Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 45-a tema

QUOTE(Kramune @ 2017 01 30, 21:38)
4u.gif  lauksim kartu, bus linksmiau 😊😊

Beje, pastebėjau,kad turkai daug liberaliau žiūri į 2 embrionų sodinimą. Seniau 2 sodindavo tik išimtinais atvejais. Dabar embriologė taip pat siūlė sodinti 1, bet jei labai norėčiau, būtų sodinę ir 2, nors kokybė ir to vieno labai gera. Tai nustebau, nes seniau nelabai i kalbas leisdavosi 🤔

Sveikos!

Persikute- labai labai del Jusu dziaugiuosi.. Laikysiu kumstukus, kad viskas toliau klostytusi kuo puikiaisiai 4u.gif

Kramune, Pagre- sveikinimai tapus pupo! Net neabejoju, kad skaiciukai bus kuo puikiausi!

Del tu embrionu ikelimo tai lapkriti, kai atejau,'jie is karto pasake,'kad des viena ir nesileido i kalbas. Mat man buvo preklampsija,'o su daugiavaisiu nestumu ji tik padideja, taip pat preklampsija padideja ir turint MtHfR gena, ypac homozigotine forma. Tai turkai matyt ziuri pagal kekvienos asmenine situacija. Del ko labai dziugu. Tiesa, embriologa buciau i kalbejusi, bet daktare pasake ne ir viskas. Sutikau su jos sprendimu, ypac todel, kad embriologas pasake, kad turku vedama statistika 40proc gresia persileidimas jei du.
Atsakyti
QUOTE(Akutina @ 2017 01 31, 10:13)
Merginos, 6d. skrendu pirmam vizitui i Memorial. Pergyvenu, kaip kokia jaunykle buciau  4u.gif
Padekite, man neismanelei.. Kur geriau pirkti liras? Lietuvoje ar Tr? Aerouoste turetu buti keityklos?

Geriausia liras keistis tenai. Bet oro uoste keičiuosi nedaug, tik jei neatidėliotinai reikia kokiam transportui. Oro uosto keityklos taiko komisinius mokesčius, miesto centre kioskuose komisinių nėra ir pats kursas geresnis.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nica79 @ 2017 01 31, 13:12)
. Tai turkai matyt ziuri pagal kekvienos asmenine situacija. Del ko labai dziugu. Tiesa, embriologa buciau i kalbejusi, bet daktare pasake ne ir viskas. Sutikau su jos sprendimu, ypac todel, kad embriologas pasake, kad turku vedama statistika 40proc gresia persileidimas jei du.

va va,ir man sake embriologe,gal daktaras tikrai nebutu sutikes,bet mane nustebino pats faktas, nes ana karta kai sodino, net i kalbas nesileido. Pas mane riziku nera jokiu,kaip sake "kaip is vadovelio", tai kodel tuos 2 paminejo man iki dabar neaisku.
Taip taip, ir man pabrėžė daugiavaisio nėštumo riziką. Apie persileidimus nesakė, bet sakė 70% tikimybė dėl priešlaikinio gimdymo.
O dabar įkėlus davė 60% sėkmės tikimybę. Pagre, o tau apie sėkmės procentą ką nors sakė?
Atsakyti
Atsiprašau, kad braunuosi ne į tą temą, bet matau, kad tik šioje vyksta veiksmas.
Norėjau pasiteirauti, ar yra tarp jūsų šiuo metu besiruošiančių FET?
Prieš penkerius metus sėkmingai pastojau po IVF. Kadangi per tuos metus taip ir nepavyko pastoti natūraliai, nors akivaizdžių kliūčių gydytojai lyg ir nematė, nutarėme važiuoti pasiimti savo snaigučių.
Gal galite pasidalinti patirtimi: kurią ciklo dieną važiuoti pirmai konsultacijai (tikriausiai bus atliekami kažkokie tyrimai), ar reikės vartoti kokius vaistus?
Dar įdomu, kiek užtrunka procesas: ar atšildoma ir įsodinama tą pačią dieną, ar dar vyksta kažkoks embrionų stebėjimas?

