OMG, kiek klausimų ir visi man.
Kažkada dirbo pas mane toks pijokėlis. Na, pagalbiniu darbininku. Tai moterys jam vis tą padaryk, tą atnešk, pakelk. O jis toks nesugeba vienu metu abiem pusrutuliais mąstyti. Tai ir sako " Ką , aš jums koks kanibalas" Norėjo žmogus pasakyti Hanibalas, gal filmą tuo laiku matė apie tą karžygį .
Tujos lenkiškos Smaragd dvimetukės, po 10-15 cm ūgio, užaugs. Pilni turgai iš lenkų pritempta.
Margutes staigiai į žemę, ar bent į vazoną žemėm apibėrus palaikyti iki šeštadienio. Paskui pasodinti, kad dar kiek jėgų įgautų. Kai jau nuvys, galima iškasti, galima palikti kitiems metams. Sodinti kur neužmirksta. Jei išsikasi, tai rugsėjo pradžioje atgal sodink. Tada taikyk ant šono, kad neprilytų į tą skylę, kur būna svogūne. Greitai dauginasi.
Šilauogėms iškasiau apkasą maždaug truputį virš kelių gylio. Na, apie 60 cm gal bus ir gal 80 cm pločio. Augalai sodinami kas metrą. Į dugną jokios plėvelės nedėjau. Atsivežiau iš tokio nusausinto pelkyno - pievos durpių, kurias permaišiau su spygliais (galima su pjuvenomis, bet negavau jų) Sutrypiau kiek jau galėjau. Dar ten , kur turėjo sodintis pats daigas, pabėriau po kibirą nurūgštintų gerų durpių Pasodinau, truputį mulčiavau spygliais +durpėmis. Kitais metais į tarpus dar pasodinau spanguolių. Visa bėda dabar - išravėti žliūges iš spanguolių.
Trėšiu kasmet ir per karščius laistau. Senesnes kaip 5 metų šakas kasmet išpjaunu, palikdama kokius 5 cm stimburiukus. Paskui iš jų eina nauji ūgliai.Dera, nesiskundžiu. 15-16 metų žiemą gerokai apšalo, gal dėl to , kad labai daug uogų buvo 2015 vasarą, tiesiog nesugebėjome visų suvalgyti, nors ir šaldžiau, ir uogienę viriau.