Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(arlina @ 2006 11 28, 10:49)
nezinau, gal ir pakartosiu viena receptuka...
adzika pagal viena labai faina armena:
3 kg pomiodoru
7 kg paprikos
10 dideliu cesnaku
cili pipirai (pagal skoni)
ivairiu zolyciu (irgi pagal skoni, bet as dedu krapu ir daug baziliko)
druska (pagal skoni)

viska malti per mesmale (pomidorai turetu buti nulupti). Virti apie 2 val. (kol pasidarys tirsta) ant labai mazos ugnies, nuolat maisyti. Cesnaka dedame prie isjungiant.
Darbo daug, bet maniskis be jos gyventi negali.....

Sito recepto as seniai ieskojau, aciu, kad paraset. thumbup.gif
Atsakyti
1kg morku 1kg rugščiu obuoliu 1kg paprikos 1,5 kg pomidoru 2 galvos česnaku 3 ar 5 ankštys katčiuju pipiru 1 stiklinė acto 9 procentu 1 stiklinė cukraus 1 stikl aliejaus 2 šaukštai druskos viska suojaustyti sumalti sutarkuoti virti apie 1 val

Patariu pabandyt labai skanu niam niam wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalbara @ 2007 06 16, 16:11)
1kg morku 1kg rugščiu obuoliu 1kg paprikos 1,5 kg pomidoru 2 galvos  česnaku 3 ar 5 ankštys katčiuju pipiru 1 stiklinė acto 9 procentu 1 stiklinė cukraus 1 stikl aliejaus 2 šaukštai druskos viska suojaustyti sumalti sutarkuoti virti apie 1 val

Patariu pabandyt labai skanu niam niam  wub.gif  wub.gif

Kartūs tai čili pipirai 4u.gif o morkas tarkuoju per smulkesnę nei burokinė tarka, o paprkas supjaustau peiliu visa kita sumalu mėsmale
Atsakyti
QUOTE(Ugnė @ 2007 03 14, 18:56)
Sito recepto as seniai ieskojau, aciu, kad paraset. thumbup.gif

aš darau kitokią ax.gif

ADŽIKA
3 kg pomidorų
1 kg raudonosios paprikos
čili (aš dedu kelias ankštis)
150 g česnako
70 g krienų šaknų
stiklinė acto (to tai jau pagal skonį pilu)
prieskonių

Sumalu mėsmale, tik užvirinu ir susipilstau į indelius. Kadangi greit susivalgo tai nespėja sugęst.O jei per žiemą laikyt, tai negarantuoju ax.gif tada reikia virt ilgiau, bet skonis nebe tas ax.gif
Atsakyti
Galvoju, ar kuri rašėt labai skanų dalyką ( tinka prie mėsos, lašiakų...)

1kg mėsinių pomidorų
1kg česnakų
Viską per mėsmalę sumalti, įdėt druskytės pgl.skonį. Ir į stiklainius su užsukamu dangteliu. Nereik specaliai konservuot.
thumbup.gif dalykas, jau kaip mes mėgstam ir labai paprasta+ aštru 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(edisada @ 2007 06 20, 15:42)
Galvoju, ar kuri rašėt labai skanų dalyką ( tinka prie mėsos, lašiakų...)

1kg mėsinių pomidorų
1kg česnakų
Viską per mėsmalę sumalti, įdėt druskytės pgl.skonį. Ir į stiklainius su užsukamu dangteliu. Nereik specaliai konservuot.
thumbup.gif dalykas, jau kaip mes mėgstam ir labai paprasta+ aštru 4u.gif

Edisada, o šios košytės nereikia užvirinti ar šiek tiek acto ar marinato įpilti? Kažkada bandžiau gaminti, bet man prarūgo.
Atsakyti
aciu uz receptukus. Pasinaudosiu
Atsakyti
Žali pomidorai marinate

Marinatas:
3l.vandens,
200gr.cukraus,
100gr.druskos,
100ml.acto,
l.lapeliai,pipirai
Įstiklainį dėtį petražolių (nebūtinai),česnako.
Pomidorus sudėti eile (galima įpjaut +(kryžiuku) ir įkišt česnako skiltelę),užpilt verdančiu marinatu ir pasterizuot (3l.stiklainį-8min.)

Salotos su grybais

be proporcijų
Svogūnus su morkom pakepinti, įdėt į puodą kartu su vienos rūšies jau apvirtais 2kart grybais, druskos, pipirų,pomidorų pastos, visko pagal savo norus.dar truputį patroškint, kol suminkštės.
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hilin: 02 rugpjūčio 2007 - 17:24
labas mielos seimininkes wub.gif ...gal kas zinot gera kriausiu kompoto recepta? man kriausiu kompotas kazko nesigauna skanus ax.gif ...beje gal kas zinot ar galima kriauses maisyti su obuoliais? g.gif is anksto dekoju ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2007 06 18, 14:01)
aš darau kitokią  ax.gif

ADŽIKA
3 kg pomidorų
1 kg raudonosios paprikos
čili (aš dedu kelias ankštis)
150 g česnako
70 g krienų šaknųstiklinė acto (to tai jau pagal skonį pilu)
prieskonių

o vat man visada idomu, ar mamos matuojat tokius tikslius gramažus? g.gif
Atsakyti
Pabandykit pasidaryti mūsų pamėgtą mišrainę žiemai.Ji kažkuo panaši į "Grilio salotas"kurias rasime kiekvienam prekybis centre,tik žymiai skanesnės mirksiukas.gif

Taigi mums reikės-
1kg.agurkų
1kg.svogūnų
2kg.pomidorų
5-4 vienetų paprikos(imkime skirtingų spalvų,kad salotos būtų žaismingesnės bigsmile.gif )
2valgomų šaukštų druskos
1beveik pilnos stiklinės aliejaus
pusės stiklinės acto(įprasto 9%)
1stiklinės cukraus
lauro lapelių,pipirų

Visas daržoves susmulkinti(aš pjaustau stambiau,kad matytųsi ką valgai )supilti druską,cukrų ir kitus priedus,išmaišyti ir troškinti,kol daržovės suminkštės.Tuomet krečiame į iškaitintus stiklainius,užsukame ir mėgaujamės žiemą wub.gif
P.S.Iš šio kiekio daržovių išeina apie 7 pusės litro stiklainiukai.
Atsakyti
Na štai parašysiu ir aš šios savaitės savo šedevrą lotuliukas.gif

Šiupinys:
1 kg pomidorų
1 kg morkų
1 kg kopūstų
1 kg svogūnų
1 stiklinė aliejaus
druska ir pipirai pagal skonį
Daržoves supjaustome, įpilame aliejų, pagardiname druska ir pipirais ir tušiname apie 20 min. thumbup.gif
Skanaus. 4u.gif
P.S. darant žiemai reikia žieminių kopūstų, nes su tais ankstyvais iššaudo stiklainiai doh.gif
Atsakyti