Noriu paklausti apie stiklainius su užsukamais dangteliais. Man draugės dvi pradėjo aiškint, kad užsukamuose stiklainiuose nesilaiko merinuotos daržovės ir obuolių sultys... Gal kas susidūrė? Aš tik tokiuose ir darau, bet niekas neiššaudė kol kas. Aišku daugumą jų laikau šaltai. Pasidalinkit patirtim..
QUOTE(giedresaulute @ 2006 08 11, 18:09)
Noriu paklausti apie stiklainius su užsukamais dangteliais. Man draugės dvi pradėjo aiškint, kad užsukamuose stiklainiuose nesilaiko merinuotos daržovės ir obuolių sultys... Gal kas susidūrė? Aš tik tokiuose ir darau, bet niekas neiššaudė kol kas. Aišku daugumą jų laikau šaltai. Pasidalinkit patirtim..
He? Kodėl turi nesilaikyti? Koks skirtumas, kaip tas dangtis pritvirtintas, jei viskas sandaru ir prieš tai švariai padaryta buvo. Gal ne taip supratai Matai, rūgti pradėjus (kas visuomet gali pasitaikyt ) dujos užsukamo dangčio nenušaus, o stiklainį susprogdins, ir gali gauti šukes į veidą, tokį inda pajudinusi. Pati nekonservuoju, bet žinau, kad dėl to patyrusios šeimininkės savo gaminų su potencialiu rūgimu neužsukinėja, bet naudoja stiklainius su stiklo dangteliais ir gumine tarpikle - jie prispaudžiami su spyruokle, kuri ataušus po sterilizacijos būtinai nuimama . Kaimynei, pradedančiai šeimininkei, pernai visa produkcija komposto krūvon nukeliavo. Neįsivaizduoju, kas ten būtų buvę su užsuktais dangteliais, gal ir stogą būtų kilstelėję.
QUOTE(giedresaulute @ 2006 08 11, 20:09)
Noriu paklausti apie stiklainius su užsukamais dangteliais. Man draugės dvi pradėjo aiškint, kad užsukamuose stiklainiuose nesilaiko merinuotos daržovės ir obuolių sultys... Gal kas susidūrė? Aš tik tokiuose ir darau, bet niekas neiššaudė kol kas. Aišku daugumą jų laikau šaltai. Pasidalinkit patirtim..
Visiškai netiesą sako tavo draugės Kiek metų gyvenu šeimoje,tiek metų ir konservuoju tokiuose stiklainiuose,aplamai konservavimas mano hobi .Patikėk viskas stovi labai liux.
Aš žinau labai greitą ir paprastą sterelizavimo būdą, į švariai išplautą indą įpilti 2/3 vandens ir indą su vandeniu įdėti į mokrobangų krosnelę 3-4 minutėm. Po to vandenį išpilti ir įpilti paruoštą marinatą o dangtelius nuvalau su spiritu ir viskas. Laiko patikrintas būdas, dar nebuvo iššokęs. IR BAIGTA:kokteilis
As viska vakuoju, marinuoju stiklainiuose su uzsukamais dangteliais ir dar nei karto nera issaude, o stiklainius tai ruosiu taip, isplaunu su feiry sudedu i orkaite ir kaitinu kol isdziusta paskui isjungiu kaitinima kai truputi pravesta sudedu i orkaite ir dangtelius nededu dangteliu kai labai karsta nes gali issilydyt gumyte ten tokia yra prilipusi po dangteliu ir viskas buna
Nors konservavimo sezonas jau į pabaigą, pasireikšiu ir aš
Stiklainius plaunu su soda, kažkaip feiris man labai jau "chemiškas",kaitinu ant arbatinuko, turiu tokį specialiai stiklainių kaitinimui, kur stiklainio kaklelis atitinka arbatinuko viršų, labai viskas greit,kol vienus mazgoju, kiti kaitinasi, o dangtelius užsukamus verdu vandenį, o su gumytėm pratrinu su spiritu Jei kaitinu butelius sultims, tai orkaitėje. Jei kaime konservuoju ir oras geras, tai stiklainius perpilu verdančiu vandeniu ir palieku saulėje džiūti. Tpfu (x3) niekas dar nešaudė (kad neprisišnekėt), o stažą turiu kokius15 metų konservavimo
