Įkraunama...
Įkraunama...

Stiklainių sterilizavimas

sakau ir aš pasiskaitysiu kitų šeimininkių gudrybių, gal ką naujo sužinosiu, bet pasirodo mes visos dirbam labai panašiai. Išplaunu su soda, į orkaitę, dangtelius taip pat išplaunu ir į orkaitę, tik jau nebenaudoju tų, kurie parūdiję būna.
Kažkuri mergina dar klausė iš kur spiritą imam, aš daug metų dar turėjau seno, tarybinio, medicininio... o dabar perku iš vaistinės mirksiukas.gif
Gero derliaus ir koncervavimo
Atsakyti
Sveiki,
gal kas zino ar yra parduotuvese pirkti uzsukamu dangteliu? Ir dar, kokioje temperaturoje kaitinate stiklainius orkaiteje?
Atsakyti
Aš išplautus su soda stiklainius sustatau orkaitėje ant grotelių. Iš pradžių nustatau 70 laipsnių temperatūrą, paskui padidinu iki 100 laipsnių dar kiek pakaitinus, padidinu iki 120 laipsnių. Kažkur seniau perskaičiau šį patarimą, tai taip ir darau. Nu gi gerai viskas laikosi. Nu bet nedašilo man, kad ir dangtelius orkaitėje kaitinti doh.gif. O iš tikrųjų ar galima ir dangtelius (užsukamus) orkaitėje kaitinti?
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 04, 15:28)
Aš išplautus su soda stiklainius sustatau orkaitėje ant grotelių. Iš pradžių nustatau 70 laipsnių temperatūrą, paskui padidinu iki 100 laipsnių dar kiek pakaitinus, padidinu iki 120 laipsnių. Kažkur seniau perskaičiau šį patarimą, tai taip ir darau. Nu gi gerai viskas laikosi. Nu bet nedašilo man, kad ir dangtelius orkaitėje kaitinti doh.gif. O iš tikrųjų ar galima ir dangtelius (užsukamus) orkaitėje kaitinti?

Aciu uz patarima, reiks pabandyti.
Atsakyti
QUOTE(relija @ 2008 08 02, 22:28)
sakau ir aš pasiskaitysiu kitų šeimininkių gudrybių, gal ką naujo sužinosiu, bet pasirodo mes visos dirbam labai panašiai. Išplaunu su soda, į orkaitę, dangtelius taip pat išplaunu ir į orkaitę, tik jau nebenaudoju tų, kurie parūdiję būna.
Kažkuri mergina dar klausė iš kur spiritą imam, aš daug metų dar turėjau seno, tarybinio, medicininio... o dabar perku iš vaistinės mirksiukas.gif
Gero derliaus ir koncervavimo

O ne pagal receptą spiritas mastau.gif
Ieškau pati, su kuo užpiltines daryti, nes degtinė per silpna ta 40 laipsnių, bet kažkaip abejoju, ar taip nuėjus į vaistinę ir paprašius litro spirito, duos
Atsakyti
o as tai jau 10 metu sterilizuoju juokingai lengvai ax.gif : ir dar niekada niekas neissaude. stiklainius isplaunu su soda, tada arbatinyje uzverdu vandeni ir pilu i kiekviena stiklaini po truputi, palieku 1-2-min, ir nupilu i kriaukle, o stiklainius apverciu ant ranksluostuko, kad nuvarvetu. va ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
as sterilizuoju mazus t.y.iki 1 litro mikrobangeje thumbup.gif
Atsakyti
Sterilizavimas orkaitėje . Privalumas tas, kad iš karto galima sterilizuoti apie 12 puslitrinių ar litrinių stiklainių. Kaistant stiklainiams (kaitinu, kol išgaruoja vanduo ir stiklainiai įkaista), puikiausiai galima virti uogienę, marinatą ar užsiimti kitais dalykais. Nereikia gaišti laiko išiminėjant stiklainius iš mikrobangės ar nuo arbatinio. O kaitinant ant arbatinuko tik vieną ar mikrobangėje daugiausiai tris. Nebereikia išvarvinti vandens, stiklainiai būna sausi ir iškaitinti. Dangtelių orkaitėje kaitinti nebandžiau. Arba virinu, arba ištrinu spiritu. Medicininio spirito neturiu, tai ištrinu saliciliniu.
Atsakyti
Prieš porą savaičių marinavau labai didelį kiekį agurkų, visus marinavau į vieno litro stiklainius, tad stiklainių gavosi visa galybė. Dirbau sode, kur sudėtingiau sterilizuoti stiklainius. Todėl visus išploviau su soda, perskalavau porą kartų ir pastačiau saulėje. Na kolei kas niekas neiššaudė tfu tfu tfu. O ir mama man sakė, kad atgyvena yra tie stiklainių sterilizavimai, juk marinatą pilame tris kartus, tad ir stiklainiai savaime išsisterilizuoja. Beje, ką šiemet bevekavau, niekam nesterilizavau stiklainių. O tai buvo uogienė, sultys, grybai ir agurkai. Dar bus slyvos ir svarainiai. Vat taip vat smile.gif
P.S. dangtelius užsukamus perku tik naujus, seni netinka. Tiek užsukamus, tiek metalinius sterilizuoju užpildama verdančiu vandeniu, palaikau uždengtus ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AgnePagne: 25 rugpjūčio 2008 - 07:47
QUOTE(Žemaika @ 2008 08 23, 23:02)
Sterilizavimas orkaitėje . Privalumas tas, kad iš karto galima sterilizuoti apie 12 puslitrinių ar litrinių stiklainių. Kaistant stiklainiams (kaitinu, kol išgaruoja vanduo ir stiklainiai įkaista), puikiausiai galima virti uogienę, marinatą ar užsiimti kitais dalykais.

drinks_cheers.gif As taip pat kaitinu stiklainiukus orkaiteje uogienems, grybams ir burokeliams. Tik nezinojau, kad cia sterilizavimas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2006 07 31, 23:06)
Ar klausėt, kaip STERILIZUOTI tuščius stiklainius ir dangtelius ar PASTERIZUOTI, kai tie stiklainiai jau užpildyti kuo nors?

O kaip pasterizuoti stiklainius kai jie jau pilni? unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
As taip pat kaitinu stiklainiukus orkaiteje grybams. Bet sekancia diena apverciau atgal ir pamaciau, kad truputi bega... Ar tai nieko baisaus? g.gif
Atsakyti