Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 45-a tema

del rubu labai nepergyvenkit, cia tokiu turkaiciu vaiksto kad oi oi oi. Kontrastų pilna, šalia su čadrom vienos, o va kita kita pusnuogė :D Bet jei dėmesio nenorit, tai venkit trumpu sijonu, ir atviru iskirpciu, ypac nuogų oečių ir. pan., visa kita cia labai normalu ;)

Na žinai turkaitė lieka turkaitė, o čia lietuvaitė ir jei blondinė mėlynakė tai geriau paprasčiau rengtis 😂

Atsakyti

JJpuma, vaje !! Nu labai tikiuos, kad viskas bus gerai ir rodikliai bus geri , bet nugasdinai dabar tu mane irgi... :/

Del apmokejimo tai mes tuo metu mokejom lyrom pasikeite ir uz konsultacija reikejo 150 va kad gerai, jei dabar nebereikia... susitaupo! 

Del rubu tai jo gerai sako visokiu yra, kazkaip labai vakarietiskas miestas.bet aisku kaip turiste jei eisi atvira ziauriai zvilgsniu bus.

Zukhra as ir maciau buvo kartu.Aidku mastura ziauriai fai a, labai siltas kielas zmogus, bet va jei sako merginos pradzioj ir nebuvo tokia..

Man Zukhra pasirode tyli ir tokia santuri, bet kazkail man nereikia lia lia jei zino ka daro ir yra profesionali. Antru kartu kai sugryzom is echomar su nuotrauka tai Mastura buvo uzsiemus tai tik ji atejo su tuo kitu gyd. Tai kazkaip kalbejo tada viskas atrode normaliai, tik jos anglu prastesne sakyciau, truputi strigo. As rusiskai gerai nekalbu tai man anglu vistiek pirma kalba. Na bet susikalbejom, ir tas gyd jis pradzioj nekalbejo angliskai viska verte, bet va daugiau eme ir prakalbo, tai galvonau ir kodel nekalbejo pradzioj..

Atsakyti

O Jūs ten nuvykus, eurais, doleriais, turkiškom lirom ar visada tik banko kortele atsiskaitinėdavote (klinikoje, viešbutyje, kavinukėse, parduotuvėje, taxi, autobuse)? Dabar liros kursas kritęs, galvojam ar čia atsispindi kur nors kainų rinkoje pas juos?
Ir kaip su apranga, labai dengiančius rūbus dėvėjote? Gal kokių patarimų?
Prieš konsultaciją ryte galima valgyt? Pvz jei reikės hsg daryt? :4u:

Mes vežėmės tik kelis šimtus € išsikeitimui liromis (visų iš karto net nekeitėm, išsikeisdavom po 100€, kai kursas dabar labai svyravo, tai taip net išlošėme) ir atsiskaitymui turguje ar gatvėje (vandeniui, "barankoms"), metro kortelės pasipildymui. Už visa kita (procedūras klinikoje, vaistus, gyvenamą vietą, maistą parduotuvėse ar kavinėse, rūbus) mokėjome kortele. Taip mokant kursas palankus, o ir nešiotis daug grynųjų nereikėjo.

Beje, pastebėjome, kad paskutinėmis dienomis smarkiai pradėjus kristi lirai, mažose parduotuvėlėse kainos taip pat šoktelėjo ir prekybininkai nebesiderėjo, kiek užrašyta, tiek mokėk.

Apranga, kaip kažkuri mergaitė sakė, pas juos labai kontrastinga: nuo čiadrų iki mini šortų, bet jei nori, kad mažiau vietiniai nužiūrinėtų, geriau rengtis neiššaukiančiai. Nors aš visada rengiausi žemę siekiančius sijonus ir sukneles, bet žvilgsnių vis vien neišvengiau. Bet tie žvilgsniai nebuvo pikti, sakyčiau tam tikra prasme net patiko :) 

Siūlyčiau daug rūbų neprisidėti, ten labai daug drabužių parduotuvių, o ir kainos tikrai viliojančios. Bent jau aš visus 3 kartus nesugebėjau atsispirti pagundai apsishopinti :)

Į konsultacijas eidavau visada papusryčiavus, tik kavos negerdavau, kol kraujas nepriduotas, o prisidavusi kraują, kol laukdavau konsultacijos koridoriuje nemokamos kavos išgerdavau :) Vienintelis kartas, kada reikia į kliniką ateiti nevalgius ir negėrus tai yra punkcijos diena. 