Stiklainius plaunu su soda, kažkaip feiris man labai jau "chemiškas",kaitinu ant arbatinuko, turiu tokį specialiai stiklainių kaitinimui, kur stiklainio kaklelis atitinka arbatinuko viršų, labai viskas greit,kol vienus mazgoju, kiti kaitinasi, o dangtelius užsukamus verdu vandenį, o su gumytėm pratrinu su spiritu Jei kaitinu butelius sultims, tai orkaitėje. Jei kaime konservuoju ir oras geras, tai stiklainius perpilu verdančiu vandeniu ir palieku saulėje džiūti. Tpfu (x3) niekas dar nešaudė (kad neprisišnekėt), o stažą turiu kokius15 metų konservavimo
Sveikutes , o as niekada nesterilizuoju stiklainiu paprasciausiai isplaunu su soda ir gerai isskalauju ir viskas daugiau nezaidziu ir jau 6 metai kaip viska taip konservuoju ir tik siemetiniu marinuotu agurkiuku nusove 1 stiklainis , bet ir tai nemanau , kad del to , kad nesterilizuoju stiklainiu.
Ir jau kai kuri cia klause mano dauguma stiklainiu uzsukami nesaudo jie visai
Ir jau kai kuri cia klause mano dauguma stiklainiu uzsukami nesaudo jie visai
QUOTE(modestasta @ 2006 11 21, 21:46)
Sveikutes , o as niekada nesterilizuoju stiklainiu paprasciausiai isplaunu su soda ir gerai isskalauju ir viskas daugiau nezaidziu ir jau 6 metai kaip viska taip konservuoju ir tik siemetiniu marinuotu agurkiuku nusove 1 stiklainis , bet ir tai nemanau , kad del to , kad nesterilizuoju stiklainiu.
Ir jau kai kuri cia klause mano dauguma stiklainiu uzsukami nesaudo jie visai
Ir jau kai kuri cia klause mano dauguma stiklainiu uzsukami nesaudo jie visai
Ir as nezaidziu Isplaunu su vandeniu,jokiu kaitinimu,dedu agurkus ar pilu uogas kompotui ir tt.Uzpilu verdanciu marinatu ar sirupu pagal poreiki 1 ar 2 kartus uzsuku-ant dangtelio ir kita diena-i rusi.Darau jau virs 10metu.
Aš stiklainius plaunu su soda, paskui, arbatinį su nedaug vandenio užvirinu, arbatinio snapą atsuku į viryklės dangtį, maunu ant jo stiklainį, jis remiasi į dangtį, taip garais stiklainis gerai iškaista. Puslitrinius tai gerai išplaunu su soda ir dedu į mikrobangę šlapius ir užsuku 800W kokioms 5 - 7 min, iškaista.
Anksciau ir as taip su stiklainiais zaisdavau,kol neturejau geros,dideles orkaites:oh .Kol anyta nepamoke,kad svariai isplautus stikainius sudedet i orkaite ir 10min.pakaitint
merginos, o is kur jus spirito gaunat?????
As viska vakuoju, marinuoju stiklainiuose su uzsukamais dangteliais ir dar nei karto nera issaude, o stiklainius tai ruosiu taip, isplaunu su feiry sudedu i orkaite ir kaitinu kol isdziusta paskui isjungiu kaitinima kai truputi pravesta sudedu i orkaite ir dangtelius nededu dangteliu kai labai karsta nes gali issilydyt gumyte ten tokia yra prilipusi po dangteliu ir viskas buna
As lygiai taip pat darau
As lygiai taip pat darau