Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 01, 09:47)
Niurzga, gi tavo išrankumas.  biggrin.gif  Šitiek sūrio, galėčiau savaitę gyventi vien su šia lėkšte.

Daržovių nėra, vaisių nėra... mirksiukas.gif Na pusryčiams gali būti jogurtas su sausais pusryčiais, užpilama kruopų košė, retais atvejais kiaušinis...

Kokių medelių, kokių krūmelių pasisodinai?

SP kiek pomidorų pas tave beliko 4u.gif Ką pikuoji, gėlytes?
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 05 01, 16:41)
SP kiek pomidorų pas tave beliko  4u.gif Ką pikuoji, gėlytes?

Ai, geriau neklausk... Skaičiuok pati: buvo 1200 daigų. 400 minus per pora savaičių. Šiandien dar -300 ir nežinau, ar pabaiga blink.gif Daigas piršto dydžio pagrinde. Aišku, yra ir sprindžio dydžio. Pamėlę, susiraukšlėję. Šiandien paliejau su fosforu ir kaliu, sakau, gal pasigaus?
Ką ten kalbėti-našlaičių niekaip nepražydinu doh.gif Stovi su pumpurais antra savaitė ir nė iš vietos, jau irgi laisčiau ir skatinau su fosforu ir kaliu.
Už tai bujoja žydrūnai, lobelijos, lobuliarijos jau žydi biggrin.gif
Pikiavau įvairių mėtų daigelius. Reiks kažkaip minusą pasidengti, jei su pomidorais nepavyks... unsure.gif
Atsakyti
Mėtau ir aš pomidorus.Bet rytoj jau žydinčius vešiu sodinti.Kiek juos kankinti? ax.gif Gal gi atšils pagaliau?
Bandysiu susidraugauti vėl su šilauogėmis.Kažkada seniai seniai buvome pasodinę sodyboje,bet kai nenuvažiuoji dažnai,manau išdegė vasarą nelaistomi,arba per daug pamylėjau kaip ir rododendrus? ax.gif
Šiandien pasisodinau mieste du krūmus.Vaikai klausia ką mamos dienai,sakysiu vietoje gėlių,geriau šilauogių.Noriu kaip pas IK derliaus. ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš gimtadieniui irgi šilauogių užsiprašiau, nu bet atspėkit ar gausiu ax.gif Jie įprastai sugalvoją kažką ko jų manymu man labiau reiktų tongue.gif
Kaimietuke papasakok prašau kaip pas tave šilauogių lysvė įrena, yra po apačia celofanas ar ne, maišei durpę su smėliu ar ne...

Šiandien visai neplanuotai grįžau namo su dviem margučių svogūnais - na tiksliau visom gėlėm svogūnai su visais žiedais. O ėjau turgelin pažiūrėti ar kartais nėra našlaičių prekyboje ax.gif Tai prie našlaičių ir margutės buvo, pradžioj pasiėmiau geltoną, o paskui grįžau ar pasiėmiau ir oranžinę ax.gif Nors dar turėjom į parduotuvę eit, į spintutę netilpo tai dukružė po parduotuvę su jom ir vaikščiojo. Žiedai pamerkti, o svogūniukai gaus laukti kito savaitgalio. Tik visai neįsivaizduoju kur sodinti reikės tongue.gif

Kaimietuke gelbėk, pasiskaičiau apie margutes ir pasimečiau, beveik nėra informacijos, na tiksliau yra, kad persodinti rugsėjį, o ką man su tais svogūnėliais daryti dabar, sodinti ar išdžiovinti ir laukti rudens?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 01 gegužės 2017 - 18:23
Buvau palikusi 2 vazonėlius su pomidorais šiltnamy. Tai šiąnakt nušalo unsure.gif Dviguba agro užkloti, o šonai apsukti dar storiau... Nu užkniso pavasario nebuvimas jau jklmn...
Nu bet SP, kaip gaila ... tokius kiekius mėtyt unsure.gif
IK, o tujos kokios taip pigiai? Tos gyvatvorinės ar vakarinės?
Atsakyti
ate42, gal čia tavoji rožė , pavadinimo ieškau ax.gif laipiojanti
Atsakyti
OMG, kiek klausimų ir visi man. tongue.gif
Kažkada dirbo pas mane toks pijokėlis. Na, pagalbiniu darbininku. Tai moterys jam vis tą padaryk, tą atnešk, pakelk. O jis toks nesugeba vienu metu abiem pusrutuliais mąstyti. Tai ir sako " Ką , aš jums koks kanibalas" Norėjo žmogus pasakyti Hanibalas, gal filmą tuo laiku matė apie tą karžygį . biggrin.gif