Atsakyti
Be Masturos mums būtų buvę pražūtis 😁O ir Emre nesulyginamas su kitais,kuriais teko bendraut. Nerealiai džiaugiuosi,kad dar spėjau pas juos IVF atlikti!Gaila,kad jie palieka Memorialą
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2018 08 22, 20:24)
<p>Sabelyte, jei nusileisit 15 val. Ant 16 nespesi i klinika nuvaziuot..</p>

Klinikos galima prašyti vežti ne į viešbutį, o tiesiai į kliniką iš oro uosto. Manau šiuo atveju taip ir reikia daryti ir viską spės. Aš ivfui kai skridau, tai iš oro uosto per patikras per 10 min prabėgau
Papildyta:
QUOTE(Lieput @ 2018 08 23, 21:07)
<p>O Jūs ten nuvykus, eurais, doleriais, turkiškom lirom ar visada tik banko kortele atsiskaitinėdavote (klinikoje, viešbutyje, kavinukėse, parduotuvėje, taxi, autobuse)? Dabar liros kursas kritęs, galvojam ar čia atsispindi kur nors kainų rinkoje pas juos?
Ir kaip su apranga, labai dengiančius rūbus dėvėjote? Gal kokių patarimų?
Prieš konsultaciją ryte galima valgyt? Pvz jei reikės hsg daryt? 4u.gif
</p>

Taksi tik liromis priima. Klinikoje ir vaistinėse aš kortele atsiskaitinėjau, o tose specializuotose parduotuvėlėse stengiausi grynais liromis mokėti, kai kartą man kisminės sumos nuo kortelės vos nenuskaitė. Lirų nusipirkti geriausiai ne lt, o tr, nes kursas geresnus - keityklų pilna pakeliui į Taximo aikštę. Iš lt tik šiek tiek lirų turėti, jei kokiam taksui iš oro uosto prireiktų.
Prieš hsg galima valgyti, nes tr hsg ne tik be narkozės, bet ir be nuskausminamųjų daroma, nes neskauda
Papildyta:
QUOTE(Sabelyte @ 2018 08 23, 21:32)
<p>Lieput, mes vezemės € ir ten keitemės nes konsultacijos sumos nedidelės ir kas keisciausia klinikoje už konsultacija nereikejo moketi, vyras susimokejo tik už spermograma. Na aš ta diena pusryčius valgiau, man darė pratekamumą ir echo nes niekada nebuvo darytas, daugiau nieko. Na rinkausi rūbus neiššaukainčius, nes gerbiu jų tradicijas. Paprastos eilinės suknelės, maikutes ne gilia iškirpe, šortai tikrai dengiantys bulkas ( iki kelių)  bet ir tai vyras juokėsi ar neatsibodo dėmesys. </p>

Dėl drabužių, tai ir aš panašiai rengiausi, nes gerbiau tradicijas. Nors karštu oru mėgstu maikutes su petnešomis, bet ten tokių nesivežiau. Ir šortus pakeičiau į bridžus. Ten iš ru moterys tik giliomis iškirptėmis vaikšto ir trumpais šortais.
Papildyta:
QUOTE(JPUMA @ 2018 08 23, 23:28)
<p>del rubu labai nepergyvenkit, cia tokiu turkaiciu vaiksto kad oi oi oi. Kontrastų pilna, šalia su čadrom vienos, o va kita kita pusnuogė biggrin.gif Bet jei dėmesio nenorit, tai venkit trumpu sijonu, ir atviru iskirpciu, ypac nuogų oečių ir. pan., visa kita cia labai normalu ;)</p>

Nemačiau turkaičių pusnuogių. Vieną tik su persišviečiama suknele mačiau biggrin.gif bet veidas ir pečiai uždengti buvo, suknelė ilga biggrin.gif ai dar vieną nuoga nudara mačiau, bet pečiai ir plaukai taip pat uždengti buvo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaMona: 24 rugpjūčio 2018 - 23:18

Aš kolkas skrendu tik konsultacijai, tai esame įsimetę grynais 500eur, jei reiks vietoje išsikeisim. Kaip suprantu visur yra galimybė atsiskaityti kortele, tai tų grynų reik tik tiek, jei kokiam turgely ar gatvei kas kortele nepriims :)
O apie rūbus, tai net apie šortus nesvartau, tik žemiau kelių sijoną, laisvas plačias kelnes, ilgą suknelę ilgom rankovėm ir svarstau net ar ten vietoje neįsigijus jų moteriškų tradicinių, aišku neišsiskiriančių, neryškių, kur platesnės kelnės ir palaidinė prailginta uždara :D labai nemėgstu dėmesio, nesijaučiu tada saugi, noriu įsilieti į minią ir būti visai nepastebima. Reiks dabar apsiuostyt kaip kas, žinosiu kaip pasiruošti savaitei, kai teks per ivf be vyro pabūti  :unsure:  kad gerai jausčiaus išėjusi iki parduotuvės ar klinikos, visai nenoriu bereikalingo papildomo streso ar nužiūrėjimo... :blink:  Šiaip rugsėjį žiūrėjau atvės, tai savaime apranga išsispręs :)
O dėl naujos kuratorės, tai galvoju reikia suprasti ją, naujas darbas, rimti reikalai su tuo ivf, tarptautiniai pacientai, terminai, užsienio kalbos, dar nedrąsu, baisu, kad tik klaidų nepriveltų, aš ją suprantu :4u:  žinoma laukiu ir gyvai susitikimo, bet tikiuosi nenuvils :)
O papusryčiauti išėjus mieste yra kur (Sisli)? Ar už 10eur/žm pusryčiauti viešbutyje geriau? Ta prasme ar nėra pas juos taip, kad restoranai tik nuo 18 val vakaro atsidaro, arba kavinės tik popiet? Ar yra jei pvz užsinorėtume mieste pusryčiauti, ar dirba nuo ryto kokios kavinukės?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lieput: 24 rugpjūčio 2018 - 23:30