Labai būčiau dėkinga už bet kokią informaciją.
Spaudžiu kumščius už kiekvieną iš jūsų ir linkiu kuo greičiau nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Kramune @ 2017 01 31, 13:20)
va va,ir man sake embriologe,gal daktaras tikrai nebutu sutikes,bet mane nustebino pats faktas, nes ana karta kai sodino, net i kalbas nesileido. Pas mane riziku nera jokiu,kaip sake "kaip is vadovelio", tai kodel tuos 2 paminejo man iki dabar neaisku.
Taip taip, ir man pabrėžė daugiavaisio nėštumo riziką. Apie persileidimus nesakė, bet sakė 70% tikimybė dėl priešlaikinio gimdymo.
O dabar įkėlus davė 60% sėkmės tikimybę. Pagre, o tau apie sėkmės procentą ką nors sakė?

Ne, bet as ir neklausiau blush-anim-cl.gif man kazkaip tie estimations toks burimas is tirciu atrodo, o beto viltis visada turi ypatinga galia blush-anim-cl.gif

Mums susake blastuko vertinimo savybes, iteike foto ir as apspangus is laimes neturejau jokiu klausimu ir laukiau transferio, besidziaugdama, kad ta diena atejo.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Pagre @ 2017 01 31, 14:43)
Ne, bet as ir neklausiau  blush-anim-cl.gif man kazkaip tie estimations toks burimas is tirciu atrodo, o beto viltis visada turi ypatinga galia  blush-anim-cl.gif

Mums susake blastuko vertinimo savybes, iteike foto ir as apspangus is laimes neturejau jokiu klausimu ir laukiau transferio, besidziaugdama, kad ta diena atejo.... wub.gif

Tada mums gal buvo skirtingos embriologės panašu 😊 ir aš nieko visiškai neklausiau, tik sėdėjau ir klausiau, ką sako 😊 man visą šitą info pati embriologė susakė 😊 blastuko savybes, sudėtį, padavė foto, pajuokavo, kad gali parinkti berniuką arba mergaitę, pasakė pastojimo tikimybę atsižvelgiant į mūsų rodiklius ir kokybę ir viskas. Ir aš nieko neklausiau,ką čia klausi-bus taip,kaip bus lemta 😊

Papildyta:
QUOTE(Tanga @ 2017 01 31, 14:31)

Tanga, aš ką tik po FET.
Rodiklius stebėti pradėjo nuo 2 c.d. 3 kartus iki ciklo vidurio dariausi echo ir siunčiau hormonų atsakymus. Per tą laiką gėriau estrofem ir folio rūgštį. Kadangi vidury ciklo atsirado vienas dominuojantis folis, liepė susileist ovitrelle, papildomai susakė gerti rulid,prednol or crinone naudoti, ir po ovitrelle 6 dieną įsodino blastukę. Man transferį darė 22 ciklo dieną,nors sako 19-21 dažniausiai sodina. Mano ciklas labai trumpas! Taigi, transferio dienai ciklo ilgumas akivaizdu neturi įtakos.
Atšildo ir sodina tą pačią dieną. Kad neatšils tikimybė labai maža, tik 2%. Taigi beveik taip nebūna 😊 man atšildė 2 blastutes,vieną įsodino,kitą vakare vėl užšaldė 😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kramune: 31 sausio 2017 - 14:10
QUOTE(Kramune @ 2017 01 31, 14:08)
Tada mums gal buvo skirtingos embriologės panašu 😊 ir aš nieko visiškai neklausiau, tik sėdėjau ir klausiau, ką sako 😊 man visą šitą info pati embriologė susakė 😊 blastuko savybes, sudėtį, padavė foto, pajuokavo, kad gali parinkti berniuką arba mergaitę, pasakė pastojimo tikimybę atsižvelgiant į mūsų rodiklius ir kokybę ir viskas. Ir aš nieko neklausiau,ką čia klausi-bus taip,kaip bus lemta 😊

Kokia linksmuole biggrin.gif
Tikrai, taip, nes pas musu buvo vyras, prisistate labes vedeju ax.gif turbut kiekvienas turi savo buda pateikti info smile.gif
Atsakyti

Ačiū, Kramune, už atsakymą.

O tu FET dareisi netrukus po bandymo su šviežiais embrionais?

