Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 45-a tema

Nemanau, kad esant MTHFR geno mutacijai būtinai reikia PGS. Jis embrionų apsivaisinimui ir kokybei įtakos turbūt neturi. Turi tik dėl nepastojimo arba galimų persileidimų su kokybiškais blastukais. Man nustatė pakitimus MTHFR 1298, bet kiti visi tyrimai buvo geri, todėl nerekomendavo nieko daryti, nei kokių kraujo skystinančių, nei vitaminų, nei imunoglobulino. Sakė jei tik šitas vienas, pastojimui grėsmės neturi, galim nesijaudinti. PGS man darė pagal amžių, bet ne dėl šito geno. Bet tiksliai nežinau, kiekvienos tyrimai skirtingi, žiūrint kiek tų problemų yra.
Pas mane yra tokia mutacija kaip pas jus ir kita 677. Homocisteinas 8,4. O visi kiti trombofilijos tyrimai normoje. Tai ir galvoju ar nusiteikti, kad reiks pgs, ar nebutinas...
Atsakyti
QUOTE(Lumea @ 2017 09 28, 19:49)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="KriuKriu" data-cid="71818107" data-time="<a href="> Nemanau, kad esant MTHFR geno mutacijai būtinai reikia PGS. Jis embrionų apsivaisinimui ir kokybei įtakos turbūt neturi. Turi tik dėl nepastojimo arba galimų persileidimų su kokybiškais blastukais. Man nustatė pakitimus MTHFR 1298, bet kiti visi tyrimai buvo geri, todėl nerekomendavo nieko daryti, nei kokių kraujo skystinančių, nei vitaminų, nei imunoglobulino. Sakė jei tik šitas vienas, pastojimui grėsmės neturi, galim nesijaudinti. PGS man darė pagal amžių, bet ne dėl šito geno. Bet tiksliai nežinau, kiekvienos tyrimai skirtingi, žiūrint kiek tų problemų yra.</blockquote> Pas mane yra tokia mutacija kaip pas jus ir kita 677. Homocisteinas 8,4. O visi kiti trombofilijos tyrimai normoje. Tai ir galvoju ar nusiteikti, kad reiks pgs, ar nebutinas...

Galiu klysti, bet tr pgs iš genetinių bėdų tik prie kariotipų daro. Gal dar prie kokios cistinės fibrozės darytų. Prie mthfr nesu girdėjusi, kad pgs darytų
Atsakyti
QUOTE(Spurgycka @ 2017 09 28, 18:07)
Merginos,gal ks vaziavot taksu is oro uosto?Kiek jie ten plesia,pvz iki Taksim?

važiavom, keletą kartų, ir nuo oro uosto ir į jį, nes mes trise važiuojam tai mums brangiai išeina autobusu, o dar nuo taxim tikrai eiti nemažai iki viešbučio, o kartais tuo vėlyvuoju skrydžiu skrendam, tai tąsytis ten visai nejauku, taigi pigiausiai esam su taxi mokėję 60, brangiausiai 100lyrų
Atsakyti

Lumea, MTHFR mutacijos susijusios ne su embriono genetika ir vien del sio fakto nei PGS, nei PGD nedaroma. Sie tyrimai embrionams daromi del moters amziaus, kariotipu, tam tikru spermos rodikliu ar vyro genetiniu reikalu.

MTHFR mutacijos parodo jusu padidinta rizika sirgti tam tikrom su kresejimu susijusiom ligom, kas gali itakoti persileidimus del mikro kresuliu ar nepakankamos kraujotakos uztikrinimo embrionui implantaciniame ir ankstyvajame periode del per didelio kraujo klampumo ( kuri parodo homocisteinas).

Homocisteinas pastojimui ir nestumo metu turi buti palaikomas tarp 5-6, tai dazniausiai reguliuojama specialiai vitaminais ( folatais, nes paprastas folis ar kiti b grupes vit nepasisavina gerai turincioms sio geno mutacijas), tam tikra dieta ir skystinanciais krauja vaistais.

Tevudarzelyje yra uzdara grupe turinciom MTHFR mutacijas, ten labai issamiai ir daug informacijos galite rasti. Pameginkit, gal priims.

Sekmes!

Atsakyti

Pagre, ačiū jums labai už išsamų atsakymą. Prie grupės prisijungiau :)

Atsakyti

Ar yra mergaičių, kurios spalį - lapkritį startuos su IVF? :4u: 

Atsakyti

Aš kitą savaitę ..tikiuosi😁

Atsakyti

Aš spalio viduryje vykstu į konsultaciją, kuri bus 17 dieną :) 

Vykdami sugalvojoms dar vieną vakarą praleisti Kijeve, pasirinkom bilietus su ilgu persėdimu. Tad aplankysim Maidano aikštę, pasivaikščiosim senamiestyje, ukrainietiškai pavakarieniausime restorane kokiam. O iš pačio ryto į Stambulą svajonės link  :clap_1:  :clap:  :love: 

Ką gali žinoti, gal greitai kelionėms nebus laiko ir galimybių  :D Dėl jų trūkumo man bus sunkiausia auginant vaikus... 

Lumea, o Jūs iškart be konsultacijos? Jei gerai pamenu jūsų čia ne pirmas IVF? Mes visgi nusprendėm nuvykti konsultacijai, nes mums pirmas IVF, tad viskas taip nežinoma dar....

Atsakyti
QUOTE(Lumea @ 2017 09 28, 19:49)
Pas mane yra tokia mutacija kaip pas jus ir kita 677. Homocisteinas 8,4. O visi kiti trombofilijos tyrimai normoje. Tai ir galvoju ar nusiteikti, kad reiks pgs, ar nebutinas...

Na, normalus homocisteinas 5-9 mikro mol/litre.
https://www.betrinac...of-homocysteine

Jūsų patenka į tą normalaus kiekio ribą, jokių blogybių nėr. Įdomu, ką pakomentuos Memorial.

Ko gero, sakys pavartoti B grupės vitaminų ir tiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KriuKriu: 29 rugsėjo 2017 - 15:29

Turint MTHFR mutacija geriau palaikyti 5-6 homicisteina, nors minetas 5-9 ir patenka i labes normas. Cia panasiai kaip ir su nenustatytu AFS, kai patenka viskas i normas ir nepripazistamas AFS, bet persileidimai toliau vyksta, o pritaikius AFS gydyma nors pagal labes normas ir nera pagrindo, buna isgelbejami nestumui. Labaratorijos normos daznai atsizvelgia i kritinius atvejus, bent tiek kiek supratau is LT gydytoju.

Seip mazai gydytoju ( tiek LT, tiek TR) realiai kreipia demesi i MTHFR mutacijas.

Atsakyti
Merginos,o jus atsidekodavot Masturai kazkaip uz pagalba(cia ne apie pinigus kalbu)? Noretusi kazka jai nuvezt is Lietuvos,bet nežinau kaip sureaguotu biggrin.gif Nuostabus zmogus! Bet kuria diena,bet kuriuo paros metu-visada atraso i visus man kylancius klausimus.
Atsakyti

JPUMA, lyg ir sutareme su Mastura, kad vyksime be konsultacijos. Truksta tik HSG nuotrauku. Kas daretes LT kur tinkamai padaro? Centro poliklinika, Grybo g? Kur dar? O jeigu Kaune tai kur? Esu uzsiregistravusi centro poliklinikoje, bet mm atejo ankciau, o paankstinti ten jie jau negali.. Musu ivf bus pirmas, LT net nemeginom. Labai tikiuosi, kad spalio pabaigoje startuosime...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lumea: 01 spalio 2017 - 20:04