus, pipirus,lauro lapelius, petražoles, česnakus, kartais peletrūno ar raudonėlio, žodžiu kokius mėgstate).Verdu apie 10-15 min.(vis paragauju). Tada supilu actą, užvirinu ir pilstau į švarius, sausus stiklainius ir uždarau, apverčiu, užkloju rankšluosčiu.
Vienam litrui vandens imu
1 šaukštas druskos
4 šaukštai cukraus
65ml. acto (9%)
P.S kas mėgsta rūgščiau acto galima pilti daugiau. Actą būtinai pilti baigiant virti pupeles, nes kitaip jos bus kietos.Man skaniau su geltonom šparaginėm pupelėm.
SKANAUS
kaip tik turiu šparagų reiks pabandyt
QUOTE(GalBut @ 2007 09 13, 15:18)
Kažkaip kilo noras šiemet...užsiimt eksperimentais...pasirinkau apie 8 rec. iš šitos temos...padariau...visi guli sklepe...ateis jiems dar laikas...ale šitas buvo paskutinis...neprsiruošė nieks išnešt...baiginėjasi...nors šalia švieži pomidorai,agurkai...ale geras...jei spėsiu,reiks dar užmaišyt...visada darau su nukrypimais...dadėjau kalifjoro didelę galvą ir porą didelį...ir česnakas pas mane karalius...vargo daug,kai kiekvieną reik apkept...ale skanumėlis...
sveikos,
kilo klausimelis,kas daret sita misrainyte,ar netiktu deti prinoke pomidorai ir paprikos?ar cia jie zali naudojami tik del spalvos kad misraine zalia butu,ar skirsis ir skonis?kazkaip gaila zalius pomidoriukus skinti ir paprikytes...
aciu is anksto:)
ir tiesa,ar tinka ankstyvieji kopustai,ar tik tie zieminiai velyvieji?nes cia kazkuri rase kad kazkokia misraine nusaudo.
aciu
QUOTE(jurgita-d @ 2008 08 02, 20:27)
sveikos,
kilo klausimelis,kas daret sita misrainyte,ar netiktu deti prinoke pomidorai ir paprikos?ar cia jie zali naudojami tik del spalvos kad misraine zalia butu,ar skirsis ir skonis?kazkaip gaila zalius pomidoriukus skinti ir paprikytes...
aciu is anksto:)
ir tiesa,ar tinka ankstyvieji kopustai,ar tik tie zieminiai velyvieji?nes cia kazkuri rase kad kazkokia misraine nusaudo.
aciu
kilo klausimelis,kas daret sita misrainyte,ar netiktu deti prinoke pomidorai ir paprikos?ar cia jie zali naudojami tik del spalvos kad misraine zalia butu,ar skirsis ir skonis?kazkaip gaila zalius pomidoriukus skinti ir paprikytes...
aciu is anksto:)
ir tiesa,ar tinka ankstyvieji kopustai,ar tik tie zieminiai velyvieji?nes cia kazkuri rase kad kazkokia misraine nusaudo.
aciu
PS
cia as apie ta zaliaja misraine nenusikopino man kazkaip kai citavau visa posta
Sveikos mamytės, gal kuri galit parašyt receptuka pomidorų savose sultyse, pernai dariau ir visi surūgo , tai šiemet pagal tą patį receptą nebenoriu eksperimentuoti Ačiū
atsimenu kaskada mama darydavo tokias labai skanias salotas. sudedavo visas turimas darzoves, viskas griezineliais supjaustyta ir 0,5 l. stiklainiuke susluoksnuota ir uzpilta marinatu. ir darzoves budavo traskios, nesukritusios. tik vat ir ji nebeatsimena kaip daryti ir as nezinau. gal kuri darot kaska panasaus? gal pasidalinsit savo recepteliais?
as tai taip dariau,
dejau svogunu
kalafioru
agurka
paprika
pomidoru
idejau krapo sakele,pipira ,druskos truputi cukraus atcto,ir uzpiliau saltu vandeniu paskui pakaitinau ir uzsukau,
viska pjausciau griezineliais
dejau svogunu
kalafioru
agurka
paprika
pomidoru
idejau krapo sakele,pipira ,druskos truputi cukraus atcto,ir uzpiliau saltu vandeniu paskui pakaitinau ir uzsukau,
viska pjausciau griezineliais
QUOTE(mamute7 @ 2008 08 05, 20:09)
as tai taip dariau,
dejau svogunu
kalafioru
agurka
paprika
pomidoru
idejau krapo sakele,pipira ,druskos truputi cukraus atcto,ir uzpiliau saltu vandeniu paskui pakaitinau ir uzsukau,
viska pjausciau griezineliais
dejau svogunu
kalafioru
agurka
paprika
pomidoru
idejau krapo sakele,pipira ,druskos truputi cukraus atcto,ir uzpiliau saltu vandeniu paskui pakaitinau ir uzsukau,
viska pjausciau griezineliais