Įkraunama...
Įkraunama...

Atostogos tėčiui po kūdikio gimimo

QUOTE(Keiti @ 2008 03 19, 19:35)
Suklaidinot.

179(1) straipsnis. Tėvystės atostogos

1. Vyrams suteikiamos tėvystės atostogos – laikotarpiui nuo vaiko gimimo dienos iki tol, kol vaikui sukaks vienas mėnuo.

2. Už šio straipsnio 1 dalyje nustatytų atostogų laiką mokama Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nustatyta pašalpa, jeigu vaiko tėvas gyvena santuokoje su kūdikio motina.

Nesuklaidinau mirksiukas.gif pasiskaitykite nauja istatyma kuris isigaliojo nuo 2008 sausio 1 d. Jo pagrindu tereikia pripazinti vaiko tevyste ax.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sagnesa @ 2008 03 21, 08:43)
Nesuklaidinau  mirksiukas.gif  pasiskaitykite nauja istatyma kuris isigaliojo nuo 2008 sausio 1 d. Jo pagrindu tereikia pripazinti vaiko tevyste  ax.gif
Sekmes  4u.gif

blush2.gif O, reiškia mano žinios paseno, atsiprašau smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi. Mano suzadetine jau 9 savaite kaip nescia nestuke.gif ir ji niekur nedirba nes dabar jai abitura (galit smerkt kad perjauni ir pan bet kiekwienam savo). Galeciau per pazintis ja "idarbint ant popieriaus" trim menesiam ir po to i dekreta bet ar is to bus kokios naudos gimus vaikui? Ar gaus kokianors pasalpa? g.gif Ir dar noreciau suzinoti ar man priklausancios tevystes atostogos bus apmokomos 100% mano uzdarbio? Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dolfis: 27 kovo 2008 - 19:18
QUOTE(dolfis @ 2008 03 27, 20:18)
Sveiki visi. Mano suzadetine jau 9 savaite kaip nescia  nestuke.gif  ir ji niekur nedirba nes dabar jai abitura (galit smerkt kad perjauni ir pan bet kiekwienam savo). Galeciau per pazintis ja "idarbint ant popieriaus"  trim menesiam ir po to i dekreta bet ar is to bus kokios naudos gimus vaikui? Ar gaus kokianors pasalpa?  g.gif  Ir dar noreciau suzinoti ar man priklausancios tevystes atostogos bus apmokomos 100% mano uzdarbio? Aciu uz atsakymus  smile.gif

Labas,
Susikaiciuokit kada iseina i dekreta. I ji isleidzia 30-ta nestumo savaite.
Yra mokamos dvi pasalpos:
1. Nestumo ir gimdymo atostogos - jos skaiciuojamos nuo isejimo i dekreta dienos + 126 dienos. (pasalpa uz sias dienas skaiciuojama uz pries tai buvusi ketvirti, t.y. jei i dekreta iseina 3 ketvirti tai pasalpa apskaiciajama pagal pajamas gautas 1 ketvirtyje, jei iseina 4 ketv, tai pagal pajamas gautas 2 ketvirtyje ir t.t.
2. Vaiko prieziuros atostogos, jose moteris gali buti iki vaikui sueis 3 metai, taciau pasalpa bus mokama tik iki kol vaikui sueis 2 metai. 100 % gautu pajamu iki vaikui sueis 1 metai ir 85% kol vaikui sueis 2 metai.
Sita pasalpa apskaiciajama analogiskai: jei siu atostogu iseinama 4 ketv tai pagal 2 ketv pajamas, ir t.t.
Isejimo i sias atostogas diena skaitoma, tada kai baigiasi nestumo ir gimdymo atostogos t.y 30 nestumo savaite + 126 d (jei gimdymas komplikuotas dar plius 14d)

Tevystes atostogos iki vaikui sueis 1 menuo, mokama 100 % gaunamo atlyginimo..

Na va.. Tikiuosiu aiskiai surasiau ax.gif
Atsakyti
Aciu labai aciuks.gif Vadinas man dar apsimoka ja idarbint bisk pagudraujant rolleyes.gif
O beje kaip skaiciuojasi tie ketvirciai? Nuo nauju metu ar ziema pavasaris ir t.t ? Kaskaip anksciau nebuvo teke su tuom susidurt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dolfis: 28 kovo 2008 - 18:28
QUOTE(dolfis @ 2008 03 28, 19:27)
Aciu labai aciuks.gif  Vadinas man dar apsimoka ja idarbint bisk pagudraujant  rolleyes.gif 
O beje kaip skaiciuojasi tie ketvirciai? Nuo nauju metu ar ziema pavasaris ir t.t ? Kaskaip anksciau nebuvo teke su tuom susidurt g.gif

