Marinuoti patisonai su kitomis daržovėmis
3 kg patisonų,
0,5 kg morkų,
1 kg pomidorų,
5 skiltelės česnakų, krapų šakelių.
Marinatui:
1 l vandens,
1,5 šaukšto druskos,
2 šaukštai cukraus,
100 g obuolių acto.
Paruošimas:
Patisonus nuplauname, nulupame, susmulkiname. Morkas nuplauname, nuskutame, supjaustome griežinėliais arba įvairiomis figūromis. Imame dar ne visai sunokusius pomidorus, juos supjaustome griežinėliais. Supjaustytus patisonus palaikome 5 min. verdančiame vandenyje, morkas apverdame.
Taip paruoštas daržoves sumaišome, įdedame nuluptų česnakų, krapų šakelių, sudedame į iškaitintus stiklainius, užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu. Pasterizuojame 20-25 min., sandariai uždarome.
Marinuotų daržovių asorti
Reikės: Nedidelių jaunų daržovių: morkų, agurkų, patisonų, pomidorų.
Marinatui:
1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc.),
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos, laurų lapų, juodųjų pipirų žirnelių, gvazdikėlių.
Paruošimas:
Daržoves nuplauname. Morkas nuskutame ir nuplauname, nupjauname agurkų ir patisonų galus, pomidorus subadome. Daržoves 2-3 min. apverdame pasūdytame vandenyje ir sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą, nukošiame ir supilame ant daržovių. Paliekame 5 min. Tuomet marinatą nupilame, užverdame ir vėl užpilame. 3 l talpos stiklainiuose marinatą nupilame dar kartą.
Pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l 20 min. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
Reikės: Nedidelių jaunų daržovių: morkų, agurkų, patisonų, pomidorų.
Marinatui:
1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc.),
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos, laurų lapų, juodųjų pipirų žirnelių, gvazdikėlių.
Paruošimas:
Daržoves nuplauname. Morkas nuskutame ir nuplauname, nupjauname agurkų ir patisonų galus, pomidorus subadome. Daržoves 2-3 min. apverdame pasūdytame vandenyje ir sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą, nukošiame ir supilame ant daržovių. Paliekame 5 min. Tuomet marinatą nupilame, užverdame ir vėl užpilame. 3 l talpos stiklainiuose marinatą nupilame dar kartą.
Pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15 min., 3 l 20 min. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais metaliniais dangteliais.
Marinuotų svogūnų ir agurkų salotos
3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.
Marinatui:
3 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto.
Paruošimas:
Agurkus nuplauname, nulupame ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais. Prieskonines žoles nuplauname, nusausiname ir susmulkiname. Viską suberiame į dubenį ir sumaišome. Šio mišinio pripildome 1 l talpos stiklainius ir užpilame pravėsusiu marinatu.
Pasterizuojame stiklainius pridengę dangteliais 90° C temperatūroje 10-15 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarome.
3 kg svogūnų,
3 kg agurkų,
50 g krapų šakelių,
50 g petražolių šakelių.
Marinatui:
3 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
1 l vandens,
1,5 stiklinės acto.
Paruošimas:
Agurkus nuplauname, nulupame ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais. Prieskonines žoles nuplauname, nusausiname ir susmulkiname. Viską suberiame į dubenį ir sumaišome. Šio mišinio pripildome 1 l talpos stiklainius ir užpilame pravėsusiu marinatu.
Pasterizuojame stiklainius pridengę dangteliais 90° C temperatūroje 10-15 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarome.
Žaliasis daržovių troškinys
2 kg kopūstų,
1 kg žalių paprikų,
1 kg svogūnų,
2 kg neprinokusių pomidorų,
1 kg morkų, petražolių lapų,
0,5 stiklinės vandens, cukraus, druskos,
0,5 l aliejaus,
0,5 stiklinės acto (9 proc.), laurų lapų, maltų juodųjų pipirų.
Visas daržoves nuplauname (morkas nuskutame), supjaustome nedideliais gabalėliais ir paeiliui apkepame aliejuje. Daržoves sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kuriame ištirpintas cukrus ir druska, ir troškiname. Nuplauname ir supjaustome petražoles. Į troškinį sudedame petražoles ir kitus prieskonius. Patroškiname 5 min.
Supilame actą, sumaišome ir karštą troškinį sudedame į iškaitintus stiklainius. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais dangteliais.
2 kg kopūstų,
1 kg žalių paprikų,
1 kg svogūnų,
2 kg neprinokusių pomidorų,
1 kg morkų, petražolių lapų,
0,5 stiklinės vandens, cukraus, druskos,
0,5 l aliejaus,
0,5 stiklinės acto (9 proc.), laurų lapų, maltų juodųjų pipirų.
Visas daržoves nuplauname (morkas nuskutame), supjaustome nedideliais gabalėliais ir paeiliui apkepame aliejuje. Daržoves sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kuriame ištirpintas cukrus ir druska, ir troškiname. Nuplauname ir supjaustome petražoles. Į troškinį sudedame petražoles ir kitus prieskonius. Patroškiname 5 min.
Supilame actą, sumaišome ir karštą troškinį sudedame į iškaitintus stiklainius. Iš karto sandariai uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Net nezinau ar tai misraine, bet rasau cia.
