QUOTE(Aisaliukas @ 2017 10 28, 10:26)
Man 38 ir tarp popierių kuriuos vyras turi pasirašyti yra ir šis dėl embrionų pgs tyrimo. Bet va iškylo abejonių ar verta. Prieš tai pastojusi niekada nebuvau, giminėj tiek pas vyra tiek pas mane genetinių problemų nėra, kariotipsi pas mus tvarkoj
Aš buvau toj pačioj situacijoj,man buvo 37m, esam sveiki. Gydytojas Emre sakė, kad tai ne priežastis nesitirti, chromosomos blogai išsidėsto ir sveikų tėvų embrionams. Pvz., Dauno ar kokio Ternerio sindromas nepriklauso nuo genų, nepriklauso nuo kariotipų, tai chromosomų kaltė. Pas žmogų jų 23 poros. Jaunesnio amžiaus apie 25%, vyresnio amžiaus 50-65% blogų embrionų, todėl čia jau didelė rizika nesėkmei, kad nesitvirtins,ar persileidimui ar nesivystančiam, gal savaime, o gal reiks daryti abraziją, ar galų gale pagimdyti nesveiką vaikutį.
Tai su vyru priėmėm sprendimą, kad pasitikim šitais gydytojais ir darom ką sako, nes kol kas jie klaidų nedarė.
Ir jis buvo teisus. Embrionai apsivaisino puikiai, bet Iš 4 pas mus buvo 2 su chromosomų pakitimais. Tai džiaugiuosi, kad tyrėmės pgs, nes būtų juos įkėlę. Ir ne tik kad būtumėm mokėję už kiekvieno FET įkėlimą po sumą pinigų, bet dar ir nekibtų, ar būtų garantuoti persileidimai, nes gamta atranką padarytų vistiek, arba apsigimęs.
Aš būčiau už tai, kad vyresnėm geriau tikrintis ir nepapult į tų 50-65% riziką.
Papildyta:
Sveikinu, Pagre