Na Lieput tikrai nereikia tiek stresuoti, dėl aprangos, manau su jų vietine dsr labiau krisi į akis jei esi melynakė blondinė, bet kokiu atveju dėmesio bus bet kaip ir sakė jis tikrai ne piktas. Aš prieš konsultaciją ir turėjau nerimo jei priims ar nebijosiu būti viena, galiu pasakyti tikrai ne. Kas li ečia Sisli nezinau bet kur mes buvome tai pietauti gali eiti bet kada dirba be pertraukų. Mes pusryčiavome viešbutyje tai kainų nežinau o pietūs kaip ankščiau rašė tai 10€/žm. Kaip nuvažiuosi pamatysi kad nėra nieko ten baisaus.

Atsakyti

dėl maisto, mes tai imame apartamentus su mini virtuvėle, kad pusryčius ir vakarinę ar kartais ir pietus pasigaminti. Taip labai susitaupo :) Tai mes pasiskaičiavome ir geriau daugiau ant apartamentų skiriame finansų. Nes mieste nėra labai pigu, jei valgyti tris kartus (pusryčuys, pietus ir vakarienę) kavinėje. 

Beje pietus tikrai galima pigiau pavalgyti nei už 10 Eur. Viskas priklauso nuo to kur užeisi :) Ameniškai pietus pavalgiau už kokius max 5 Eur. Ir valgau tikrai ne kebabus :)

Atsakyti

JPUMA kaip jūsų reikalai?

Atsakyti

JPUMA kaip jūsų reikalai?

Ačiū gerai, vakar startavau  :victory2: 

Dėka suleisto Cetrotide, mano E2 nuo 155 ng/ml (ketvirtadienį) nukrito iki 67 vakar, ir pradėjau stimuliuotis su Menogonu ir Gonaliu.

Pirmadienį apžiūra. Kadangi vėlai pradėjau stimuliuotis turkų standartais, tai manau derlius bus mažesnis nei galėjo būt. Aną kart turėjau 5 brandžias kiaiušialąstes, šį kartą abejoju, kad tiek bus... O tiek ruošiausi, visokių papildų gėriau, kad būtų daugiau, viskas šuniui ant uodegos per tą cistą ir kontraceptikus nelemtus... kurie turėjo užtukrint kad cistų nebus... labai apmaudu. 

Atsakyti

Dėka suleisto Cetrotide, mano E2 nuo 155 ng/ml (ketvirtadienį) nukrito iki 67 vakar, ir pradėjau stimuliuotis su Menogonu ir Gonaliu.

Pirmadienį apžiūra. Kadangi vėlai pradėjau stimuliuotis turkų standartais, tai manau derlius bus mažesnis nei galėjo būt. Aną kart turėjau 5 brandžias kiaiušialąstes, šį kartą abejoju, kad tiek bus... O tiek ruošiausi, visokių papildų gėriau, kad būtų daugiau, viskas šuniui ant uodegos per tą cistą ir kontraceptikus nelemtus... kurie turėjo užtukrint kad cistų nebus... labai apmaudu. 

Na kumštukai už jus kad viskas ok butų. Sakykit koks E2 turi biti kad leistų startuoti? Bijau kas fsh bus ok bet e2 užkilęs

Atsakyti

Valio, JPUMA, su startu Jus! ;) Dziaugiuosi, kad neteko apsisukti ir keliauti namo!  :victory2:

Na Lieput tikrai nereikia tiek stresuoti, dėl aprangos, manau su jų vietine dsr labiau krisi į akis jei esi melynakė blondinė, bet kokiu atveju dėmesio bus bet kaip ir sakė jis tikrai ne piktas. Aš prieš konsultaciją ir turėjau nerimo jei priims ar nebijosiu būti viena, galiu pasakyti tikrai ne. Kas li ečia Sisli nezinau bet kur mes buvome tai pietauti gali eiti bet kada dirba be pertraukų. Mes pusryčiavome viešbutyje tai kainų nežinau o pietūs kaip ankščiau rašė tai 10€/žm. Kaip nuvažiuosi pamatysi kad nėra nieko ten baisaus.

Pritariu, kad del aprangos tikrai nereikia pergyventi ;) jei Lietuvoje rengiesi paprastai, neissaukianciai, tai ten be problemu pritapsi :)))) Stambulas tai ne koks miestelis, o kosmoplotiskas miestas, ten manau iprasta kitokio gymio zmogus. O vyrai turkai aplamai megsta ziureti i sviesesnes, todel jei ir su ilgiausiu sijonu ir auksciausia apykakle busi, vistiek zvilgtels is smalsumo  :P Net jei ir skara uzsidesi ant plauku, bet akys melynos - faktas, kad ziures vistiek :D Man asmeniskai net malonu buvo vyru zvilgsniai, ypac graziu vyru  :D bet apsimeti, kad nematai ju ir viskas, jokio diskomforto ;) 

Atsakyti