Sveiki ir sveikos
Turiu viena klausimėly ar tevelis privalo išanksto informuoti darbovietę apie šias atostogas
QUOTE(*Živutė* @ 2007 05 02, 12:24)
Sveiki ir sveikos
Turiu viena klausimėly ar tevelis privalo išanksto informuoti darbovietę apie šias atostogas
Mūsų tėvelis iš anksto pranešė. Juk reikia ir pavaduojantį žmogų rasti ir pan., nemanau, kad darbovietei tai būtų labai malonus siurprizas
na man darbe buvo kile del to problemu, bet kadangi buvau perspejas jau pries mazes gimimo tai jie jau turejo isleist,nes tu pavaduojanciu zmoniu kaip ir nera...
Siūlomo paketimai dėl tėvystės atostogų 18 (1) str. 4 dalies pakeitimo:
Dabartinis įstatymas:
18(1) straipsnis. Teisė gauti tėvystės pašalpą
Teisę gauti tėvystės pašalpą turi tėvas, kuris:
1) adraustas pagal šio įstatymo 4 straipsnio 1 dalį;
2) įstatymų nustatyta tvarka išleistas tėvystės atostogų, kol vaikui sueis vienas mėnuo;
3) per paskutinius 24 mėnesius iki pirmosios tėvystės atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 7 mėnesių ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą;
4) gyvena santuokoje su kūdikio motina.
Siūloma
straipsnis. 18(1) straipsnio 1 dalies 4 punkto pakeitimas
Pakeisti 18(1) straipsnio 1 dalies 4 punktą ir jį išdėstyti taip:
4) gyvena santuokoje su kūdikio motina arba pateikia vaiko kilmę iš tėvo patvirtinantį dokumentą.
Dabartinis įstatymas:
2) įstatymų nustatyta tvarka išleistas tėvystės atostogų, kol vaikui sueis vienas mėnuo;
3) per paskutinius 24 mėnesius iki pirmosios tėvystės atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 7 mėnesių ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą;
Siūloma
4) gyvena santuokoje su kūdikio motina arba pateikia vaiko kilmę iš tėvo patvirtinantį dokumentą.
na buvau ir as pasiemesm,nors spejau tik dvi savaites,bet istatymas tikrai puikus nors tik po keturiu menesiu susivokiau,kad jau dukryte turiu
QUOTE(AsJa @ 2007 05 17, 12:11)
Siūlomo paketimai dėl tėvystės atostogų 18 (1) str. 4 dalies pakeitimo:
Dabartinis įstatymas:
Siūloma
Dabartinis įstatymas:
Siūloma
pritariu. Tiesą pasakius, vien dėl to ketvirto punkto ir tuokėmės , nes kilo įtarimų, kad ir toliau bus dar durniau. šiaip, kiek šnekėjau su teisininkais, tai šita nuostata įstatymo biški prieštarauja Civiliniam kodeksui (pagal kurį, nuolatinis gyvenimas kartu prilyginamas gyvenimui santuokoje). bet negi pulsi bylinėtis su valstybe su mėnesio kūdikiu ant rankų , geriau pamiegoti
Sveiki
Tai dabar jus man bukai paaiskinkite. As stoviu darbo birzoje. Vyras dirba tolimu reisu vairuotoju. Pas juos nera tokio dalyko kaip apmokamos atostogos. Kada nori tada iseini,bet pinigu negauni. Tai taip iseina,jeigu jis iseina tevystes atostogu,jis nieko negaus....o jeigu dar ir iseitu auginti 1metams ar 2metams,tai sake sefas nelauktu jo... ir pinigu nebutu,nes kaip sakiau ten atsotogu nera
Tai dabar jus man bukai paaiskinkite. As stoviu darbo birzoje. Vyras dirba tolimu reisu vairuotoju. Pas juos nera tokio dalyko kaip apmokamos atostogos. Kada nori tada iseini,bet pinigu negauni. Tai taip iseina,jeigu jis iseina tevystes atostogu,jis nieko negaus....o jeigu dar ir iseitu auginti 1metams ar 2metams,tai sake sefas nelauktu jo... ir pinigu nebutu,nes kaip sakiau ten atsotogu nera
Apmokamos tėvystės atostogos priklauso visiems dirbantiems, mokesčius mokantiems vyrams gyvenantiems santuokoje. Taip ar panašiai skelbia soc.aps.ministerija. tačiau viskas priklauso nuo drabdavio. Mūsų mažiukas gimė sausio mėn. vyras paprašė darbdavio išleisti tėvystės atostogų. Darbdavys atsakė: nekvailiokit, aš neturiu kuo jūsų pakeisti. Taigi toks tas puikus įstatymas .
QUOTE(Boružytė @ 2007 07 27, 19:39)
Darbdavys atsakė: nekvailiokit, aš neturiu kuo jūsų pakeisti. Taigi toks tas puikus įstatymas .
Ne įstatymas blogas, kad savo teisių nežinai arba bijai jomis naudotis.
na va perskaiciau susipazinau su tvarka eisiu ir as, jau sutares su direktoriais, kad kai vezu gimdyt skambinu ir sakau, kad manes menesi nebus
Buvau ir as visa menesi atostogu paemes. Zinoma, man geriau, as pats darbdavys. Taciau prie dabartinio darbuotoju trukumo tai tikrai isleisciau, nes itariu priesingu atveju greit as to darbuotojo nebeturciau. Juk vien tik atlyginimus kelti nebeuztenka, reikia ir socialiai i darbuotojus ziureti.
Bet man ko tai atrodo, kad dalis vyru nenori menesi buti ir darbdavius apkaltina, kad neisleidzia.
Bet man ko tai atrodo, kad dalis vyru nenori menesi buti ir darbdavius apkaltina, kad neisleidzia.
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 11, 22:20)
Buvau ir as visa menesi atostogu paemes. Zinoma, man geriau, as pats darbdavys. Taciau prie dabartinio darbuotoju trukumo tai tikrai isleisciau, nes itariu priesingu atveju greit as to darbuotojo nebeturciau. Juk vien tik atlyginimus kelti nebeuztenka, reikia ir socialiai i darbuotojus ziureti.
Darbdavys neturi teisės neišleisti, aišku yra įvairios moralinio spaudimo priemonės.
Paskutinis sakinys - nebent žmonom smegenis pudrina, kad mol neišleidžia :-D Tą tai dar suprasčiau.