Skani arbata (kas megsta zolele)
juodas arbatzoles sumaisyti lygia dalim su ciobreliais ir metom (kas nemegsta metu ju galima deti maziau) Labai aromatinga ir skani arbata.
Tik netinka zoleles pirktos is vaistines.Dariau karta,tai ciobreliai panasus i dziovinta zole,bet tikrai ne i ta,kur prirenkama laukuose.
Geriausia rinkti paciom arba pirkti turguje pas mociutes
Imbiero arbata
Imbiero sakni nulupti ir smulkiai sutarkuoti.Sumaisyti su citrina )dali ispaudziu,dali smulkiai supjautau)
Aropmatinga arbata.Tokia arbata turi ir gydomuju savybiu-ji gerai virskinimui,sanariams,gerina regejima,malsina kosuli.
Imbiero sakni nulupti ir smulkiai sutarkuoti.Sumaisyti su citrina )dali ispaudziu,dali smulkiai supjautau)
Aropmatinga arbata.Tokia arbata turi ir gydomuju savybiu-ji gerai virskinimui,sanariams,gerina regejima,malsina kosuli.
Prie kavos labai skanu Baileys(i jo sudeti ieina airiskas wiskey ir grietinele).
Tokios kavos labai daug galima isgerti.Pasisaugokit.
Tokios kavos labai daug galima isgerti.Pasisaugokit.
Megstu raudonaja afrikos arbata Rooibos, gal kas zinot kokiu galima sulciu i ja pilti ar siaip kuom pagardinti?
QUOTE(zic @ 2006 11 17, 17:45)
Megstu raudonaja afrikos arbata Rooibos, gal kas zinot kokiu galima sulciu i ja pilti ar siaip kuom pagardinti?
As Rooibos arbat askaninu citrusiniu vaisu sultim - keli saukstai apelsino sulciu arba keli sauksteliai citrinos +saukstelis medaus
QUOTE(Portuke @ 2006 11 17, 19:41)
As Rooibos arbat askaninu citrusiniu vaisu sultim - keli saukstai apelsino sulciu arba keli sauksteliai citrinos +saukstelis medaus
Na reiks pameginti
Gal reiks paimprovizuoti su ivairiomis sultimis
Niekada dar negeriau kavos su cinamonu reiks pabandyt.
o man skani kava su isplaktu kiausinio tryniu,kitaip tarent su, kogol mogol.Paprasta juoda kava ir ant virsaus kogol mogol.
o man skani kava su isplaktu kiausinio tryniu,kitaip tarent su, kogol mogol.Paprasta juoda kava ir ant virsaus kogol mogol.
labai mėgstu į kavą cinamono įsidėti. Dabar dar nuo kalėdų turiu užsilikusio meduolių prieskonių mišinio. Tai kai darausi kavytę visada truputį įsiberiu. O primalta tai ten visa ko: cinamono, vanilės, anyžiaus, kardiamono, muškato riešuto, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų, imbiero ir net nebeatsimenu ko
Bet skani kavytė gaunasi
Bet skani kavytė gaunasi
Labiausiai mėgstu žaliąją arbatą su imbieru ir citrinžole - pasaka tiesiog Į tą arbatą dar pridedu imbiero šaknies tarkuotos, kad būtų šiek tiek aštriau negu ta pirktinė arbata. Labai skanu su cinamonu, beje, cinamonas mažina alkio jausmą - labai padeda laikantis dietos ir pan. Dar gardinu arbatas gvazdikėliais. Čia jau minėjo, kad į arbatą deda kardamono. Žinau, kad jis labai sveikas, bet niekur nerandu. Gal žinot, kur jo gaut? O kur kitus pagardus perkat?
Gal kas žinot, ar galima žaliąją arbatą gert su pienu. Man taip labai skanu, bet jau ne kartą esu girdėjusi, kad pienas neutralizuoja reikalingas šios arbatos medžiagas. Nežinau, ar tai tiesa, nes neradau jokių kompetentingų žmonių pasisakymų šia tema. Jei ką panašaus skaitėt ar žinot, pasidalinkit patirtim, prašau.
Kiek man yra zinoma juodoji arbata geriama su pienu.O zalia arbata geriama viena.As retsykiais geriu joda arbata su kardamonu ir su pienu.Tai skanu.
Papildyta:
Papildyta:
kiek man yra zinoma imbiera reik nuvalyti supjaustyti griezineliais sudeti i inda uzpilti vandeniu virti ant silpnos ugnies 7-9min.uzdengti palaikyti ir tuomrt naudoti savo reikmems.Su juo reik susidraugautijis gera priemone nuo kosulio.
Papildyta:
QUOTE(Dacor @ 2005 11 28, 10:45)
Imbiero arbata
Papildyta:
kiek man yra zinoma imbiera reik nuvalyti supjaustyti griezineliais sudeti i inda uzpilti vandeniu virti ant silpnos ugnies 7-9min.uzdengti palaikyti ir tuomrt naudoti savo reikmems.Su juo reik susidraugautijis gera priemone nuo kosulio.
QUOTE(regna @ 2008 08 30, 19:12)
Kiek man yra zinoma juodoji arbata geriama su pienu.O zalia arbata geriama viena.As retsykiais geriu joda arbata su kardamonu ir su pienu.Tai skanu.
Čia įdomus straipsnis (kas skaito rusiškai) apie tai, kad žaliąją arbatą sveikiausia gerti su pienu:
http://darina.kiev.u...molok_3769.html
O žaliosios arbatos gydomosios savybės išties puikios:
"Palaiko tonusą, gerina virškinimą, lieknina, gydo slogą ir kitas peršalimo ligas, mažina dantų skausmus, saugo nuo karieso, netgi stiprina dantų emalį, detoksikuoja organizmą (išvalo sunkiuosius metalus), valo kepenis, inkstus, gydo skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opas, saugo nuo akmenligės, gerina kraujo sudėtį didina raudonųjų kraujo kūnelių kiekį, šios arbatos kompresai gydo nudegimus".