Įkraunama...
Įkraunama...

Stiklainių sterilizavimas

QUOTE(Anna Bergman @ 2014 09 19, 07:48)
jau ir pamiršau tuos senovinius dangtelius ir tokius stiklainius  doh.gif, labai vargdavau su jais, košmariškai sunku man būdavo juos užsukti, tai kai tik atsirado stiklainiai ir dangteliai su sriegiu, tai anų ir atsikračiau smile.gif
man tai tik dėl to sunkaus užsukimo ir būdavo problemos, dabar jau niekas nebešaudo.


Viską ir aš su užsukamais dangteliais (su sriegiu) vekuoju, bet va grybus ir agurkus visad su senoviniais su užsukimo įrankiu visad užsuku. Ypač grybai... nu man atrodo daugiau tikimybės, kad tie senoviniai daugiau patikimesni grybams. Ir niekad nepavedė...
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 09 17, 20:41)
SOS
As jau daug metu neissprendziu problemos, kodel man konservai nelaiko. Seniau tai niekas neissaudydavo, o dabar ka bedaryciau... darzoviu misraines konservuoti pirmiausia nustojau, paskui agurkus marinuotus..  dabar grybai issaude, nors jiems emiausi visu prienomiu- virinau apie valanda puose su stiklainiais  blink.gif

Kazkokia mistika. Anksciau laikydavom siltame daugiabucio rusy ir buvo gerai, o dabar ir saldytuve nestovi. Naudoju metalinius uzspaudziamus dangtelius, ne juoduota druska, bandziau konservuoti ir ne kaime (maniau gal sulinio vanduo koks negeras)  unsure.gif  Nu tas pats velnias..

tiesa, stiklainiu perdaug nekaitinu, praplaunu su soda, bet man nesitiki, kad tame galetu beda buti. jau galvoju, gal as pati kokia bacila nesioju, bet kazi ar taip imanoma doh.gif

tiesa, niekad neissaudo nei uogienes, nei sultys,nei kompotai, nei marinuotu agurku misraine , nei burokeliai (nors pastaruosius ne as konservuoju). Bet darzoviu misraines, marinuoti agurkai ir grybai totaliai  verysad.gif



receptus pasitikrinkit, jei keletą metų pagal tą patį iššauna, tai gali būt per mažai konservuojančių medžiagų - druskos, cukraus, acto.
ir yra tikimybė, kad kai kurie stiklainiai blogai užsisuka
Atsakyti
QUOTE(Šv. Barbora @ 2014 09 19, 12:31)
receptus pasitikrinkit, jei keletą metų pagal tą patį iššauna, tai gali būt per mažai konservuojančių medžiagų - druskos, cukraus, acto.
ir yra tikimybė, kad kai kurie stiklainiai blogai užsisuka

Ne negali buti nei tas, nei kitas variantas. Apgalvojau siuos dalykus unsure.gif Del blogo uzsisukimo ir naudoju tuos senovinius metalinius, ir visada perziuriu atvesus, ar dangtelis itrauktas. Mistika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 19 rugsėjo 2014 - 16:36