Įkraunama...
Įkraunama...

Stiklainių sterilizavimas

QUOTE(silsta @ 2009 08 05, 07:29)
Sveikos, as tai labai jau lengvai ir greitai stiklainius pasiruosiu konservavimui. Isvalau su soda, uzvirinu puode arba virdulyje vandeni, pripilu i kiekviena stiklaini po puse turio arba po trecdali, jei tai didesnis stiklainis, palaikau kol kiek atvesta, ispilu vandeni, apverciu ant svaraus ranksluoscio ir vsio. Lygiai taip ir su dangteliais - isvalytus uzpilu verdanciu vandeniu, palikau kiek ir galima vekuoti. Ne karto nepavede sitas budas. Uzdarinejau jau agurkus ir pomidorus situo budu.
Radau pries tai parasyta anglistes, kad ji irgi sitaip konservuoja. Man sis budas geriausias.

aš irgi taip darau mirksiukas.gif
Atsakyti
nėr geriau kaip indaplovėj. sudėjai, išplovė, išdžiūvo ir naudoji.
Atsakyti
Sveikos,

gal kam patiks mano sugalvotas būdas:
http://kumucia.com/i...o-sterilizacija

arba šis:
http://kumucia.com/i...a-konservavimui

smile.gif
________________________
www.kumucia.wordpress.com
Atsakyti
aš labai jau senoviškai kaitinu stiklainius, bet tik trilitrinius
turiu tokį virdulį, dar močiutės,
pripilu vandens ir kai užverda dedu ant jo stiklainį,
o paskui su rankšluosčiu nuimu,
kažkaip esu įpratusi ir net nenusideginu,
o draugė negali žiūrėti, nes bijo, kad aš tikrai susižeisiu wink.gif
Atsakyti
Na o aš visgi neturiu geresnio būdo už kaitinimą mikrobangėje. Išplaunu su soda stiklainius ir drėgnus dedu į mikrobangę 4 min. Jei litriniai telpa 4, 0.5-0.7 5 iš karto. Man tai pats lengviausias būdas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozeta @ 2014 06 24, 19:25)
Na o aš visgi neturiu geresnio būdo už kaitinimą mikrobangėje. Išplaunu su soda stiklainius ir drėgnus dedu į mikrobangę 4 min. Jei litriniai telpa 4, 0.5-0.7 5 iš karto. Man tai pats lengviausias būdas  4u.gif

mažiems stiklainiams sterilizuoti mikrobangė nepakeičiamas dalykėlis
Atsakyti
SOS
As jau daug metu neissprendziu problemos, kodel man konservai nelaiko. Seniau tai niekas neissaudydavo, o dabar ka bedaryciau... darzoviu misraines konservuoti pirmiausia nustojau, paskui agurkus marinuotus.. dabar grybai issaude, nors jiems emiausi visu prienomiu- virinau apie valanda puose su stiklainiais blink.gif

Kazkokia mistika. Anksciau laikydavom siltame daugiabucio rusy ir buvo gerai, o dabar ir saldytuve nestovi. Naudoju metalinius uzspaudziamus dangtelius, ne juoduota druska, bandziau konservuoti ir ne kaime (maniau gal sulinio vanduo koks negeras) unsure.gif Nu tas pats velnias..

tiesa, stiklainiu perdaug nekaitinu, praplaunu su soda, bet man nesitiki, kad tame galetu beda buti. jau galvoju, gal as pati kokia bacila nesioju, bet kazi ar taip imanoma doh.gif

tiesa, niekad neissaudo nei uogienes, nei sultys,nei kompotai, nei marinuotu agurku misraine , nei burokeliai (nors pastaruosius ne as konservuoju). Bet darzoviu misraines, marinuoti agurkai ir grybai totaliai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 09 17, 19:41)
Naudoju metalinius uzspaudziamus dangtelius


man užkliuvo tas sakinys apie dangtelius. ar čia tie, kurie su gumelėmis užspaudžia? ne užsukami? dėl jų ir nesilaiko, jie ne tam skirti.
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 09 17, 20:41)
SOS

tiesa, stiklainiu perdaug nekaitinu, praplaunu su soda, bet man nesitiki, kad tame galetu beda buti. jau galvoju, gal as pati kokia bacila nesioju, bet kazi ar taip imanoma doh.gif


Aš irgi taip pat valau stiklainius su soda, bet dar visad įpilu į išvalytus stiklinius verdančio vandens ir palaikau kol ataušta tiek, kad galėčiau paimti stiklainį į rankas. Gal nepili karšto vandens ar kitaip nekaitini?
Atsakyti
dabar plaunu su indaplove, bet kol neturėjau, tai ploviau su soda karštu vandeniu ir nekaitindavau. nešaudydavo, gerai laikydavosi. kažkoks keistas uždarymo būdas pasirinktas, kas ten per dangteliai užspaudžiami?
Papildyta:
dabar plaunu su indaplove, bet kol neturėjau, tai ploviau su soda karštu vandeniu ir nekaitindavau. nešaudydavo, gerai laikydavosi. kažkoks keistas uždarymo būdas pasirinktas, kas ten per dangteliai užspaudžiami?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anna Bergman: 18 rugsėjo 2014 - 11:56
QUOTE(Paladė @ 2014 09 18, 07:18)
man užkliuvo tas sakinys apie dangtelius. ar čia tie, kurie su gumelėmis užspaudžia? ne užsukami? dėl jų ir nesilaiko, jie ne tam skirti.


va sie
http://www.emolus.lt...i_d-82_70vnt_kl

kam jie dar gali buti skirti? doh.gif Man rodos jie kaip tik turetu buti patikimiausi, seniau kitokiu ir nebudavo g.gif
Turbut apie kitokius pagalvojot.

QUOTE(silsta @ 2014 09 18, 11:44)
Aš irgi taip pat valau stiklainius su soda, bet dar visad įpilu į išvalytus stiklinius verdančio vandens ir palaikau kol ataušta tiek, kad galėčiau paimti stiklainį į rankas. Gal nepili karšto vandens ar kitaip nekaitini?

Kartais pilu verdancio vandens, kartais ne, kazkada ir kaitinus esu, bet nemaciau skirtumo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 18 rugsėjo 2014 - 16:19
jau ir pamiršau tuos senovinius dangtelius ir tokius stiklainius doh.gif, labai vargdavau su jais, košmariškai sunku man būdavo juos užsukti, tai kai tik atsirado stiklainiai ir dangteliai su sriegiu, tai anų ir atsikračiau smile.gif
man tai tik dėl to sunkaus užsukimo ir būdavo problemos, dabar jau niekas nebešaudo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anna Bergman: 19 rugsėjo 2014 - 06:48