Iš kaimo, tikrai nežadu ožkoms pastarnokų šerti. Bandysiu pasidžiovinti ir valgymui, kaip patarei, ir kaip prieskonius.Dabar džiovyklėj vynuogės džiūsta. Nors neekonomiška, nes džiūsta tris paras, tad savikaina brangiau už pirktines razinas, bet labai skanios gaunasi, trečia porcija džiūsta.
Kad lapai gali alergizuoti žinau, nurovusi atsargiai paskleidžiau lapus ant dirvos. Buvo šilta, bet ne 25, darbavausi trumpom rankovėm, vienas kitas lapas prisilietė prie rankų nors ir saugojausi. Bet viskas gerai, dėmių nėra, arba aš pastarnokams nealergiška. Šiaip aš visko auginu daug ,pagal savo poreikius tiek nereiktų, tai visas perteklius ožkoms eina. Na, sakykim, kopūstų yra virš 200 galvų visokių rūšių ir veislių. Valgysim mes, rauginsiu, laikysiu per žiemą vėlyvuosius, o kas per daug bus ožkoms. Taip sueina ir netinkami burokėliai, ir morkos, ir obuoliai, ir moliūgai. Pašariniai burokai tai tik ožkoms ir vištoms.
Pas mus jau per šlapia. Buvusioje burokų dirvoje stovi vanduo, nebesusigeria. Gerai kad nusiroviau. Česnakams lysvės jau sukastos, dar žieminių svogūnų nusipirkau, už savaitės kitos reikės pasisodinti. Paskutinę obelį šiandien kol nelijo nuskyniau, tad jei ir vėtra bus, jau obuolių nebenupurtys. Brugmansijas susinešiau į verandą, kad nenulaužytų. Ir šalnas jau žada