Tujos lenkiškos Smaragd dvimetukės, po 10-15 cm ūgio, užaugs. Pilni turgai iš lenkų pritempta.

Margutes staigiai į žemę, ar bent į vazoną žemėm apibėrus palaikyti iki šeštadienio. Paskui pasodinti, kad dar kiek jėgų įgautų. Kai jau nuvys, galima iškasti, galima palikti kitiems metams. Sodinti kur neužmirksta. Jei išsikasi, tai rugsėjo pradžioje atgal sodink. Tada taikyk ant šono, kad neprilytų į tą skylę, kur būna svogūne. Greitai dauginasi.

Šilauogėms iškasiau apkasą maždaug truputį virš kelių gylio. Na, apie 60 cm gal bus ir gal 80 cm pločio. Augalai sodinami kas metrą. Į dugną jokios plėvelės nedėjau. Atsivežiau iš tokio nusausinto pelkyno - pievos durpių, kurias permaišiau su spygliais (galima su pjuvenomis, bet negavau jų) Sutrypiau kiek jau galėjau. Dar ten , kur turėjo sodintis pats daigas, pabėriau po kibirą nurūgštintų gerų durpių Pasodinau, truputį mulčiavau spygliais +durpėmis. Kitais metais į tarpus dar pasodinau spanguolių. Visa bėda dabar - išravėti žliūges iš spanguolių. blink.gif Trėšiu kasmet ir per karščius laistau. Senesnes kaip 5 metų šakas kasmet išpjaunu, palikdama kokius 5 cm stimburiukus. Paskui iš jų eina nauji ūgliai.Dera, nesiskundžiu. 15-16 metų žiemą gerokai apšalo, gal dėl to , kad labai daug uogų buvo 2015 vasarą, tiesiog nesugebėjome visų suvalgyti, nors ir šaldžiau, ir uogienę viriau.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2017 05 01, 22:02)
ate42, gal  čia tavoji rožė , pavadinimo ieškau  ax.gif laipiojanti

Manosios žiedai kitokie.
vartotojo įkelta nuotrauka
O gal....
Atsakyti
Kaimietuke ačiū. Ir, kad jau kaip koks kanibalas tongue.gif tiek atsakei tai ir dar vienas klausimas, margutėms nupjovėm stiebą (dar gan ilgi stimburiai liko), tai aš blondinė ir nesupratau ar dar kišt jas į žemę ir laukt kol tas stiebas nudžius 4u.gif Kol kas stovi storai žemėm užpilti svogūnėliai. Galiu sodybon išvežt, galiu vazone laikyt.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2017 05 01, 21:22)
Kaimietuke ačiū. Ir, kad jau kaip koks kanibalas  tongue.gif  tiek atsakei tai ir dar vienas klausimas, margutėms nupjovėm stiebą (dar gan ilgi stimburiai liko), tai aš blondinė ir nesupratau ar dar kišt jas į žemę ir laukt kol tas stiebas nudžius  4u.gif  Kol kas stovi storai žemėm užpilti svogūnėliai. Galiu sodybon išvežt, galiu vazone laikyt.

Sukišk į žemę, gal stiebo iki pat svogūno nenupjovei? Liko nors keli lapai? Jei laikysi sausai, gali pradėti svogūnai sirgti. Po mėnesio jau gali išimti ir džiovinti.
Atsakyti
Ačiū labai.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti