Norėjau paklausti, ar ši tėvelio pašalpa priklauso tik santuokoje gimusiems leliukams? Jei su draugu gyvename nesusituokę, o spalį gims mažiukas, tai jis jau eiti tokių atostogų negali?
QUOTE(SuperLaura @ 2011 07 28, 19:32)
Norėjau paklausti, ar ši tėvelio pašalpa priklauso tik santuokoje gimusiems leliukams? Jei su draugu gyvename nesusituokę, o spalį gims mažiukas, tai jis jau eiti tokių atostogų negali?
gali, juk jam gimsta vaikas, santuoka cia ne prie ko
QUOTE(kapec @ 2011 08 01, 15:42)
gali, juk jam gimsta vaikas, santuoka cia ne prie ko
Kaip tai santuoka ne prie ko? Pvz mums vaikas gime 4 dienas dienas pries santuoka. Tai BELEKOKIU ATVEJU turesit eiti pas notara, ten pasitvirtinti tevyste, vat tada jis gales eiti atostogu, bet jei noresit atostoginiu pinigu uz tai, tai jau teks vaiko gimimo liudijime irasyti tevo pavarde, kitaip nea. Beto vaiko gimimo liudijima isduoda ten kur deklaruota mamos gyvenamoji vieta.
Tai aišku reikia įrodymo, juk tai TĖVYSTĖS atostogos. To, kad mama žino kas vaikelio tėvas darbdavys į bylą neįsegs. Santuokos liudijimas automatiškai suteikia tėvystės pripažinimą, o kitu atveju reikia tuo pasirūpinti papildomai. Iki spalio dar yra laiko - išsiaiškinsit kur konkrečiai reikia nueiti. Man dar neteko su tokiu atveju susidurti. Vyrai kuriuos išleidom atostogų buvo vedę.
Sveiki
Esu naujokė čiame forume,turiu tokį klausimėlį ir nežinau ar tikrai į reikiamą temą papuoliau jei nepataikiau, labai nepykit
Taigi, su draugu planuojame susilaukti vaikelio. Aš šiuo metu esu dieninio skyriaus studentė universitete, jis- valstybės tarnautojas. Didžiają laiko daly praleidžiame skirtinguose miestuose. Tuomet ir iškyla klausimas: ar man pagimdžius draugas galėtų išeiti tėvystės atostogų (ne vienam mėnesiui, bet visiems metams)? ir dar... gal jis man pagimdžius galėtų gauti tas vieno mėnesio atostogėles, o prasidėjums mano mokslams ir visiems metams? Dėkoju
Esu naujokė čiame forume,turiu tokį klausimėlį ir nežinau ar tikrai į reikiamą temą papuoliau jei nepataikiau, labai nepykit
Taigi, su draugu planuojame susilaukti vaikelio. Aš šiuo metu esu dieninio skyriaus studentė universitete, jis- valstybės tarnautojas. Didžiają laiko daly praleidžiame skirtinguose miestuose. Tuomet ir iškyla klausimas: ar man pagimdžius draugas galėtų išeiti tėvystės atostogų (ne vienam mėnesiui, bet visiems metams)? ir dar... gal jis man pagimdžius galėtų gauti tas vieno mėnesio atostogėles, o prasidėjums mano mokslams ir visiems metams? Dėkoju
QUOTE(aliunte @ 2011 09 14, 19:02)
Sveiki
Nesu susidūrusi su tokiais dalykais. Bet logiškai mastant: jei Jūsų draugas bus įrašytas vaiko gimimo liudijime kaip vaiko tėvas, tai jis yra toks pat tėvas kaip ir sąntuokoje gimusių vaikų tėvai ir turi tokias pat teises ir pareigas.
Nebent gali prireikti kokio popierėlio (aukščiau temoje buvo minėtas notaro patvirtinimas dėl tėvystės fakto) dėl tų vieno mėnesio atostogų, nes pažymoje iš ligoninės bus tik Jūsų pavardė, o kadangi nėra sąntuokos liudijimo negalėsit darbdaviui pagrįsti savo ryšio su vaiko tėvu. Kaip jau anksčiau rašiau - "žinojimo į bylą neįsegsi"
sveikos
neskaiciau zinoma visos temos, todel noriu paklausti
jei tevas nedirba paskutinej darbovietej pilnu metu, kiek jam priklauso tevystes atostogu? kaip tai skaiciuojama? aciu
jei tevas nedirba paskutinej darbovietej pilnu metu, kiek jam priklauso tevystes atostogu? kaip tai skaiciuojama? aciu
QUOTE(Prikolnaja @ 2011 09 16, 12:43)
sveikos
Tevystes atostogos yra iki vaikui sukaks 1men, nepriklausomai ar puse etato ar per kelis etatus dirba.