QUOTE(sinutė @ 2006 10 26, 15:40)
Nors konservavimo sezonas jau į pabaigą, pasireikšiu ir aš
Stiklainius plaunu su soda, kažkaip feiris man labai jau "chemiškas",kaitinu ant arbatinuko, turiu tokį specialiai stiklainių kaitinimui, kur stiklainio kaklelis atitinka arbatinuko viršų, labai viskas greit,kol vienus mazgoju, kiti kaitinasi, o dangtelius užsukamus verdu vandenį, o su gumytėm pratrinu su spiritu Jei kaitinu butelius sultims, tai orkaitėje. Jei kaime konservuoju ir oras geras, tai stiklainius perpilu verdančiu vandeniu ir palieku saulėje džiūti. Tpfu (x3) niekas dar nešaudė (kad neprisišnekėt), o stažą turiu kokius15 metų konservavimo
Stiklainius plaunu su soda, kažkaip feiris man labai jau "chemiškas",kaitinu ant arbatinuko, turiu tokį specialiai stiklainių kaitinimui, kur stiklainio kaklelis atitinka arbatinuko viršų, labai viskas greit,kol vienus mazgoju, kiti kaitinasi, o dangtelius užsukamus verdu vandenį, o su gumytėm pratrinu su spiritu Jei kaitinu butelius sultims, tai orkaitėje. Jei kaime konservuoju ir oras geras, tai stiklainius perpilu verdančiu vandeniu ir palieku saulėje džiūti. Tpfu (x3) niekas dar nešaudė (kad neprisišnekėt), o stažą turiu kokius15 metų konservavimo
Absoliuciai taip pat iskaitinu. Laaaaaabai patogu. O jei sode vekuoju, tai is viso tik verdanciu vandeniu nupilu stiklainius nuo virsaus iki apacios kad nuteketu aplink vandenukas. Mama mane taip ismoke. Ir nieko, moteriskei problemu toks sterilizavimas nekele niekada. Vat gal tik su uzsukamais stiklainiais budavo problemu, prarugdavo visi agurcikai, kol ji neismoko tokio efektyvaus uzdarymo budo, kai uzdedi dangteli, ji pasuki du kartus atgal, jis persoka du kartus per tuos ten rantelius ir viena karta sukteli i prieki. O del dangteliu, tai nieko mes ju ten nedezinfekuojame spiritu. Tiesiog verdanciu vandeniu visus i viena dubeni sudeje nupilam ir taskas