Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

QUOTE(IngridaB @ 2023 08 02, 07:57)
Man jau porą kartų caktelėjo į ranką,renkant obuolius.Pas mane ne kiek į alyvinius,kiek į avietinius.O konfietnają baigia suvalgyti ant medžio obuolius.Dar į nenuskintas vyšnias kėsinasi.O ruošiasi kristi vasarinė kriaušė,jau dabar nukritus keliems kriaušiukams,apspinta.
Pripurškiau diflofoso į rastus du urvus vapsvų,nė velnio neveikia.Pilna jų. unsure.gif

Kaip tik galvojau eit su kokiu truču dabaigt lapės iškastą lizdą žemėje. Matosi pusė lizdo ir ten vapsvos tvarko tą lizdą . Bet jei nepadeda dichlofosas? Reik vakare gal pūst ir užkimšt tą angą, kad nebeišlįstų?
IK, o jos kameroj neištęžta? biggrin.gif Šaldiklio vis nenusiperku. unsure.gif Dar užsisakiau kaimiškos kiaulės ketvirtį, kur sudėsiu jį- nežinau bigsmile.gif Nes sakė, ketvirtis bus 45 kg biggrin.gif Tikras kaimiškas. Dviejų šaldytuvų kameros visokio gėrio pastoviai prikimštos smile.gif
Kažin, o jei džiovint cukiniją? Gal kuri esat bandžiusi? Nors ji daug vandens turi, ilgai gali tekt elektros skaitiklį sukt rolleyes.gif
Atsakyti
Žolia, ar šaldiklis, ar šaldymo kamera po šaldytuvu - temperatūra abejose apie -17. Cukinijos ištęžta, jei šviežios. Jei apkeptos - tokios ir lieka. Na, minkštos, kaip keptos, bet nepavandenijusios.
Draugė džiovina cukinijas, baklažanus, paprikas, pomidorus. Paskui daro su aliejumi. Ai, dar deda džiovintų obuolių į tą miksą. Kai gaunu dovanų stiklainiuką, tai su niekuo nesidalinu. Pasakiškai skanu. Džiovinant reikia druskos truputį , žolelių. Nedžiovinti iki traškėjimo, turi dar lankstytis. O paskui karštu aliejumi pilti. Atrodo, dar actu supurškia prieš aliejumi pildama.
Atsakyti
Iš Kaimo, netelpa viskas ir į tas dvi kameras biggrin.gif Reiktų šaldymo dėžės arba šaldiklio ... dar smile.gif O apkeptos cukinijos receptas skamba skaniai 4u.gif Ir džiovinta va žmonės. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kiek beturėsi tų šaldiklių, kamerų,visada jie kažkaip užsipildo. ax.gif
Atsakyti
Laba,dirbam?marinuojam? biggrin.gif Saldikliai -2,galai zino kas i juos visko prikisa bigsmile.gif Va ,ko nedarysiu-grybu nesaldysiu...gal baravyku(jeigu bus).Lepeskas pavasari ,istrenkiau rolleyes.gif Vakar su sese prisirinkom,neturim kur det-parduosim lotuliukas.gif biznis.Jau apdalinom draugus ir gimines,o miskas vistiek traukia,ane Ingrida?
Atsakyti
Pas mus dar sausa.Tik tik voveruškos prasideda,lepšiuką dar vieną vakar radau.Daugiau tuščia,reikia lietaus.
Man skanu voveraitės žiemą pakepintos su sviestu ir užšaldytos.Visas šią žiemą suvalgėme,skaniau nei baravykai. ax.gif Ir spalva graži išlieka. mirksiukas.gif
Užšaldėme sulą buteliuose šaldiklyje,kiek vietos užima.O kai reikia gerti,pasimiršta. ax.gif
Atsakyti

Sveikos,

šiek tiek įsibrausiu su nedideliu patarimu. Lyžuka, ar Mamai darė išmatų pasėlį, jei toks besitęsiantis viduriavimas? Labai rekomenduočiau. Jei gulėjo stacionare, darė kokias nors intervencines procedūras, dažnai tokiems ligoniams prisikabina Clostridium difficile. Infekcijos lengva forma gydoma Metronidazoliu, sunki - Vankomicinu, geriausiai stacionare. Realiai pasiduoda tik vankomicinui, metronidazolis tik pridusina ją. Dažni atkryčiai. Jei namuose gydytumėt ar lankytumėt, labai svarbu tinkamai nukenksminti užterštus paviršius. Labai svarbu, nes zaraza kaip reta bjauri, ypatingai ilgai išliekanti aplinkoje, nes sporuojasi. Jautri chrolui ir nemažai jo koncentracijai, drabužius, patalynę skalbti reiktų aukštoje temperatūroje. Kol ligonis serga - izoliuoti nuo kitų.

Ingrida, sula labai skani pakaitinta su citrina ar apelsinu. Be galo gaivus ir skanus gėrimas, ypač klevų.

Gražios dienos  :4u: 

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti
Pou, užsuk dažniau. Mums čia pravers medikas. 4u.gif
Pas mane irgi pasimiršta sula šaldyta.
Buvusioji, nevyk Dievo į obelį. Voveraites mėtyti ? Vien už tai tavęs laukia atskiras katilas pragare. biggrin.gif Gi jos tokios kvapnios, į visus padažus tinka. Kad tik būtų. O aš kaip kokia varguolė net ūmėdes sumalu ir sušaldau. Arba džiovinu, paskui į miltus.

Bliamba, ateina karščiau, jau dabar tvanku. Du kartus po miestą pasimaliau, tai dabar vos kvėpsuoju. O reikia eiti, vieną gėlyną pabaigti apkarpyti ir išravėti.
Nepasakiau darbininkėms, kad reikia raudonus svogūnus nurauti ir padžiauti, o tai vėl žolėse skęsta, neapsimoka ravėti.
Vakar sugalvojau, kad jau reikia braškes sodinti. Paruošė lysvę, pridėjo supuvusio mėšlo, tiksliau, siloso , uždengė juoda agro. Vakare kad užėjo vos ne uraganinis vėjas, vieną gabalą nupūtė. Reiks nuimti ir padėti, pirmadienį sutvarkys. Viena nesusitvarkysiu. Dukra dirba, sūnus grūdus veža , Mb rulių presą tvarko. Į mano kvietimus niekas neatsiliepia. blink.gif
Atsakyti
IK,arciau butum,gautum lepesku biggrin.gif A,pragare ir isgert,parukyt,o ir velniai nespietni victory.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kaip naktiniai fejerverkai?Tikrai kelis kartus kažkur netoli įtrenkė. bigsmile.gif
Atsakyti