Sveiki , na va greitu metu reikes mano vyrui imti sias atostogas . Mums iskilo vienas klausimas , jei mano vyras nueina i savo darba su visais dokumentais , o darbdavys nenori jo isleisti kol neras kol ji kazkas pakeis, o tai gali ir trukti visa men , kaip tada daryti? Ar tai gali darbdavys taip daryti? Ir dar vienas klausimas: darbe kazoki prasyma turi vyras uzpildyti?
Sveiki , na va greitu metu reikes mano vyrui imti sias atostogas . Mums iskilo vienas klausimas , jei mano vyras nueina i savo darba su visais dokumentais , o darbdavys nenori jo isleisti kol neras kol ji kazkas pakeis, o tai gali ir trukti visa men , kaip tada daryti? Ar tai gali darbdavys taip daryti?
Ir dar vienas klausimas: darbe kazoki prasyma turi vyras uzpildyti?
atostogas suteikia darbdavys,o ne sodra, sodra tik apmoka jai darbdavys suteikia tokias atostogas. darbdavys gali ir nesuteikti situ atostogu, neprivalo.
darbdaviui reikia nesti vaiko gimimo liudijimo kopija ir prasyma isleisti atostogu. sodrai reikia nesti vaiko gimimo liudijima, isakyma apie isleidima atostogoms, prasyma skirti pasalpa. viskas tvarkoma gimus kudikiui, o ne isanksto nes nezinai tikslios kudikio gimimo datos ir neturi liudijimo.
is uzpraeito kalendorinio ketvircio vidurkio. t.y. sudeda tu triju menesiu algas ir padalina is tuose menesiuose buvusiu darbo dienu skaiciaus taip gauna vienos darbo dienos uzdarbio vidurki ir ta suma padaugina is atostogose buvusiu darbo dienu skaiciaus.