Kadangi aš grįžtu po 5 m. pertraukos, tikrai turėtų kažkokius tyrimus atlikti. Tad įdomu, kurią ciklo dieną pirmai konsultacijai važiuoti, kad vienu važiavimu bent šiek tiek pasistūmėti į priekį. Na, man ne į Turkiją, o į Latviją važiuoti, bet vis tiek norisi kuo mažiau tų bereikalingų kelionių  :ax:

Atsakyti
QUOTE(Tanga @ 2017 01 31, 15:21)
<p>Ačiū, <strong>Kramune, </strong>už atsakymą.
</p><p>O tu FET dareisi netrukus po bandymo su šviežiais embrionais?
</p><p>Kadangi aš grįžtu po 5 m. pertraukos, tikrai turėtų kažkokius tyrimus atlikti. Tad įdomu, kurią ciklo dieną pirmai konsultacijai važiuoti, kad vienu važiavimu bent šiek tiek pasistūmėti į priekį. Na, man ne į Turkiją, o į Latviją važiuoti, bet vis tiek norisi kuo mažiau tų bereikalingų kelionių  ax.gif
</p>

Ne, ne iš karto dariausi-praėjus keliems metams po sėkmingo IVF 😊 jokių papildomų tyrimų-kadangi sodina natūr.cikle-tai ir siunti echo ir hormonų tyrimus 😊 aisku tradiciskai visi ti Ziv,hepatitai ir t.t. Bet kiekvienai manau skirtingai sprendzia. Ziurint,kokios pas jus priezastys. Jeigu turejot kazkokiu bedu,galbut jums ir paskirs kokius kitus tyrimus. Bet kokiu atveju jums geriausia iskart su gydanciu daktaru tartis 4u.gif nes kiekvienai pagal situaciją aš manau 😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kramune: 31 sausio 2017 - 14:35
QUOTE(Tanga @ 2017 01 31, 14:31)

Gal galite pasidalinti patirtimi: kurią ciklo dieną važiuoti pirmai konsultacijai (tikriausiai bus atliekami kažkokie tyrimai), ar reikės vartoti kokius vaistus?
Dar įdomu, kiek užtrunka procesas: ar atšildoma ir įsodinama tą pačią dieną, ar dar vyksta kažkoks embrionų stebėjimas?

Labai būčiau dėkinga už bet kokią informaciją.
Spaudžiu kumščius už kiekvieną iš jūsų ir linkiu kuo greičiau  nestuke.gif

Konsultacijai geriausia važiuoti pirmoje ciklo pusėje, nes matosi, kaip dirba kiaušidės, kaip auga gleivinė, ar procesai atitinka ciklo dieną ir pan.
Pirmiausia turite parašyti į kliniką, kad planuojate FET. Koordinatorė tikriausiai paprašys pasidaryti krūvelę visokių tyrimų: ar nesergat ZIV, hepatitu, bendrą kraujo tyrimą, hormonų rodiklius ir t.t. Tokių tyrimų galiojimas yra 6 mėn. Paskui vėl liepia kartoti.
Kai viskas tvarkoj, norinčias užregistruoja vizitui arba parašo ką daryti, kad pradėti FET.
Atsakyti

Ačiū labai už atsakymus. Dabar tikrai aiškiau. Parašiau klinikai, derinsime pirmą vizitą :rolleyes:

Ech prisiminimai užplūdo... Viskas buvo taip pasimiršę. Ir kaip gerai, kad čia yra su kuo pasikalbėti.

Atsakyti
Didelis aciu Jums visoms uz issamius atsakymus.
Taip greitai prabego laikas ir jau uz 5 dienu skrendu i Stambula. smile.gif
Nesu didziule keliauninke, taigi siek tiek baugu. Tas kalbos barjeras ir visa kita.. O dar ir skristi labai bijau. wub.gif Tiesioginiu bilietu nebuvo. Teks skristi per Kijeva. Labai jau ankstyvi tie skrydziai. Is Lietuvos 6 val. ryto ir is Stambulo atgal taip pat 6 val. Aigul rase, kad 4 val. ryte mus prie viesbucio lauks masina ir nuves iki oro uosto. Idomu, kaip reiks tartis su viesbuciu, kad taip anksti issiregistruoti? unsure.gif
P.S. Pagre, Kramune, laikau uz Jus suspaustus kumstukus. nestuke.gif
Atsakyti