Pernokusius pomidorus sumalti mesmale imalti cesnako, ideti pagal skoni druskos ir maltu pipiru, supilstit i stiklainius ir ideti i saldytuva. Siaip tai super astru ir skanu prie rukytu lasinuku.
Pernokusius pomidorus sumalti mesmale imalti cesnako, ideti pagal skoni druskos ir maltu pipiru, supilstit i stiklainius ir ideti i saldytuva. Siaip tai super astru ir skanu prie rukytu lasinuku.
DARŽOVIŲ IR PERLINIŲ KRUOPŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI
Reikės:
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg pomidorų
1kg morkų
1kg agurkų
~0,6l aliejaus
100g druskos
300g cukraus
pusės stiklinės acto (9proc.)
prieskonių pagal skonį
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje.Svogūnus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti.Atskirai išvirti perlines kruopas.Daržoves virti kol suminkštės,į pabaigą sukrėsti virtas perlines kruopas,prieskonius,supilti actą ir aliejų.
Sandariai uždaryti į stiklainius.
Labai skanu žiemą,su bulvėm sriubytė labai super!!!
Skanaus!
Reikės:
1kg perlinių kruopų
1kg svogūnų
1kg pomidorų
1kg morkų
1kg agurkų
~0,6l aliejaus
100g druskos
300g cukraus
pusės stiklinės acto (9proc.)
prieskonių pagal skonį
Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje.Svogūnus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti.Atskirai išvirti perlines kruopas.Daržoves virti kol suminkštės,į pabaigą sukrėsti virtas perlines kruopas,prieskonius,supilti actą ir aliejų.
Sandariai uždaryti į stiklainius.
Labai skanu žiemą,su bulvėm sriubytė labai super!!!
Skanaus!
Mišrainė žiemai
2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka
svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi
2kg pomidorų
0,5kg svogūnų
0,5kg morku
1 stiklinė ryžių
aliejaus
ir paprikos jei kam patinka
svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi
Neseniai issiviriau Viksrelio rekomenduota 'zaliaji darzoviu troskini'. Liuks! Kaip tik mano skoniui:) Tik gal maziau dejau papriku, nes nemegstu, kai labai stipriai jauciamas ju skonis. Nelaukiam nei ziemos, valgom ta misraine kasdien. Rytoj zadu daugiau isvirti. Aciu Viksreliui uz recepta!
Aš pernai dariau tokią mišrainę:
1kg cukinijos (moliųgas irgi tinka)
visos kitos po 0.5 kg:
morkos,
svogūnai,
pomidorai,
paprikos.
pupelių(šiek tiek apvirti) gal kokią stiklinę.
stiklinė aliejaus (galima ir mažiau)
0.5 stiklinės acto,
druskos, cukraus pagal skonį.
Viską susmulkinti, sudėti ir virti, proporcijas galima keisti pagal savo skonį. Rekomenduočiau ilgiau pavirti, kol suvirs. Labai skanu. Man tai kaip narkotikas, pradėjus puslitriuką negaliu sustot.
1kg cukinijos (moliųgas irgi tinka)
visos kitos po 0.5 kg:
morkos,
svogūnai,
pomidorai,
paprikos.
pupelių(šiek tiek apvirti) gal kokią stiklinę.
stiklinė aliejaus (galima ir mažiau)
0.5 stiklinės acto,
druskos, cukraus pagal skonį.
Viską susmulkinti, sudėti ir virti, proporcijas galima keisti pagal savo skonį. Rekomenduočiau ilgiau pavirti, kol suvirs. Labai skanu. Man tai kaip narkotikas, pradėjus puslitriuką negaliu sustot.
QUOTE (toja @ 2003 09 17, 20:42) |
Mišrainė žiemai 2kg pomidorų 0,5kg svogūnų 0,5kg morku 1 stiklinė ryžių aliejaus ir paprikos jei kam patinka svogunai supjaustomi siaudeliais(griezineliais) pakepinami su sutarkuotomis morkomis. pomidorai supjaustomi ir dedamo troskint, po to sudedama morkos ir svogunai ir i pabaiga ryziai, ir aliejaus, pagal skoni, nepadaugint. ryzius reik kokias 3 min apvirt dedant i pomidorus. labai skani misraine gaunasi |
Cia daba skaitineju pasidaryciau sita misraine o i ja druskos nereikia ideti?
O kajp be jos? Manau, reikia. As tai deciau ir visokiu dar pipiru, astriu prieskoniuku ir pan.
QUOTE (viksrelis @ 2003 08 13, 05:43) |
[color=Purple]Marinuotų svogūnų ir agurkų salotos 3 kg svogūnų, 3 kg agurkų, 50 g krapų šakelių, 50 g petražolių šakelių. ..... |
Nu va cia is tos serijos tik truputi kitokia
Reikia:
10 kg agurku
2 kg svagunu
0.5 l acto
0.5 l aliejaus
2 saujos druskos
lauro lapeliai, pipiriukai
Agurkus nuplauname, nulupame (jei maziukai ir "jauni" galima nelupti) ir kartu su svogūnais supjaustome kubeliais (as tai tokiais didesniais), viska sumaisome ir paliekame kad truputi suminkstetu, tada verdame (siaip nereikia pervirti, nes labai jau kose iseis, geriau, kad agurkai truputi kietesni), pilstome i stiklainius ir uzdarome