I ketvirtis - sausis, vasaris, kovas
II ketvirtis - balandis, geguze, birzelis
III ketvirtis - liepa, rugpjutis, rugsejis
IV ketvirtis - spalis, lapkritis gruodis.
Atsakyti
Ech doh.gif ... Turiu dar viena klausimeli g.gif Tai va noriu suzinot ar i dekreta galima iseiti td kada pati uzsimanai ar kada daktare isvaro i dekreta. Nes vat su tais ketvirciasis taip gaunas kad naudingiausia butu ieseit i dekreta nuo spalio 1 dienos, o vaikelis daktarai sake kad ateis i pasauli lapkricio 2 diena. Tai ar galima iseiti i dekreta likus menesiui iki gimdimo? g.gif Aciu isanksto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dolfis @ 2008 04 02, 20:09)
Ech doh.gif ... Turiu dar viena klausimeli  g.gif  Tai va noriu suzinot ar i dekreta galima iseiti td kada pati uzsimanai ar kada daktare isvaro i dekreta. Nes vat su tais ketvirciasis taip gaunas kad naudingiausia butu ieseit i dekreta nuo spalio 1 dienos, o vaikelis daktarai sake kad ateis i pasauli lapkricio 2 diena. Tai ar galima iseiti i dekreta likus menesiui iki gimdimo? g.gif  Aciu isanksto  mirksiukas.gif

Į dekretą galima išeiti nuo 30-tos savaitės ir bet kada vėliau.
Atsakyti
Ačiū SAGNESAI už išsamius, paprastus ir teisingus atsakymus! thumbup.gif Dabar dar aš norėčiau pasiteirauti. Kaip supratau, jei esame nesusituokę, gimus vaikeliui, tėvelis turi su pažyma iš ligoninės lėkti į savo darbovietę, parašyti prašyma dėl tėvystės atostogų, vadovas turi parašyti įsakymą,o tada tėvelis su įsakymo kopija turi lėkti į Sodrą. Ar teisingai aš supratau? unsure.gif Bet manau, kad dar reikia vieno "popieriuko" Sodrai, tik nežinau, kokio... g.gif "Pripažįsta tėvystę" - ką tai reiškia? Ar reikia dar užregistruoti vaikutį metrikacijoj ir turėti vaikučio gimimo liudijimą su tėčio pavarde? Jei taip - tai kiek laiko užtrunka padaryti liudijimą ir kokių dokumentų reikia? Va dar šio dalyko tikrai nesuprantu... blush2.gif Labai lauksiu tiksliai ką nors žinančių atsakymo... ax.gif

Geros dienelės!
Atsakyti
smile.gif+2008 04 09, 12:11-->
QUOTE(Lelyte smile.gif @ 2008 04 09, 12:11)
Ačiū SAGNESAI už išsamius, paprastus ir teisingus atsakymus!  thumbup.gif  Dabar dar aš norėčiau pasiteirauti. Kaip supratau, jei esame nesusituokę, gimus vaikeliui, tėvelis turi su pažyma iš ligoninės lėkti į savo darbovietę, parašyti prašyma dėl tėvystės atostogų, vadovas turi parašyti įsakymą,o tada tėvelis su įsakymo kopija turi lėkti į Sodrą. Ar teisingai aš supratau?  unsure.gif  Bet manau, kad dar reikia vieno "popieriuko" Sodrai, tik nežinau, kokio...  g.gif "Pripažįsta tėvystę" - ką tai reiškia? Ar reikia dar užregistruoti vaikutį metrikacijoj ir turėti vaikučio gimimo liudijimą su tėčio pavarde? Jei taip - tai kiek laiko užtrunka padaryti liudijimą ir kokių dokumentų reikia?  Va dar šio dalyko tikrai nesuprantu... blush2.gif Labai lauksiu tiksliai ką nors žinančių atsakymo... ax.gif

Geros dienelės!

gimimo liudijima sodrai vis vien reikes pristatyti, uzregistruoja per diena regis, reik teveliu dokumentu ir pazymos is ligonines
Atsakyti
smile.gif+2008 04 09, 13:11-->
QUOTE(Lelyte smile.gif @ 2008 04 09, 13:11)
Ačiū SAGNESAI už išsamius, paprastus ir teisingus atsakymus!  thumbup.gif
"Pripažįsta tėvystę" - ką tai reiškia?

Ner uz ka 4u.gif Smagu dalintis didziuliu turtu informacija smile.gif

pripazista tevyste reiskia, kad abu nueinat pas notara ir patvirtinat: Mama kad sutinka kad jis yra tevas; Tetis - kad pripazista tevyste.
Gausit popieriuka ir registruot vaikiuka. Dar reiktu pasidomet ar galima ta popieriuka gaut pries gimima.. Jei nepatinkesiu issiaiskint tai parasysiu wink.gif

Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2008 04 09, 14:56)
gimimo liudijima sodrai vis vien reikes pristatyti, uzregistruoja per diena regis, reik teveliu dokumentu ir pazymos is ligonines

bet tevystes pripazinimas atrodo vyksta pas notara g.gif neatsimenu kur, bet esu apie tai skaicius
Papildyta:
QUOTE(sagnesa @ 2008 04 18, 19:14)
Ner uz ka  4u.gif  Smagu dalintis didziuliu turtu informacija smile.gif

pripazista tevyste reiskia, kad abu nueinat pas notara ir patvirtinat: Mama kad sutinka kad jis yra tevas; Tetis - kad pripazista tevyste.
Gausit popieriuka ir registruot vaikiuka. Dar reiktu pasidomet ar galima ta popieriuka gaut pries gimima.. Jei nepatinkesiu issiaiskint tai parasysiu wink.gif

Sekmes 4u.gif

tai vadinasi, kad sekancia diena po leliaus gimimo teveliui atostogu susiformint nepavyks, nes mamytei nukeliaut pas notara reik svaikatos turet ax.gif
Atsakyti