Pilnus siklainius statai i dideli puoda, kurio dugne patiestas ranksluostukas ir ipilta tiek vandens, kad stiklainius semtu mazdaug iki puses, ir uzdengi (bet neuzsuki) dangteliais.
Viskas paprasta
Viskas paprasta
QUOTE(r@siukas @ 2006 07 28, 14:49)
Pilnus siklainius statai i dideli puoda, kurio dugne patiestas ranksluostukas ir ipilta tiek vandens, kad stiklainius semtu mazdaug iki puses, ir uzdengi (bet neuzsuki) dangteliais.
Viskas paprasta :mirksiukas:
Viskas paprasta :mirksiukas:
Ar klausėt, kaip STERILIZUOTI tuščius stiklainius ir dangtelius ar PASTERIZUOTI, kai tie stiklainiai jau užpildyti kuo nors?
Jei sterilizuoti- tai kai kas išplauna ir stiklainius kaitina orkaitėje, o dangtelius labai kruopščiai valo spiritu.
iš savo patirties galiu pasakyti- užtenka stiklainius švariai išplauti su indų plovikliu (ir su visai atskira kempinėle indams plauti, kurią ir naudokit tik stiklainių plovimui, bet ne kitų virtuvės indų plovimui). Stiklainius gerai išskaluju ir išdžiovinu (jei yra saulė- tai saulėje, jei dangus apniukęs- ilgiau džiūsta). Ir pilnai to užtenka, nereikia vargti kaitinant stiklainius orkaitėje ir pan. Dangtelių aš niekad nesterilizuoju, bet tik kai užsuku stiklainį dangteliu, stiklainį apverčiu ir pastatau ant kalelio ir palieku, kol atauš.
o galima juos paprasčiausiai išplauti didelėje temperatūroje indaplovėje?
Aš plaunu indaplovėje stiklainius, parenku 30min programą ir pilnai užtenka
QUOTE(Gricė @ 2006 07 31, 22:06)
Jei sterilizuoti- tai kai kas išplauna ir stiklainius kaitina orkaitėje, o dangtelius labai kruopščiai valo spiritu.
.... Dangtelių aš niekad nesterilizuoju, bet tik kai užsuku stiklainį dangteliu, stiklainį apverčiu ir pastatau ant kalelio ir palieku, kol atauš.
.... Dangtelių aš niekad nesterilizuoju, bet tik kai užsuku stiklainį dangteliu, stiklainį apverčiu ir pastatau ant kalelio ir palieku, kol atauš.
Aš dangtelius užpilu verdančiu vandeniu, t.y. nuplikau. O paskui kaip ir Gricė, užsuku ir pastatau stiklainį "žemyn galva"
Aš stiklainius plaunu su soda, o dangtelius užpilu verdančiu vandeniu
Aš jau išplautus stiklainius susistatau ant stalo,užverdu virdulį vandens ir pilu verdantį vandenį į stiklainius ,pilant reikia įdėti ką nors metalinio,pvz:ilgą šakutę,samtelį,na žodžiu,kad būtų patogu išimti ir perdėti į kitą stiklainį.Taigi ,įpilu į vieną,išimu šakutę,uždedu dangtelį(bet neužsuku )ir taip visus stiklainius.Tą vandenį palaikau ,na max.10min.ir išpilu.
Viskas ,stiklainiai su dangteliais paruošti.Taip darau jau 10 metų ir niko nežadu keisti ir greitas darbas ir laikosi puikiai
Viskas ,stiklainiai su dangteliais paruošti.Taip darau jau 10 metų ir niko nežadu keisti ir greitas darbas ir laikosi puikiai
As turiu is faneros ispjauta puodo skersmens apskritima su stiklainio kaklo dydzio skyle viduryje (na ir issireiskiau ). Viskas labai paprasta ir patogu - puode verda vanduo, stiklainius mauni zemyn galva i ta skyle (bet vandens nesiekia) ir kylantys garai sterilizuoja stiklaini.
O as nieko nekaitinu , tiesiog isplaunu po siltu vandeniu, sudedu visus produktus ir i puoda su saltu vandeniu Tada kaitinu.. a, tiesa dangtelius tai isvirinu , arba tiesiog kol stiklainis kaitinasi ir dangteli kartu pakaitinu tame paciame vandenyje
As tai isplaunu su kuo nori - su soda su Ajax, su Fairy ir stiklainius ir dangtelius, ir kol verda patys konservai, stiklainius kaitinu zemyn galva orkaiteje kartu su dangteliais. Taip jie graziauu isdziuna, blizga, be to, vos isverda konservai, galiu nebijodama kad susprogs i karstus stiklainius iskarto deti ir karsta kose. O tada - aukstyn kojom annt ranskluostelio kol atvesta. Beje, as buuutinai visada nugramdau ir stiklainiu etiketes, nes labai jau nevalyvai atrodo, kai ant stalo padedi braskiu uogiene, o ant stiklainio uzrasyta kad ten yra kokie nors zirneliai. Ta pacia proga papasakosiu ir viena istorija. Mano mama vaziavo atostogauti, ir visa savo saldytuvo turini atveze man. As labai neziurejau, ka ji ten atveze, tik uzmaciau, kad yra marinuotu (pirktiniu) burokeliu stiklainis. Kaip tik turejo ateiti pas mus draugai, sakau davai, darom saltibarscius. Jie atveze kefyro, mes turejom agurku, krapu bulviu ir, zinoma, burokeliu. Viska supyleme i puoda, o kai atejo laikas pilti burokelius, ziuriu, kad ten ne burokeliai, o slyvu uogiene! Pasirodo, kriksto mama prie pora dienu buvo mums ja atvezusi ir nebuvo nuplauta etikete. Kaip buvo nesmagu ir pikta! Gerai dar, kad rusy turejome kazkokiu apvytusiu pernyksciu buroku, tai is ju siaip taip ir padareme saltibarscius.