Įkraunama...
Įkraunama...

Stiklainių sterilizavimas

QUOTE(sinutė @ 2006 10 26, 15:40)
Nors konservavimo sezonas jau į pabaigą, pasireikšiu ir aš  smile.gif
  Stiklainius plaunu su soda, kažkaip feiris man labai jau "chemiškas",kaitinu ant arbatinuko, turiu tokį specialiai stiklainių kaitinimui, kur stiklainio kaklelis atitinka arbatinuko viršų, labai viskas greit,kol vienus mazgoju, kiti kaitinasi, o dangtelius užsukamus verdu vandenį, o su gumytėm pratrinu su spiritu  smile.gif  Jei kaitinu butelius sultims, tai orkaitėje. Jei kaime konservuoju ir oras geras, tai stiklainius perpilu verdančiu vandeniu ir palieku saulėje džiūti. Tpfu (x3) niekas dar nešaudė (kad neprisišnekėt), o stažą turiu kokius15 metų konservavimo  ax.gif

Absoliuciai taip pat iskaitinu. Laaaaaabai patogu. O jei sode vekuoju, tai is viso tik verdanciu vandeniu nupilu stiklainius nuo virsaus iki apacios kad nuteketu aplink vandenukas. Mama mane taip ismoke. Ir nieko, moteriskei problemu toks sterilizavimas nekele niekada. Vat gal tik su uzsukamais stiklainiais budavo problemu, prarugdavo visi agurcikai, kol ji neismoko tokio efektyvaus uzdarymo budo, kai uzdedi dangteli, ji pasuki du kartus atgal, jis persoka du kartus per tuos ten rantelius ir viena karta sukteli i prieki. O del dangteliu, tai nieko mes ju ten nedezinfekuojame spiritu. Tiesiog verdanciu vandeniu visus i viena dubeni sudeje nupilam ir taskas rolleyes.gif
Atsakyti
As sterilizuoju pacius stiklainius mikrobangu krosnelej pastatau ant 1 minutes o dengtelius apipilu verdanciu vandeniu
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2006 11 21, 22:46)
Sveikutes , o as niekada nesterilizuoju stiklainiu paprasciausiai isplaunu su soda ir gerai isskalauju ir viskas daugiau nezaidziu ir jau 6 metai kaip viska taip konservuoju ir tik siemetiniu marinuotu agurkiuku nusove 1 stiklainis , bet ir tai nemanau , kad del to , kad nesterilizuoju stiklainiu.
Ir jau kai kuri cia klause mano dauguma stiklainiu uzsukami nesaudo jie visai  biggrin.gif

drinks_cheers.gif ir as nezaidziu, jei stiklainiai dar nebuna ir isdziuve vistiek i juos kraunu agurkus ar kitas darzoves ir na nieko... svarbu svariai su soda isplauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(modestasta @ 2006 11 21, 23:46)
Sveikutes , o as niekada nesterilizuoju stiklainiu paprasciausiai isplaunu su soda ir gerai isskalauju ir viskas daugiau nezaidziu ir jau 6 metai kaip viska taip konservuoju ir tik siemetiniu marinuotu agurkiuku nusove 1 stiklainis , bet ir tai nemanau , kad del to , kad nesterilizuoju stiklainiu.
Ir jau kai kuri cia klause mano dauguma stiklainiu uzsukami nesaudo jie visai  biggrin.gif

O kaip tu pati dangteli uzsuki? Man teko jau du stiklainius pervekuoti, nes pabalo. Tais akau, gal as blogai uzsuku, gal oro patenka g.gif
Atsakyti
Na aš irgi, nesterilizuoju tų stiklainių. Išplaunu su soda, o jei turiu laiko ir noro, tai dar į indaplovę sukišu, kad prasiskalautų ir aukštesnėje temperatūroje išdžiūtų.
Atsakyti
Sveikutės,

O aš stiklainius išplaunu su papraščiausia druska ir gerai išskalauju thumbup.gif .Laiko daug neužima ir jau 5 metai kaip niekas nenušauna thumbup.gif .O dangtelius jei jie nauji tik spiritu patepu....
Atsakyti
As stiklainius plaunu su soda o dangtelius valau su spiritu, nelaukiu kol stiklainiai isdzius.
Atsakyti
As tai irgi gerai isplaunu i orkaite ( ir dangtelius irgi) keliom minutem ir vsio..jei kokia uogiene verdu,tai i karstus stiklainius ir supilstau iskart, nekarto dar man uzpelejus nebuvo cool.gif
Atsakyti
As irgi kaitinu ant arbatinuko. labai greitai ir patogu thumbup.gif
Atsakyti
Aš skaitau ir galvoju, kurie yra stiklainiai su užsukamais dangteliais? Ta prasme, tie, kurie su sriegiais, ar tie, kurie užsukami su mašinėle... Gal ir kvailą klausimą uždaviau, bet man neaišku... blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(ad libitum @ 2008 07 06, 21:36)
Aš skaitau ir galvoju, kurie yra stiklainiai su užsukamais dangteliais? Ta prasme, tie, kurie su sriegiais, ar tie, kurie užsukami su mašinėle... Gal ir kvailą klausimą uždaviau, bet man neaišku...  blush-anim-cl.gif

Užsukami yra tie, kur tu sakai su sriegiais biggrin.gif Kur visokius pomidorų padažus pvz. Kėdainių konservų pardavinėja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšniux @ 2007 07 13, 17:43)
Anksciau ir as taip su stiklainiais zaisdavau,kol neturejau geros,dideles orkaites:oh .Kol anyta nepamoke,kad svariai isplautus stikainius sudedet i orkaite ir 10min.pakaitint  thumbup.gif

bigsmile.gif Aš irgi visada į orkaitę grudų, geriausias varijantas mano namams, nes su arbatinukais daug prigaruoja.O tai negerai pas mus, ir taip drėgmė didelė.O užsukamus dangtelius paverdu minutę ir karštus suku, dar neiššovė niekad. thumbup.gif
Atsakyti