Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2023 10 04, 21:12)
Idealiausia būtų tuo mėšlu apmulčiuoti prieš žiemą. Jeigu jis kaip kompostas - galima pilti ant stiebų kaupelį sudarant, jeigu dar panašesnis į mėšlą - geriau kai prie šakelių nesiliečia. Mėšlas visada dešimt kartų geriau už mineralines trąšas. Nes jame yra visa Mendelejevo lentelė. Gal kokio sidabro ar bwrilio kelios molekulės saujone, bet jos yra ir bus sunaudotis augalo kokiam specifiniam baltymui pagaminti. O mineralinėse, net jei su mikroelementais-pasirinkimas gerokai skurdesnis.
Kaip pavyzdį pateiksiu. Pernai pavasarį parsivežiau tokio ne visai supuvusio siloso iš apleistos silosinės. Apmulčiavau rožes. Žinoma, pridygo svidrių . Šiemet pagaliau jis suskilo ir mineralizavosi. Mergaitės, gyvenime nesu turėjusi tokių rožių  wub.gif  Tarp krūmų nė musei netilpti, anglės išvarė po 1,80 m ir daugiau, kai būdavo p-o metrą su trupučiu.

aciu IK tada geriau iš rudens to mėšlio nusipirksiu nei trašu mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti

Laba,

Ingrida iš pirmo karto atspėjai :yahoo: , kažin ir kaip tau pavyko :wub: .

Buvusioji prajuokinai su tuo pasitikrinimu.

IK ką aš žinau iš kur sporos :P . Tada gal ne maras. Na būna nuo rudeninių rūkų (o gal ne nuo jų) lapai dėmėm nueina, juoduoja. Na žodžiu liesiu dar gausiau. Mamą anksčiau laiko.infarktas ištiks :hmm:​ 

Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2023 10 05, 14:51)
<p>Laba,</p><p></p><p>Ingrida iš pirmo karto atspėjai yahoo.gif , kažin ir kaip tau pavyko wub.gif .</p><p>Buvusioji prajuokinai su tuo pasitikrinimu.</p><p></p><p>IK ką aš žinau iš kur sporos tongue.gif . Tada gal ne maras. Na būna nuo rudeninių rūkų (o gal ne nuo jų) lapai dėmėm nueina, juoduoja. Na žodžiu liesiu dar gausiau. Mamą anksčiau laiko.infarktas ištiks hmm.gif​ </p>

Pats rūkas nekenkia. Vandens lašai ir tiek. Kenkia tai, kas su tais lašais skrenda. Pvz vasarą su rūku skrenda maro sporos. Ir labai toli skrenda. Nuo vienos bulvės ant kitos, ant pomidoro.
Lapai nusitaškuoja gal nuo sausligės, gal nuo rudosios dėmėtligės. Bet dabar, kai šitaip[ atšalo, visi grybai- ligų sukėlėjai - auginasi žiemines sporas ir neturi kada valgyti tavo pomidorų. O ir nuo apsikrėtimo iki dėmės susidarymo praeis kokių 10 dienų. Na, maras prasisuka greičiau, per 3-5 dienas, bet turi būti drėgna ir temperatūra apie +25. Tada jis plinta konidijomis ( taip vadinamos nelytinės sporos, sakykim krenta tavo plaukai ir iš jų nauji Niuzgiukai vystosi)
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti

Laba,

Mano mama pati protingiausia, tobuliausia...o aš nei velnio nemoku ir net supasakojus visą šitą info tik nusivaipys :lol: .

Nu užknisa. Teroras vaikštantis. Galiu nesivežt. Bet nupuš viena. Draugių neturi nes visos blogos/netobulos.... Į renginius neina. Džiaugiuosi, kad stipri, nereikia rūpintis, slaugyt. Bet kartais tikrai didelė pagunda jos nesivežiot.

Pasiguodžiau.

Atsakyti
Nepasisekė tau, Niurzga.
Man buvo geriau. Šeimoje buvau tobuliausia protingiausia ir visos kitos -iausios. Betrūko princesės titulo. biggrin.gif
Šiaip gal ir gerai, kad mus augino visaip skatindami ir girdami. Todėl visą gyvenimą buvo jūra iki kelių.
Atsakyti
Iš kaimo, tikrai nežadu ožkoms pastarnokų šerti. Bandysiu pasidžiovinti ir valgymui, kaip patarei, ir kaip prieskonius.Dabar džiovyklėj vynuogės džiūsta. Nors neekonomiška, nes džiūsta tris paras, tad savikaina brangiau už pirktines razinas, bet labai skanios gaunasi, trečia porcija džiūsta. ax.gif Kad lapai gali alergizuoti žinau, nurovusi atsargiai paskleidžiau lapus ant dirvos. Buvo šilta, bet ne 25, darbavausi trumpom rankovėm, vienas kitas lapas prisilietė prie rankų nors ir saugojausi. Bet viskas gerai, dėmių nėra, arba aš pastarnokams nealergiška. Šiaip aš visko auginu daug ,pagal savo poreikius tiek nereiktų, tai visas perteklius ožkoms eina. Na, sakykim, kopūstų yra virš 200 galvų visokių rūšių ir veislių. Valgysim mes, rauginsiu, laikysiu per žiemą vėlyvuosius, o kas per daug bus ožkoms. Taip sueina ir netinkami burokėliai, ir morkos, ir obuoliai, ir moliūgai. Pašariniai burokai tai tik ožkoms ir vištoms.
Pas mus jau per šlapia. Buvusioje burokų dirvoje stovi vanduo, nebesusigeria. Gerai kad nusiroviau. Česnakams lysvės jau sukastos, dar žieminių svogūnų nusipirkau, už savaitės kitos reikės pasisodinti. Paskutinę obelį šiandien kol nelijo nuskyniau, tad jei ir vėtra bus, jau obuolių nebenupurtys. Brugmansijas susinešiau į verandą, kad nenulaužytų. Ir šalnas jau žada
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Vakar dar pusę krepšo raudonikių ryte pasirinkau,baravykiukai pradeda dygti.
o ėjau ieškoti pinties,pernai dvejose vietose radau,šiemet nei vienos. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti

Ingrida, labas vakaras :wub: 

Mažai šiandien gėriau tai susirenku visus paskutinių trijų rytų arbatos puodelius.

Atsakyti